Кучето има 4 разходки като две от тях са дълги.Агресията започна няколко дни след идването в къщи.Може и да се дължи на стреса от новото място и новите хора,но ми се иска да хвана нещата навреме ,за да не остава в него впечатлението ,че той командва.Не зная дали преди е проявявал такава агресия ,нямам пряк контакт с предишните собственици.Агресия проявява в най-различни ситуации-един път се радва като го галим,друг път се спуска и ръмжи.Това,че си пази личната територия и играчките го приемам,но най-много ме притеснява безпричинното нахвърляне.
Права си да те притеснява. Ако съветите в началото на тази тема не ти помагат достатъчно, нито филмите на Сизар Милан, може би е добре да се обърнете към треньор за помощ. В това, което съм подчертала, виждам противоречие - не знам дали е само в изказа или съществува и наяве. Според мен, на кучето не трябва да се разрешава да си пази личната територия и играчките
от стопаните му. Ако то си позволява да има мнение по въпроса различно, от тяхното, означава, че стои по-високо в йерархията от тях, а това не е добре да се допуска.
Няма нужда кучето да се бие, има и други начини на корекция. При нас действаше строгия тон, надвесването над него, както и Сизар Милановата "захапка" - с пръстите на ръцете правиш нещо като "уста" и го "хапваш" леко, обикновено отстрани, по шията или малко по-надолу.. Аз не "хапах" много силно, но мъжът ми - здраво. Ако видиш резултата - за кучето той е Господарят. Като влезе в къщи, то са кълченици, спектакли, само и само да му заслужи вниманието

Не е само заради тази техника, де, има и много други неща, прочела си ги вече в началото на тази тема. Друго, което правехме, е, ако направи нещо много, ама много недопустимо - го слагахме да легне настрани и го държахме в това положение малко - все едно му казвахме с думи "аз съм водач на глутницата, ти си сега наказан". И отново, мъжът ми нямаше кой знае какви проблеми, с мен се опитваше да се бори, или по-скоро да си играе, но аз не отстъпвах. И мъжът ми помагаше, ако се наложи.
Хапеше ни крачолите, когато се надбягвахме по стълбите. Почнахме да го слагаме да седне и го карахме да стои там, докато човекът не слезе по стълбите - после го викаме и той търчешком пристиха.
Възможно е той, като се е окопитил малко, да се опитва да се изкачи на лидерската позиция в семейната глутница. След като са минали няколко дни от преместването, не би трябвало да го обясняваме със стрес - стресът трябва вече да преминава... Ако ти си лидерът, трябва да си постоянна, уверена и твърда. Майка ти явно ще е номер 2, но не позволявай кучето да е над нея в йерархията, ако ти си номер 1, това е твоя отговорност.