Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 28 September 2013 - 04:05 PM
mastersan55, в 28 September 2013 - 04:00 PM, написа:
Ако го прилагате чисто механично, без да разбирате какво стои зад това, няма да се справите. Идеята е да се поинтересувате малко повече от поведение на кучетата
Например, не трябва да правите това "щом намери трофей", тоест зависещо от случайността. Вие аранжирайте ситуацията така, че да намери трофей в спокойна контролирана обстановка. Като го изръсите, или понеже се е оказал там по невероятната случайност, че сте го поставили преди 10 минути без знанието на кучето.
Това се нарича обучение.
Публикувано: 28 September 2013 - 04:11 PM
Видео на тема "остави"
не съм прегледала резултатите, вероятно има различни подходи. Изберете вашия.
Публикувано: 28 September 2013 - 07:04 PM
След като я взех изчетох целия форум - намерих много интересни неща, обаче останах с гадното впечатление, че ако ги спазвам, то трябва да възцаря армейски ред у дома. Ами не става - тук имаше един потребител дето питаше що кучето не го обича. :) затова малко по-ларж смятам че може да се дава. Примерно много обичаме да копаем, затова има място, на което крия съкровища, и се научихме да копаем там само. Иначе що лук и цветя отмъкна, не е истина.
Така че колкото и човек да повтаря НЕ, минава се през периода на изгризани обувки. Това разбира се не значи, че не трябва да повтаря НЕ. :)
Иначе да, кучето в момента си разпертушинтва леглото, ако й е скучно. За съжаление се налага да го изтърпя - разхождам я 3 пъти на ден, около 2 часа, около 5-6 км за мен. Около 15-20 минути изпълняваме команди и отделно около 30-40 минути гоним топка. За съжаление за момента това е максимума, който мога да й отделя - трябва да се научи, че има и моменти на скука, пък аз ще си купувам възглавници и ще кърпя, да са живи и здрави баумакс да си продават евтините възглавници.
mastersan55 - купувай повече пресовани кокали - те спасяват положението с растящите зъби :) Успех с обучението
Публикувано: 28 September 2013 - 09:04 PM
КрасиД, в 27 September 2013 - 05:21 PM, написа:
Тъй че въоръжи се с търпение и наблюдавай дали кучето не е унило, Просто няма как да го спреш. И чисти боклуците от двора. Скрий обувки, метли, пластмасови неща, каквото се сетиш - това е спасението, докато му мине мерака.
Да де да ясно и след като ти е изяло 2 седалки,3 легла и ......... сега вече не са и интересни нали?
Публикувано: 29 September 2013 - 01:00 PM
Аз също съм дала дрехи, които съм вързала на възли, за да си играе, но не е дъвкала дрехи, нито мебели. Даже един чифт обувки дадох и след това спря да дъвче обувки.
Иначе и ние като Краси се разхождаме по 3-4-5 км на ден, отделно играем из градината, отделно тренираме и пак й е скучно и пак дъвче каквото й падне. И пак като Краси
Извинявам се за спама
Публикувано: 29 September 2013 - 01:48 PM
Публикувано: 29 September 2013 - 06:08 PM
Публикувано: 29 September 2013 - 07:42 PM
Може би във вашия случай за активно и енергично куче ще помогне не толкова физическо, но и трябва да се добави ментално игрово натоварване. Вижте играчката Jolly Egg предполагам че можете чрез гугъл да намерите доставка в България:
Просто с обикновени футболни топки не става - убиват се тутак си, куч ги гони и ги пука на секунда. Хубаво е да се огледате за флайбол, ако куч проявява интерес към топките. Освен че е качествено изведено, добре натоварено с игри и упражнения куче драстично по-малко прави поразии вкъщи:-)))Успех!

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 September 2013 - 08:21 PM
КрасиД, в 27 September 2013 - 07:21 PM, написа:
Тъй че въоръжи се с търпение и наблюдавай дали кучето не е унило, Просто няма как да го спреш. И чисти боклуците от двора. Скрий обувки, метли, пластмасови неща, каквото се сетиш - това е спасението, докато му мине мерака.
Това го е направило малкото или голямото куче ? Всъщност какво значение има - помните ли ,че в една друга тема Ви попитах как се занимавате с кучетата ?
По -ясен симптом за стрес не може да се представи ...
Краси , търпението не е лек за това . Не само Вие -- всеки стопанин трябва да отделя време на кучето си ( разходки , преходи сред природата , игри ) . Като ги споменах ( игрите ) : между физическо ( каквото е дала като пример Furia ) и ментално натоварване има голяма разлика . Аз не виждам нищо, с което една топка ( каквато и да е като форма ) ще разтовари кучето ,освен да му инжектира още възбуда ...
Виж ,това за което пишете : игрите развиващи обонянието на кучето ,както и тези http://shop-dog-inte...3a57i81282mq6v6 са друга работа .

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 29 September 2013 - 09:04 PM
П.П. Никой не е измислил играчката, която ще издържи на кучешки апел за липса на внимание!
Публикувано: 29 September 2013 - 10:34 PM

Публикувано: 30 September 2013 - 07:41 AM
Публикувано: 30 September 2013 - 09:10 AM
Ами честно казано не знам колко повече внимание да му обръщам - 2 часа за разходка и долу-горе толкова извън разходката, извън заниманията вечер, когато търчи из къщата, пък аз я 'уча' да не скача върху клетката на папагала, че котките не са за игра и няма нужда да ляга отгоре им, нито да им дърпа козината, че по-високо от дивана не може да се качи и т.н. Отделно работим върху команди - вече знае доста добър набор от команди - седни, стани, легни, покажи, завърти се, дай лапа, по гръб, на място, ела, наляво, надясно, направо, отделно носи раница 1 път седмично на разходките и я обзаведох с не толкова евтиното оборудване за теглене на манмат и теглим 1 път седмично, но тъй като е малка, не смея да я натоварвам. Все пак трябва да работя и да спя. Пък по време на разходките не върви само след мен, обикновено отпрашва през полето и бяга поне 10-15 минути. Преди няколко дни се заби в гората и след 20 минути се върна със заек. Отделно събота или неделя ходим на еднодневна 'екскурзия' на непознато място. Маршрута го сменям всеки ден - то маршрути на село бол, стига човек да иска - гора, поле, река.
Кажете какво още да правя, за да я уморя? Остава ми да чакам да й се оталожи безкрайната енергия. Сега е на 10 месеца някъде и един единствен ден е спала цял ден и не унищожавала или скачала като бясна наоколо. Това беше първият ден, в който отидохме до града.
Публикувано: 30 September 2013 - 11:13 AM
понякога за супер-енергично, подвижно, игриво куче на 10 месеца 2 часа разходка на денонощие е МАЛКО. Знам за какво говоря - гледала съм такова игриво, подвижно и енергично същество, мъка за стопанина. 1 час сутрин и 1 вечер нищо не беше за нея. Имаше нужда от повече.
Разделяйте разходката на три части - тоалетни нужди, което е добре да свършват в първата част на разходката. След това "изтичване" - движение с колелото ли ще е, енергични разходки по горите ли ще са и задължително най-интензивната част е упражнения и отработване на командите, като преди това и след това играете с кучето. Тренировките за теглене си остават веднъж седмично внимателно дозирани. Щом се е върнало със заек от гората опитайте на тази възраст ментално и емоционално да го натоварите, като го обучавате кучето на търсене "следа" - буен енергичен куч има нужда да го уморяват не толкова физически, колкото умствено и емоционално. Ако куч е силно ориентиран към присътствието ви и има нужната лакома или игрова мотивация, можете да опитате с циркова дресура. Скачане по команда, трикове, апортировка и т.н.
Уверявам ви, по този начин те се изморяват в пъти повече отколкото от механично тичане след колелото и после спат като къпани. Знам за какво говоря, нали имах таково жизнерадостно и енергично хайванче, ужас, мислех си че не спа и не ям, само с него се занимавам. След време това се тушира, с възрастта кучицата се поуспокои, но тя и сега е натоварена с работа с високо ниво концентрация.
когато ги натоварвате умствено и емоционално и им давате нови задачи и ги обучавате на нови трикове - те се изморяват по-бързо и са кротки вкъщи, досущ като ученици в първи втори трети клас, прибрали се грохнали от занималнята:-))))
Ще отшуми и това, ако го натоварвате правилно в умствен план откъм задачите, не се притеснявайте. Успех!:-))

Публикувано: 30 September 2013 - 08:17 PM
В края на краищата все пак основно ми остава надеждата да се кротне скоро. Иначе да - май освен работа, спане и обръщане на внимание на кучетата май друго в последно време не ми остава време на правя.
Публикувано: 30 September 2013 - 08:38 PM
КрасиД, в 30 September 2013 - 06:17 PM, написа:
В края на краищата все пак основно ми остава надеждата да се кротне скоро. Иначе да - май освен работа, спане и обръщане на внимание на кучетата май друго в последно време не ми остава време на правя.
Краси, намерете нужната мотивация и обучавайте куч до откат. Бач, бач, бач, му е майката с такива енергични хайвани, няма друг лек. МНОГО добре ви разбирам, нали имах подобен маймун, ама като си се хванал, стопанино, с такъв дзвер, оправяй се, ко да ви кажа? Яко работа и бач, ставане в 5.30 сутринта, понякога и синът ми го е извеждал за пиши-аки сутринта, когато бе първа смяна за училището, след час и половина аз, изтощената, повтарях разходката, и после се почваше :- аки/пики + изтичване+ дресура.
Абе... още като се сетя и се заклех че повече лабрадор у нас вкъщи - НИКОГА!
Разбира се че във вашия случай не става дума точно за определена порода.

Публикувано: 20 October 2013 - 11:00 AM
Публикувано: 20 October 2013 - 06:47 PM

Вход

Горе
Цитиране +