На кучето ми май му дойде. РИТА МАЙ Е В ЦИКЪЛ,КАКВО ДА ПРАВЯ?
Публикувано: 29 October 2009 - 07:33 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 07:44 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 08:07 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 08:35 PM
http://zoomagazin.eu...p...67&cat1=287
Публикувано: 29 October 2009 - 09:05 PM
Пуснете търсачката на форума - разширено търсене - за "разгонване", прочетете какво е писано по въпроса.
Има много инфо за това кога, за колко време, през какъв период, как точно протича разгонването при женските кучета, кое е нормално и кое - не за този процес, за да може да го следите внимателно и да реагирате своевременно, ако нещо не е на ред.
Прочетете и за т.нар. "фалшива бременност", която понякога следва след разгонването - какви са симптомите, какво се прави в такива случаи.
В периода на разгонване бъдете максимално бдителни - възможни са не само физиологични, но и поведенчески промени в кучето ви, както и в поведението на другите кучета към нея - и мъжки, а и женски.
От поста ви съдя, че случилото се е изненада за вас, а не би трябвало - просто прочетете и бъдете информирана предварително, за да не сбъркате нещо от незнание!
За "покриването" - още по-важно е да прочетете и да сте наясно какво точно значи да развъждаш кучето си, има много информация тук за това, прочетете!
Въобще "гащите" са най-малкия проблем...
Публикувано: 29 October 2009 - 09:31 PM
При пинчера ми траеше около половин месец + - няколко дена, не помня точно. Сега чакаме второ разгонване, което е след около 5-6 месеца (надявам се знаеш). Като за първи път сигурно е нещо ново за теб, но ще свикнеш с течение на времето
Публикувано: 29 October 2009 - 09:33 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 10:31 PM
И аз така го разбрах. Чувала съм го при хората по скоро, някои племена (или в някои религии ли беше) вярват, че жената не трябва да носи нищо там, докато и е дошло, ама как се е озовал този мит и при кучетата...
Публикувано: 30 October 2009 - 10:24 AM
Благодаря!
Публикувано: 30 October 2009 - 01:11 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 October 2009 - 01:59 PM
На вън живее, но в клетка така че няма да може да я докопат
Та някой ще може ли да отговори на въпроса ми по-горе.
Публикувано: 30 October 2009 - 02:38 PM
Гащите не са задължителни, стига да не Ви пречат оставените капки кръв от кучето навсякъде. Количеството не е кой знае колко голямо, като трябва да се има предвид, че при първото разгонване обикновенно течението е по-силно.
Но и аз съм на мнението на bushkata. Почти няма нещо, което може да спре мъжки, надушил разгонена женска - прескачат огради, копаят дупки под оградата и какво ли още не, така че имайте едно на ум...
Публикувано: 30 October 2009 - 03:04 PM
Гащите й са мокри, защото вероятно ги ближе, не само от разгонването. Аз лично слагам памучна превръзка, и се карам на кучето, когато се опитва да я махне..... докато не свикне и не се примири че ще си ходи с гащи и превръзки.

Вход

Горе
Цитиране +