Щом в този форум се трият всички теми, извън тези за събитията на БРФК, ще се стига до подобни есцесии; Става въпрос за дерибейството и шуробаджанащината по изложбите на БРФК. На изложбата в Разлог на БРКС имаше повече от 300 кучета, страхотна атмосфера и нещо отдавна забравено от кинолозите - добър дух, разбирателство, приятелство...
Как БРФК си организира изложбите си е техен проблем. БРФК е организация, която не фигурира в Регистъра на сдруженията с идеална цел, работещи в
обществена полза на Министерство на правосъдието, т.е. от чисто правна гледна точка, тя може да бъде сравнена с ООД или АД работещо в частна полза, т.е. в полза на своите учредители.
Нормално е при такава ситуация ръководството БРФК да се паникьосва от създаването на други киноложки организации като БРКС, а г-н председателя на БРФК да определя БРКС като "враждебна" организация и да заплашва членовете си с "ОТЛЪЧВАНЕ" ако не дай си Боже имат какъвто и да е контакт с БРКС.
БРКС нито е "враждебна", нито е "алтернативна" на БРФК, а е Киноложко сдружение с идеална цел, работещо в
обществена полза, регистрирано съгласно законите на Република България. БРКС не дели кинолозите, развъдчиците и любителите на кучета на "свои" и "чужди", не определя другите киноложки организации като "враждебни", а победителите в изложбите организирани от БРКС се излъчват според техните качества, а не според критерии, нямащи нищо общо с кинологията....
Не знам с какво се занимавате и на каква възраст сте, но там където се търси информация и съществува е в Агенцията по вписванията. Има един закон, които се нарича "Закон за юридическите лица с нестопанска цел". По този закон са регистрирани всички киноложки клубове. За да бъдеш регистриран по този закон като "юридическо лице в общественна полза" трябва да си професионален клуб - (много елементарен пример, моля за извинение) футболистите на Левски и ЦСКА получават заплати и премии, ние клубовете членове на БРФК не получаваме пари от БРФК нито за да купуваме кучета, нито за да ги отглеждаме, нито за да ги развъждаме, нито за да ги водим на изложби, нито за ваксини и т.н. Така, че след като за всичко дава пари частното лице да не би да не е "частна полза", всъщност е по-скоро "частен разход". Съгласно промените онези които са регистрирани по "закона за юридическите лица с нестопанска цел" не са длъжни да се пререгистрират, за останалите изключения няма да споменавам, тъй като не касаят кинология.
Поста ми не е за да оправдява или обвинява някого, а просто информация.
А по-отношение на делението е абсолютно задължително, имам комшия дето не мога да му изброя кучетата от порода "коферман" и "улична превъзходна" , които си правят каквато си искат кръстоска помежду си и непрекъснато за озверели от глад и се нахвърлят на всичко което се движи без значение на 2 или 4 крака. Да вземат да му дадат някоя шампионска титла от БРКС за плодовитост на човечеца.
А и между другото съм от Банкя и то коренячка, не от тези дето дойдоха от село Горно Нанадолнище.