Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1001 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 15 June 2010 - 11:43 AM

Въпрос!;
възможно ли е да се прояви (непредизвиквана с нищо) агресия на женско куче към други (не толкова познати) кучета независимо от пола и големината (говорим за нападение без да е предизвикано кучето, дори другото да е заело подчинена поза), и недоверие към хора (не всички, повечето ги игнорира), ако разгонването закъснява поради фактора стрес от друго лечение на заболяване.?
Кастрацията влиае ли на фактора агресия при женските кучета.?
Ако всичко това се дължи на срив на нервната система, то социализация на ново, като единствена взета мярка ще поправи ли поведението на кучето и ако не- какво още може да се направи по въпроса?
Проблемното поведение е хванато, мисля, в зародиш, но въпреки това е в много силна степен.
Иначе кучето е добро към семейството си, изпълнително, послушно, знае си мястото в "глутницата", спазва всички правила!

Какво мисля аз;
намислила съм да се работи по социализацията отначало с Наморник, тъй като кучето е непридвидимо. Не показва по никакъв начин дали ще нападне или ще отмине животното или човека (хора до сега не е нападало, да чукна на дърво).
Не знам дали да работя на принципа само на поощрителни методи, или пък да наблягам на корекциите!?
Какъв тип наморник ми препоръчвате, като се имат впредвид жегите?

Очаквам адекватни мнения. Благодаря предварително!

#1002 Потребителят е офлайн   miss_miss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2010 - 12:09 PM

Незнам,но е много трудно да обучиш кучето си ...имам средноазиатска овчарка и направо е ... нямам думи просто ...няма такъв инат и е толкова горделив,чеее...ама има някои от съветите по-горе,които ще ми влезнат в употреба!!!!Мерси много!!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#1003 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2010 - 12:21 PM

miss_miss , добре, че ме подсети!
Кучето е на две години...
Кучето е адски изпълнително и послушно за породата си! От всяка друга гледна точка е КУЧЕ- МЕЧТА! По- малките деца ги обожава, другите (от 6 годишни нагоре) повечето пъти ги игнорира или евентуално ляга и дава стомах да я галят!
Не й липсва внимание, възпитание или послушание! От тази страна няма никакви проблеми! Знае си мястото в "глутницата", спазва всички правила наложени от алфата. Не мога да определа кое точно място заема кучето, НО... изпълнява всичко казано от Алфата, и всичко казано от другите членове на "глутницата" ако и лидера присъства! Ако Алфата го няма, на 90% кучето си прави оглушки за това, което са му казали. Има пълно доверие на Лидера, в негово присъствие позволява да й правят всичко (от лекарски основен преглед, до бъркане в устата й от непознато дете)! Не знам как е с другите членове на "глутницата", те не поемат кой знае каква роля като цяло в обгрижването на кучето, освен от финансова гледна точка.

#1004 Потребителят е офлайн   vinizha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 01:42 PM

ЗДравейте,нямам много време,не проследих всичко,за което се извинявам,но за уплахата на децата ,ако държавата чрез медиите имаше за цел да внуши страх постигна го! Аз водя мопс и децата бягат на отсрещния тротоар,пищят,дърпат се като откачени,а каво да кажем за доберман!?
Побъркват кучетата, те дружелюбни,околните агресивни-как да реагираме?!

#1005 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 02:23 PM

То винаги е имало такива хора,сега просто са малко паникьосани.Не знам какво ти пука дали някой ще дойде да ти се радва на кучето ти или не.Свиркай си!Човеци има :)
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1006 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 09:30 AM

Sparky_Taby,не разбрах на колко години е френчито ти,но като за начало-винаги,ама винаги се намесвай,така няма да му разбиеш самочувствието,напротив,показваш му ясно,че на теб това поведение не ти харесва и той е длъжен да се съобразява с това.Моя също е мъжки и като стана на 1 год и нещо взе да се възмажава,е ступаха го доста яко,няколко пъти.Когато усетиш,че нещата отиват към зле,например при нас,кокера ми замръзва,следва настръхване на козината и следващия етап е ръмжене и скачане.Аз го стопирам още в самото начало или най-късно до фазата на настръхване,след това вече оглушава.Честно казано,аз лично предпочитам като сме на вън да се занимаваме двамата,игра с топчето,хем се забавляваме,хем отработваме и команди и не мисли за глупости.Така че просто си играйте само двамата,това за мен е доста ефективен метод за изграждане на взаимоотношенията ви,а повярвай доста инати ми е правел преди.Лично аз не искам от него да влиза или излиза след мен,спи ни на леглото,стои при нас докато вечеряме,но само докато му кажа "не" или "шиу" ( в превод "ей,за какъв се мислиш") преустановява действието.Друго което ползвам е докато се разхождаме ако се засечем с друго куче и то започне да дърпа ,за да подуши Чочо,казвам "не" и моя си продължава по пътя,игнорирайки другото,което упорито драпа към него,аз избирам с кое куче да се подуши.Според моите разсъждения така му показвам,че аз определям какво ще прави.С една дума ти си този,който трябва да контролира ситуацията.
Играйте двамата,това си е от голямо значение,няма смисъл,да се чудиш,сега дали ще се сбият и тем подобни.Повярвай с тази игра,кучето така се вглъбява в теб ,че нищо и никой не го интересува,а на тебе ще ти е мирна главата :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#1007 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 10:17 AM

Hrisi_1084 точно на година и месец е. От около месец е това поведение. Работата е там, че по никакъв начин не показва агресия. Просто най-спокойно отива при кучето, задминава го малко и го напада по врата. А той си играе почти с едни и същи кучета. Ако започна да се въртя покрай него с цел да предотвратя конфликти той усеща и започва да бяга от мен. Тогава става абсолютно неконтрулируем. Снощи бяхме на площадката и в момента в който стигнахме оградата и веднага настръхна целия. Имаше там едно мъжко куче. Изобщо не влезнахме. Но ми се иска не да бягам от проблема, а да го науча, че така не бива. Че е лошо. В общи линии слуша когато му е изгодно. Май излиза, че ми се е качил на главата.
Ще пробваме сега да си играем само двамата. Сега и без това почти няма други кучета по площадките. Но той не е свикнал да играе с мен и изобщо не ме отразява. Аз си хвърлям топка, фризби, пръчка и сама си ги гоня. Той си души и ме игнорира. Дори и на лакомства не ми обръща внимание след втория, третия път. Грешката си е в мен и ще трябва да поработим доста.

#1008 Потребителят е офлайн   Aneliqq Икона

Публикувано: 17 June 2010 - 08:36 PM

Здравейте, поздравления за сайта. Наистина е много полезен.
.. Така имам голям проблем. Имам куче което е кръстоска между кавказка овчарка и каракачанка. На пет месеца е някаде, а от няколко седмици проявява голяма агресия. Знам че това са кучета пазачи, но аз не искам злобно куче. Преди беше много дружалюбна със всички. Гледам я на двора. Но понеже започна да прави бели взех да я варзвам. Не съм много опитна, не знам как се дресират кучета. Но пак моята(женска е) не поддава на никави команди. Прост пример - качва си лапите варху мен аз и се карам да се махне, но тя все едно нищо не и казвам.
Но това не ми е големия проблем. Преди няколко месеца взе да ме стряска. Започна да рамжи на различни хора, не на всички, но като трагне срещу някой е страшно озлубена. Добре че е още малка и не е захапала никого. Много взех да се плаша че като порасне тази агресия ще стане още по-голяма. Баща ми се опита да и всее страх, удря я леко по муцуната като не го слуша. Резулатат беше, че почна да рамжи на него(а той я храни). Идваа ми на гости една приятелка (кучето я познава) и и дава да яде от рацете и, това куче както беше спокойно и си ядеше от нея и изведнъж и се нахвърли.
Незнам какво да правя объркана съм.Възможно ли е да се е озлобила заради сенджира? Знам че майката напада само цигани и никой друг. За бащата не съм питала.Може би ще ме обвините, че сама съм си виновна, но и аз затова ви пиша. Смятам, че е още малка и нещата са поправими, просто незнам как да подходя. Аз искам просто куче което да тича из двора. И искам да съм спокойна,че няма да нападне някой гост или дори човек от семейството. А тези кучета не веднъж или два пъти са го правили. Мой познат си уби кучето понеже като стана на година кучето нападна и него и сина му.. а те бяха тези които се грижеха за него. Моля ви ... ПРОСВЕТЛЕТЕ МЕ КАКВИ МЕРКИ ДА ВЗИМАМ?

#1009 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2010 - 09:08 PM

Има много за учене...! Всичко е написано вече в темите във форума, но накратко;
1. Не е важно кой храни кучето, ами кой е лидера на "глутницата"!? Аз мисля, че във вашата "глутница" това е кучето.
2. Няма никаква връзка между човека и кучето! Градете връзка!
3. Прочетете началото на темите "Агресия, доминантно поведение", "Курс обучение на малкото куче"... Търсете и четете... или по- добре баща ви, ако мислите, че ще се справи по- добре.
Кучето е сериозна работа, още повече щом е смесица между кавказка овчарка и каракачанка... и най- много защото е женско. При тях като се появи агресия... то тя е с дълбоки корени (това го научих последните дни).
Четете и се учете, информацията, която ви трябва и съветите са твърде много и ще излезе дълго за писане, а и като се замисля темата е неизчерпаема. Поне аз нямам излишно време и нерви да ви обясна всичко подробно, кое, как, защо... Може би ако бяхме очи в очи щеше да ми е къде къде по- лесно, но за писане- абсурд...!
Прочетете водещите теми в раздел "Възпитание, обучение, спорт" и сама ще видите откъде идва проблема.
Успех и поздрави!

#1010 Потребителят е офлайн   Aneliqq Икона

Публикувано: 18 June 2010 - 07:20 PM

Д, така е сагласна съм, че кучето е водача. Мисля даже съм обедена че мога да накарам кучето да изпълнява командите ми. НО мисълтта ми е че искам добро куче, което мърда опашкат някой като влезе. Понеже у нас всекидневно има гости. Брат мие в чужбина и като си доиде не трябва да се чуства като гост вкъщи. Проблема ми е с агресията. Възможно ли е по някакъв начин тази aгресия да остане в миналото? Защото като го взех не знаех нищо за тази порода , а все повече хора ми казват за нахапани хораа от тези кучета. Не искм аз да съм пазач на кучето и да внимавам да не захапе някой. Затова се стреснах последния път защото уж познаваше приятелката ми, и и се радваше, ядеше от рацете и , и в същия момент се опита да я захапе. Това ми е странно.. не искам докато мърда иопашката и да се обърне и да захапе някой. Сега е малка но като порасне.. Та това ме интересуваше специално за гресията има ли някакъве нчин тя да се избегнее? Като болест която да излекуваме ?

#1011 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2010 - 12:36 AM

Показване на мнениетоAneliqq, в 18 June 2010 - 05:25 PM, написа:

Д, така е сагласна съм, че кучето е водача. Мисля даже съм обедена че мога да накарам кучето да изпълнява командите ми. НО мисълтта ми е че искам добро куче, което мърда опашкат някой като влезе. Понеже у нас всекидневно има гости. Брат мие в чужбина и като си доиде не трябва да се чуства като гост вкъщи. Проблема ми е с агресията. Възможно ли е по някакъв начин тази aгресия да остане в миналото? Защото като го взех не знаех нищо за тази порода , а все повече хора ми казват за нахапани хораа от тези кучета. Не искм аз да съм пазач на кучето и да внимавам да не захапе някой. Затова се стреснах последния път защото уж познаваше приятелката ми, и и се радваше, ядеше от рацете и , и в същия момент се опита да я захапе. Това ми е странно.. не искам докато мърда иопашката и да се обърне и да захапе някой. Сега е малка но като порасне.. Та това ме интересуваше специално за гресията има ли някакъве нчин тя да се избегнее? Като болест която да излекуваме ?
Виж сега - отговориха ти вече - да, разбира се, че може - но трябва да прочетеш как. Не може да се обясни всичко в един-два постинга. Тая тема, дето в нея пишеш - има толкова страници - в първите няколко е "азбуката" - от нея трябва да почнеш. Какво искаш - хубаво, много хубаво го обясняваш, ама как да го постигнеш - трябва да се научиш - като ЧЕТЕШ!!! Или си вземеш треньор и ходиш с кучето той да ви тренира - двете. Ако мислиш, че няма да се справиш, защото не си взела каквото трябва куче - навреме му намирай друг дом, да не мъчиш животното и семейството си. Някои неща не се променят - други - могат. Например - енергийното ниво не се променя - освен когато кучето остарее - ако кучето е с висока енергия, а стои вързано цял ден, като го отвържеш, не ще скача, ами ще ви прескача - нали трябва да си изразходи енергията.

Не е много ясно дали кучето ти е агресивно или просто доминантно. Разлика има, ама трябва четене...

Може, всичко може - ама иска четене и работа. С писане по форуми не става. Става с четене. Споменах ли, че трябва четене? :r_181: Ако обичаш да сваляш филми и да ги гледаш - намери в този форум Повелителят на кучетата и гледай. Или го гледай на живо по Нешънъл Джиографик. Ще ти станат ясни някои неща. :smile:
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#1012 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 05:28 PM

Показване на мнениетоAneliqq, в 17 June 2010 - 08:41 PM, написа:

Здравейте, поздравления за сайта. Наистина е много полезен.
.. Така имам голям проблем. Имам куче което е кръстоска между кавказка овчарка и каракачанка. На пет месеца е някаде, а от няколко седмици проявява голяма агресия. Знам че това са кучета пазачи, но аз не искам злобно куче. Преди беше много дружалюбна със всички. Гледам я на двора. Но понеже започна да прави бели взех да я варзвам. Не съм много опитна, не знам как се дресират кучета. Но пак моята(женска е) не поддава на никави команди. Прост пример - качва си лапите варху мен аз и се карам да се махне, но тя все едно нищо не и казвам.
Но това не ми е големия проблем. Преди няколко месеца взе да ме стряска. Започна да рамжи на различни хора, не на всички, но като трагне срещу някой е страшно озлубена. Добре че е още малка и не е захапала никого. Много взех да се плаша че като порасне тази агресия ще стане още по-голяма. Баща ми се опита да и всее страх, удря я леко по муцуната като не го слуша. Резулатат беше, че почна да рамжи на него(а той я храни). Идваа ми на гости една приятелка (кучето я познава) и и дава да яде от рацете и, това куче както беше спокойно и си ядеше от нея и изведнъж и се нахвърли.
Незнам какво да правя объркана съм.Възможно ли е да се е озлобила заради сенджира? Знам че майката напада само цигани и никой друг. За бащата не съм питала.Може би ще ме обвините, че сама съм си виновна, но и аз затова ви пиша. Смятам, че е още малка и нещата са поправими, просто незнам как да подходя. Аз искам просто куче което да тича из двора. И искам да съм спокойна,че няма да нападне някой гост или дори човек от семейството. А тези кучета не веднъж или два пъти са го правили. Мой познат си уби кучето понеже като стана на година кучето нападна и него и сина му.. а те бяха тези които се грижеха за него. Моля ви ... ПРОСВЕТЛЕТЕ МЕ КАКВИ МЕРКИ ДА ВЗИМАМ?

Така-това,което ти е казала Тали-задължително!Малко конкретни съвети от мен.Как така си мислите,че имате куче за двор,бодвате го там и чакате да му дойде свише какво да прави и как да се държи?Като ще карате кола,не четете ли преди това законите,не минавате ли на изпити за книжка?До тук с конското.Никога,ама НИКОГА не удряйте куче с ръка,не го ритайте.Един ден ще получите зъбен отпечатък на това,с което сте го ударили.Не му давайте храна преди да е изпълнил поне една команда-"легни" или "седни" примерно.Какво значи синджир?Колко метра има движение като е вързан,колко време му е разходката извън двора на ден?И има ли изобщо такава?Събирал ли се е с други кучета да си играе,да се разминава по улиците с тях и с хора?Имате потенциален неуправляем танк и почвайте да учите теория за каране безопасно на подобна тежка и опасна "машина".Кучето има на първо място нужди-вие дали му ги задоволявате?Има нужда от ЛИДЕР.Трябва да слуша шефа си,ако не види такъв,почва себе си да слуша и вие сте вече в трета глуха.Има нужда всеки ден поне по час разходка извън двора-да души,да се запознава със света,хора,кучета,котки,птици.Иначе наистина ще се озлоби от досада,скука и липса на занимание за мозъка,за носа му.Има нужда от занимания-игра с вас,обучение на команди.Това,че скача по вас и не слуша на команда "Не",означава,че просто ви доминира.Следващия опит да скочи по вас го парирайте със свито коляно,което да пресрещне гърдите му,и команда "Не" категорично.Много е важен тонът,когато го обучавате или изисквате нещо от него.След наказание(не бой)-не го галете.Тогава се обезсмисля наказанието и поуката от него.Това засега никак не е малко като начало.Имате много работа и четене,за да не се наложи и това куче да бъде....не ми се пише дори!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1013 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 June 2010 - 08:52 PM

Аз имам един малко глупав въпрос.....различават ли кучета породи???Забелязах че моето куче се хвърля да напада бездомни и добермани като види също.....различава ли ги по някакъв начин иначе на свободно пуснати домашни не обръща внимание... :dry:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1014 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 10:12 PM

И аз винаги съм се чудела... Моята не обича БОКове и имаше период, в който се хвърляше на НОК-ве, защото един от породата преди това я беше сдавил заради едно шише...
Та заради това стигнах до извода, че ги различават...

#1015 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 11:48 PM

Тази вечер кучето дъвчеше едно шише,играхме си с него,но по-късно както си лежеше брат ми се опита да му го вземе и му изръмжа много злобно.Аз веднага скочих към него и му креснах,за да му покажа,че не търпя такова поведение и да му покажа,че е по-ниско в йерархията от брат ми,но той ми се узъби и на мен.Чукнах го по връта(имитирайки захапване)-продължи да се зъби.Тогава го хванах за врата и както си лежеше и го натиснах на земята.За около 1 сек изквича(не че съм му причинил болка) и след малко се примири и се предаде.След това го изгоних в коридора сам да разсъждава. :ab_041:
Кажете правилно ли съм реагирал.Винаги,когато изръмжи го скастрям.
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1016 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2010 - 08:35 PM

Незнам дали това е точната тема но тук ще споделя за проблема си. Значи страдаме от свръх радост. :ab_041: Майка ми се прибира от работа, кучо започва да лае,да скача, да препикава.На мен никога не ми се е радвал така защото съм го научила като се прибера да седи отстрани, нито лае нито нищо, но като се прибере майка ми или брат ми, направо пощурява. Пробвали сме без да му се обръща внимание-не става, да се слага коляно пред него за да може като скочи да се удари и да спре. Пак не става. Някакви идеи? ;д Също така съм пробвала и с команда. Попринцип 'седни' е знае най-добре и винаги е изпълнява. Еми в такива моменти на радост просто не чува. Викам ли викам, няма братче... радва си се, опикава всичко и след 5 мин мирясва. ;д

#1017 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 11:20 AM

Показване на мнениетоLG9, в 19 June 2010 - 11:53 PM, написа:

Тази вечер кучето дъвчеше едно шише,играхме си с него,но по-късно както си лежеше брат ми се опита да му го вземе и му изръмжа много злобно.Аз веднага скочих към него и му креснах,за да му покажа,че не търпя такова поведение и да му покажа,че е по-ниско в йерархията от брат ми,но той ми се узъби и на мен.Чукнах го по връта(имитирайки захапване)-продължи да се зъби.Тогава го хванах за врата и както си лежеше и го натиснах на земята.За около 1 сек изквича(не че съм му причинил болка) и след малко се примири и се предаде.След това го изгоних в коридора сам да разсъждава. :ab_041:
Кажете правилно ли съм реагирал.Винаги,когато изръмжи го скастрям.

И аз така постъпвам винаги като искам да покажа, че нещо не е желано. Мисля си че е правилно. "Захапвам" го, тръшвам, строго НЕ и марш на място. Но той стои пет, десет секунди на мястото си, докато измисли каква друга пакост да сътвори. И започва напук да краде чехли, да ръфа килима или каквото там му роди главата. Винаги го хващам, карам се, намясто. И така няколко пъти и накрая го връзвам пак на мястото му с каишката за десетина минути. След това го пускам и е спокоен. Ама той май възприема цялата гонитба като игра и се забавлява. А аз го имам като възпитание. Май греша някъде. :dry:

#1018 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 01:33 PM

Да така е ,хвещаш го за врата повдигаш го и го поваляш по гръб,като през това време то е неподвижно и не се съпротивява.Така изчакваш докато се подчини,както в природата ,на друг по-силен индивид.Някои индивиди са по силни и се съпротивяват,трябва да си търпелив,да премине ината им и след това го хващаш за врата и го повдигаш от земята,като по този начин то не може да ни ухапе.Никого не трябва да се удря.
Трябва да можеш да вземеш от устата му всичко,което поискаш.Не трябва да се обърква характера на кучето с агресия,но това аз не го знам добре,дано някой драсне нещо.

#1019 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 03:38 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 20 June 2010 - 08:40 PM, написа:

Незнам дали това е точната тема но тук ще споделя за проблема си. Значи страдаме от свръх радост. :ab_041: Майка ми се прибира от работа, кучо започва да лае,да скача, да препикава.На мен никога не ми се е радвал така защото съм го научила като се прибера да седи отстрани, нито лае нито нищо, но като се прибере майка ми или брат ми, направо пощурява. Пробвали сме без да му се обръща внимание-не става, да се слага коляно пред него за да може като скочи да се удари и да спре. Пак не става. Някакви идеи? ;д Също така съм пробвала и с команда. Попринцип 'седни' е знае най-добре и винаги е изпълнява. Еми в такива моменти на радост просто не чува. Викам ли викам, няма братче... радва си се, опикава всичко и след 5 мин мирясва. ;д

Ако те,при влизане у вас,започнат да му се радват,дори да му говорят само,то неминуемо отреагира с възбуда.Знае кой го обича,радва му се,глези го или дори лигави и изпада в еуфория,че е пристигнал.Ако те влезнат през вратата и се направят,че той не съществува,или поне в началото са спокойни и по някое време му кажат нещо благо или го погалят,то тогава тяхното поведение ще рефлектира аналогично върху кучето.Арес лежи и не отреагира,когато аз или каката се прибираме.Само с периферията чака кога ще минем покрай него през коридора и веднага вдига заден крак,за да почем да го чешем по корема.Или ни посреща със снишена глава,прибрани назад уши и свалена опаша,която размахва от радост.Идва ми първо да го нацелувам и намачкам,но си налагам да се съблека,събуя,пооправя малко и тогава чак да му обърна внимание и той чинно си чака реда.Но това се постига и с време-младите и незрели още кучета са по-емоционални.
User's Signature

#1020 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 03:38 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 20 June 2010 - 08:40 PM, написа:

Ако те,при влизане у вас,започнат да му се радват,дори да му говорят само,то неминуемо отреагира с възбуда.Знае кой го обича,радва му се,глези го или дори лигави и изпада в еуфория,че е пристигнал.Ако те влезнат през вратата и се направят,че той не съществува,или поне в началото са спокойни и по някое време му кажат нещо благо или го погалят,то тогава тяхното поведение ще рефлектира аналогично върху кучето.Арес лежи и не отреагира,когато аз или каката се прибираме.Само с периферията чака кога ще минем покрай него през коридора и веднага вдига заден крак,за да почем да го чешем по корема.Или ни посреща със снишена глава,прибрани назад уши и свалена опаша,която размахва от радост.Идва ми първо да го нацелувам и намачкам,но си налагам да се съблека,събуя,пооправя малко и тогава чак да му обърна внимание и той чинно си чака реда.Но това се постига и с време-младите и незрели още кучета са по-емоционални.
User's Signature

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема