Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 16 July 2009 - 04:40 PM

Публикувано: 16 July 2009 - 04:49 PM
lonesome, в Jul 16 2009, 03:40 PM, написа:
Възможно ли е да го боли дупето в момента?
При нас също има подобен проблем, с капките за очи. В началото нямаше никакви зорове. Забелязах първия проблем, след като ходихме на ветеринар, имаше кърлеж на веждата, те му го махнаха, но оттогава не ми дава да му сложа капки в очите - като види капкомера и почва да се дърпа като луд. Стигам дотам, да капя капките на чисто парченце памук и така да му ги капя оттам - иначе дава да го бърша с каквото и да е, включително и очите му бършем без проблеми.
Другото, което се сещам, е че когато се проявява такова поведение, не трябва да се успокоява кучето и да му се говори умилително, както бихме постъпили с човек - защото това "подхранва" нежеланото поведение.
Публикувано: 16 July 2009 - 05:03 PM

Публикувано: 16 July 2009 - 05:29 PM
lonesome, в Jul 16 2009, 04:03 PM, написа:
Не смея да давам съвети тука, защото още не съм го привикнала да му капя капки - то и не се е налагало скоро. Иначе, по общия принцип, би трябва пак да се свикне, че шишето за капки може да е свързано с приятни усещания - стъпка по стъпка. Обаче си теоретизирам тука, нямам личен положителен опит, за съжаление. Нека да кажат специалистите...
Публикувано: 16 July 2009 - 09:02 PM
navar, в Jul 15 2009, 09:08 AM, написа:
варианта е да бъде пречупено доминантното му поведение спрямо вас,за което колкото и да ви е неприятно се иска твърда ръка защото нещата сами няма да се оправят,а ще стават още по зле..
всеки спазва някакъв подход за преодоляване на това,моят може би е малко груб но върши работа..колкото по скоро кучо разбере че храненето му зависи изцяло от вас,от вашето желание и прищявки -толкова по добре..
та идеята е,слагате му храна в купичката,карате го да седне,слагате я пред него,ако тръгне да яде преди да сте му казали-вдигате я, ако ръмжи-як шамар през муцуната...и тне забравяйте че в природата йерархията в глутницата се постига само и единствено чрез сила-физическа или на волята ,все тая... и така докато не стане на вашето..
вие трябва да можете по всяко време да прекъснете храненето му,да му забраните да яде,да му бъркате в купата докато се храни,дори и в устата...иначе лошо,много лошо
Публикувано: 16 July 2009 - 09:13 PM
варианта е да бъде пречупено доминантното му поведение спрямо вас,за което колкото и да ви е неприятно се иска твърда ръка защото нещата сами няма да се оправят,а ще стават още по зле..
всеки спазва някакъв подход за преодоляване на това,моят може би е малко груб но върши работа..колкото по скоро кучо разбере че храненето му зависи изцяло от вас,от вашето желание и прищявки -толкова по добре..
та идеята е,слагате му храна в купичката,карате го да седне,слагате я пред него,ако тръгне да яде преди да сте му казали-вдигате я, ако ръмжи-як шамар през муцуната...и тне забравяйте че в природата йерархията в глутницата се постига само и единствено чрез сила-физическа или на волята ,все тая... и така докато не стане на вашето..
вие трябва да можете по всяко време да прекъснете храненето му,да му забраните да яде,да му бъркате в купата докато се храни,дори и в устата...иначе лошо,много лошо
О.к. Аз прочетох преди да взема Бруно и навсякъде пише,че ротовете са спокойни,уравновесени кучета,дружелюбни със спокоен нрав. Може би той все още си бебето . Но защо никой не казва конкретни методи за справяне със ситуацията? Дадоха ми съвет да сложа купичката с храната му на земята и да застана да си я пазя. Да,ама той се сърди,ръмжи ме, лае и е готов да ме ухапе. Ако яде от ръката ми,няма никакъв проблем.Ако държа храната в ръката си и не му позволявам да я вземе, стои ,чака и не пипа.Единствено към купата си проявява такава агресия,може би си я пази?!А това,че е над мен е ясно. Аз в стремежа си да го направя добър му позволих да се качи на главата ми.И не знам дали и смо бой е решението? Не го ли озлобявам повече така?
Публикувано: 16 July 2009 - 09:13 PM
О.к. Аз прочетох преди да взема Бруно и навсякъде пише,че ротовете са спокойни,уравновесени кучета,дружелюбни със спокоен нрав. Може би той все още си бебето . Но защо никой не казва конкретни методи за справяне със ситуацията? Дадоха ми съвет да сложа купичката с храната му на земята и да застана да си я пазя. Да,ама той се сърди,ръмжи ме, лае и е готов да ме ухапе. Ако яде от ръката ми,няма никакъв проблем.Ако държа храната в ръката си и не му позволявам да я вземе, стои ,чака и не пипа.Единствено към купата си проявява такава агресия,може би си я пази?!А това,че е над мен е ясно. Аз в стремежа си да го направя добър му позволих да се качи на главата ми.И не знам дали и смо бой е решението? Не го ли озлобявам повече така?
Публикувано: 16 July 2009 - 10:11 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 12:42 PM

Публикувано: 17 July 2009 - 04:31 PM
ruslana nik, в Jul 16 2009, 08:13 PM, написа:
Ние си имаме ритуал при храненето. КУчето не се допуска до храната, преди да си изпълни "упражненията" - простички команди, които знае - седни, легни, дай лапа, назад и т.н. Правят се няколко пъти и когато сме доволни от "изпълнението", се допуска до храната. Тя отначало беше вдигана нависоко, после я оставяхме на земята, но човекът е между храната и кучето - така кучето знае, кой дава храната, както и че трябва да си я "отработи". Така би трябвало да е и за водата, ама май там не го правим. Куче, което не е спокойно и послушно, не получава храна.
В началото се гевезеше понякога и не изпълняваше както трябва каквото искаме - вдига се храната и не се дава. След малко - пак се опитва. Като е много гладен, е много смешен - ляга с плонж, става с подскок, вдига лапите като войник една след друга, все едно че козирува, готов е и на главата си да застане, само и само да му дадем да яде. Много е смешно, но действа.
Публикувано: 17 July 2009 - 09:04 PM
navar, в Jul 17 2009, 12:07 PM, написа:
Galiadogs, в Jul 16 2009, 09:11 PM, написа:
ами Гале или удрям както трябва,или не знам...досега не съм имал случай кучо да продължи да се прави на мъж след първия шамар...
но пак казвам-всеки случай си е индивидуален..не можеш да му позволяваш да прави каквото си иска с теб в други ситуации,а като яде да не ръмжи-йерархията трябва да се спазва във всеки един аспект от съвместния живот..
за кокера и ротката,продължавайте да ги водите заедно на разходка,в момента в който кокера разбере че голямото куче не е заплаха,ще спре да се зъби...за което вие трябва да помогнете
Tи,че удряш както трябва не се съмнявам.Идеята ми е,че ако не успее/жена е,нямат още изяснени позиции/ще стане по-лошо.Виж Мила си има нейните успешни ритуали.
Публикувано: 23 July 2009 - 03:01 PM
имам кавказка овчарка на 1г.и 2 месеца. По принцип е много добър и горе долу послушен т.е. не ми бяга когато е пуснат и като го викам идва стига да няма други кучета наоколо. Имам следния проблем - като види друго мъжко куче, независимо от размера и породата проявява силна агресия. Не закача само кучета които са на по-малка възраст от него и женски. Вече не смея да го пускам в парка без повод. Опитах и с намордник, но мисля, че стана по-зле и за това престанах да го слагам. Моля ви помогнете. Искам когато му кажа да спре и да не се бие да ме слуша. За учител е късно до колкото знам. Но ако ве пак се наеме някои да ми помогне, ще съм много благодарна.
Публикувано: 24 July 2009 - 10:02 AM
Да, не те притеснявам, ама това:
при доста от мъжкарите се оказва почти невъзможно. Единствената (малко вероятна) възможност е, да го направиш толкова контролируем, че да не мръдва от мястото си без команда. Ние за 2 години имаме много малки успехи в това отношение, а иначе - слуша много.
Примирих се, че в парка ще се водим на повод и с намордник. Гледам да му осигуря през почивните дни малко повече свободно движение по места, където няма други кучета.
Препоръчвам ти да се консултираш с професионален кучешки инструктор. Може пък вашия случай да е по-различен.
Успех

Публикувано: 24 July 2009 - 11:03 AM
Всъщност, най-големите развъдчици на кавказци и азиатци, са именно жени.

П.П. Никога не се води кавказец на обществени места без повод.
Публикувано: 24 July 2009 - 03:01 PM

Примери - много.

Публикувано: 24 July 2009 - 03:30 PM
и не ,не е късно за обучение от професионалист
Да ме насочите към някой специалист?
Публикувано: 31 July 2009 - 12:21 PM

Публикувано: 02 August 2009 - 11:15 PM

Ще съм изключително благодарна някой да ме посаветва какво да направя за решаването на проблема ми.
Благодаря предварително!!!