Публикувано: 17 July 2008 - 12:07 PM
ZviariK, а вие вече излизате ли? Като сте на 2м. Ако не излизате още, може да имате прекалено много енергия.
Не мога да си предстява, че не можеш да се наложиш над кученце на 2м. Ако хапе и дере много - готварската ръкавица или ръка увита в пешкир и притискаш към земята за гушата, докато кротне (аз на моменти бях толкова афектирана, че му виках на моя "Предай се! Я да видим кой е шефа!" :o - по-късно като ме видеха на поляната и ме поздравяваха с "Кой е шефа, сега, а?"). Ако и това ти е непосилно и уморително, обуваш дебели вълнени чорапи и го правиш същото с крак (удобно подпряна някаде). Колко толкова може да ти се опъва един мъник, 5 мин, 10 мин, 15 мин :rolleyes:. През това трябва да минете, няма как!
Ако се отчайваш отсега, тежко ти и горко. Поеми дълбоко въздух, че ще ти трябва, ако е своенравно кученцето.
Ние сме с 1 1/2 г. обучение със специалисти, 6м при Руми, от 1г. при тренер. Когато преди 5-6м почти разплакана казах: "Ама не заслужавам такова куче!", треньорът ми отговори, че абсолютно никой не заслужава такова куче, но че такова ми се е паднало. ;D. Е, сега лека полека виждаме светлина в тунела.
Мил, правилно е казала, че може само да погледаш без куче - леле да знаеш какви скици кучовци има при Руми, и като видиш, че завалиите ходят редом, веднага си мислиш, е-ех, дали и моето ще се научи...
Айде, успех, ще стана, споко само!