Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 09 September 2008 - 12:53 PM
Малко се отклоних от темата, но AnubisA, или учиш кучето да не закача децата, или го пускаш без повод само в гората, или по тъмно.

Публикувано: 09 September 2008 - 02:33 PM
Анубиса, като видя такива като тебе в парка- пуснали си кучетата, те се бутат в децата, гонят се около тях и т.н., вдигам скандал. Това е върха на простотията, пък после се чудим защо майките са така настроени към кучетата.. Детето на моя приятелка се напикава, като види куче, благодарение на такива "умници". Скочили да му се радват две кучета и на кълбо върху детето. Родителите са кучкари, ама как да обясниш на детето, че само му се радват животните!?? Ако такова чудо се случи на мое дете, бога ми ще е за последно. ;) Крайно време е малко култура да се влее на простия човечец, който си мисли, че може да прави каквото си поиска. :huh:
Публикувано: 09 September 2008 - 02:44 PM
определено се забавлявам, като чета заяжданията ви!
Първо пиша, защото имам нужда от съвет.. почват се елементарни приказки за връзване и намордници.. Никъде не съм писала, че нарочно водя кучето при деца, или го пускам, точно обратното е.
И не позволявам на кучката да ходи към децата, най малкото щото я стресират.
Не ме е яд на децата, че ги е страх, а на тия дето нарочно тичат към кучето ( щото им е странна- тука няма много такива, припка като сърничка и си играе много с МЕН ), викат и, махат и, замерят я с пръчки.. като им обеснявам ме не ткака и тн не се спират, а тя като се раздразни ги разгонва, а майките спокойно гледат как децата дразнят кучето, и как им правя забележка, и нищо не казват. а тя като тръгне, цялата градинка се дига. Не става така! А за това, че е забранено- дреме ми! Забранено е и да си паркират колите под прозореца ми, или да си хвърлят буклука не по кошчетат, или да карат на червено..

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 09 September 2008 - 02:58 PM
Цитат
:rolleyes: Да живее Бай Ганьо! А тоя,дет ги е мислил законите, е имал нещо предвид. ;) Ама, как казваше, "дреме ми". Децата са преди кучетата и винаги ще е така. Така и трябва да бъде.. Там, където играят децата, няма място за кучета.
Публикувано: 09 September 2008 - 03:08 PM
Цитат
И не позволявам на кучката да ходи към децата, най малкото щото я стресират.
Цитат
Тук малко си противоречиш, да не говорим, че когато я вържеш ти си написала, че "не иска да ги гони, а ходи в ред до мене и внимава какво и приказвам. " на което не разбирам какво му е лошото :rolleyes:
Цитат
Нали все пак от някъде трябва да се започне, някой да започне да си спазва законите и това по някога трябва да си ти! И за да имаш претенции за нещо, че не е както трябва, ТИ самия трябва да си спазваш законите :-

Публикувано: 09 September 2008 - 03:35 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 09 September 2008 - 04:36 PM
Цитат
Цитат
:rolleyes: Да живее Бай Ганьо! А тоя,дет ги е мислил законите, е имал нещо предвид. ;) Ама, как казваше, "дреме ми". Децата са преди кучетата и винаги ще е така. Така и трябва да бъде.. Там, където играят децата, няма място за кучета.
Абсолютно подкрепям мнението на shadow.
Само ще добавя, че ако за Вас хлапетата са "изроди" или "изродчета" за мен са такива тези, които допускат да се насажда и подклажда лош имидж на кучкарите с подобно безотговорно поведение.
В града, между хора, между деца, по улиците кучетата се водят на повод и се контролират от стопанина им.
Първо има закон за тези неща.
Второ е въпрос на етика.
И трето е недопустимо в тези размирни времена, когато управниците насъскват обществото срещу нас - кучкарите в градовете - да се случват подобни ексцесии.
:viking:
**
В град София има :
Клуб за Спортна Дресура "Сириус".
http://www.sirius-bg.net/
Има занимания с Румяна Колева( не съм сигурна за фамилията)която прави групи и обучава стопаните си как да общуват, възпитават, мотивират кучетата си.
Преди Mil правеха група и се обучаваха има цяла тема за това тук в сайта.
Темата се казва "Училището на дог.бг"
http://dog.bg/forum/...pic,7612.0.html
Отделно има възможност, който наистина се вълнува от тези въпроси да се свърже с да речем Видка (Вики), която предлага в София индивидуално обучение по основно послушание на стопани с кучета.
http://dog.bg/forum/...ic,10658.0.html
Освен всичко тук в сайта има куп теми за възпитание на домашен любимец от лаещ вид.
http://dog.bg/forum/...pic,3481.0.html
http://dog.bg/forum/...ic,10798.0.html
Ако наистина се интересува човек намира начин.
Все пак когато се взема куче от сериозна порода този избор включва и задължителен контрол върху животното, който се постига с обучение.
А обучението се случва само при наистина заинтересования стопанин.
:kuchence:
Публикувано: 09 September 2008 - 05:18 PM
"Фабел е малка глезена доберманка" вашето отношение към кучето Ви, от порода доберман не е "коректно".
Първо Вие имате куче, после то е с порода , сериозна порода доберман и не е "малко пухкаво пингвинче".
Кучето ще израсте бързо, почти като да щракнете с пръсти.
Ако сега не се научите да го контролирате като е на няколко месеца, ако сега не се справяте, не потърсите реална помощ, не се свържете с хора, които да ви научат как става това чудо"контрол" и "послушание"
как ще бъде при вас занапред, когато след няколко месеца "малката глезена доберманка" порасне и стане силно, едро куче..
Сега е момента да действате.
Не се отказвайте - любовта не е достатъчна, но тя ще ви мотивира да не се откажете и да научите кучето си на най - важните правила.
Поздрав! :kuchence: :drugarche:
Публикувано: 09 September 2008 - 08:21 PM
Li4na otgovornost se nari4a momentat-ako TI STOPANINAT ne si podhodiast za opredelena poroda i poradi li4nata si ambicia i ego stava6 zaplaha za obstestvoto,sazdava6 lo6 imidg na porodata.
Tuk osnovna rolia imat razvyd4icite-triabvas triktno da podbirat sobstvenicite,a ne da gledat kintite ili da manipolirat prednazna4enieto na porodata!
Ne kokreteziram poroda,no naposledyk se slu4iha niakolko incidentas ku4eta lansirani za gradski kompanioni,no nikoj ne spomenava za gre6kite si i tova4e e bil podveden!
IZVINIAVAM SE ZA LATINICATA!
Публикувано: 09 September 2008 - 08:34 PM
Цитат
Съвети получи много...Истината е че, за да не ставаш заплаха за децата, трябва да научиш кучето си на послушание. Колкото и да мило според теб кучето, последиците от "благия" характер могат да бъдат тежки. Как така всички си разкарват кучетата и ги социализират, пък ти да не можеш :o
Прочети, питай някой, който разбира и действай. Колкото и да те дразнят децата, това са ДЕЦА и трябва да ги пазиш. А за критиките е нормално да ги получиш-не се сърди на хората, а поправи грешката си докато можеш

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 10 September 2008 - 08:45 AM
Цитат
Та значи случката се развива на оживена полянка-градинка с люлки и пейки,както място за деца така и за животни,баби и дядовци.Всичко беше наред,докато не видях един голям добреман да се задава заедно със стопанина си(не знам кои изглеждаше по зъл).Жена ми я е страх от тази порода и веднага взе детето и се запътиха към колата.След няма и 1 минута екшъна започна.Първоначално добермана започна уж на игра да гони няколко кучета сред които дори кавказка овчарка.вниманието му обаче привлече един малък немски шпиц.Кутрето явно беше кротко защото не помръдна от мятото си до последно,а въртеше опашка.Когато добермана го захапа жестоко то започна да квичи и да бяга.Тук става лошо-ОТИДЕ ПРИ СТОПАНИТЕ СИ,които бяха БАБА И ВНУЧЕ.детето(не повече от 4-5 годишно)се разпищя и добермана се хвърли върху него.Собственика не реагираше адекватно,а казваше"стой,пусни" и тем подобни глупости.Вички седяха вцепенени,майки с деца,хора с кучета....малкото момченце пищеше,дори не се знаеше още дали е ухапано от узверелия звяр или само се е оплашило,а бабата беше в шок и едва не умря на место.Добре че се появи някъкъв мъж на около 35 години и застреля добермана в главата.Не знам от къде я извади тая смелост като се има впредвид че кучето не заставаше мирно а детето беше под него.Доближи го бавно,ритна го отзад,псето се обърна и той го застреля.Детето бе откарано с линейка защото беше нахапано по краката,ръцете и дори по врата и дупето.
И какво стана след това,родителите на детето не успяха да осъдят собственика на кучето :o :o :o,но собственика на кучето успя да осъди човека убил кучето му :o :o :o
ЗАТОВА съм за убиването и стрелянето по кучета които ПОД$ЕРТАВАМ които нападат,ами ако беше моето дете,какво можеше да се направи срещу куче от чиято уста излизаше направо дим?Затова дори на разходка в парка човек трябва да си носи оръжието.
Аз също съм имал куче и то огромно,страшно и лошо-неаполитански мастив-100 кг,но винаги с наморник ,електрошок в джоба ми,синджир с бодли и на къс повод,разходки само вечер и рано сутрин без да има опасност от сблъсъци,никога на места където има деца(те не знаят и се затичват към животното да го прегърнат :rolleyes:).След една случка без пострадали ,освен аз изплашен до смърт за живота на една циганка(мразеше ги) се принудих да го приспя :(.
Така че смея да твърдя че съм бил отговорен собстеник на куче и въпреки всичко признавам че въпреки че съм и аз близо 100кила не можех да го удържам,особено като побеснееше(което става рядко при тази порода,но стане ли...)пък камо ли куче пуснато на свобода.ДОРИ НАЙІОБУЧЕНОТО КУЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЗВЯР БЕЗ ВИДИМА ЗА НАС ПРИЧИНА.
затова призовавам хората,които ги е грижа за тяхните(най-вече малки кучета),деца,и възрастни хора,които имат куче или срещат по пътя си такива да се защитят,а не да разчитат на собственика на кучето,а именно с оръжие,дори да е газов пистолет или глог.ЗАЩОТО АКО не бяха ззстреляли добермана нямаше малкото дете да е живо,нима тогава може да се говори за хуманност,да седим и гледаме как малко ангелче си отива?!не го приемам.Пак подчертавам това е крайна мярка и трябва да с еупотреби в краен случай,особено когато има застрашен човешки живот.Имал съм кучета през целия си живот и вярвайте ми ако реши нищо не може да го спре.
Дано не ме разберете погрешно и аз искам да се предпазя от кучета и стопани които пускат зверовете си на свобода и съм за ако някога се прокара закон кучетата да са винаги на кайшка,а някой дори с намордник. :blink: Поздрави на вас и любимците ви

Публикувано: 10 September 2008 - 10:25 AM
колко малоумни хора има само-стои и вика "не, пусни" - е не мога да го разбера този собственик.
горкото детенце :'(
а относно закона-аз доколкото знам има такъв, но кой ли го спазва.
за пореден път се убеждавам колко ни е наред положението в България :angry:

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 10 September 2008 - 12:49 PM
Публикувано: 08 October 2008 - 02:29 PM
За информация: кучето се гледа на двор, не е особено голямо /не прилича на каракачанка/. Как може да се коригира такова поведение докато още не е станало твърде късно?

Публикувано: 08 October 2008 - 11:11 PM
След като почетох мненията в темата, открих някои основни грешки, които допуснахме във възпитанието му. Дано не е късно за оправяне.
Ето и проблема, с който се сблъсквам всеки ден. След дълги години живот с прекрасен черен пудел и никакви проблеми с обучението, навиците му, на втората година след като почина си взехме отново пуделче. Не намерихме черен и новият член на семейството - Чарлз Алджернън, на 3 месеца и 3 седмици вече - е априко светъл. От първия ден, в който влезе у нас, се опитва да се налага. Това, че хапе до кръв и на игра, го приемам, ще го израсте, ще го преодолее. Но много ме притеснява това, че когато му се скарам, дори да е само строго казване на "Не! Лошо момче!" често след първото дръпване назад се връща и започва да лае бясно, злобно, налита и хапе. Не помага нито каране, нито повишаване на глас, а не искам да го удрям. Ако успея да го хвана - в такъв момент не ми дава да посегна към него - и гушнат, с тихо говорене, понякога се успокоява. Изобщо, ми се струва доста своенравен и определено се опитва да се налага. Някой може ли да помогне със съвет как да преодолеем това агресивно поведение? Пропуснах да спомена, че понеже много ни беше мъчно за предшественика му, а и той е прекрасен, като пухена играчка, още от първата нощ спи на спалнята.
Дано някой отговори по-скоро!
Публикувано: 09 October 2008 - 10:28 AM
Публикувано: 09 October 2008 - 10:37 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 09 October 2008 - 06:34 PM
Цитат
За информация: кучето се гледа на двор, не е особено голямо /не прилича на каракачанка/. Как може да се коригира такова поведение докато още не е станало твърде късно?
Може ли и за мен съвет?

Публикувано: 09 October 2008 - 06:49 PM