Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1521 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2013 - 10:20 AM

Здравейте, имам страшен проблем, който трябва да го разреша възможно в най-скоро време. Преди около 3 седмици кола блъсна кучето ми и от тогава е агресивно към баба ми. Не й дава да го доближи (ръмжи и хапе) и не я пуска в стаята ми (а тя е преходна към кухнята) освен ако аз го милвам и му говоря. Тей като мен ме няма всяка събота и неделя и не съм присъствала и на сблъсъка с кола и незнам какво точно става. Твърди,че не го е била, но той не е агресивен към никой друг. Пробвахме да му дава лакомство, дава да го милва и е спокоен в мое присъствие, но подаде ли си празна ръката пак налита да хапе. аз не мога да съм постоянно вкъщи, за да го успокоявам да не й налита и вече незнам какво да правя. Моля ви помогнете, искат да го махаме, а не искам в никакъв случай да се разделям с него....;(
User's Signature

Качена снимка

#1522 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2013 - 03:29 PM

При нас се случва нещо странно. Не съм чувала друга такава история, затова не знам нито как да си обясня, нито какво да правя. Моят иска да се бие с хъскита и общо взето всичко хъскоподобно. Задължително и само. Казвам друга такава история, защото знам за кучета с проблеми с други от същия пол, с по-големи от тях кучета и т.н., обаче тези изпълнения не мога да си ги обясня. Досега се е срещнал, подушил, запознал и играл с десетки кучета, не е като да не е социализиран, няма никакви проблеми нито с женски, нито с мъжки, по-големи от него, по-малки от него, мързеливи, игриви, хиперактивни, шефски настроени - нищо, винаги всичко е наред - скача, играе, общува. Случвало се е, разбира се, да не се разбере с някое куче, но тогава винаги се отказва от конфликти, обикновено отстъпва пръв. Освен с хъскита, тях просто ги напада. Идва ми в повече вече, защото съм в постоянен стрес дали докато е пуснат няма отнякъде да дойде някое мило, приятелски настроено животно, което моят киселяк дори няма да си направи труда да подуши, а директно ще започне да кълве, а когато вървим нанякъде на каишка и срещу нас се появят хора с поредното добро и мило вълче :smile: да се чудя как да застана между кучетата, докато се разминаваме и да обяснявам на хората, че проблемът не е в тях. По принцип ситуацията е под контрол, защото е железен - обикновено не се налага да го викам два пъти, когато искам да го хвана, независимо колко интересно нещо има отсреща. Но пак...
Не знам дали е възможно да не се разбира с всички кучета от някоя порода, не със самото куче? Струва ми се нелепо.

Търсих корена на проблема, не го открих. Няма никаква кофти история нито откакто сме заедно, нито преди нас. Два пъти сме опитвали да го сприятеляваме с куче на приятел - идеята беше да стоят заедно пуснати на поляна, да обикалят, душат, да ги черпим с бисквити и да казваме "Браво". Почти се получи, мда - хъскито играеше, обикаляше, душеше насам-натам, чакаше бисквита и "Браво", а моят тичаше след него, ръмжеше и го кълвеше. :wacko:
Тогава май се отказах, защото сега просто се оглеждам и се старая да мога да го хвана и разкарам от мястото на срещата възможно най-бързо. А така, струва ми се, влошавам нещата.

Ако някой има предложение какво е най-адекватно да правя, или каквито и да е наблюдение върху подобна ситуация, ще съм много благодарна.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#1523 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2013 - 10:38 PM

Като беше малко сегашното ми куче, при разходки в квартала, все му се нахвърляше една черно-кафеникава кучка, приличаща на бг гонче+ротвайлер. Като поотрасна моята, почна обратното - тя започна да търси отявлено конфликт със същото. Промених маршрута на разходки и тя си намери друго съседско, приличащо досущ на предното, мъжко при това, с което започна да си устройва търкали, по точно да го тормози. Таа, кучетата помнят добре, може и твоета да има в миналото изградени негативи към хъкиподобни и затва.
И друго, що трябва да ги караме псетата да са хрисими и добрички с всичко живо? Само щото си мислим, че това ш`спаси света ли?
По добре е, да ги научим да ни слушат, а да оставим човечността за себе си.

#1524 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 March 2013 - 10:58 PM

Добермани.Моята мразеше добермани.Не знам на какво се дължи,може да е нещо в миналото й за което не знам много.Също като види бездомни улични.Едни хора на поляната си прибраха едно от улицата и сме се събрали 10-15 човека на поляната с кучета и тя нападна точно него,хем беше малко на възраст 7-8м.
Нападна дори бебе добче на 6 месеца.
Сега е първа дружка с 3 добита -2 женски и мъжки.
Как?
Разходка на каишка като кучетата са от различни страни.Моята от ляво до мен,другото от дясно до човека си.Опити да хапе-корекция с НЕ.
Постепенно другото куче си минава нормално от ляво до човека си.
После лека възможност да се подушат на повод.Опити за хапване корекция.
И така докато нямаше опити за нападение от страна на моето куче.
В интерес на истината след това не сме срещали други добчовци за да ти кажа дали ще реагира пак така.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1525 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2013 - 07:15 PM

Благодаря, наистина ми е полезно да знам, че това се случва и с други кучета и моят пес не е тотално сбъркан.
Защо искам песът да е добър с всичко живо? За да не преча на никого и никой да не пречи на мен, в името на общото спокойствие. Защото в примерна ситуация с герои случаен човек със случайно хъски, пуснато да потича на поляна, моята гад и аз, също пуснати на поляната, всички си пречим. :ab_041: Човекът си казва "Какъв е сега този грозен помияр, който напада моето куче, и какво ми обяснява тая смотла, че ми се извинява и съжалява?!", псенцето си мисли "О, дано, дано успея да ухапя това ужасно куче преди да ме е видяла и извикала", клетия хъскьо е толкова приятелски настроен (досега не съм срещнала някой, който да иска да участва в боя), че не можеш да му обясниш да спре да души и да се вре. Така като гледам примерната история даже откривам, че не искам да е задължително хрисим и добър, много съм доволна просто да не е побойник - расист. :ab_041:
Като казвам, че няма някаква лоша среща в миналото, изхождам от времето, което е прекарал с нас, от петмесечен, и месеците преди нас в приюта, защото в клетката му нямаше хъскоподобни. Все си мисля че преди това, преди да отиде в приюта, е бил твърде малък, за да си спомня лоша случка, дори и да я е имало? Пък и кое куче би закачало двумесечно бебе? Затова се чудех, иначе съвсем разбирам, че е възможно ако е имало проблем, да остане след това.
Оказва се, че съм била почти права с идеята за общуването с приятелското хъски, просто не съм го измислила правилно. :smile: Може би ако и двете кучета са вързани и просто вървят близо едно до друго, и имам възможността да спирам моя съвсем в началото, нещата ще се развият по съвсем различен начин. Не бързам за никъде, мога да го направя търпеливо и колкото трябва и затова мисля, че може да има успех. Просто търсех правилния подход. Много благодаря!
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#1526 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 March 2013 - 09:03 PM

Трябва да се разбира, че именно способността да проявява агресия е качеството, което е направило кучето най-добър приятел на човека.
Точно тя му дава възможност да бъде бодигард, ловец, търсач и т.н.
Ако не беше така, заекът щеше да е най-добрият приятел.

Добре е да се социализира кучето с други кучета, но не е добре да става насила, нито на естествената агресивност към непознати натрапници да се гледа като на болестна проява. Кучетата се намират в непрекъсната конкуренция помежду си и това е естественото състояние на нещата. Така че социализирай, но не го предОбряй.
Не е нужно да си играйка с всяко срещнато хъски, нужно е ако видиш, че ще стане въргал, да можеш да го предотвратиш.
Понякога с осиновените кучета има друг проблем, заради който стават въргали, като че ли при теб не така, но ще го отбележа. Някои лишени от социализация в ранна възраст кучета просто не умеят да се държат със себеподобни, нямат нужните на вида социални умения, те са непохватни при запознанство, подават грешни сигнали, такива винаги се забъркват в сканадли. Това е съвсем друга история. Имам такава куча, само пример ще дам - вместо с непознатото куче да се посучат и подушат първо изотзад и после да решават дали ще мелят, тя застава в упор очи в очи и се пули в него и се пъчи, става натегнато и другото куче може да й скочи или пък да се свие, тогава тя скача.
Имам и друго осиновено, при него е обратното, но разликата е, че тя е живяла вързана в някоя дупка в онази възраст, а той - на улицата с други кучета. Той е в състояние да успокои другото куче, ако е натегнато, нещо му говори във високите честоти, развява широко опашка, покланя се, върти се, никога не гледа в упор непознат, никога не става проблем при самото запознанство, при това говоря за доминантно куче, което вече след запознанството ако го предизвикат за нещо сериозно, с една лапа ги залепя долу.
И не на последно място, може би на първо: присъствието на човека играе огромна роля. Тия двамата описани горе живеят заедно. Понякога тя прекалява, става зловещо и той я залепя, и после има грозни дупки от зъби. Но това се случва само в мое присъствие, присъствието на човека изостря конкуренцията по неописуем начин. Макар че много хора няма да се съгласят, пък то зависи и от случката, но намесата на човека често прави нещата по-лоши, а без намеса биха се разминали. Аз мисля, че най-добрата реакция на човека при нормални кучета е да не участва. Най-лошия бой между мои кучета (тук става дума за двама равностойни мъжки) съм предизвикала аз като в натегнат момент коригирах единия, другият видя в това своя звезден миг и стана мамсиджейс, кръв много се проля за секунди, докато не скочих с одеало върху въргала.

Иначе да, често се случва да имат породна неприязън, може да е заради някоя случка, може да е просто щото тази порода така си държи опашката.

#1527 Потребителят е офлайн   Шави Икона

Публикувано: 25 March 2013 - 10:44 PM

Здравейте всички,
имам един проблем, за който искам да споделя с вас и да помоля за помощ. Извинявайте, ако постът не е за тук или ако има теми по проблема, но отскоро чета форума, не съм видяла всичко и не мога да намеря точно такава тема.
Имам малка италианска хрътка на 3г, женска (от година и половина е с мен), много послушно и кротко куче. За нова година обаче се сдобих с още едно кутре - нечистокръвно лабрадорче, мъжко, на 2м, подариха ми го познати, които не знаеха за другото(по разни там причини). В първия един месец всичко беше добре - те си играеха, дори се близваха понякога, лабрадочето учеше всичко много лесно. Обаче от месец насам му стана нещо. Започна да не слуша, когато са двете заедно, да прави разни номера (като да пишка нарочно вътре), бута хрътката, когато тя идва при мен, хапе и опашката, общо взето показва, че не я иска. Тя изобщо не му противоречи, оставя го да прави каквото си иска, дори я гони от леглото и и ляга там. Разделихме ги в отделни стаи и малкото се кротна, даже стана изключително добър, обаче женското започна да откача там и да прави глупости. Приема преместването като наказание и не е доволна. Конкуренцията между тях става страшна и не знам какво да предприема. Търсих из нета, какво ли не четох и не опитвах, но нещата стават по - зле. Ако някой може да даде съвет ще съм много благодарна.
Пак се извинявам, ако бъркам темата, но не знам вече какво да правя и към кой да се обърна.

#1528 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2013 - 12:15 PM

Лавретките са големи сладурчета,душици!Приятелката ми има такава и почти същия проблем,другото и куче и дори котката много я тормозят!Не мисля,че лабрадорчето не я иска,просто се опитва да се налага а тя не му реагира,защото са си такива.Когато започне да я бута,бутай го и ти докато не спре за момент,после пак!Ще схване намека,сигурна съм и изобщо ти трябва да го коригираш за всичко,тя няма да го направи,хрътките го играят малко аристократи :smile: предпочита да търпи или да се оттегли отколкото да се разправя с досадници!Не ги разделяй,просто винаги заставай по средата и "казвай тежката си дума",лабрадорите в малка възраст могат да бъдат мнооооого големи немирници!
Поздрави

#1529 Потребителят е офлайн   Шави Икона

Публикувано: 26 March 2013 - 01:47 PM

Много благодаря за отговора.
Те са ужасни понякога, тъкмо поправим нещо и измислят нови дивотии, постоянно копират един от друг и то само лошите неща.
Другия проблем е, че когато обърна на нея някакво внимание, съвсем малко дори, той започва да ми го връща като прави бели, когато остане сам. Дори да отида до кухнята, веднага става и пишка вътре. Някакви конкретни идеи какво да правя :(

#1530 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2013 - 10:06 AM

Показване на мнениетоШави, в 26 March 2013 - 01:47 PM, написа:

Много благодаря за отговора.
Те са ужасни понякога, тъкмо поправим нещо и измислят нови дивотии, постоянно копират един от друг и то само лошите неща.
Другия проблем е, че когато обърна на нея някакво внимание, съвсем малко дори, той започва да ми го връща като прави бели, когато остане сам. Дори да отида до кухнята, веднага става и пишка вътре. Някакви конкретни идеи какво да правя :(

Не се заблуждавай,"да ми го връща" е човешко качество.Кучетата понякога се изхождат нетрадиционно за да се освободят емоционално,най-често когато са оставени сами.В твоя случай също е възможно да е на емоционална основа,но може и да е случайно,все пак нямаш много наблюдения върху кученцето за сега.С повече от 1 куче винаги е по-трудно,всяко от тях се бори кой да е по-близо до лидера и да печели благоразположението му!Те много добре знаят,че не може да са и двамата,един е номер 2,затова винаги има борба и нерви.При вас това място е на хрътката,но тя не взема мерки и малкия вижда "звездния си шанс" и от там започва ожесточена конкуренция за мястото!Трябва ти да се намесиш иначе ще ти късат нервите дълго време или докато малкия не затвърди позиция,което е по-вероятно.

#1531 Потребителят е офлайн   ChrisJobs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 09:59 PM

Кучето ми започна да си позволява прекалено много. До сега само ме хапеше леко или на игра, сега за нещо се скарахме и започна да ме хапе по пръста и да ръмжи и не можах да си дръпна пръста, защото си беше забил единият зъб много дълбоко вътре. Дребна порода е (мопс) а и е на едва 3 месеца, но днес това което направи не ми хареса. Започна да си мърда главата на ляво на дясно и да ръмжи докато ме хапеше, не му позволявам почти нищо неправилно. Имам предвид, че яде след мен, не се качва по леглата, като ме хапе му се карам, дърпам го за врата тупам го с вестник и така. Моля да кажете какво да правя, за да не продължава това по нататък :)
User's Signature

Да бъдеш богат няма нищо общо с парите.

#1532 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 28 March 2013 - 10:22 PM

Показване на мнениетоChrisJobs, в 28 March 2013 - 09:59 PM, написа:

Кучето ми започна да си позволява прекалено много. До сега само ме хапеше леко или на игра, сега за нещо се скарахме и започна да ме хапе по пръста и да ръмжи и не можах да си дръпна пръста, защото си беше забил единият зъб много дълбоко вътре. Дребна порода е (мопс) а и е на едва 3 месеца, но днес това което направи не ми хареса. Започна да си мърда главата на ляво на дясно и да ръмжи докато ме хапеше, не му позволявам почти нищо неправилно. Имам предвид, че яде след мен, не се качва по леглата, като ме хапе му се карам, дърпам го за врата тупам го с вестник и така. Моля да кажете какво да правя, за да не продължава това по нататък :)

Моля да ме извините.Знам,че нямате вина,но за 77 страници се пише едно и също.
http://www.dogfriend...df/bg/?articles По-добре прочетете това. Ще разберете ,че не само Вие сте в грешка.
Дано не сметнат,че искам да популяризирам IVDF или да си приписвам заслуги.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1533 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 March 2013 - 10:29 PM

Мопсовете са особено опасна порода,внимавайте да не ви изяде някоя нощ :ab_041: А пък бебе на 3м. направо може да ви откъсне пръста.Чудя се,що преди да си вземете животно не се поинтересувахте относно това с какво се захващате.В момента имаме един мопс -търси дом,никога не извеждан,с напреднала форма на демодекоза,ноктите бяха почти забити във възглавничките.Кучето е на 4 години, от 2 години има заболяването/ може и да са повече поне така ни казаха/,ми взели си хората и го бастисали.Случайно попадна при нас и покрай питовете си имаме и голо мопсче :wub: Та мисълта ми е , ако не се справяте сега и ви е трудно се обърнете към някой с опит да ви покаже и обясни какво аджеба се прави с бебе на 3м., а не след време да вземете да напишете,че е и отгоре на всичкото е агресивно.Във форума има много теми,които ви биха били от полза стига да четете и да възприемете написаното и да го прилагате.Ако не се получава му намерете дом на мъника.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1534 Потребителят е офлайн   ChrisJobs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 10:56 PM

Не мопса е огромен хищник, спор няма :ba_025:
Сега сериозно, четох от 2 седмици преди това всеки ден, по цял ден, прочетох и началото на тази тема, четах и други доста теми. Дом съм му намерил, каквото и да става ще остане вкъщи, и до край ще се боря за него, защото знам, че ще е един от малкото ми истински приятели! Какво разбирате под специалист ? Да дам 400лв на дресьор ли? Просто не Ви разбрах, извинявам се, чета темите, възприемам ги, просто моля за съвет, не мога да прочета за 1 ден 77 странии с 1533 поста нали :)
User's Signature

#1535 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2013 - 10:58 PM

Цитат

Да дам 400лв на дресьор ли?

Ама честно кой дресьор пита и ти каза 400лв,а?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1536 Потребителят е офлайн   ChrisJobs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 11:03 PM

От 1 седмица се чудя за цените, и вчера потърсих в гугъл намерих 3 сайта и няколко коментара май тук, на едно от местата видях 400лв на месец, обучението е 2-3 месеца нещо подобно... Въпреки, че мисля, че е по 1 седмица, не съм добре запознат в това отношение, и не искам да коментирам нещо във сфера в която не съм информиран толкова добре :)
User's Signature

#1537 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2013 - 11:05 PM

Информирай се по-добре :ba_025:
Ако толкова не можеш да се справиш с ''агресивното'' мопсче кажи от кой град си да ти препоръчаме треньор ,който да ти даде начални съвети как да отглеждаш в мир и любов малкия дзвер.
Няма да ти вземат 400лв споко :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1538 Потребителят е офлайн   ChrisJobs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 11:10 PM

http://dogtrainerbg.com/training.php - исках да намеря къде съм го видял, и сега видях това за пръв път :ab_041: :ab_041: :ab_041:
От мопсчето куче ако не стане, там ще ти го направят даже "ЧЕРНА НИНДЖАА" :dog: :dog: :dog:
В други сайтове ей сега видях по 350-400лв пак, но мисля, че няма смисъл да ги споделям, който има желание ще потърси и ще види как вървят цените...
Пак казвам, че това е което АЗ намерих, до колко е вярно и актуално не знам, Вие ще кажете :)
User's Signature

#1539 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 March 2013 - 11:22 PM

Показване на мнениетоChrisJobs, в 28 March 2013 - 08:56 PM, написа:

Не мопса е огромен хищник, спор няма :ba_025:
Сега сериозно, четох от 2 седмици преди това всеки ден, по цял ден, прочетох и началото на тази тема, четах и други доста теми. Дом съм му намерил, каквото и да става ще остане вкъщи, и до край ще се боря за него, защото знам, че ще е един от малкото ми истински приятели! Какво разбирате под специалист ? Да дам 400лв на дресьор ли? Просто не Ви разбрах, извинявам се, чета темите, възприемам ги, просто моля за съвет, не мога да прочета за 1 ден 77 странии с 1533 поста нали :)

На първо време махнете вестника,няма смисъл наистина.Когато тръгне да ви хапе го спирайте с висок тон с команда "Не"/принципно много се влияят от тона/ и след това игнорирайте/ може да се наложи десетки пъти да го правите,докато схване идеята,но бъдете упорити./Може да хапе само играчките,но не и вас.Започнете да работите относно общо послушание, наградки,общувайте с него,играйте,но когато тръгне да ви хапе,просто прекратявайте играта.Принципно всички бебета правят така,нормално е ,вие трябва да му покаже какво е редно и какво не.Направете нещата така,че да ви е забавно и на двете страни.Кучето е ,за да ни носи удоволствие, а не да ни пресира и пр.
П.П . С тона си може да направите чудеса просто го използвайте.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1540 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2013 - 11:27 PM

Тук във форума има цяла тема за треньорите.
Вие какво очаквате от треньора да оставите 3м пес на стационар и да Ви го върнат с дистанционно и книжка за управление ли?
Намерете треньор,който да работи с Вас и кученцето.Повярвайте ми човека има повече нужда от ''обучение'' отколкото кученцето :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема