Viera, в 04 April 2011 - 12:16 AM, написа:
Днес кучето ми ме ухапа.
Става въпрос за йорки, което никога не е проявявало агресия. Гледаме го и се грижим за него по най-добрия начин. Случи се когато посегнах да махна нещо, което ми се стори, че е прах от дрехата на мъжа ми, докато беше облечен с нея. Сещате се, това става с потупване. И дребния, който е на две и половина години и няма 3 кг. ме захапа за ръката без никакво предупреждение- не е ръмжал(той по принцип не ръмжи и не лае, освен когато играе), нищо. Стъписахме се и не знаехме как да реагираме.
Трябва ли да се притеснявам или е било нещо моментно? Много неприятно ми стана, защото аз съм човека, който полага най-много грижи за кучето и винаги съм усещала, че ме зачита най-много. Дали да предупреждавам вече, че кучето хапе?
Ауу, да се смея ли или да плача? Не очаквах да "срещна" и друг шматко тук /простете/.Моят като е супер- мега- яко -алфа на квадрат глупендер

и кряска като луд, ама ако ви срещна всички вас,едрите другари, ауууууу, само да не е на Витоша и да сте се разсеяли по птичките, че край! Майтапът настрана, моят е добричък, лае ,но от желание да се хвърли да целува и обича - но,истината е, че и това е нежелателно. Това с повода също го има, но НЕ като агресия, само лай до бога.
Ако Сийзър Милан по някакъв начин ви е интересен и не сте против методите му, за много неща е прав, особено при дребните породи и най-вече - всякаквите там териери. Възпитанието започва от люлката - както за децата, така и за кучетата. И като сме допуснали пълно лигавене при тези сладки дребосъци йоркита, накрая случва се да прекалят.Обучението е във всеки един момент, във всяка секунда, факт, че много от нас се съгласяват, ама не го правят.Или просто е трудно, ами то си е
Може и да е моментно, а може и някой /предверително моля за извинение/ да го е ударил във ваше отсъствие /или повече от веднъж/ и той така да реагира.Помислете, може да не е нарочно.Или пък нещо се е стреснал от това потупване.Много често такива реакции не са "просто ей така" и имат конкретна причина, за която не знаете или не допускате. по-скоро ми се струва да е целуфанест като моя и гушкан нон-стоп и ето ни грешката.