Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1061 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 August 2010 - 09:52 AM

кучето ми на ден го разхождам по 6 пъти (сега съм свободна и се занимавам единствено с нея ) за това искам да бъде перфектно oбyчена
едната сутрешна разходка е 1 час или 2 а привечер я разхождам по 3 час през които през целото време е с кучета после 1 час седя в моя приятел където продължава да се бори с неговата голдaнка
не преовеличавам, кучкарите вече и викат бълха , защото само скача и хапе .... а когато я нападне някое по-малко куче дори не и прави впечатление ... рядко си дава сила да отвръща ....
а за голдaнката наистиина я беше здавила .... сега има белег на нoслето от нея ....моя приятел ми се сърди че неговото куче е добро и я хапе само символично а мойта и прави дyпки и я подлудява
понякога умишлено я пyскам с кучета които няма да и простят, с идеята че като я скастрят с една по-силна захапка ще се стресне и ще се сети че така не се прави ....но уви тя почва да се дави и става в.ргал

какви са цените на такова убyчение ?
и на каква възрастр трябва да е кучето ?
на мойта мацка баба и е полuцейско куче (изненадващо защото все пак е американски буллдог)

(сужелявам за начина по които пиша от абв преводача е)
User's Signature

Качена снимка

#1062 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2010 - 09:56 AM

Резултатите от тези сплашвания: Или кучето ще се страхува от себеподобни или ще стане агресивно към тях. Когато започне да играе по грубо с някое куче, дърпате я настрани и казвате строго 'НЕ'.

#1063 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2010 - 11:15 AM

когато започне да ръмжи я дърпам настрана и я слагам да легне на 1 страна и акто се yкроти пaк я пyскам но това е моментно решение на проблема .... после пак същото ....

сега сyтринта моята видя 1 гUлUб и почна да го дебне 1 съседка вика дръж GUлUба ,хвани го ...аз се изхилих защото знам колко е флегматична ... но по 1 време се скри от погледа ми и се забави отидох да я видя какво прави .....е беше хванала гUлUба (беше го притиснала с 2-те лапи)и my дърпаче перата на опашката ... много се изненадах и стреснах (те носят много болести) и веднага я дръпнах ...незнаех дали е редно да и се карам имаше команда дръж ....(е не беше подадена от мен) ....
User's Signature

Качена снимка

#1064 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 27 August 2010 - 03:21 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 January 2006 - 09:52 PM, написа:

4. Различия между агресивност и ловна страст.

Ловната страст е коренно различна емоция от агресивността. Проявява се в други ситуации и с други изразни средства. Кучето, което преследва дивеча не проявява към него агресивност. Всички етологически проучвания върху вълци, преследващи едър дивеч са идентични - макар интензивността на емоциите в дадения момент да е много висока, преди нападението не се наблюдава никакъв признак на агресивно поведение. В моментите на най-напрегната съсредоточеност, характерна за ловното поведение, при самоуверените животни се наблюдават връзки с елементи на игрово поведение.

При наши наблюдения сме констатирали сблъсък между ловна страст и страх. Такова е поведението на кучета от неловни породи (в нашия случай - немски овчарски кучета), които нямат опит при сбивания с котки. Този сблъсък между ловна страст и страх се проявява в момента, когато преследваната котка не е в състояние да избяга и заема отбранителна позиция. Вътрешният конфликт в изразните средства се отразява по различен начин от конфликта между агресивност и стах. И в двата случая изразяването на страх е еднакво, но ловната страст се проявява чрез напрегната съсредоточеност и опит за нападение, които се нарушават от отбранителните дайствия на котката. Нито един от наблюдаваните от нас изрази при кучето не може да се сравни с признаците на агресивност, които сме разгледали по-горе.

Фигурантът, работещ със служебно куче трябва да знае, че щом животното показва зъбите си, ръмжи и наежва космената си покривка, не е добър отбранител. Кучето, което е добър пазач винаги потиска страстите си. Лае, понякога може да издава пищящи звуци, но никога на набръчква горната си устна, не се наежва и не ръмжи. При наши наблюдения (1989, 1990, 1994, 1996) по време на изпитания на немски овчарски кучета сме констатирали, че преди нападение голяма част от тях размахват опашка. По този начин чрез нея те се успокояват разтоварващо. Напрегнатото куче стои неподвижно, следейки фигуранта. При най-малко движение то е готово да го нападне. Не се наблюдава никаква проява на злоба. Ако фигурантът помръдне, кучето напада без да е демонстрирало предварително признаци на заплаха. При куче с изразена злоба в процеса на обучението се натрупва много напрежение. Това изисква прилагането на енергични методи на дресировка, за да се прекрати безпричинното нападение върху фигуранта.

kogato ku4eto ne proqvqva agresiq kum hora i jenski ku4eta, a samo kum mujki ( lae gi, ska4a im) tova agresiq li e ili lovna strast i izob6to kakvo e?
User's Signature

Качена снимка

#1065 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2010 - 03:26 PM

Агресия, Доминантност... зависи кога и как се проявява настроението на кучето!

П.П.
Моля, пиши на кирилица

MyDuality, караш се, коригираш и т.н... когато има команда и не е подадена от теб. Хубаво е на момента, ако мислиш, че кучето ще послуша другия човек да дадеш забранителна команда, ако все пак изпълни чуждото нареждане=> корекция.

#1066 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2010 - 03:32 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 27 August 2010 - 10:01 AM, написа:

Резултатите от тези сплашвания: Или кучето ще се страхува от себеподобни или ще стане агресивно към тях. Когато започне да играе по грубо с някое куче, дърпате я настрани и казвате строго 'НЕ'.

Което е всъщност забрана на кучето да играе със себеподобни, и ако това продължи достатъчно дълъг период от време кучето накрая ще спре да си играе с други кучета и да им обръща внимание!
Щом видите, че се превъзбуди и стане по- грубичка я викнете при вас и сложете повода докато се успокои, като стане това отново я пуснете да играе, но не казваите НЕ по време на игра освен ако не искате да прекъснете целия процес ИГРА. Кучето го възприема така, то не забелязва превъзбудеността си и си няма на идея какво всъщност вие имате напредвид като казвате НЕ! За него това значи "Спри да играеш, забранявам!"

#1067 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2010 - 03:37 PM

Имах предвид когато захапе някое куче. На един приятел кучето си играеше с мойто и веднъж нещо се здърпаха Ръфо започна да ръмжи и да му налита, затова го дръпнах настрани и му казах строго 'Не'. От тогава не е ръмжал друго куче, нито е налитал. Когато кучето не е спряно да хапе себеподобни на 'игра' още от малко, след година-две ще хапе другите кучета и ще го смята за нормално. Не казвам да спира кучето от контакти, просто да има граници.

#1068 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 12:59 PM

Искам да споделя и моят проблем,от няколко дни стана хладно и започнах да си обличам анцунг с дълъг крачол.Арис,идва дърпа ме за крачола и дори успява да ръмжи.Вчера дори ме захапа за кокалчето на крака,в опита си да ме дърпа за крачола.Улавям се,че като му направя забележка,си изпускам малко нервите и подвиквам малко по-силно и той направо се муши под леглото .Притеснявам се, да не съм го поуплашила малко и искам да коригирам това .Моля да ми помогнете,преди не ми ръмжеше и не ме лаеше,сега си го позволява..... Малко се поотчаях,незнам какво да правя... Вчера излизахме на разходка и двама познати ми казаха,че кучето ми е плашливо.А на всичкото отгоре преди малко единият от двамата каза,че кучето ми явно е било малтретирано.Моля за помощ...
User's Signature

Парис :)
Качена снимка
Качена снимка

#1069 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 September 2010 - 02:25 PM

нормално е когато не те чyе да му креснеш ... нали трябва да покажеш строг тон ....
това че е плашливо, надали се дължи на това че my крещиш ...
не се притеснявай за това ....сигyрно има причина да е плашливо но според мен причината не е тази !
някои кучета ги шляпат и не са плашливи

може специално от тези хора да е била притесняна ...ако са ти говорили на по-силен тон ,или са се заяждали с теб тя да се е оплашила или е възможно ти да си била притесняна и да се е пренесло на кучето
давай го по-уверено ...за да го усеща кучето ти ...
нз как но тези гадинки всичко усещат (най-вероятно от адреналина )
User's Signature

Качена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 02:30 PM

Хората си говореха приятелски,но не съм обърнала внимание дали са говорили по-високо от обикновенно...Понякога се притеснявам дали ще бъда добър приятел и стопанин на Арис..
User's Signature

Парис :)
Качена снимка
Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 04 September 2010 - 03:03 PM

Да се оплача и аз , моят пеки толкова ми доминира вече че става нетърпимо.

Колкото по- човешки се отнасяш с него - толкова по зло става .

Хапе и ръмжи за най малкото , Хапе главно по ръцете , и краката , но гледа сда докопа и бузите където най - боли.

Пробвал съм не смее само да ме ухапе по ухото , просто ако и това стане , ше му изпия кръвта с водка , на коктейл Блъди Пеки ..
Чак тогава ще пишат =- Куче на което дзверски са му изпили кръвта със сламка , + водка .
Ии Сийзър милан да дойде , предполагам ше избяга от него като пенсионерка от питбул .... :dog:

#1072 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 September 2010 - 10:45 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 04 September 2010 - 03:08 PM, написа:

Хапе и ръмжи за най малкото , Хапе главно по ръцете , и краката , но гледа сда докопа и бузите където най - боли.

Пробвал съм не смее само да ме ухапе по ухото , просто ако и това стане , ше му изпия кръвта с водка , на коктейл Блъди Пеки ..
Чак тогава ще пишат =- Куче на което дзверски са му изпили кръвта със сламка , + водка .
Ии Сийзър милан да дойде , предполагам ше избяга от него като пенсионерка от питбул .... :dog:

Стига бе.. Колко е голямо кучето ( и на години и на размери). Пробвай да играете и като започне да те хапе го затисни докато не се успокои. Колкоот се може по-често. Тъй ще му покажеш,че ти си главатаря на глутницата, по-силен си и трябва да те слуша
User's Signature

Качена снимка

#1073 Потребителят е офлайн   dslpowr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 04:07 PM

Да питам и аз нещо...
От едно известно време, забелязвам че нашата Нора <4,5 месеца, микс от майка лабрадор и баща питбул> От време на време, САМО при разходки абсолютно без причина <от моя гледна точка, разбира се. За нея сигурно причината е повече от основателна> ,почва да ръмжи, ама както си трябва едно такова гърлено- на злоба, показва бялото на очите. Захапва повода и почва да се дърпа и да обикаля около нас и продължава да ръмжи. ама все едно наистина се "гняви". Следва спиране, отнемане на повода - къде насила <с тръшване на земята, стискане на врата или на ушите>, къде просто сама си го пуска <като я погледна лошо :) > и тръгваме. След 10-на метра пак така. Вчера така като заръмжа и една лелка направо си се уплаши и доста пъргав старт направи :) И това 2-3 пъти на разходка още в началото и това е. С дърпането на повода, спирането и тръгването когато и както тя си поиска се справяме някак си. В смисъл, започна вече за се води горе-долу на повод, ама с това ме изненадва много... Не тръгва да ми скача на бой и да лае, само ръмжи силно. Все едно е истерясала :)
В къщи няма такъв проблем. В къщи е самата невинност. Е, донякъде де :)
Къде бъркам и какво може да се направи за корекция.

П.П. Казваше ми Апсо, да не се занимавам с миксове, ама аз.... :)
User's Signature

По-лесно е да получиш прошка отколкото разрешение
Този,който живее със “защо”, може да се справи с почти всяко “как”

#1074 Потребителят е офлайн   bgvan Икона

Публикувано: 13 October 2010 - 02:08 PM

Здравейте!Имам следният проблем .Кучето ми е ротвайлерче на 8 месеца-момиче.Преди два дена го изписаха от клиниката ,изкара паравироза.След прибирането вкъщи настъпи промяна в поведението и.Станала е доста агресивна.Като се разхождаме навън ,лае и дори се спуска по всичко дето мърда.Преди нямаше проблем с нея-разрешаваше ми да и взема храната ,а сега ми ръмжи.Като поискам да я погаля /не всеки път/ се опитва да ме ухапе.Моля за помощ и съвет какво да правя

#1075 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 02:39 PM

dslpowr, за мен кучето ти е опитва да си играете на дърпане на въже. Моите и двете правят така. В разрез с всички правила на мен това не ми пречи и участвам в играта. На вас щом не ви е приятно - коригирайте - кажете Не, спирете до пълно успокояване на кучето. Чак тръшване за такова нещо?!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1076 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2010 - 03:49 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 04 September 2010 - 01:08 PM, написа:

Кучетата са кучета и когато се отнасяме с тях "по човешки", реагират "по кучешки" - това обяснява на сядане и на ставане Сизар Милан. Кучето ти смята, че е водачът на семейната глутница, а ти си последователят. Водачът в кучешкия свят раздава справедливост и хапе, за да въвежда ред. Ти явно не реагираш правилно "по кучешки", и то не те възприема като водач - затова те хапе.

Или втора възможност - да се страхува и да хапе за отбрана - ако например, му въвираш лицето си в неговото - кучетата възприемат втренчен поглед в тях с приближаване като непосредствена заплаха.

Вместо да се каниш какво ще направиш, ако те ухапе на едно конкретно място - вземи да му покажеш кой кара влака в семейната глутница и ще миряса. И моето ме погризваше, като беше малко, ама още тогава сложихме приоритетите - че сега е 23 килограмов пес...

bgvan, кучето ти вероятно все още изпитва стрес от последиците на заболяването. Дай му време да се оправи и да дойде на себе си - и през това време си поддържай правилата и упражненията за затвърждаване на материала кой кой е в семейната глутница. Навън засега бих я държал на повод, ако трябва - и по-дълъг - не за друго, а за да имаш възможност за корекция на нежеланото поведение.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#1077 Потребителят е офлайн   Kateto_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 07:09 PM

Здравейте, имам нужда от съвет. Четох мнения и предложения тук, пробвах, но не помага. Имам куче, дзвер, близо на 6 месеца. :) Намерих го на улицата, на 1 месец, за съжаление тогава не можах да убедя семейството да го задържим. Дадохме го на родителите на моя приятел, които цяло лято го гледаха на двора, вързан. На мен ми стана жал, привързах се към кучо и успях да убедя майка ми да го си го приберем. При нас е от една седмица, изпълнява команди - сяда, ляга, като се качи някъде и му кажеш "не", слиза...До тук добре, но...много хапе, наистина много. Седиш на стол - скача и те хапе, ходиш по коридора, скаче и те хапе, ръцете ми са в синини, ако тръгнеш да го галиш, понякога дава, понякога те хапе. Пробвах с "не", няма реакция, шляпвам го леко с вестника или го притискам към земята - нахъсва се много и започва да скача и да хапе още повече. Единствено има някакво кротване, когато имаш бисквитка в ръката, но след като слезе, седне и я изяде, пак скача и започва отново да хапе. :dh_188: Това поведение е само спрямо нас, към чужди хора, навън, е изключително дружелюбен, дава да го галят, лигави се...Не знам вече какво да правя и как да го отучвам от този опит за доминация....

Благодаря предварително на всички отзовали се! :rc_036:

#1078 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:14 AM

Показване на мнениетоKateto_87, в 26 October 2010 - 07:14 PM, написа:

Здравейте, имам нужда от съвет. Четох мнения и предложения тук, пробвах, но не помага. Имам куче, дзвер, близо на 6 месеца. :) Намерих го на улицата, на 1 месец, за съжаление тогава не можах да убедя семейството да го задържим. Дадохме го на родителите на моя приятел, които цяло лято го гледаха на двора, вързан. На мен ми стана жал, привързах се към кучо и успях да убедя майка ми да го си го приберем. При нас е от една седмица, изпълнява команди - сяда, ляга, като се качи някъде и му кажеш "не", слиза...До тук добре, но...много хапе, наистина много. Седиш на стол - скача и те хапе, ходиш по коридора, скаче и те хапе, ръцете ми са в синини, ако тръгнеш да го галиш, понякога дава, понякога те хапе. Пробвах с "не", няма реакция, шляпвам го леко с вестника или го притискам към земята - нахъсва се много и започва да скача и да хапе още повече. Единствено има някакво кротване, когато имаш бисквитка в ръката, но след като слезе, седне и я изяде, пак скача и започва отново да хапе. :dh_188: Това поведение е само спрямо нас, към чужди хора, навън, е изключително дружелюбен, дава да го галят, лигави се...Не знам вече какво да правя и как да го отучвам от този опит за доминация....

Здравейте! Имам същия проблем. Гледам Аляски маламут. Много е мил и дружелюбен, но спрямо мен е агресивен. Към мъжът ми обаче не е. Когато ме види почва да ме хапе по краката, по ръцете. Само бисквитките помагаха за определен период. В момента сме процес на възпитание. Когато започне да ме хапе, хващам го и го притискан към земята. В началото се стървеше още повече. Вероятно мислеше че си играем, но почнах да го притискам по-грубо и той като че ли се стресна. Незнам дали постъпвам правилно, но като че ли дава резултат.

Поздрави

#1079 Потребителят е офлайн   Kateto_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 04:10 PM

Днес пробвах нещо, за което прочетох тук. Когато тръгне да скача и хапе - го пръскам с вода...и действа..Единственото ми опасение е, че ще придобие страх от вода (той и преди това си я имаше, след разходка не иска да влиза в банята...), но това единствено го спира да не ни изяде... :dog: Но когато бутилката не е при мен пак скача да хапе....

#1080 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2010 - 01:12 AM

Показване на мнениетоKateto_87, в 26 October 2010 - 05:14 PM, написа:

В очите на кучето ти то е водачът на глутницата - а ти си подчиненият. Водачите "действат" подчинените и им казват какво да правят - като си служат и с хапане. Каквито и техники да прилагаш, докато не заемеш лидерското място, ще имаш проблеми с кучето.

Не казваш ти какво правиш, като скочи и те ухапе, както си седиш? Може би се опитва да те накара да направиш нещо - например да го изведеш или нахраниш или да му дадеш бисквитка - и понеже няма последователна реакция, която да го насочва, продължава да пробва. С водата е добра идея, общо взето, ако ти правиш така - ще бъдеш пръскан с вода! Ако успяваш да го пръснеш веднага след като захапе, добре. Но кучето явно е усетило, че ако нямаш бутилка, няма как да има последствия...

Затова работи по общо послушание - да изпълнява команди, да слуша. Това, че се нахъсва като го слагаш на земята, означава, че се бори за лидерството. Всъщност, добре е не да го "притискаш" към земята, а да го "заставиш" да легне, като е ухапал. Моето куче също си служеше със зъбки, като беше по-малък, но положихме усилия да го накараме да разбере, че когато ухапе, следва нещо неприятно. Отначало се спираше играта - защото хапеше, като се увлече в игра. После, мъжът ми, който беше безспорния лидер на глутницата, го наказваше да легне настрани всеки път, когато ме ухапеше - тогава вече него не го хапеше, само мен погризваше - бореше се за мястото на № 2 в семейната глутница.

Обаче изграждането на лидерство на хората над кучето е система от последователно прилагани действия, чрез които на кучето се показва непрекъснато, че хората са на първо място, а неговото място е след всички хора - яде след всички, след разрешение, не минава първо през врати и тесни пространства, разхожда се по команда, ходи до тоалетна по команда - изобщо хората решават какво и кога да се прави. Ако кучето почне да казва какво да се прави и хората слушат - значи ги е дресирало добре - вместо да е обратното. :mg_062: Имате време, все пак кучето е при вас само от седмица - покажете му кое поведение е нежелателно - и не го насърчавайте. Успех.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема