ENJOY, в 26 November 2012 - 07:14 PM, написа:
Супер, нямам търпение да видя снимките :) Мойта кучка нещо много дива, не се спира на едно място. От няколко седмици е вързана, защото изобщо не ме слуша. Дворът ни е 15 декара, но няма ограда и си ходи където иска. Другият проблем е, че си взехме при нас трите котки, дето имаме, а тя не ги оставя намира. Вече два пъти й драскат муцуната. Не знам вече какво да я правя. Сложихме ограда, която трябва да позакрепя тук-там, защото минава под мрежата, а до две седмици се надявам да сложим и портата, за да мога да я пусна и да съм сигурна, че няма след 5 мин да й видя ушите някъде в полето. Не смятам изобщо да я връзвам, даже ме е яд, че и сега е така, но няма друг вариант, докато сме на работа и няма ограда. Само не знам какво ще правим с тия котки. Едната й се опъва и я заобикаля, но другите са малки и бягат. Даже се качва след тях по дърветата и седи като катерица между клоните. Надявам се да свикне с тях и да не им види сметката.
Уффф - и нашата е щурчо и половина. Когато я донесох у дома беше кльощава и ребрата и се брояха и едва стоеше на крака защото беше най дребната в кучилото и не се е хранила до насита ама хубавата храна и грижи си казаха думата и сега няма удържане. Не хапе само когато спи.
Ще кача снимки когато успея да я спипам спокойна въпреки, че е трудна работа. И при мен ще има проблем с котките. Ще се наложи да я запозная с две едновременно тъй като имаме две разбойнички и ще се налага в бъдеще да съжителстват от време на време. Направо не ми се мисли ама няма изход. Като сме си направили зоологическа градина ще търпим.
За двора направо ви завиждам - с хубаво чувство разбира се - това си е благодат за кучето. Ние сме ги свряли в апартаменти и ги мъчим ама като сме свикнали да пием кафе с кучешки косми в него ще си мълчим. това да не се вързва кучето си е абсолютно добра идея. лошо ми става като видя как някои се отнасят с животинките си - по зле и от добитък. Ясно е, че някои кучета са пакостници пък и дворното куче е по агресивно и си пази територията и при някои от тях наистина се налага да бъдат с ограничени права за придвижване. При вас явно кучо си е домашно приятелче и след като се реши въпросът с оградата ще се радва на свободата.
Да ви е жива и здрава и да се радвате едни на други дълги години.