Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1501 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2013 - 07:03 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 13 February 2013 - 12:42 AM, написа:

А що се отнася до котките,предполагам (щом сте запознат с кучешкото поведение),че правите разлика между „свои” и „чужди”?
Като дете много се чудех ,защо кучето на баба гони преминалите през мрежата комшийски кокошки,а нашите на закача?Сега вече знам....

Да, в това разсъждение има резон. Две от кучетата ми например, различават изключително точно котките от "наши" и "чужди". И самият аз съм се възхищавал как при наличие на повече от 15 "наши" те моментално усещат появата на чужда.

Други две от кучетата ми обаче, не правят абсолютно никаква различа между "наши" и "чужди". Когато ги извеждам на разходка (още от бебета) никога не съм им позволявал да гонят котки (имам предвид дори и на игра). Сега, 11 години по-късно, всеки път когато видят котка, те отиват при нея с цел да си играят. Друг е въпросът, че повечето от котките се плашат и избягват.

Това, как кучето ще се държи със стопанина си, с останалите членове на семейството, с други животни - били те на същото семейство или чужди е въпрос основно на правилна социализация от най-ранна възраст. Естествено, има породни и индивидуални особености, но в крайна сметка всичко е в ръцете на стопанина.

Кучетата са достатъчно умни и интелигентни, за да усвоят това, което се иска от тях. но в същото време, кучетата не са предмет за експериментиране, върху който да доказвате своите прищевки.

#1502 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 07:22 AM

Показване на мнениетоCene79, в 13 February 2013 - 02:41 AM, написа:

Съветваш човека да остави кучето да прави каквото си иска и да пострада в един момент?Те вече са в това положение и определено не му харесва(и има право)!Така,че 'съвета" ти е напълно излишен и го запази за себе си!Доколкото разбирам се приемат конструктивни критики а не теорий от хора които никога не са гледали куче или са имали късмета да попаднат на такова което не създава проблеми и смятат,че всичко им е ясно!
Аз пиша от собствен,реален опит.Имал съм кучета(за съжаление остаряха и починаха) и в момента имам 6 месечно от доминантна порода(+20 котки),което не ми е спестило нищо от чертите си и твърдя,че се справям добре и си живеем в разбирателство.Целта(която се изгуби в излишни цитирания и лични спорове) е човека да получи съвет и да оправи нещата с кучето си.Моля хората които само убиват времето си тук да си намерят друго занимание! :eg_033:

Cene79,

Целият Ви коментар показва само едно. Вие имате повърхностни познания относно поведението на кучетата, а фактът, че самоуверено заявявате, че имате опит е доказателство само за едно – че нямате никакъв опит относно психологията на кучето.

Достатъчен е съвета „да оставим човека да прави каквото си иска”. Именно, защото много стопани разсъждават от позицията на хора, непознаващи психиката на кучето, си мислят, че могат и дори трябва да правят с кучетата си каквото си решат, а те – животинките трябва като машини безропотно да се съгласят и да изпълняват.

С неподплатено самочувствие правите заключения за „хора, които никога не са гледали куче”. Оставям го без коментар. А доколко „имате опит” сам показвате с начина си на разсъждения. Достатъчно бе да напишите, че имате куче от „доминантна порода”, което е показател, че нямата грам представа от това какво е доминантност, как се формира и в какво се изразява. Твърдите, че се справяте добре. Да, може би е добре, на дали е правилно от гледна точка поведението и емоционалността на кучето, много се съмнявам.

А колкото до това, човека да получи съвет, именно съвет му дадох – да не закача кучето, когато се храни, защото всеки подобен опит не е нищо повече освен избиване на комплекс, че видиш ли аз съм водачът и мога да правя с теб куче, каквото си пожелая, а ти безропотно трябва да траеш.

#1503 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 08:23 AM

От цялата многословна дискусия, човек, който не участва в личните противопоставяния и мерене на незнам си какво не може да извлече никаква поука. Определено добрият изказ замества ценния съвет.

Е, да попитам. Как трябва човек да се държи към кучето си - да го оставя да прави каквото си иска или да направлява (понякога по-строго) поведението му?

Изключвам подхода на "магарето" и стар...., които са явно мъже с много опит и свръхусещане за тънките нюанси на кучешката психика.

Моля, за нещо по-просто и практично като основна насока. Благодаря предварително.:rc_036:

#1504 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 08:42 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 13 February 2013 - 09:23 AM, написа:

От цялата многословна дискусия, човек, който не участва в личните противопоставяния и мерене на незнам си какво не може да извлече никаква поука. Определено добрият изказ замества ценния съвет.

Е, да попитам. Как трябва човек да се държи към кучето си - да го оставя да прави каквото си иска или да направлява (понякога по-строго) поведението му?

Изключвам подхода на "магарето" и стар...., които са явно мъже с много опит и свръхусещане за тънките нюанси на кучешката психика.

Моля, за нещо по-просто и практично като основна насока. Благодаря предварително.:rc_036:

Човек НЕ ТРЯБВА да оставя кучето да прави каквото си иска. Стопанинът трябва да обучи правилно кучето си кое до колко е позволено за него. Но наблягам - да го обучи, а не да го заставя! И най-важното, никога да не се забравя, че животното има своя природа, подчинена на неговите закони и често тя се разминава с нашите разбирания. Винаги, когато се подхожда към обучение на кучето, трябва да се тръгва от позицията, дали това, което искаме не е против неговата природа. Естествено, че ние трябва да променим някои негови форми на поведение така, че те да бъдат в наша полза, но това става с обучение, а не с принуда.

Целият разговор тръгна от там, че някакво си дете искало докато кучето му се храни, то да го гали, а животното да не ръмжи. Защо ?!

За да избие комплекса си, че е нещо повече от кучето и то трябва да е безропотна машина ?!
Затова, че кучето няма право на собствен живот, подчинен на природните му закони и ние трябва да разрушим естестветата му поведенческа програма ?!

Аз не мога да кажа, че кучето има достойнство, но кучето има чувство за неприкосновеност. Ние трябва да я уважаваме и ако искаме да я моделираме в наша полза, трябва да умеем как, а не да се водим по псевдотеориите за Водачи, Глутници, Доминантност и т.н.

#1505 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 February 2013 - 09:32 AM

76 страници и от всичкото я, се събират 2-3 страници полезна информация- я, не...

Много сърбеж в пръстите...не е лошо, някой да поразчисти тази тема! Тя е важна! А в момента е боза!

От вчера съм започнала да чета цялата тема за да видя кой с какви проблеми се е сблъсквал- еми... писаници, писаници.....

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1506 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 09:54 AM

Човек, преди да тръгне да пише, трябва да се научи да чете. И по-важното - да осмисля прочетеното.

Така че поне според мене, не е лошо и това да се прочете:

http://www.scribd.co...%82%D0%BD%D0%B8

Вие, освен кухи констатации, нещо друго можете ли... Ами дайте съвет, може да се научим на нещо.
За да тръгнете да критикувате, трябва да сте в състояние да предлагате алтернативи!

#1507 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 February 2013 - 10:17 AM

Някой тук все пак да е имал проблем с куче, което е нападало малки кученца?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1508 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 10:34 AM

Колегата с магарето на аватара, не искам кучето ми да ме ръмжи НИКОГА и при никакви обстоятелства! Защо вие имате проблем с това? Очаквам да получа съвети да поправя поведението си спрямо кучето, защото явно ми няма доверие, както се твърди в изгледаните от мен материали. Не искам да влизам в конфронтация с вас, а да успея да измъкна поука, но вие упорито се хващате за някои мои думи. Както други стопани могат да бъркат в устата на кучето си, докато се храни, така и аз искам да мога да го правя с моето, АКО ПОИСКАМ. Това, че го галя докато се храни е тест, за да видя дали има агресия и установявам, че има. Ако може бих искала това да се промени.
Надявам се този път да съм успяла да съм точна и ясна, за да не изпадате повече в недоумения.

Cene79, опитах съвета ти при последните 2 хранения. Държах купата, давах с ръка, гребейки от нея, после подавах и самата купа, после я дърпах, а Рони се опитваше да я задържи с лапа. Тук трябва да кажа, че я храня докато е вързана и това се случва на ръба на нейния обсег на въжето, т.е аз лесно мога да се дръпна, ако иска да ми скочи (защото тя винаги ми скача по всякакви поводи). Когато храната започна да привършва оставих купата на земята, но после се опитах да я дръпна и отново имаше същата реакция, хванах я за нашийника и се опитах да отнема купата, но тя започна да се опитва да се извърти и да ме ухапе по ръката, с която я държах. Отказах се в крайна сметка и я оставих да си дояде.
Сутринта и подавах пак от ръка, но изпуснах храната, опитах се да си я взема обратно, но тя пак с лапа си я придърпа и яростно я пазеше, започна да ме ръмжи, този път и да лае. И това докато не спираше да яде. Изчаках я да се нахрани и започнах да й се карам, а тя започна да ми се умилква, да сяда, да ляга по земята или да ми се радва. Сякаш стана друго куче.
Имам няколко въпроса.
Имат ли значение за агресията й следните 2 неща:
-Че я храня само 2 пъти на ден? (т.е тя винаги е гладна като отивам при нея)
-Че пробвам да й намаля леко дозите с храна? (защото я прехранвам още от началото на зимата, тъй като я оставихме да живее на двора)
Много обяснения станаха. Дано да се разбира нещо.

#1509 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 February 2013 - 11:52 AM

Показване на мнениетоkalinka_in, в 13 February 2013 - 08:34 AM, написа:

Очаквам да получа съвети да поправя поведението си спрямо кучето

Вижте, колегите се опитаха да ви обяснят, че става въпрос за цялостен подход към животното. Много е лесно да се дадат 2-3 примера за корегиране на конкретно постъпка НО това няма да свърши работа ,защото няма да е част от цялостен процес по рехабилитиране.
Какво имам предвид - примерно честото питане "пикае на леглото си, какво да направя?" Искат алгоритъм . Лесно ще им кажа да хвърлят нещо дрънчащо по кучето когато дигне крак .Направено както трябва ,това ще го накара да спре временно ,но НЯМА да реши въпроса ЗАЩО кучето го прави. Ще има и много умности ,че искало да доминира и бля бля. А истината е някъде там - в отношенията, в начина на отглеждане.
Друг пример ел нашийника - лесната. Не харесваш постъпка - копчето. И няма да е ТАЗИ постъпка ,ще е друга.И пак копчето.Лесно и удобно ,но чий проблем решава и решава ли го изобщо.

Храните кучето вързано ,искате да го пипате докато яде, искате формула да не протестира.Няма формула или поне не е конкретен алгоритъм ,който да следвате . Има цялостен подход - това се опитват да ви кажат Стар и Принтън.

"Имат ли значение за агресията й следните 2 неща:
-Че я храня само 2 пъти на ден? (т.е тя винаги е гладна като отивам при нея)
-Че пробвам да й намаля леко дозите с храна? (защото я прехранвам още от началото на зимата, тъй като я оставихме да живее на двора)" - ето отговор - нямат значение.
Сега аз да ви питам - като казвате "карах и се"- дали си мислите, че така кучето разбира какво се иска от него?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1510 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 12:01 PM

kalinka_in,напълно подкрепям желанието ти да "превъзпиташ" кучето си.За съжаление кучетата,котките и всички домашни любимци имат злата участ да са наши такива.В естествената си среда(която ние сме завзели и вече няма място за тях освен по къщите ни) те се справят чудесно,имат си,правила и които не ги спазва бива наказан и то доста по-жестоко от това което ние наричаме "дресировка","възпитание" и т.н и никой не се "сърди" и "обижда"(това са типично човешки чувства).Когато едно куче живее в къщата на нашето семейство никак не е уместно то да се държи като "господар",защото това може да доведе само и единствено до проблеми и в много случаи отърваване от животното.Ние като мислещи същества имаме шанса да използваме инстинктите на нашето куче и да се нагодим към него.Изключвам мненията по-горе,че видиш ли хората които искат да живеят без да се страхуват от кучетата си са повърхностни комплексари.Винаги има правила,и в нашия и в техния свят,целта е да се нагодим и да живеем "щастливо" като два различни биологични вида(ако си дадете сметка това в дивата природа не се случва). :rc_036:
Сега наистина по темата.kalinka_in,има няколко момента които са важни в това упражнение.Ако е възможно кучето Не трябва да е вързано и да не упражняваш физически контакт спрямо него.Купата не трябва да се дърпа а да се вдига нагоге,посягането с лапа и скачането по теб са недопустими.Няма значение по колко пъти храниш стига да намалявш дозите постепенно,не се притеснявай.Даваи смело!

#1511 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 12:34 PM

Показване на мнениетоagalina, в 13 February 2013 - 11:52 AM, написа:

Има цялостен подход - това се опитват да ви кажат Стар и Принтън.

Сега аз да ви питам - като казвате "карах и се"- дали си мислите, че така кучето разбира какво се иска от него?

Разбирам, че подхода е цялостен, но бих искала някой да ме запознае с този подход по - детайлно.

Под "карам й се" разбирам, че кучето долавя тона ми и много добре знае за какво му говоря с този тон. Щом показва съответна реакция на подчинение... А и мисля, че е по - добрия вариант пред това да я пребия от бой! (както други стопани правят)
Друг е въпроса дали ще има ефект.

#1512 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 01:12 PM

Показване на мнениетоkalinka_in, в 13 February 2013 - 01:34 PM, написа:

Разбирам, че подхода е цялостен, но бих искала някой да ме запознае с този подход по - детайлно.

Под "карам й се" разбирам, че кучето долавя тона ми и много добре знае за какво му говоря с този тон. Щом показва съответна реакция на подчинение... А и мисля, че е по - добрия вариант пред това да я пребия от бой! (както други стопани правят)

На Вас не може да Ви бъде обяснено.

Фактът, че разсъждавате от позицията да се карате на кучето, да го пребиете и т.н. обезсмисля всякакъв диалог с Вас, защото такъв не може да се води.

Вие вече имате формирана някаква нагласа. Научете себе си пък после току виж - имате късмет да обучите и кучето си.

#1513 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 01:21 PM

Printon, не знам какъв ви е подходът към кучетата (или други животни), но към хората определено нямате правилен. Още в началото ви обясних, че щом не можете (или не желаете) да сте ми полезен, няма смисъл да взимате участие в дискусията. Другите участници се справят по - добре с тази задача. За което им благодаря.

#1514 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 01:28 PM

Показване на мнениетоkalinka_in, в 13 February 2013 - 02:21 PM, написа:

Printon, не знам какъв ви е подходът към кучетата (или други животни), но към хората определено нямате правилен. Още в началото ви обясних, че щом не можете (или не желаете) да сте ми полезен, няма смисъл да взимате участие в дискусията. Другите участници се справят по - добре с тази задача. За което им благодаря.

Подходът ми е абсолютно адекватен на Вашите коментари и реакции.

Вие говорите за това, че кучето трябва да си трае, докато го безпокоите по време на хранене.
Вие говорете за това, че се карате на кучето.
Вие споменавате за пребиване на кучето.

На такива коментари, такъв подход.

Когато нещо Ви куца (а в темата за поведението сте направо тотален инвалид) не правете констатации, а четете, вземете си бележка и опитайте да се научите. И най-важното - самокритичност и скромност в оценките!

#1515 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 February 2013 - 01:49 PM

Показване на мнениетоkalinka_in, в 13 February 2013 - 10:34 AM, написа:

Всъщност кучето ви вижда стопанката си ядосана, казваща "ей бъръбъръбъръбъра"'.Това вижда и чува .Не го разбира. Казвам ви това без грам ирония, в прав текст.За варианта бой не става дума изобщо.
За подхода - не бих могла да дам инструкции с няколко думи- това е процес. Няма алгоритъм ,както казах. Трябват и знания ,и търпение, опитът идва с работата.Прочетете тази тема ако искате,може да ви е от полза :
http://forum.dog.bg/...F/page__st__140
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1516 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:04 PM

Показване на мнениетоkalinka_in, в 13 February 2013 - 01:21 PM, написа:

Калинке, Printon, доколкото схващам по стила на изказ и отношение е г-н Николай Атанасов - виден кинолог, написал много трудове за кучетата. Научен деятел не може да се отнася към твоите тегоби като равен с равен. Трябва да има назидание, за да има послушание.
Не го упреквам човека. И аз набивам кофите на начинаещите в моята област, само дето разликата е, че те получават запалати за да се учат от мен. Власт и подчинение.

Явно само при кучетата, господинът не използва този подход. Поздрави на всички.:flagbg:

#1517 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2013 - 03:00 PM

Нека да е виден кинолог! Но в предвид опитът, който казвате че има, би трябвало да знае че не всеки човек може да общува с животните, нито пък знае как. Не всеки човек, който обича кучетата знае реално как да отглежда такова. Да не говорим пък, че не всеки стопанин на куче се интересува от истинските нужди на животното, камо ли да търси информация как да му ги набави!
Аз бих постъпила с уважение към хората, които имат желание да се развиват в тази област.

Калинка, горещо Ви препоръчвам да потърсите добър треньор на кучета. Такъв не само ще ви помогне със сегашният ви проблем, но и ще ви отвори очите за много други неща, за които много вероятно не се и замисляте. Парите, които ще дадете за това си заслужават, защото така ще опознаете по-добре с кого живеете и бъдещите ви отношения могат да бъдат далеч по-приятни и забавни. Както виждате разговорите във форума са трудни и вероятността някой наистина да ви разреши проблема и да промени вашият начин на отношение върху животното е почти нулев.

Това мнение е редактирано от jujkavn: 13 February 2013 - 03:07 PM

#1518 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 04:09 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 13 February 2013 - 02:04 PM, написа:

Калинке, Printon, доколкото схващам по стила на изказ и отношение е г-н Николай Атанасов - виден кинолог, написал много трудове за кучетата. Научен деятел не може да се отнася към твоите тегоби като равен с равен. Трябва да има назидание, за да има послушание.
Не го упреквам човека. И аз набивам кофите на начинаещите в моята област, само дето разликата е, че те получават запалати за да се учат от мен. Власт и подчинение.

Явно само при кучетата, господинът не използва този подход. Поздрави на всички.:flagbg:

Именно затова спазвам етикета му, говоря на Ви, поднесох уваженията си. НО има хора, които колкото и велики да са в дадена област, колкото и много да знаят, ако не умеят да го предадат на другите, си го знаят само за себе си. И смятам, че щом не може да ми бъде полезен, да се включва с някакви назидателни изречения и питанки, просто няма смисъл. Можем още дълго да си чешем езиците. Ако ще е критика - нека да има смисъл, да успея да го разбера. С догадки - не разбирам, да говори в прав текст или щом няма успеваемост в "обясненията" да се оттегли.
Как другите хора, каквито и да са, успяват да намерят начин да ми кажат точно това, за което питам?!
Господина Атанасов да ходи да си пише книгите и научните трудове, да не си губи времето с форуми и лаици като мен!

#1519 Потребителят е офлайн   Cene79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 06:51 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 13 February 2013 - 07:22 AM, написа:

Показване на мнениетоCene79, в 13 February 2013 - 02:41 AM, написа:

Съветваш човека да остави кучето да прави каквото си иска и да пострада в един момент?Те вече са в това положение и определено не му харесва(и има право)!Така,че 'съвета" ти е напълно излишен и го запази за себе си!Доколкото разбирам се приемат конструктивни критики а не теорий от хора които никога не са гледали куче или са имали късмета да попаднат на такова което не създава проблеми и смятат,че всичко им е ясно!
Аз пиша от собствен,реален опит.Имал съм кучета(за съжаление остаряха и починаха) и в момента имам 6 месечно от доминантна порода(+20 котки),което не ми е спестило нищо от чертите си и твърдя,че се справям добре и си живеем в разбирателство.Целта(която се изгуби в излишни цитирания и лични спорове) е човека да получи съвет и да оправи нещата с кучето си.Моля хората които само убиват времето си тук да си намерят друго занимание! :eg_033:

Cene79,

Целият Ви коментар показва само едно. Вие имате повърхностни познания относно поведението на кучетата, а фактът, че самоуверено заявявате, че имате опит е доказателство само за едно – че нямате никакъв опит относно психологията на кучето.

Достатъчен е съвета „да оставим човека да прави каквото си иска”. Именно, защото много стопани разсъждават от позицията на хора, непознаващи психиката на кучето, си мислят, че могат и дори трябва да правят с кучетата си каквото си решат, а те – животинките трябва като машини безропотно да се съгласят и да изпълняват.

С неподплатено самочувствие правите заключения за „хора, които никога не са гледали куче”. Оставям го без коментар. А доколко „имате опит” сам показвате с начина си на разсъждения. Достатъчно бе да напишите, че имате куче от „доминантна порода”, което е показател, че нямата грам представа от това какво е доминантност, как се формира и в какво се изразява. Твърдите, че се справяте добре. Да, може би е добре, на дали е правилно от гледна точка поведението и емоционалността на кучето, много се съмнявам.

А колкото до това, човека да получи съвет, именно съвет му дадох – да не закача кучето, когато се храни, защото всеки подобен опит не е нищо повече освен избиване на комплекс, че видиш ли аз съм водачът и мога да правя с теб куче, каквото си пожелая, а ти безропотно трябва да траеш.

Г-н Printon или Атанасов-"виден кинолог",както предположиха някои,пак Ви призовавам да си намерите друго занимание.Видно ,че не се интересувате от проблема а търсите конфронтация с хората които пишат тук,хващате се за отделни думи и се започват философиите.Всеки има право на мнение(Вашето го виждаме за 4-ти път) а този който търси отговори преценява в кое да се вслуша.
Как си позволявате да изказвате твърдение до каква степен е подплатено самочувствието ми след като не ме познавате а просто цитирате част от мое предположение,което не е отправено към конкретна личност??????Или може би се разпознавате като такъв????
Вие според мен не сте нищо повече от дървен философ,въоръжен с малко термини и много голямо желание за изява!Дерзайте!Тръпнем в очакване за 5-и път да прочетем заветния съвет: "да не закача кучето, когато се храни,защото........",БЕЗЦЕНЕН! :xb_035:
Жалко за kalinka_in ,че има желание да се научи как да възпитава кучето си а вместо това чете глупости и обвинения от такива като Вас!
Аз със съмнителния си опит и самочувствие,повърхностни познания,без гледна точка върху емоционалността на моето куче,давам съвет в които ако желае може да се вслуша и изпробва,никои няма да пострада.Вие,специалистът,какъв съвет дадохте освен БЕЗЦЕННИЯ или просто Ви харесва да си четете постовете?Друг е въпроса,че kalinka_in наистина трябва да се върне в самото начало и да започне на чисто с кучето си или да потърси специализирана помощ,защото както беше писал/а agalina,това е цялостен процес на рехабилитация и няма да стане с 2-3 съвета.
kalinka_in,ако желаеш съвет от мен пиши ми на лични,тук научните деятели-психолози ме разкриха и няма да мога безнаказано да споделям съмнителните си познания!Поздрави!

#1520 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 08:05 PM

Офф, този виден "професионалист" си е направил 101 регистрации... :zz_020:

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77