Dog.bg Форуми : Гана

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гана

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 January 2006 - 10:44 PM

Зная, че ганата е най опасната болест. Всъщност лечима ли е ? Има ли начин да се лекува ??? Остават ли поражения за кучето ?

#2 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2006 - 11:35 AM

http://bgvet.dir.bg/...nfdis/gana.html
http://www.animalhea....com/distemper/
http://www.vetinfo.com/ddistemper.html
http://www.avma.org/...stemper_faq.asp
http://www.michigan.gov/dnr/1,1607,7-153-1...26505--,00.html
http://www.ferretnew...9distemper.html
http://www.provet.co...nedistemper.htm

#3 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2006 - 10:05 PM

Ще си позволя да се включа в темата,ако нямате нищо против! Аз не съм спец в тази област,но ... r) d)
Значи аз съм била на няколко случеи,на кучета болни от гана, и след това...починали s) ! Винаги тази болест ми е била много страшна...горе-долу и знам симптомите...! Един ден,като бях на разходка с кучето и срещнах една жена...тя също беше с куче..средно по размери, безпородно и мноого сладко, съсвсем нормално куче,само малко си кривеше едното краче като ходеше...! Попитах, от какво куца,като очаквах да ми каже ,че е претърпяло някакъв инцидент ,но за моя най-голяма изненада жената ми каза ,че е боледувало от Гана...! Аз я погледнах с очудване и попитах: "то е оселяло???" bl) ,а тя съвсем спокойно ми каза даа! bl) От тогава знам,че куче може да оцелее от Гана...!
Охх, дано да никога да нямаме работа с тази болест..! d)

#4 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2006 - 11:05 PM

Да, предишното ни куче, сетерка, е била болна от гана и то по годините, в които нямаше нищо по аптеките, да не говорим за серум. Успели са да я спасят де, след това имаше епилепсия, ама не се знаеше дали е от това.

#5 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 January 2006 - 01:20 PM

Питам защото имам лош спомен ....

По предишното ми куче, Ричи, се разболя от гана на две години. Така и не разбрах как я хвана, беше ваксиниран. То не беше ужас, то не беше ад ... забелязах го надвечер да се крие под леглото, спомням си, че взех такси и веднага на лекар. За съжаление лекаря само го погледна и каза - а, гана, ами дай да му бием инжекцията за приспиване. Аз ... рев и къде, къде - при друг лекар. Там поне се отнесоха с разбиране, въпреки късния час ме изпратиха да взема някакво лекарство от човешките аптеки. И сложиха куче на системи ... така бяхме няколко дни, ако не се лъжа три или четири. Накрая куче се оправи, но започна да си тръска главата. Живя 11 години ... и до ден днешен си спомням за лекаря, който го спаси.
Затова питах ... има ли надежда, кога трябва най късно да започне лечението и ако е излекувано, наблюдават ли се някакви странични реакции.

#6 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2006 - 03:33 PM

Има надежда, разбира се - ако се хване в ранен етап, ако кучето е здраво. Но винаги има някакви поражения, независимо колко добре се е справило с болестта. Доколкото знам освен поражения по нервната система - тикове, слепота, може да има и проблеми с храносмилателния тракт. Първото ми куче - немска овчарка, преболедува гана като кутре, със все системите и разнасянето по лекари във времената на соца. Възстанови се прекрасно, но му остана за цял живот дрисък и трудности с храносмилането.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2006 - 10:33 PM

Едно от дворните ни кученца преболедува гана или парвовироза (лекарите не бяха сигурни bl) ) . Беше ни живо ни умряло, но сега нищо му няма и не му личи, че въобще е боледувало. Лекарите почти го бяха отписали, но аз нали съм инат в най- големите студове миналата зима съм го разнасяла да го слагат на системи и да му бият инжекции.

#8 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2006 - 08:56 PM

Има лечение- специфично и симптоматично.Изходът зависи от времето ,което е минало от началото на инфекцията , начина на напредване на болестта, каква форма, е възраст на кучето, опитност на лекаря с това заболяване, добри специфични лек.средства и т.н. и най-вече помощ свише...
Рядко има преболедувaло куче, което да няма последствия.Младите преболедували са с намалено нарастване на костите и хипоплазия на зъбите Възрастни преболедували имат проблеми със зрението, храносмилането, нервна система, имунопатологични и т.н.
Надежда има обаче.Изпитала съм го многократно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#9 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2006 - 10:49 AM

Гана се придобива повече когато са малки,а когато пораснат имали опасност да я прихванат?
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#10 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 09:41 PM

Аз преди мноооого години имах едно кученце и го гледахме на двора
беше двумесечно кутре и се разболя от Гана и почина........
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#11 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 07:52 PM

Имам приятелка която кучето й почна да му пада козината постепено му падна всичката и умря оказа се че е било болно от гана.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#12 Потребителят е офлайн   Tangunab Икона

Публикувано: 19 November 2008 - 10:01 AM

Здравейте, съвсем случайно попаднах в този Форум. докато търсих някои отговори отностно проблема на моето куче. Имам Немски дог. 10 годишен (Женски) по принцип никога не съм препарвал във Ветеринарна Клиника , обикновено родителите ми са поели тази инициатива. Та проблема е следния: Снощи Прибирайки се от Фитнес, заварих Кучето си в адски гърчове и се беше извило като дъга на пода, имаше зрително изкривяване и затруднено дишане. В първия момент помислих че умира... втурнах се вдигнах я от пода,  и я поставих на леглото. Не реагираше на името си.., особено като и кажа "Диди" (Даяна се казва) по принцип избухва в радост. но не последва никаква реакция. Гърчовете и, наподобяваха на инсулт при човека. Нямах номера на Ветеринарния Лекар.Опитах се да се свържа с родителите ми, но не отговаряха на телефоните си, а и беше късно, не знаех към кого да се обърна..дори не можах да оставя кучето си  за миг само в тези гърчове.. в този момент изпитах огромна мъка и уплаха, бил съм свидетел на какви ли не подобни случаи с хора(включително и близки), но такъв ужас не бях изпитвал. Да донякъде съзнавам че това са нормални симптоми при възрастните кучета.. но някак си не съм подготвен психически - да я загубя завинаги! ;( Моля за вашето компетентно мнение, какво точно би могло да бъде това? ..аз имам някакви предположения "Неврологична криза,лек инсулт или нещо подобно" Благодаря ви предварително!

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 November 2008 - 10:26 AM

Едва ли има нещо общо с гана. Трябват изследвания, за да се установи причината за гърчовете.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   Tangunab Икона

Публикувано: 19 November 2008 - 10:44 AM

Да, съжалявам,не видях че друга тема се дискусира,едва след като публикувах обърнах внимание. Да разбира се, днеска ще я закарам във Ветеринарната Клиника за да се направят нужните изследвания. :sos: все пак, допускам че  може да има някой във Форума, който е минал през подобен ад и да ми даде някакъв съвет.

#15 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 11:04 AM

причините за тези гърчове са няколко.за съжаление не съм компетентна,само ти пожелавам да не е гана,защото съм свидетел колко мъчителна болест е това.не губи време.
П.С.
имаше ли запенване по време на гърчовете?
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Tangunab Икона

Публикувано: 19 November 2008 - 12:31 PM

Благодаря за вниманието, ами нямаше запенване... не беше като епилептичен гърч

#17 Потребителят е офлайн   krasi785 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2014 - 11:18 PM

Показване на мнениетоdakel_fenka, в 11 January 2006 - 10:05 PM, написа:

Ще си позволя да се включа в темата,ако нямате нищо против! Аз не съм спец в тази област,но ... r) d)
Значи аз съм била на няколко случеи,на кучета болни от гана, и след това...починали s) ! Винаги тази болест ми е била много страшна...горе-долу и знам симптомите...! Един ден,като бях на разходка с кучето и срещнах една жена...тя също беше с куче..средно по размери, безпородно и мноого сладко, съсвсем нормално куче,само малко си кривеше едното краче като ходеше...! Попитах, от какво куца,като очаквах да ми каже ,че е претърпяло някакъв инцидент ,но за моя най-голяма изненада жената ми каза ,че е боледувало от Гана...! Аз я погледнах с очудване и попитах: "то е оселяло???" bl) ,а тя съвсем спокойно ми каза даа! bl) От тогава знам,че куче може да оцелее от Гана...!
Охх, дано да никога да нямаме работа с тази болест..! d)

a moje li da kajete kak se kazva tova lekarstvo blagodarq vi

Mоля, пишете на български.
мод

#18 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 March 2014 - 09:46 AM

Ганата означава смърт, но действително има случаи на оцелели от нея кучета.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни