Printon, в 13 February 2013 - 07:22 AM, написа:
Cene79, в 13 February 2013 - 02:41 AM, написа:
Съветваш човека да остави кучето да прави каквото си иска и да пострада в един момент?Те вече са в това положение и определено не му харесва(и има право)!Така,че 'съвета" ти е напълно излишен и го запази за себе си!Доколкото разбирам се приемат конструктивни критики а не теорий от хора които никога не са гледали куче или са имали късмета да попаднат на такова което не създава проблеми и смятат,че всичко им е ясно!
Аз пиша от собствен,реален опит.Имал съм кучета(за съжаление остаряха и починаха) и в момента имам 6 месечно от доминантна порода(+20 котки),което не ми е спестило нищо от чертите си и твърдя,че се справям добре и си живеем в разбирателство.Целта(която се изгуби в излишни цитирания и лични спорове) е човека да получи съвет и да оправи нещата с кучето си.Моля хората които само убиват времето си тук да си намерят друго занимание!

Cene79,
Целият Ви коментар показва само едно. Вие имате повърхностни познания относно поведението на кучетата, а фактът, че самоуверено заявявате, че имате опит е доказателство само за едно – че нямате никакъв опит относно психологията на кучето.
Достатъчен е съвета „да оставим човека да прави каквото си иска”. Именно, защото много стопани разсъждават от позицията на хора, непознаващи психиката на кучето, си мислят, че могат и дори трябва да правят с кучетата си каквото си решат, а те – животинките трябва като машини безропотно да се съгласят и да изпълняват.
С неподплатено самочувствие правите заключения за „хора, които никога не са гледали куче”. Оставям го без коментар. А доколко „имате опит” сам показвате с начина си на разсъждения. Достатъчно бе да напишите, че имате куче от „доминантна порода”, което е показател, че нямата грам представа от това какво е доминантност, как се формира и в какво се изразява. Твърдите, че се справяте добре. Да, може би е добре, на дали е правилно от гледна точка поведението и емоционалността на кучето, много се съмнявам.
А колкото до това, човека да получи съвет, именно съвет му дадох – да не закача кучето, когато се храни, защото всеки подобен опит не е нищо повече освен избиване на комплекс, че видиш ли аз съм водачът и мога да правя с теб куче, каквото си пожелая, а ти безропотно трябва да траеш.
Г-н Printon или Атанасов-"виден кинолог",както предположиха някои,пак Ви призовавам да си намерите друго занимание.Видно ,че не се интересувате от проблема а търсите конфронтация с хората които пишат тук,хващате се за отделни думи и се започват философиите.Всеки има право на мнение(Вашето го виждаме за 4-ти път) а този който търси отговори преценява в кое да се вслуша.
Как си позволявате да изказвате твърдение до каква степен е подплатено самочувствието ми след като не ме познавате а просто цитирате част от мое предположение,което не е отправено към конкретна личност??????Или може би се разпознавате като такъв????
Вие според мен не сте нищо повече от дървен философ,въоръжен с малко термини и много голямо желание за изява!Дерзайте!Тръпнем в очакване за 5-и път да прочетем заветния съвет: "да не закача кучето, когато се храни,защото........",БЕЗЦЕНЕН!

Жалко за kalinka_in ,че има желание да се научи как да възпитава кучето си а вместо това чете глупости и обвинения от такива като Вас!
Аз със съмнителния си опит и самочувствие,повърхностни познания,без гледна точка върху емоционалността на моето куче,давам съвет в които ако желае може да се вслуша и изпробва,никои няма да пострада.Вие,специалистът,какъв съвет дадохте освен БЕЗЦЕННИЯ или просто Ви харесва да си четете постовете?Друг е въпроса,че kalinka_in наистина трябва да се върне в самото начало и да започне на чисто с кучето си или да потърси специализирана помощ,защото както беше писал/а agalina,това е цялостен процес на рехабилитация и няма да стане с 2-3 съвета.
kalinka_in,ако желаеш съвет от мен пиши ми на лични,тук научните деятели-психолози ме разкриха и няма да мога безнаказано да споделям съмнителните си познания!Поздрави!