Гана
Публикувано: 11 January 2006 - 11:35 AM
Публикувано: 11 January 2006 - 10:05 PM
Значи аз съм била на няколко случеи,на кучета болни от гана, и след това...починали s) ! Винаги тази болест ми е била много страшна...горе-долу и знам симптомите...! Един ден,като бях на разходка с кучето и срещнах една жена...тя също беше с куче..средно по размери, безпородно и мноого сладко, съсвсем нормално куче,само малко си кривеше едното краче като ходеше...! Попитах, от какво куца,като очаквах да ми каже ,че е претърпяло някакъв инцидент ,но за моя най-голяма изненада жената ми каза ,че е боледувало от Гана...! Аз я погледнах с очудване и попитах: "то е оселяло???" bl) ,а тя съвсем спокойно ми каза даа! bl) От тогава знам,че куче може да оцелее от Гана...!
Охх, дано да никога да нямаме работа с тази болест..! d)
Публикувано: 12 January 2006 - 01:20 PM
По предишното ми куче, Ричи, се разболя от гана на две години. Така и не разбрах как я хвана, беше ваксиниран. То не беше ужас, то не беше ад ... забелязах го надвечер да се крие под леглото, спомням си, че взех такси и веднага на лекар. За съжаление лекаря само го погледна и каза - а, гана, ами дай да му бием инжекцията за приспиване. Аз ... рев и къде, къде - при друг лекар. Там поне се отнесоха с разбиране, въпреки късния час ме изпратиха да взема някакво лекарство от човешките аптеки. И сложиха куче на системи ... така бяхме няколко дни, ако не се лъжа три или четири. Накрая куче се оправи, но започна да си тръска главата. Живя 11 години ... и до ден днешен си спомням за лекаря, който го спаси.
Затова питах ... има ли надежда, кога трябва най късно да започне лечението и ако е излекувано, наблюдават ли се някакви странични реакции.
Публикувано: 12 January 2006 - 03:33 PM
Публикувано: 13 January 2006 - 10:33 PM
Публикувано: 14 January 2006 - 08:56 PM
Рядко има преболедувaло куче, което да няма последствия.Младите преболедували са с намалено нарастване на костите и хипоплазия на зъбите Възрастни преболедували имат проблеми със зрението, храносмилането, нервна система, имунопатологични и т.н.
Надежда има обаче.Изпитала съм го многократно.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 24 February 2006 - 09:41 PM
беше двумесечно кутре и се разболя от Гана и почина........
Публикувано: 19 November 2008 - 10:01 AM
Публикувано: 19 November 2008 - 10:26 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 November 2008 - 10:44 AM
Публикувано: 18 March 2014 - 11:18 PM
dakel_fenka, в 11 January 2006 - 10:05 PM, написа:
Значи аз съм била на няколко случеи,на кучета болни от гана, и след това...починали s) ! Винаги тази болест ми е била много страшна...горе-долу и знам симптомите...! Един ден,като бях на разходка с кучето и срещнах една жена...тя също беше с куче..средно по размери, безпородно и мноого сладко, съсвсем нормално куче,само малко си кривеше едното краче като ходеше...! Попитах, от какво куца,като очаквах да ми каже ,че е претърпяло някакъв инцидент ,но за моя най-голяма изненада жената ми каза ,че е боледувало от Гана...! Аз я погледнах с очудване и попитах: "то е оселяло???" bl) ,а тя съвсем спокойно ми каза даа! bl) От тогава знам,че куче може да оцелее от Гана...!
Охх, дано да никога да нямаме работа с тази болест..! d)
Mоля, пишете на български.
мод