Завързано и изоставено младо куче Още една жертва на човешкото безумие
Публикувано: 21 May 2010 - 10:05 AM
Стискаме му палци.
Ще изпреваря Валето с превода, надявам се, че няма да се сърди:
"Здравейте. Неро е добре, изглежда много щастлив. Всяка сутрин ходим в гората и на него много му харесва да изпращаме и посрещаме децата от училище. Много е мил с децата и ги наглежда, когато сме навън. Обича да седи в градината, винаги иска навън. Много добре се разбира и с другото ни куче, те са най-добри приятели и се излежават на възглавницата заедно. Всички наши приятели и семейството ни го обичат.
Имаме лодка и той обича да се вози. В началото малко го беше страх, като минавахме под един мост, но вече свикна и му харесва.
Единствено има медицински проблем. Има тазобедрена дисплазия. Ставите му не са добре и има нужда от операция, така че сега спестяваме за да му направим операция. Ако не му се направи, ще бъде болезнено за него и ще му е трудно да ходи. Надяваме се скоро да съберем нужната сума. По-късно ще изпратим снимки. Поздрави."
Публикувано: 21 May 2010 - 10:08 AM

Толкова хубави новини от доброто черно момче, а ми е заседнала една буца в гърлото, когато прочетох за диагнозата му. Дано можем да помогнем на това мило семейство!
Публикувано: 21 May 2010 - 10:35 AM
Приятели на Нерко, ако някой реши, че може да помогне с нещо, колкото и малко да е, да ми пише на ЛБ, аз ще преведа малки трохички в средата на следващия месец най- рано.
Публикувано: 21 May 2010 - 01:17 PM
Същият проблем като с Лейла.Тя претърпя тук операции и на двете крачета.Бяха успешни и след 2 месеца тичаше.
Милото момче,толкова е неприятна тази диагноза,а и си представям там колко е скъпа операцията.
А и сигурно го боли,Лейла от болка не можеше да ходи накрая.
Хела, не се притеснявай, ще се оправи момчето след операциите.Дали и на двете крачета има дисплазия?
Публикувано: 21 May 2010 - 02:35 PM

Публикувано: 21 May 2010 - 11:39 PM
В Холандия сигурно цифрата е внушителна. А и това е младо семейство с малки деца. Ще се справят сигурно и сами, но мисля, че е редно да предложим тази помощ.
Публикувано: 22 May 2010 - 11:09 PM
nort2005, в 21 May 2010 - 11:44 PM, написа:
В Холандия сигурно цифрата е внушителна. А и това е младо семейство с малки деца. Ще се справят сигурно и сами, но мисля, че е редно да предложим тази помощ.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 25 May 2010 - 11:07 AM

Норд, тейче, благодаря за предложението!!! Това възможно ли е? Някой запознат може ли да ме ориентира в цифри и дати?
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!
Публикувано: 25 May 2010 - 11:59 AM
Във всички случаи ще е в пъти по-евтино, но Нерко ще се травмира от тези разходки.
Но пък хората едва ли ще имат възможност да отделят такава сума.
Супер гадна ситуация.
Публикувано: 27 May 2010 - 09:11 AM

http://www.youtube.c...h?v=o9M2WTGKybI
Публикувано: 27 May 2010 - 10:19 AM
А Нерко....

Публикувано: 27 May 2010 - 01:55 PM
rodegunda, в 27 May 2010 - 10:02 AM, написа:

И аз съм така. Преди да разбера за дисплазията, цяла седмица на Мечо му викам Нерко. Толкова ми беше мъчно. И колкото и да се притеснявам да не ги безспокоя, реших да пиша на семейството му. А е имало защо...

Публикувано: 27 May 2010 - 03:26 PM

Публикувано: 27 May 2010 - 04:39 PM
deni_avr, в 27 May 2010 - 01:18 PM, написа:
Боже, дано някога и ние така с нашите любимци...
Не само с любимците, но и с децата... Тук само можеш да чуеш: "Внимавай да не стъпиш в локвата!"
Не че имаме водни улици да ги цопнем, имам предвид да сме по-свободни като дух, по-лежерни, по-широко скроени. Тогава може би ще започнем и на безпородните да гледаме с други очи... (не ние тук, а останалото народонаселение).