Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1601 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 18 June 2013 - 05:46 AM

Показване на мнениетоmil_, в 17 June 2013 - 07:27 PM, написа:

Искате да ви опиша случки?
Виждала съм достатъчно.
Провокация винаги има, но ако агресивният отговор е несъответен, спокойно може да се нарече липса на провокация.
Ще дам пример с хора, не с кучета. Ако в трамвая неволно докоснете някого, минавайки, и той ви обърше един шамар, това агресивен човек ли е?
При кучетата има и естествени инхибитори (спирачки) на агресията. Да речем при вътрешновидовата друг пол, по-малък размер, куче-бебе. Кучета, при които те не действат, също можем да наречем агресивни.

.

Мил,
никое животно ( в т.ч. кучетата) няма нужда от нараняване.Могат ли да избегнат една ситуация кучетата го правят.Отделен въпрос е поведението ( извън защитата на ресурси,територия и ...знаете ги другите) свързано с липса на социализация... Нали затова се стремим да наблюдаваме и да не оставяме кучетата си без ежеднедните им нужди...
За да реагира по какъвто и да е начин кучето има причина,а дали тя ни харесва (особено ако не я разбираме) е друг въпрос.И ако човек не знае как да се справи - така,че кучето да се чувства нормално,всичко ескалира.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1602 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 June 2013 - 07:19 AM

Кой е казал, че няма причина? Причини да искаш.
Но е твърде опростенческо да се твърди, че всичко опира до социализация.
Освен това има генетика, селекция, праг на дразнимост, сила на инстинктите, ред неща. Виждала съм как съвсем правилно социализирани кучета развиват агресия към себеподобни на по-късен етап.

#1603 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 18 June 2013 - 01:17 PM

Да да така наречените кибритлий :eg_033: все нещо не им е наред.Както при хората така и при кучетата има такива с ,,по-слаби нерви"общо казано,палят от четвърт както каза pancho_99 ,,патологична агресия"и както някъде другаде беше писано тези кучета трябва да се изключват от разплод.

#1604 Потребителят е офлайн   gabchunka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 11:03 AM

Здравейте,
аз имам следния проблем и се надявам да се намери някакво решение за него.
Имам кокерка на 6 години, от 1 година стана злобна към деца, чужди хора и понякога посяга и на нас.
Случва се не постоянно, но в някакви необясними за мен ситуации.
Примерно вчера, както си играехме сложих и каишката и вече да си ходим, но тя не искаше и аз започнах да я милвам и да й обеснявам къде ще ходим и тя започна да ме хапе........:(
Не знам какво да правя...в момента съм бременна в 5 месец и се притеснявам, че като се роди детето няма да може да се съвместими на едно място.
До сега не е раждала не иска мъжкари и не е кастрирвана....
Много я обичам и искам да се грижа за нея до края......
Надявам се да ми помогнете.
Благодаря предварително!

#1605 Потребителят е офлайн   veskokrisi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2013 - 09:26 AM

Кучето вече е голямо и няма да се научи по добре да го дадете на някой ваш близък който ще се грижи за него то веднъж щом е хапало няма да се спре това е моя съвет към вас

#1606 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 July 2013 - 12:01 PM

gabchunka си има отделна тема за този проблем...

Мисля, че някой трябва да разчисти, че и тук, и там, и стана пълна боза.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1607 Потребителят е офлайн   sofi77 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 09:22 AM

Здравейте,отдавна ви чета и най после се регистрирах.Аз имам две кучета спасени от улицата първо спасих едното женско и след две години и мъжкото,но той е много злобен към другите хора не мога да ви опиша каква злоба има в него :( гледам си ги обръщам им много внимание,но него не успях да го размекна да не е толкова злобен.Веднъж заради чужд човек ухапа съпруга ми мина само с каране не с бой аз съм много против това.

#1608 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 12:26 PM

Здравейте ! Имам померан на 2 месеца и си позволява да ме хапе с злоба и да ръмжи когато искам да му се порадвам ,точно за тази порода знам ,че са доста горделиви и самоуверени и все пак реших да питам тук защото не знам какво да правя :unsure:

#1609 Потребителят е офлайн   Pafa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 01:36 PM

Здравейте, фенове. Имам един много съществен въпрос по темата. Моля да не го пренебрегвате или да го считате за прекалено личен, тъй като от това зависи дали да си взема куче, точно булбериер.

Живея сам в София, но съм от провинцията и ми се налага понякога да се прибирам. Имам сестра, която е инвалид с изостанало развитие и като някои от тези тип специални хора обикновено проявява агресия, към родителите ми и околните, когато не мине нейната. Това за нас е нормално, свикнали сме, но се чудех, каква ще е реакцията на един бултериер, ако стане свидетел на една такава агресия? Въпросът е доста серизен и ви моля да проявите разбиране, просто от него зависи дали да си взема куче или не, а точно териерите ми допадат най-много...

Благодаря предварително, ще очаквам всякакви препоръки и съвети от ваша страна, тъй като сте много по-опитни от мен с четирикраките любимци.

#1610 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2013 - 07:12 PM

В другата тема където питаше за същото ти отговориха и според мен това е решението ако искаш наистина куче.Но зависи и по колко време ще прекарваш там,да не е кучето по 1седмица изолирано така.

#1611 Потребителят е офлайн   boss94 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 03:25 PM

Здравейте имам едни въпрос може би глупав но все пак имам бордър коли на 9месеца и вчера за мое учудване и на майките в градинката децата като тръгнаха да го погалят той започна да ги лае но от лая тип бягай от тук че ще те изям (агресивно лаене)надявам се че ме разбрахте можете ли да ми кажете да му се притеснявам ли или да не му обръщам внимание преди не е правил така

#1612 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 August 2013 - 04:56 PM

Показване на мнениетоОт 18 August 2013 - 03:25 PM:

да му се притеснявам ли

Да, притеснявай му се!

Бордър колито е селекционирано да гони, да завръща, да разделя на групи, да възпира агресивни овце, да ги подкарва и то пронякога на принципа heeling – хапане по задните крака в областта малко под скакателните стави. Всичко това в него е формирано като поведение благодарение на ловните инстинкти. Поради тази причина бордър колито спада към групата на не особено подходящите кучета за домашни любимци. В края на краищата то е работеща порода – а не жива космата играчка.

Естествено, при много добра социализация и постоянна, изключително постоянна и целенасочена работа с него, то може да съжителства и с деца. Не напразно разните статистики го сочат като най-интелигентната порода кучета.

#1613 Потребителят е офлайн   boss94 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 06:56 PM

Странното е че не към всички е така и може ли да ми дадете съвет как да го "оправя" да не се държи така

#1614 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 07:13 PM

Първо може да кажете колко бяха децата,второ как те подходиха към кучето(подскачаха ли,викаха ли,мятаха ли някакви играчки,топки,кучето имаше ли възможност да ги подуши или направо го ,,награбиха")това са все неща които може да отключат защитна реакциа.Тя може да се отключи от на пръв поглед незабележими за вас неща,като шапки например.

#1615 Потребителят е офлайн   lyuba Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2013 - 07:48 PM

Здравейте,
имам проблем с моя кокер шпаньол, който е на десет седмици и е мъжки. Знам, че във форума много е писано, прочела съм почти всичко от темата за агресията и от раздела за кокери, но не съм сигурна какво да правя. Кучето непрекъсното ме хапва по ръцете и от време на време като се разбеснее започва да причинява болка и не реагира на охкания и не-та. Проблемът е, че дори и това хапване да е на шега и на игра, когато се опитам да го спра като го разтърся за врата или леко го повдигна той наистина подивява. Започва да ръмжи/лае злобно и да вдига горната си устна яростно и се опитва да ме сплаши. Също пробва да хапе в този момент - силно, но не до кръв. Ядосва се понякога и когато го притискам към земята за врата. Той е още малък за доминантност - поне още няколко седмици би следвало да е, освен това нямам проблем с това да го разнасям, да заставам над него, да му вадя каквото поискам от устата, да го командвам доколкото мога да идва и да сяда (още се учим на това). Но това с ръмженето когато го хвана за врата е плашеща перспектива наистина. При това съм сигурна, че не му причинявам болка, просто обгръщам врата му и той почва да беснее в врост. Трябва ли да спра с този тип приучаване или да настоявам?

#1616 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 07:59 PM

Съветвам ви когато играта му загробее просто прекъсвате играта ставате и се махате,ако почне да подскача по вас излизате дори и от стаята и така всеки път.И друго кучето има ли играчки.

#1617 Потребителят е офлайн   lyuba Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2013 - 08:07 PM

Благодаря за отговора. Аз понякога опитвам с игнориране, действително дава най-добри резултати. Ще продължавам по-настоятелно да не му обръщам внимание в тези случаи. Сега съм малко стресирана, защото подивя на ливадката до нас, където не мога да го зарежа, защото още се учим кое къде е и дори да не се страхува навън. Да, има играчки много - десетина/петнайсет различни неща - за кучета и дървени (от зайчето), а и ние си играем с него много, защото прекарваме доста време в къщи. Иначе е много сладък и умен и не създава проблеми никакви.

#1618 Потребителят е офлайн   boss94 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 09:58 PM

Показване на мнениетоsazo, в 18 August 2013 - 08:13 PM, написа:

Първо може да кажете колко бяха децата,второ как те подходиха към кучето(подскачаха ли,викаха ли,мятаха ли някакви играчки,топки,кучето имаше ли възможност да ги подуши или направо го ,,награбиха")това са все неща които може да отключат защитна реакциа.Тя може да се отключи от на пръв поглед незабележими за вас неща,като шапки например.

Децата бях 4-5 само едно от тях викаше малко а едното направо тръгна да го погали без той да го е подушил и тнт иначе още нещо от разходката преди малко както си играехме със една топка и мина едно дете той отиде подуши го и запчна да подскача около него и да му ръмжи и може би да го захапе(но не беше настръхнал както като види един злобен дакел от съседния вход) аз бързо му се скарах и той престана а може ли това му поведение да е защото имам много неизразходвана енергия понеже 2 дена беше за по 1 час на вън а обикновенно сме за по 3-4 часа и то тичаме ,ходим ако има кучета зад блока той си играе със тях гонят се борят се.

#1619 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 August 2013 - 10:14 PM

Показване на мнениетоОт 18 August 2013 - 09:58 PM:

може ли това му поведение  да е защото имам много неизразходвана енергия

Може !

Работещите като пастири Бордър колита изминават на ден повече от 100 км и то с постоянно променяне на скоростта, а не равномерно праволинейно бягане.

Бордър коли НЕ Е куче, подходящо за домашен любимец в градски условия, освен ако не му се осигури това, което по природа му е необходимо.

Намерете му фризби - по 1-2 часа да го гони.
Правете големи разходки.
Включете се в курс по аджилити.
Осигурете му ежедневно интензивно бягане, което да не е еднопосочно, а под формата на смяна на посоките, на скоростта, по различен терен и т.н.

И много, много работа по социализацията му спрямо хора от различни възрастови групи и животни от различни биологически видове.

#1620 Потребителят е офлайн   boss94 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 August 2013 - 09:27 AM

Благодаря за отговора.Аз вместо фризби ползвам топка за тенис на корт ,че фризбито не иска да го гони само стой и го гледа.Иначе за тичането си тичаме из целия квартал като променяме скоростта е не много често но я променяме имам няколко да ги наречем хълмчета който при обиколките ги изкачваме така,че вече ми е по добре крака и ще тичаме пак а може ли да ми дадете съвет как най правилно да го социализирам защото съм почти 100% сигурен че не събирам децата от квартала и да почва да ги души нали така

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни