Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#761 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2009 - 04:40 PM

В клиниката са трима лекари. С единия не сме имали проблем, отношението му към животното е безупречно и явно той самия си има някаква тактика за да успокои животното и да няма проблеми с работата, не знам. Винаги когато се паднем при друг лекар се налага стискане, мъчене и процедурата става много изнервяща за всички. Писах по проблема си на Апсо. Нещата се задълбочават, но все още тая надежда, че се всичко това се дължи на някакво неразположение. (Женското ни куче е разгонено, а той тежко преживява разгонванията) Абсолютно навсякъде мога да му бръкна, но посегна ли към дупето започваме война. Вчера исках да му премеря температурата и двама човека не можахме да се справим и да я измерим. По никакъв начин не позволи. Дори само на игра като го пипнем по задницата се напряга целия и започва да "мрънка", а ако понеча да му вдигна опашката се обръща да хапе. Когато види, че искаме да му сложим капки пак се изнервя и трябва да се стискаме и да се разпъваме, и нещата опира насила да стават. Откакто бяхме при ветеринаря (този път не уцелихме баш нашия си доктор) е унил, едно "пъшкане" прави като го вдигнем на ръце, не спи при нас (а това е крайно необичайно за него, той винаги е държал на физическия допир), "целува", но не се застоява дълго време да го галим и никаква играчка или движение, или каквото и да е от наша страна не може да го разиграе. Движи се около нас, ляга само там, където да може да ни вижда, но изглежда е сериозно наплашен и аз не намирам начин, по който да мога да си върна доверието му.
User's Signature

Качена снимка

#762 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 04:49 PM

Показване на мнениетоlonesome, в Jul 16 2009, 03:40 PM, написа:

В клиниката са трима лекари. С единия не сме имали проблем, отношението му към животното е безупречно и явно той самия си има някаква тактика за да успокои животното и да няма проблеми с работата, не знам. Винаги когато се паднем при друг лекар се налага стискане, мъчене и процедурата става много изнервяща за всички. Писах по проблема си на Апсо. Нещата се задълбочават, но все още тая надежда, че се всичко това се дължи на някакво неразположение. (Женското ни куче е разгонено, а той тежко преживява разгонванията) Абсолютно навсякъде мога да му бръкна, но посегна ли към дупето започваме война. Вчера исках да му премеря температурата и двама човека не можахме да се справим и да я измерим. По никакъв начин не позволи. Дори само на игра като го пипнем по задницата се напряга целия и започва да "мрънка", а ако понеча да му вдигна опашката се обръща да хапе. Когато види, че искаме да му сложим капки пак се изнервя и трябва да се стискаме и да се разпъваме, и нещата опира насила да стават. Откакто бяхме при ветеринаря (този път не уцелихме баш нашия си доктор) е унил, едно "пъшкане" прави като го вдигнем на ръце, не спи при нас (а това е крайно необичайно за него, той винаги е държал на физическия допир), "целува", но не се застоява дълго време да го галим и никаква играчка или движение, или каквото и да е от наша страна не може да го разиграе. Движи се около нас, ляга само там, където да може да ни вижда, но изглежда е сериозно наплашен и аз не намирам начин, по който да мога да си върна доверието му.

Възможно ли е да го боли дупето в момента?

При нас също има подобен проблем, с капките за очи. В началото нямаше никакви зорове. Забелязах първия проблем, след като ходихме на ветеринар, имаше кърлеж на веждата, те му го махнаха, но оттогава не ми дава да му сложа капки в очите - като види капкомера и почва да се дърпа като луд. Стигам дотам, да капя капките на чисто парченце памук и така да му ги капя оттам - иначе дава да го бърша с каквото и да е, включително и очите му бършем без проблеми.

Другото, което се сещам, е че когато се проявява такова поведение, не трябва да се успокоява кучето и да му се говори умилително, както бихме постъпили с човек - защото това "подхранва" нежеланото поведение.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#763 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 05:03 PM

И аз точно това предположих, че може да му е болно още мястото и затова да се дърпа и спрях да го мъча. Само от време на време го погалвам там, без да давам зор. Не знам шишето ли го плаши, това, че трябва да го сложим по гръб за да сложим капките ли, ама не дава. Иначе и аз мога да му бърникам из очите колкото си искам без да слагам капки. Казваш, че не бива да го успокояваме когато се противи на процедурите, как е правилно да реагирам? И съм викала, и съм го шляпвала, дори съм стигала до безумието да му ръмжа насреща като не знам какво да направя и не се спира, и не дава.
User's Signature

Качена снимка

#764 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 05:29 PM

Показване на мнениетоlonesome, в Jul 16 2009, 04:03 PM, написа:

И аз точно това предположих, че може да му е болно още мястото и затова да се дърпа и спрях да го мъча. Само от време на време го погалвам там, без да давам зор. Не знам шишето ли го плаши, това, че трябва да го сложим по гръб за да сложим капките ли, ама не дава. Иначе и аз мога да му бърникам из очите колкото си искам без да слагам капки. Казваш, че не бива да го успокояваме когато се противи на процедурите, как е правилно да реагирам? И съм викала, и съм го шляпвала, дори съм стигала до безумието да му ръмжа насреща като не знам какво да направя и не се спира, и не дава.

Не смея да давам съвети тука, защото още не съм го привикнала да му капя капки - то и не се е налагало скоро. Иначе, по общия принцип, би трябва пак да се свикне, че шишето за капки може да е свързано с приятни усещания - стъпка по стъпка. Обаче си теоретизирам тука, нямам личен положителен опит, за съжаление. Нека да кажат специалистите...
User's Signature

Качена снимка

#765 Потребителят е офлайн   ruslana nik Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 09:02 PM

Показване на мнениетоnavar, в Jul 15 2009, 09:08 AM, написа:

всички тези въпроси трябваше да ги поставите преди да си вземете мъжки рот,а освен това да попрочетете доста за поведението на тази порода.по принцип рота си е доминант,той постоянно опитва да се издигне в йерархията на глутницата-във вашиуя случай е успял-вие сте под него,а приятелят ви е над него..но това се получава най често при жени отнасящи се към рота като към малко сладко мече....
варианта е да бъде пречупено доминантното му поведение спрямо вас,за което колкото и да ви е неприятно се иска твърда ръка защото нещата сами няма да се оправят,а ще стават още по зле..
всеки спазва някакъв подход за преодоляване на това,моят може би е малко груб но върши работа..колкото по скоро кучо разбере че храненето му зависи изцяло от вас,от вашето желание и прищявки -толкова по добре..
та идеята е,слагате му храна в купичката,карате го да седне,слагате я пред него,ако тръгне да яде преди да сте му казали-вдигате я, ако ръмжи-як шамар през муцуната...и тне забравяйте че в природата йерархията в глутницата се постига само и единствено чрез сила-физическа или на волята ,все тая... и така докато не стане на вашето..
вие трябва да можете по всяко време да прекъснете храненето му,да му забраните да яде,да му бъркате в купата докато се храни,дори и в устата...иначе лошо,много лошо

#766 Потребителят е офлайн   ruslana nik Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 09:13 PM

всички тези въпроси трябваше да ги поставите преди да си вземете мъжки рот,а освен това да попрочетете доста за поведението на тази порода.по принцип рота си е доминант,той постоянно опитва да се издигне в йерархията на глутницата-във вашиуя случай е успял-вие сте под него,а приятелят ви е над него..но това се получава най често при жени отнасящи се към рота като към малко сладко мече....
варианта е да бъде пречупено доминантното му поведение спрямо вас,за което колкото и да ви е неприятно се иска твърда ръка защото нещата сами няма да се оправят,а ще стават още по зле..
всеки спазва някакъв подход за преодоляване на това,моят може би е малко груб но върши работа..колкото по скоро кучо разбере че храненето му зависи изцяло от вас,от вашето желание и прищявки -толкова по добре..
та идеята е,слагате му храна в купичката,карате го да седне,слагате я пред него,ако тръгне да яде преди да сте му казали-вдигате я, ако ръмжи-як шамар през муцуната...и тне забравяйте че в природата йерархията в глутницата се постига само и единствено чрез сила-физическа или на волята ,все тая... и така докато не стане на вашето..
вие трябва да можете по всяко време да прекъснете храненето му,да му забраните да яде,да му бъркате в купата докато се храни,дори и в устата...иначе лошо,много лошо

О.к. Аз прочетох преди да взема Бруно и навсякъде пише,че ротовете са спокойни,уравновесени кучета,дружелюбни със спокоен нрав. Може би той все още си бебето . Но защо никой не казва конкретни методи за справяне със ситуацията? Дадоха ми съвет да сложа купичката с храната му на земята и да застана да си я пазя. Да,ама той се сърди,ръмжи ме, лае и е готов да ме ухапе. Ако яде от ръката ми,няма никакъв проблем.Ако държа храната в ръката си и не му позволявам да я вземе, стои ,чака и не пипа.Единствено към купата си проявява такава агресия,може би си я пази?!А това,че е над мен е ясно. Аз в стремежа си да го направя добър му позволих да се качи на главата ми.И не знам дали и смо бой е решението? Не го ли озлобявам повече така?

#767 Потребителят е офлайн   ruslana nik Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 09:13 PM

О.к. Аз прочетох преди да взема Бруно и навсякъде пише,че ротовете са спокойни,уравновесени кучета,дружелюбни със спокоен нрав. Може би той все още си бебето . Но защо никой не казва конкретни методи за справяне със ситуацията? Дадоха ми съвет да сложа купичката с храната му на земята и да застана да си я пазя. Да,ама той се сърди,ръмжи ме, лае и е готов да ме ухапе. Ако яде от ръката ми,няма никакъв проблем.Ако държа храната в ръката си и не му позволявам да я вземе, стои ,чака и не пипа.Единствено към купата си проявява такава агресия,може би си я пази?!А това,че е над мен е ясно. Аз в стремежа си да го направя добър му позволих да се качи на главата ми.И не знам дали и смо бой е решението? Не го ли озлобявам повече така?

#768 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 16 July 2009 - 10:11 PM

Примерно две кучета се карат за храна и нямат изяснени позиции в ерархията.Едното захапва ,тоест бие шамар на другото.Тъй като нямат изяснени позиции,другото отвръща.Така,че шамара може да бъде нож с две остриета и не само шамара ,а каквато и да била корекция.Продължавай да даваш от ръка и да забраняваш да взима без разрешение.След това вземи купата с храна и давай от нея по малко пак в шепата и продължавай да контролираш яденето по команда.Следващия етап е да си бръкнала в купата с гранула и тогава да позволиш на кучето да яде така както ръката ти е вътре.Работи с кучето да изчаква повикването да яде от купата.Когато имаш вече изградена лидерска позиция и въпреки това се случи кучето да я оспорва с агресия можеш да си позволиш физическа корекция.
User's Signature

Качена снимка

#769 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 12:42 PM

Ситуацията е следната.Имам кокер ,мъжки на 2 години.Преди година беше нахапан ( сериозно ) от 3 по-едри кучета и от тогава е станал агресивен към кучетата или поне към по-едрите от него,независимо дали са женски или мъжки.Ако кучето е по-младо не проявява агресия,но и няма желание за игра,само да го подуши и до там.Като цяло няма желание за игра ,вече,с кучета иска да играе основно и само с мен.Това си го обясняам със страхова агресия.Проблема е следния,по стечения на обстоятелствата се приместихме в ново жилище и там има РОТ,женски,която живее на двора.Кучинка е добра и не бих казала,че е агресивна,но ако влезе непознат в двора,го облайва и "опъва"синджира.За да влезем трябва да минем покрай нея.Ние вече се познаваме,давам и храна доста често ,пипам я спокойно,но проблема е в моя кокер.За сега само го взимам през деня,а вечер го връщам,за да свикне с новата обстановка плавно и то само ако има някой от стопаните на ротвайлерката,все пак влиза чуждо куче на нейна територия и гледам да не рискувам.Решихме,че най-безболезнено ще е ако ги запознаем.Вчера излязохме заедно на разходка,но моя само докато се приближи и веднага и скочи и изчатка с зъби.Естествено женската и тя отреагира,но бързо се успокои,докато моя скача и подскача сумати време.Продължихме разходката,идеята беше само да вървят заедно,не сме ги пускали да си "играят".Докато си вървяха нямахме проблеми,сякаш кучетата не се забелязваха едно друго.Като моя грешка отичтам,че когато преминаваме двора аз винаги го държа на ръце,за да влезем по-бързо,и досега той сякаш не я забелязваше.Вчера обаче ,пак го бях вдигнала,а в този момент стопанина на ротвайлерката и слегаше повода за разходката,аз се позабавих малко за да излязат те 1-ви и моя кокер в този момент пощуря,взе да се върти в ръцете ми,да ръмжи и след като го свалих и скочи.Явно така съм го накарала да се чувства несигурен.Въпроса ми е ако ги разхождаме така известно време ,само на повод ще и свикне ли и и как да го накарам да разбере,че това куче е добронамерено,все пак е женска и това ме стаписа още повече?Трябва да си свикнат друга алтернатива нямаме...Ще се радвам на всякакви съвети!
User's Signature

Качена снимка

#770 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 04:31 PM

Показване на мнениетоruslana nik, в Jul 16 2009, 08:13 PM, написа:

. Но защо никой не казва конкретни методи за справяне със ситуацията? Дадоха ми съвет да сложа купичката с храната му на земята и да застана да си я пазя. Да,ама той се сърди,ръмжи ме, лае и е готов да ме ухапе. Ако яде от ръката ми,няма никакъв проблем.Ако държа храната в ръката си и не му позволявам да я вземе, стои ,чака и не пипа.Единствено към купата си проявява такава агресия,може би си я пази?!А това,че е над мен е ясно. Аз в стремежа си да го направя добър му позволих да се качи на главата ми.И не знам дали и смо бой е решението? Не го ли озлобявам повече така?

Ние си имаме ритуал при храненето. КУчето не се допуска до храната, преди да си изпълни "упражненията" - простички команди, които знае - седни, легни, дай лапа, назад и т.н. Правят се няколко пъти и когато сме доволни от "изпълнението", се допуска до храната. Тя отначало беше вдигана нависоко, после я оставяхме на земята, но човекът е между храната и кучето - така кучето знае, кой дава храната, както и че трябва да си я "отработи". Така би трябвало да е и за водата, ама май там не го правим. Куче, което не е спокойно и послушно, не получава храна.

В началото се гевезеше понякога и не изпълняваше както трябва каквото искаме - вдига се храната и не се дава. След малко - пак се опитва. Като е много гладен, е много смешен - ляга с плонж, става с подскок, вдига лапите като войник една след друга, все едно че козирува, готов е и на главата си да застане, само и само да му дадем да яде. Много е смешно, но действа.
User's Signature

Качена снимка

#771 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2009 - 08:44 PM

Да,допълня нещо за ветовете.Имам наблюдения върху поведението на доста кучета,при вет.Колкото и да не ви се вярва те,си избират доктора.Не знам как,по какви критерии,но го правят.Изводите оставям за вас.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#772 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 July 2009 - 09:04 PM

Показване на мнениетоnavar, в Jul 17 2009, 12:07 PM, написа:

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jul 16 2009, 09:11 PM, написа:

Примерно две кучета се карат за храна и нямат изяснени позиции в ерархията.Едното захапва ,тоест бие шамар на другото.Тъй като нямат изяснени позиции,другото отвръща.Така,че шамара може да бъде нож с две остриета и не само шамара ,а каквато и да била корекция.Продължавай да даваш от ръка и да забраняваш да взима без разрешение.След това вземи купата с храна и давай от нея по малко пак в шепата и продължавай да контролираш яденето по команда.Следващия етап е да си бръкнала в купата с гранула и тогава да позволиш на кучето да яде така както ръката ти е вътре.Работи с кучето да изчаква повикването да яде от купата.Когато имаш вече изградена лидерска позиция и въпреки това се случи кучето да я оспорва с агресия можеш да си позволиш физическа корекция.

ами Гале или удрям както трябва,или не знам...досега не съм имал случай кучо да продължи да се прави на мъж след първия шамар...
но пак казвам-всеки случай си е индивидуален..не можеш да му позволяваш да прави каквото си иска с теб в други ситуации,а като яде да не ръмжи-йерархията трябва да се спазва във всеки един аспект от съвместния живот..

за кокера и ротката,продължавайте да ги водите заедно на разходка,в момента в който кокера разбере че голямото куче не е заплаха,ще спре да се зъби...за което вие трябва да помогнете

Tи,че удряш както трябва не се съмнявам.Идеята ми е,че ако не успее/жена е,нямат още изяснени позиции/ще стане по-лошо.Виж Мила си има нейните успешни ритуали.
User's Signature

Качена снимка

#773 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 07:45 AM

navar :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   snejanka82 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2009 - 03:01 PM

Здравейте,
имам кавказка овчарка на 1г.и 2 месеца. По принцип е много добър и горе долу послушен т.е. не ми бяга когато е пуснат и като го викам идва стига да няма други кучета наоколо. Имам следния проблем - като види друго мъжко куче, независимо от размера и породата проявява силна агресия. Не закача само кучета които са на по-малка възраст от него и женски. Вече не смея да го пускам в парка без повод. Опитах и с намордник, но мисля, че стана по-зле и за това престанах да го слагам. Моля ви помогнете. Искам когато му кажа да спре и да не се бие да ме слуша. За учител е късно до колкото знам. Но ако ве пак се наеме някои да ми помогне, ще съм много благодарна.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#775 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 24 July 2009 - 10:02 AM

snejanka82, моето куче (източноевропеец) на същата възраст започна да прави същото. Нищо, че е социализиран, учен на послушание, общувал достатъчно с всякакви кучета до този момент.
Да, не те притеснявам, ама това:
Цитат
Искам когато му кажа да спре и да не се бие да ме слуша.

при доста от мъжкарите се оказва почти невъзможно. Единствената (малко вероятна) възможност е, да го направиш толкова контролируем, че да не мръдва от мястото си без команда. Ние за 2 години имаме много малки успехи в това отношение, а иначе - слуша много.
Примирих се, че в парка ще се водим на повод и с намордник. Гледам да му осигуря през почивните дни малко повече свободно движение по места, където няма други кучета.
Препоръчвам ти да се консултираш с професионален кучешки инструктор. Може пък вашия случай да е по-различен.
Успех ae_085.gif

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#776 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 11:03 AM

Цитат(navar @ Jul 24 2009, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
.и жена много трудно се справя с него

Всъщност, най-големите развъдчици на кавказци и азиатци, са именно жени. md_064.gif Мдам.

П.П. Никога не се води кавказец на обществени места без повод.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#777 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 24 July 2009 - 03:01 PM

navar, кучето не му пука, дали с него работи мъж или жена, важното е как се работи. Не ни подценявай dry.gif
Примери - много.

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#778 Потребителят е офлайн   snejanka82 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2009 - 03:30 PM

Цитат(navar @ Jul 24 2009, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
първо кучето е кавказец..на тях им е в кръвта да се бият с други животни..доминант е..и жена много трудно се справя с него
и не ,не е късно за обучение от професионалист

Да ме насочите към някой специалист?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#779 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 12:21 PM

Чисто теоретичен въпрос. По - горе споделих, че имам проблем с лекарите, при които водя кучето си. По - точно не харесва само единия и започва да "мърка" дори и като посегне само да го погали. С друг нямаме такъв проблем. Не само с друг лекар, а и с други хора по принцип. Трябва ли да се примиря, че този човек просто няма да го харесва или трябва да го уча/тренирам да харесва всички?
User's Signature

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   LuDetIn4eTo Икона

Икона за мнението  Публикувано: 02 August 2009 - 11:15 PM

Привет и от мен!Имам НОК на почти година и 1месец от преди няколко седмици се появи проблем с агресията му - започна да лае срещу хора (понякога се и спуска, но само с лай) и в момента в който види друго куче дига гребена и се наостря (рядко напада, но за жалост и това се е случвало няколко пъти на кучета по-малко на размери и външно изглеждащи по-слаби от него...забелязала съм също така, че понякога по време на разходка варви и се оглежда сякаш търси някого).Днес след разходка се спусна на един човек, който си варвеше по улицата и даже беше доста далеч от него (винаги когато се прибираме от разходка го освобождавам от повода пред блока или малко преди това ... никога не се е случвало да се спуска).Моята реакция в този случай май не беше най-добрата, но както се казва "изпуснах си нервите" и го набих (и то доста dh_188.gif ).Винаги щом го пусна и видя че се засилва към някой му казвам "Не" и той се спита, но е имало и случки в които той не ме слуша (давам си сметка, че това е знак за незнанието му към тази команда,но просто нямам представа как да му покажа, че "Не" си е "Не" винаги).На какво се далжи тази промяна в него, дали защото се "превръща" в голямо куче и иска да се наложи (на което залагат повечето хора, с които съм споделила) или защото все го "борят" по-силните и големи кучета от него, но в такъв случай защо е агресията и към хора. dry.gif Нямам вече никаква идея, прочетох толкова много информация от всякакви форуми и в главата ми е една голяма бъркотия.Идеята ми за момента е да не го пускам даден период от време от повода, да го разхождам на места с възможно най-много хора (което съм правила и до този момент, но признавам си не толкова често), след известно време да го пускам само с кучета, с които няма да се "скарат" и ако това не доведе до желаното, смятам да му сложа нашийник с ток, но силно се нядявам да не се стигне до ток.
Ще съм изключително благодарна някой да ме посаветва какво да направя за решаването на проблема ми.

Благодаря предварително!!!

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема