Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 16 July 2008 - 08:29 PM

Цитат

Хаха и мен ме облизжа понякога преди да захапе...само дето по никакъв повод не пуска :)
Може да ни имат за мръсни и да искат да ни поизмият преди да си хапнат :)
На въпроса ти за съжаление не мога да отговоря, защото при мен е тежък случай и никой от методите за укротяване към момента не действа. Пожелавам ти повече успех :)

Спецално за теб! прегледни форума Поощрителни методи на обучение. Мотивация
http://dog.bg/forum/...ic,17231.0.html
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#422 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 17 July 2008 - 07:02 AM

Изчетох вече целия форум, но благодаря все пак :) При мен няма да стане. Той не разбира нито от поощряване, нито от каране, нито от сърдене, нито от нищо......едно малко чудовище. С риск да ужася всички тук, на моменти дори тайничко ми се иска да не го бяхме вземали. Явно не съм за куче - трябваше да си гледам котарака и папагалите и да ми е мирна главата. Връщане назад обаче няма и ще си изтърпя последствията, стига да оцелея и да не ме изяде когато порастне  :(
User's Signature

Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2008 - 07:38 AM

Цитат

Изчетох вече целия форум, но благодаря все пак :) При мен няма да стане. Той не разбира нито от поощряване, нито от каране, нито от сърдене, нито от нищо......едно малко чудовище. С риск да ужася всички тук, на моменти дори тайничко ми се иска да не го бяхме вземали. Явно не съм за куче - трябваше да си гледам котарака и папагалите и да ми е мирна главата. Връщане назад обаче няма и ще си изтърпя последствията, стига да оцелея и да не ме изяде когато порастне  :(

:(
Не се предавай.. с времето като порастне ще отшуми.. Продължавай в същия дух, бъди упорита! Ако се оставиш така, ще бъде така цял живот.. или докато не се откажеш от него.. искрено се надявам да не стане така! Може би някъде грешиш, консултирай се със специалист, който обучава кучета и има повече опит.. мога да ти дам номера ако искаш.. :)

#424 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 July 2008 - 07:50 AM

Единствената ми останала надежда е училище за кучета, но нямам времето да съм с него, а на непознати не ми се оставя без надзор. Аз също се надявах с времето да се пооправи, но към момента става все по-зле. Расте доста бързо и хапе все по-силно. Вече не мога нищо да направя. Принуждавам се чаша вода ако искам да изпия да го затворя в коридора.....никой от приятелите ми вече не иска да идва на гости заради него. На всички им писна да ги гризе и да им дърпа и къса дрехите. Мои приятели с кучета от години се облещват като поседят с него 5 минути  :'(
User's Signature

Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 July 2008 - 08:14 AM

Аз пък смоето ''професионално изкривяване '' си правя изводи,че това кученце има невероятни работни качества.Такова животинче би работило с удоволствие и би потдържало концентрация доста по- дълго от някое флегматично куче.
Проблема,без да се обиждаш е в теб,а не в кучето.Ако преценяваш,че нямаш нужното време и нерви,не мъчи него и себе си.Намери човек подходящ за мъника.Дано не ти се сторя много краина.
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 July 2008 - 08:32 AM

О, въобще не ми се струваш крайна. Не разбирам от работните способности на кучетата, наистина разбирам, че не е само кучето виновно. Аз нямам никакъв опит с кучета, а попаднах на доста своенравно и ми е трудно. Чета всеки ден, но само с четене не става. Явно трябва и опитен човек, който да помогне.
За това да го дам някъде е почти немислимо. Първо, той не е породист и съответно доста по-трудно биха се намерили желаещи за него /още повече, че който изкара 5 мин. с него не желае да се повтаря/, второ смятам, че е доста жестоко да вземеш едно животно, то да свикне с теб, да те обикне /това поне му личи/ и ей така, защото ти е трудно да го захвърлиш на някого. Взела съм го с ясната представа, че е живо същество и ще съм отговорна за него.
Бъдете спокойни обаче, няма да го мъча - не съм съдист...просто ще си търпя за свой гръб. Пък като стане време за разходки ще се опитвам повече да го уморявам на вън, за да е по-кротък като се прибере.
User's Signature

Качена снимка

#427 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 08:36 AM

Цитат

Единствената ми останала надежда е училище за кучета, но нямам времето да съм с него, а на непознати не ми се оставя без надзор. Аз също се надявах с времето да се пооправи, но към момента става все по-зле. Расте доста бързо и хапе все по-силно. Вече не мога нищо да направя. Принуждавам се чаша вода ако искам да изпия да го затворя в коридора.....никой от приятелите ми вече не иска да идва на гости заради него. На всички им писна да ги гризе и да им дърпа и къса дрехите. Мои приятели с кучета от години се облещват като поседят с него 5 минути  :'(

Ако нямаш време и желание за работа с кучето и училище за кучета няма да ти помогне. Моята мацка до преди 4 месеца си позволяваше да ме ръмжи, да ми хапе чехлите и крачолите, докато ходя, да се опитва да ме клати и да доминира над мен, като дойдеше човек у дома, тя трябваше да бъде затваряна, защото лаеше гостите и им се зъбеше от близо. Помисли си дали не я глезиш прекалено много. Ние решихме въпроса с редовно 10-15 минутна тренировка веднъж или два пъти на ден с основни команди, отрязаха и се някои привилегии и глезотии. Наистина не става от днес за утре, но резултатите си струват. Има още накъде и двамата с приятеля ми работим по въпроса поотделно или заедно. Ако кучето се опитва най-много теб да доминира, редно е ти да се занимаваш с него и то редовно. И аз се бях отчаяла, защото кучето ми се опитваше да издевателства над мен и слава богу един човек, на който съм му много признателна, ми отвори очите как да подхождам с кучето. Ела сега да видиш какво прави моето куче за една пискаща топка и как всекидневните затвърждавания на команди са се превърнали в удоволствие за двете ни. Може би и с времето кучето "поумнява" и това си казва думата.Вече пак идват гости у дома, но първите 10-20 минути единия от нас е до кучето, за да може то да свикне с госта и да да го коригира ако  то се опитва да облайва гостите или да се "прави на страшна".По принцип имаме проблеми само с определени единици гости, които очевидно не харесва, но на кучето трябва да му се покаже, че на теб това поведение не ти е приятно и да се коригира на момента. Като избягва човек дадена ситуация, не се решава проблема, дори се задълбочава.
Пожелавам ти успех с кученцето, но трябва да вярваш в него и най-вече да работиш с него и да не се отказваш от него.

#428 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 08:54 AM

Цитат

Бъдете спокойни обаче, няма да го мъча - не съм съдист...просто ще си търпя за свой гръб. Пък като стане време за разходки ще се опитвам повече да го уморявам на вън, за да е по-кротък като се прибере.

Кучето е голяма отговоност, но оставам с впечатлението, че ти не искаш да отделиш достатъчно време на кучето си. Аз например извеждам кучето си навън  за да  се раздвижи, да си поиграем двете, да поработим и/или да отидем на полянката с кучета, най-малко мисля после как ще е у дома след разходката. Ако не можеш да се справиш сама, потърси професионална помощ. Най-лесно е човек винаги да си измисля оправадания. С желание, воля и търпение всичко се постига. Извинявай, ако съм била рязка.

#429 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 July 2008 - 10:36 AM

Е точно това, което описваш, че е правило кучето ти прави и Бъки. Само дето никой от описаните методи към момента не помага. Желание имам, за това и съм го взела. За него обаче тренировките са нещо .... нищо. Той така или иначе гладен не остава, а най-добрата награда е да ме захапе.....с какво да го поущрявам? Отделям му достатъчно време, защото така или иначе когато е буден с нищо не мога да се занимавам - не ме оставя на мира.
Когато започнем да излизаме поне ще изразходва повечко енергия, защото сега по цял ден трупа, а вечер ме съсипва. Ако си измислях оправдания щях и с останлите си животни да имам проблеми, просто не мога да се справя с него към този момент. На 2м и 5 дни е и вече ми се е качил на главата и ме е разревавал 7 пъти. Нормално ли е това? До сега не ми се е случвало с друго животно.
User's Signature

Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2008 - 11:06 AM

Нищо не постигаш, защото ти вече си сигурна, че имаш някакво ненормално същество и не можеш да се справиш. При такава нагласа - да, нормално е да ти се е качил на главата и да се разреваваш.
Не те обвинявам, разбирам те, като няма кой да ти покаже няма как да добиеш онова така необходимо убеждение, че знаеш какво правиш и няма начин да не стане.
Защо не отидеш през уикенда да погледаш някое занимание в училището на Руми? Между Хилтън и Гарнизонното стрелбище, в колко часа се събират сега не знам, може би от 9. Само погледай и си поговори с нея.

#431 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2008 - 12:07 PM

ZviariK, а вие вече излизате ли? Като сте на 2м. Ако не излизате още, може да имате прекалено много енергия.
Не мога да си предстява, че не можеш да се наложиш над кученце на 2м. Ако хапе и дере много - готварската ръкавица или ръка увита в пешкир и притискаш към земята за гушата, докато кротне (аз на моменти бях толкова афектирана, че му виках на моя "Предай се! Я да видим кой е шефа!"  :o - по-късно като ме видеха на поляната и ме поздравяваха с "Кой е шефа, сега, а?"). Ако и това ти е непосилно и уморително, обуваш дебели вълнени чорапи и го правиш същото с крак (удобно подпряна някаде). Колко толкова може да ти се опъва един мъник, 5 мин, 10 мин, 15 мин  :rolleyes:. През това трябва да минете, няма как!

Ако се отчайваш отсега, тежко ти и горко. Поеми дълбоко въздух, че ще ти трябва, ако е своенравно кученцето.

Ние сме с 1 1/2 г. обучение със специалисти, 6м при Руми, от 1г. при тренер. Когато преди 5-6м почти разплакана казах: "Ама не заслужавам такова куче!", треньорът ми отговори, че абсолютно никой не заслужава такова куче, но че такова ми се е паднало.  ;D. Е, сега лека полека виждаме светлина в тунела.

Мил, правилно е казала, че може само да погледаш без куче - леле да знаеш какви скици кучовци има при Руми, и като видиш, че завалиите ходят редом, веднага си мислиш, е-ех, дали и моето ще се научи...
Айде, успех, ще стана, споко само!

#432 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 01:20 PM

Цитат

Хаха и мен ме облизжа понякога преди да захапе...само дето по никакъв повод не пуска :)
Може да ни имат за мръсни и да искат да ни поизмият преди да си хапнат :)
На въпроса ти за съжаление не мога да отговоря, защото при мен е тежък случай и никой от методите за укротяване към момента не действа. Пожелавам ти повече успех :)

Котето и кучето когато се сбият/на игра де/, котарака първо ближе на едно място и после захапва ;D

Сори за офф-топика.
User's Signature

#433 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 July 2008 - 01:37 PM

Определено ми вдъхнахте кураж, ще продължавам да се боря за възпитанието вкъщи  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#434 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 01:23 PM

Извинявам се предварително ако въпросът ми не е за тази тема. От тази сутрин имаме кучешки гост. Кучето на една приятелка остава вкъщи за 3 дни. Досега не бях събирала двете кучета, защото моето не си пада по други кучета, а другото е страхливо. Този път реших да ги събера. Одеве излезнахме на разходка заедно. Мишел (моето) подуши Кими, даже опашката врътна... изглеждаше дружелюбна. По време на разходката двете кучета не ходеха заедно. Кими гледаше да не е до Мишел, да е от другата ми страна или да е отзад. На няколко пъти когато опънах Кими да върви отпред Мишел се опита да изръмжи и не я пусна да върви отпред. Сега двете са свободно пуснати вкъщи. Мишел си обикаля, а Кими си лежи. Трябва ли да очаквам някакви схватки между тях и какво трябва да избягвам докато са заедно?
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 01:26 PM

Не ги храни заедно и внимавай да няма неща - храна или играчки, които да решат, че трябва да си пазят или да делят.  Иначе щом така се държат според мен няма да имаш проблеми. Ако някой не си е изял яденето при хранене, вдигай паничката и не позволвай на другия да изяжда храната му. така ще избегнеш евентуални възможни конфликти.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 July 2008 - 01:39 PM

Надявам се да не размивам темата, но не мога да се сдържа да не разкажа нещо по повод съжителството, паничките и възможните последствия :)
Дядо ми имаше една булонка Джеси /лека и пръст/ с която се налагше да съжителства котаракът ми, когато им ходехме на гости в Бургас. Уж се стараехме да не са в една стая, уж ги гледахме и уж ги хранихме отделно.....в един момент се оказа обаче, че моят Мишо изяжда манджата на Джеса  ;D В опит да си отмъсти тя го издебна, докато му виси опашката от стола и я гризна.....не сте виждали как бяга куче от котарак след това :) Овършаха къщата, голям смях падна  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 01:45 PM

Huskypower, благодаря за бързият отговор. Надявам се да нямаме проблеми оттук нататък. Двете кучета се хранят на различни етажи, но не се бях сетила да вдигам паниците. Засега сме кротки - и двете моми заспаха.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 02:47 PM

Цитат

Huskypower, благодаря за бързият отговор. Надявам се да нямаме проблеми оттук нататък. Двете кучета се хранят на различни етажи, но не се бях сетила да вдигам паниците. Засега сме кротки - и двете моми заспаха.  :blink:

Внимавай когато галиш гостенката не го прави под носа на твоето куче това определено няма да му хареса и е почти сигурна конфликтна ситуация ревниви си падат доста

#439 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 03:15 PM

Аааа не! Те сядат една срещу друга и аз погалвам моето, после погалвам чуждото и така... или пък си мачкам само моето.
User's Signature

Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   nigh28 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 10:05 AM

Здравейте!!!Имам женско куче немска овчарка на 2 месеца.Като отидох първия ден да го видя то много ми се радваше.На другата сутрин като отидох да го видя отворих врата на стаята,а то лежало до нея и почна да скимти и се скри под леглото(там обикновенно стой).Сега когато съм с него си играе с мен в първите минути и после като ми види ръцете и почва да ги хапи когато ги скрия в джобовете си се опитва да ги открие,но не може и почва да ми хапи краката и като изкарам ръцете си веднага скача да ме хапи.Всеки ден я храня аз,аз й сипвам вода,а чистеното го прави майка ми.Има един гумен кокъл като й го подам да го яде,тя ми захапва ръката.Когато се опитам дая доближа все седи с отворена уста и когато я погаля си извърта връта да ми хапи ръцете.Когато съм с него и някой чужд човек дойде той отива при него сгъва си ушите назад и дава на другия човек да го гали а когато отида при кучето то дори не ми обръча внимание.Моля ви дайте ми някакви съвети ! :'(

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни