За осиновяванията в чужбина Wij willen helpen!!!!
Публикувано: 22 October 2009 - 01:29 PM
Ама ще напиша.
Моят случай вероятно е изключение, изпратих две кученца тази година.
Имам информация и за двете, имам и снимки. Но това е само и защото стопаните го пожелали. Аз не търсих, не пишех, не исках и не се тръшках. Бях се приготвила да НЯМАМ тази информация, да не разбера нищичко повече за тях. Да, искаше ми се да зная, но не се и надявах това да се случи.
С едното семейство си пишем по-често, докато другото просто не говори английски и с тях си пишем по-рядко.
И от писмата, които получавам, се вижда колко са обичани там. На няколко пъти се споменават и други кучета от България, било на познат било на роднина. Хората се радват да помогнат на някое нещастно същество, което тук не е нужно.
Имам една позната, която все повтаряше: "Ще ги ползват за опити, как не те е страх!".
НО дори когато й казвах, че имам снимки, че едно от малките имаше проблем с окото (проблем, който тука не можеше да бъде излекуван на тази възраст, а и за после не се знаеше). Там е излекувано за 10 дни. Казвам й да дойде у нас и да й покажа снимките, и тогава тя не ми вярва. Повтаря си своето и туй-то! А същевременно подарява котенца и кученца на първи срещнат.
С всичко това исках да кажа само, че да пращат или да не пращат осиновителите информация си е тяхна работа. Те са хора, имат си деца, мъже, жени, работа и какво ли още не. По себе си знам колко често не ми остава време отговоря на някое писмо (дори и да имам желание, понякога нямам сили и време). А и от самите осиновители понякога чакам-чакам-чакам отговор, ами заети са хората. Те не само си седят по къщята и плюят в тавана. :)
Публикувано: 22 October 2009 - 02:01 PM
Само аз ли не мога да вдяна какво става.
Вярно,имаше злонамерен пост ,който лично мен ме разтрепери.И реагирах емоционално,това е присъщо за мен.Отговора на Илит ми бе достатъчен и ме успокои.
Благодаря ти Илит че запази добрия тон и ПАК искам да кажа ИЗВИНЯВАЙ.

Аз лично не съм имала впредвид всеки да си комуникира с осиновителите,ни най -малко.Затова попитах има ли начин да се получава обратна връзка-от упълномощен човек,доброволец който би се заел с нещо такова.Поне по 2 реда за куче-в кой град е ,при какво семейство.Не съм наясно затова попитах ако може- може ,ако не жалко.За мен е срамота да изпратиш животинка която обичаш и поне да не попиташ после за нея- ако ти отговорят добре ,ако не стискаш зъби и преглъщаш,доверил си се така или иначе.
Не мога да си обясня обаче реакцията която последва Очевидно да имаш въпроси и съмнения е непростим грях Е хайде пък този който никога не е имал въпроси и съмнения на някакъв етап да хвърли първия камък......Питам се какво сгреших този път,къде бъркам как успявам да дразня дори и хората с които работим по една кауза.Знам ,че не е лично.Това вероятно е отношение към хора като менотглеждащи кученца под прозорците си и за мен е важно да разбера това отношение.
Да,каквото и да направиш си виновен. Ако гледаш как някой гладен, изтормозен скелетоподобен кучьо обикаля ден след ден около къщата ти и го нахраниш си ужасно безотговорна куха лейка която храни помияри под прозореца си.Поредната изродка създала потенциална опасност за децата ни.
Ако пък го подминеш или прокудиш (защото не могат да ти издържат нервите да гледаш как умира пред очите ти от глад) си безсърдечен и жесток психопат.
Защото няма какво друго да направиш,при положение че нямаш къде да го прибереш ,и не можеш да отделиш маса пари за кучешки хотел ,тъй като с една нормална заплата едва осигуряваш собственото си препитание.
Междувременно ако решиш че предпочиташ да си безотговорен изрод вместо жесток психопат скришом заделяш от залъка си,някакси неусетно обикваш кучето ,отделяш време да да го обучаваш и социализираш,тичаш по доктори,по организации,пишеш обяви като луда , преглъщаш срама си и неудобството и след като неуспешно си врънкал познатите си се молиш по форуми - молиш за всичко,за добра дума,за ваксина,за пари ,за транспорт,за шанс за живот....поне имаш надежда да те крепи... И понякога успяваш.Спасено е едно куче. Доволна от постигнатото правиш планове за следващото,анализираш грешките си,опитваш се да не допускаш нови,преглъщаш обидите и се бориш със съмненията си .Чакаш за вести и нямаш право на въпроси....да си мислил...ако много питаш оправяй се сам....ясно че не съм първата попитала има ли начин за обратна връзка ,пък и кой ще се занимава с мен да ми каже....по-добре бой по канчето и аут,не се нареждай по опашките за спасяване.......Спасено е едно куче.....До следващото.....което може и да няма този късмет.................Избирай между сигурната смърт и неясното бъдеще....
Аз не членувам в организации,не познавам законите в чужбина ,даже не съм ходила там.Толкова са ми възможностите. Ако се мерим по скалата кой е по-по най може би съм последната в редичката....
Просто ... живея си моя простичък живот.И междувременно се опитвам да опазя съвестта си чиста.
И ако тук няма нужда от обикновени хора като мен няма да се натрапвам ,разбира се.......
Публикувано: 22 October 2009 - 02:08 PM
(Hормално е - на всеки му се иска неговото да е осиновено )
Може ли за тази цел да се използват чиповете?
Някой знае ли каква информация носят? Имат ли номера?
Намерих две търсачки.
http://www.databankg.../eng_index.html
http://www.europetnet.com/AboutUs.aspx
Представете си , ако можеше да въведеш номер и да видиш дали вече има име на човек към него! Прекалено хубаво, нали?
Иначе контактуването с осиновителите е деликатна работа. Някои може с радост да изпраща снимки, а за друг всеки опит за контакт да е посегателство върху личното му пространство.
Публикувано: 22 October 2009 - 02:58 PM
Това са европейски приюти. Те поддържат връзка с всеки осиновител, за да проверяват животните. Не би им коствало нищо да пращат по някоя и друга добра вест.
А пък как постъпихте с Чери - бива ли бе хора. Засрамете се. Жената с такъв ентусиазъм направи всичко за тези кученца, че аз само мога да и кажа Благодаря. Вместо да я окуражите, да и обясните вие я заплашихте, че ако не ви се доверява сляпо няма да и вземете вече кученце. Еее

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 22 October 2009 - 03:12 PM
Публикувано: 22 October 2009 - 03:20 PM
що да не пишат и на всеки в българия дето е пратил куче или коте

и понеже нали са само 5 животни к'во толко
Никаква мисъл не протича
да почна ли да ровя за теми дето са осиновени в бг , австрия, германия и къде ли не и няма инфо
и никой до сега не се скубеше за косите инфо, та инфо
баси и простотията стана
Чери та Чери
vinetu та vinetu
и двете имат глава на раменете да бяха седнали и да питат ще има ли инфо
и като и кажат , че може и да няма
да кажат не благодаря
Публикувано: 22 October 2009 - 04:08 PM
Нека обобощя и моя личен опит и изводи. Информация от чужбина може да се дава. Не е проблем. Не е проблем и многото кучета и котки. Всяко едно от тях се следи изкъсо и се знае точно при кого е, проверява се редовно състоянието му. Така че ако има желание информация може да се даде. Проблемът е, че тези хора не желаят да комуникират с нас. Това е. Аз бях в Германия по линия точно на Сдружението на котките, с въпросната жена, която урежда котките там. Бях в дома на осиновителка, после в още един. Отношението е студено. Единственото, което те искат или поне повечето от тях от нас са животните. Разбира се, има изключения. В Англия същата работа. В САЩ същото. Политиката, забележете, официалната политика на приютите е да не се дава информация на временните попечители, ако постояните изрично не пожелаят. Моята англичанка от приюта като ми го съобщи това, аз й казах чао. Съжалявам, просто не съм такъв човек. После след една случка, чрез която разбра, че аз не търся дом на всяка цена къде да е далеч от тук, изведнъж омекна, взе че ме покани да съм видела условията и т.н. Тази история не е приключила още така че не знам как ще свърши всичко.
Не знам дали ни възприемат като второ качество хора или просто ние не сме демонстрирали достатъчно сериозно поведение, вдъхващо доверие или не сме демонстрирали интерес към животното, далеч от принципа "пука ми, но искам да се отърва от него", но хората там не искат да ни осведомяват и толкоз. Или го приемаме или самоинициативно тук или там се опитваме да пробием. Много от нас знаят какво е да изпращаш писма насам натам и да не получаваш отговор. Ми то е същото. Я да получат същото писмо от друга цивилизована страна, да видим няма ли да му отговорят.
Така че нека не се караме помежду си, а да си съдействаме.
Винету, ако наистина имате толкова връзки, защо не ги използвате по другия начин - за намиране на нови приюти, организации, чрез които още повече животни ще могат да заминат? В крайна сметка доверието се гради постепенно. Един ден чрез правилната комуникация (съвсем не като тези тема) хората ще придобият вяра в нас и задомяванията ще бъдат наистина пълноценни и за двете страни.

Публикувано: 22 October 2009 - 04:10 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 22 October 2009 - 04:27 PM
Не разбирайте погрешно - реакцията ми е остра, защото информацията която се подава въобще като цяло е обща, подвеждаща и не конкретна. Само създава смут и неяснотия, също така и се докарва до неразбории като тази. Просто голи обвинения, които водят до пак казвам уважан приют да дава обяснения. Абсурди просто.
Освен това замислете се - взимате животно, не стига, че Ви проверяват от приюта, ами и непознат човек държи да получи информация от Вас - човек който не познавате от страна, която е известна като страната до Трансилвания.
Също така при наличието на толкова много животни - трябва да наемат отделен човек на длъжност - 'Връзка с временни собственици', за д амогат да обслужат всички. Помислите....
Публикувано: 22 October 2009 - 04:35 PM
Възрастни хора сме в края на краищата...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 22 October 2009 - 04:51 PM
Възрастни хора сме в края на краищата...
"Май ми трябва бан за няколко дни, че с такива същества като горната, ще взема да извърша някое престъпление"Трябва ли да се плашим или какво , вие съзнавате ли какво говорите и знаете ли на кого? Мисля , че това вече не е нормална реакция. И пак ви напомням, че форума се чете от деца, моля бъдете по- дискретни в заплахите.
Публикувано: 23 October 2009 - 11:36 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 October 2009 - 12:13 AM
Г-жо лекар... Г-жо лекар... Звездите ми го говорят...
Нещо ми се губи обаче. Ако толкова искахте информация... Всъщност... Що не си намерихте осиновители сами? М? Ммм? Ей, голяма пасмина, ей! Гнусотия!
Кога най-сетне ще вденете, че всичко е въпрос на доверие????
ДЕКЛАРИРАМ:
ВЯРВАМ НА ИЛИТ
ВЯРВАМ НА ДОРА
ВЯРВАМ НА ДЕНИЦА
ВЯРВАМ НА НОРТ
стига толкова
Вярвам им!
Защо? Защото виждам в очите им, това което няма у вас! А именно добронамереност.
Айде, останете си със здраве. Точка.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 27 October 2009 - 09:48 AM
ИЛИТ, която ми изпрати Арти в Холандия
Smitreva, която ми изпрати Лейла в Австрия
Д-р Станкова, която ми изпрати Мери в Германия
Дора и Мечо Пух, които ми изпратиха Лъки и Роза в Германия
Норт, за всичи изпратени от нея животни в Швейцария
Вярвам им и им благодаря!

Публикувано: 05 November 2009 - 11:49 AM
http://www.streetdog...from_id=2059499
В интернет намерих информация, че кучетата били на възраст от 3 месеца до 3 години и доколкото разбирам са били с неизправни документи, някои от тях се казва, че били болни, други агресивни и че са превозвани в недобри условия. Кучетата са задържани във вторник. Ето и част от статиите, които успях да намеря и с автоматичен преводач да си преведа:
http://dierenleed.ni...ag_genomen.html
http://www.hartvanne...beslag-genomen/
http://www.hartvanne...beslag-genomen/
http://www.telegraaf...ulgarije__.html
Има и още статии. Някой чувал ли е за това ... знае ли се кой е изпратил кучетата, от кой град (в България) са?
Как не сме чули, че някой подготвя за изпращане толкова животинки 37 ?