Dog.bg Форуми : Има и други киноложки организации освен БРФК!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Има и други киноложки организации освен БРФК! Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2009 - 12:06 AM

Ако проблема е сериозен няма да е на форумно ниво ... простете за невежеството ми tb_195.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#62 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Икона за мнението  Публикувано: 07 November 2009 - 12:39 AM

Чай ся,,,,,,,,,,,,, БРФК ,,,И АВТОРИТЕТА И В СВЕТА Е ЕДНО,,,,,,,,,ПРОПАГАНДАТА ЗА НЯКВИ ДРУГИ ИЗМИСЛЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ Е УТОПИЯ,ФАЛШ....КВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ.........................ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#63 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:09 AM

Какво значи CAC и CACIB и каква е стойноста на спечелената титла?Много е по важно да спечелиш титла от специалка за дадена порода,защото там е конкуренцията.Съдията на специализирана изложба е доказал се човек в развъждането на дадената порода и ще даде по-компетентна оценка на самото куче.Как може съдия на CACIB доказал се примерно с Коли да съди Немска овчарка.Е тука нещо не е у ред.Реалната оценка на вашето куче е на специалка и с проведените изпити(ако има такива)за породата.Титла пресъдена на специалка тежи много повече от CAC или CACIB. Това е моето мнение.

П.С. Правете повече специализирани изложби.Там е истината...
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#64 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 12:15 PM

Цитат(navar @ Nov 7 2009, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(DOGI_DOG @ Nov 7 2009, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво значи CAC и CACIB и каква е стойноста на спечелената титла?Много е по важно да спечелиш титла от специалка за дадена порода,защото там е конкуренцията.Съдията на специализирана изложба е доказал се човек в развъждането на дадената порода и ще даде по-компетентна оценка на самото куче.Как може съдия на CACIB доказал се примерно с Коли да съди Немска овчарка.Е тука нещо не е у ред.Реалната оценка на вашето куче е на специалка и с проведените изпити(ако има такива)за породата.Титла пресъдена на специалка тежи много повече от CAC или CACIB. Това е моето мнение.
П.С. Правете повече специализирани изложби.Там е истината...

несериозно,непрофесионално..дори няма нужда от коментар..
специалката си е специалка....

NAVAR знам че не е така,но така трябва да бъде.FCI e една институция явяващата се обединител на световните клубове по породи,но тя не трябва да се меси в работите на клубовете по породи и да иземва техните функции както става сега и респективно в БРФК.Ако няма клубове по породи-няма организация обединител.
Ако няма народ -няма държава.
Само на специалка могат да се съберат повече кучета от дадена порода и съдийството да дава компетентна оценка.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#65 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 12:36 PM

Цитат(navar @ Nov 7 2009, 11:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(DOGI_DOG @ Nov 7 2009, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
NAVAR знам че не е така,но така трябва да бъде.FCI e една институция явяващата се обединител на световните клубове по породи,но тя не трябва да се меси в работите на клубовете по породи и да иземва техните функции както става сега и респективно в БРФК.Ако няма клубове по породи-няма организация обединител.
Ако няма народ -няма държава.
Само на специалка могат да се съберат повече кучета от дадена порода и съдийството да дава компетентна оценка.

ns22.gif ns22.gif
специалките трябва да са си специалки-организациите да работят като такива,и да имат за цел посредством професионализъм,да поддържат високо ниво..конкуренцията да бъде "мачкана" с високо ниво,пак повтарям професионализъм..а не с интриги,оплюване и нормалните за българина методи..
единствения начин да върнем кучетата и стопаните им на ринга е нещата да запознат да се правят професионално,а не както досега..дано факта че България вече е официален член на ФЦИ да прекрати порочните практики в БРФК..

Дано.Но нов бардак със стари ку_ви не се прави
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 09:06 PM

Това с к... вите и бардака ми хареса като израз.... ама в тоя случей е като кое е първо кокошката или яйцето !
Да изберм стария бардак с к... ви или нов бардак от стари к... ви ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   randol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 09:35 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 7 2009, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това с к... вите и бардака ми хареса като израз.... ама в тоя случей е като кое е първо кокошката или яйцето !
Да изберм стария бардак с к... ви или нов бардак от стари к... ви ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

От последните постове се налага заключението,че в Бардака БРФК освен ку*ви друго няма.
Ако не сте усетили времето на мъжката "Маман" изтича, а това няма как да не се отрази и на работата на труженичките, а от там и на пълноправното бардаче. wb_052.gif

#68 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 10:10 PM

Председателите на клубове от мъжки пол са два пъти повече. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#69 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:18 PM

Цитат(randol @ Nov 7 2009, 09:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(YORK @ Nov 7 2009, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От последните постове се налага заключението,че в Бардака БРФК освен ку*ви друго няма.
Ако не сте усетили времето на мъжката "Маман" изтича, а това няма как да не се отрази и на работата на труженичките, а от там и на пълноправното бардаче. wb_052.gif

времето на мъжката "Маман" и да изтича и да не изтича, парашута на лудия от пловдив няма да се отвори.

#70 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:21 PM

Цитат(YORK @ Nov 7 2009, 09:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

няма да стане така. сигурен съм, че знаеш ккво е кюрета.
само дълбого и пълно изджагъртване на всичко - до кръв и чисто месо, за да тръгне нова тъкан.

#71 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:21 PM

Цитат(randol @ Nov 7 2009, 08:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 7 2009, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Абе няма да залагам на рулетка дали ще му изтече мандата на "Маман", че обикновенно винаги губя!!!
А там кадето няма "труженички " няма бизнес приятелю!!!

User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:26 PM

Цитат(navar @ Nov 7 2009, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>

знаеш ли кво печели българия от това, че вече е член на фци. кажи речи НИЩО!
само дето председателя на брфк вече ще има право да гласува и гласа му да се зачита и българия да отчислява по-висок членски внос на фци.

ха сега познай тоз по-висок членски внос от къде ще дойде. и понеже той непременно трябва да се отчете, което значи че прихода за дерибеите в брфк ще намали, а те на тях това им е зора, пак познай - какво ще стане.

#73 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:29 PM

Цитат(YORK @ Nov 7 2009, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А там кадето няма "труженички " няма бизнес приятелю!!!

ами тогава, успех в труденето.

#74 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 12:15 AM

Я сега така разсъждавай и в приходите и разходите на новите,че ще вземат да се разсърдят че не си ги зачел! smile.gif
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 12:26 AM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 8 2009, 12:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Я сега така разсъждавай и в приходите и разходите на новите,че ще вземат да се разсърдят че не си ги зачел! smile.gif

гладните въшки нямат приходи. те се точат за приходи и затова сега лигите им текат при всяка издънка на брфк.

#76 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 01:07 AM

ae_085.gif
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 12:19 PM

Цитат(navar @ Nov 7 2009, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не е така ..измислени организации не знам какво значи,
но УЦИ е легитимна световна организация,следователно и нейните членове са легитимни..както америкън кенъл клуб,британския и кви ли още не...да на членовете на БРФК не им харесва да има алтернативни организации-но това е нормалния свят в който живеем...
колкото и неприятно да звучи за членовете на БРФК ,ФЦИ не е единствената световна киноложка организация,нормално е тогава да има различни национални-така е по цял свят бе хора-реална конкуренция,затова има и антимонополни закони..
единствено в реалната конкуренция се вижда кой колко струва..е да по трудно ще е за много хора да се кичат с титли,поради по големия брой кучета участващи на изложбата......

Не разбирам, защо е необходимо във всеки Ваш постинг, да обяснявате едно и също нещо!? Никъде до тук, от началото на започната тема, не видях, някой да не е разбрал или да се противопоставя, на останалите изброени от Apso киноложки организации! Защо продължавате да смятате, че не разбираме, че такива съществуват и че ни е неприятно да ги има!? Ако се върнете от самото начало, на започната тема, ще видите, че даже им пожелаваме успех в бъдещето им развитие и всички апелираме, да им се предостави трибуна, за да могат да се изявяват. Това според Вас значи ли, че ни е неприятно тяхното съществуване? Единственото, което казваме е, че членове на БРФК, не могат да членуват едновременно и в БРКС! Сам разбирате, че такова нещо просто е невъзможно, нали така, не може да членуваме във всички киноложки организации едновременно! При това, не виждам и нищо лошо в това FCI, да не признава родословията, съдиите, изложбите и т.н. само на някои от тези изброени организации! , но на повечето от посочените ги признава, както и те признават тези на FCI! Това е, такова е правилото и БРФК, се съобразява с това правило, като член на FCI! Не виждам, защо се възмущавате и какво Ви пречи това, във Вашата работа!? Прави ли Ви впечатление, колко агресия и злоба има в постингите на членовете на новосъздадената в БГ киноложка организация насочени към БРФК, нейното ръководство и членове, та чак се стигна до там да ни се казва, че сме на плебейско ниво, едва ли не пълни лумпени, че членуваме в БРФК! Айде сега, ...толкова ли Ви е силата, само да обиждате,... защото нищо градивно и позитивно не видях в постингите на членската маса на БРКС! По този начин ли смятате да привлечете членска маса!?!
Ако само затова я искахте тази трибуна, за да сипете обиди, ярост и жлъч, към конкурентната за Вас организация, то за мен е ясно, че нищо друго не можете да ни покажете, защото явно го нямате! Само слухтите, да хването нещо нередно случило се в БРФК, за да се захването за него, да започнете да плюете и да изсипвате жлъчтта си! Според мен, това показва Вашата слабост, защото когато човек няма други аргументи, той започва да обижда и плюе!
Не ние се страхуваме от Вас, а май Вие не ни понасяте, а не ни понасяте, защото знаете, че БРФК има изградени солидни структури, работещи и спазващи строги правила, които я изведоха до там, че вече стана и редовен член на световната организация, към която всички страни се стремят!
Както казах, не ни пречите, работете, развивайте се, изпреварете ни с работа и постижения, докажете се! Бъдете сигурни обаче, че това само с приказки и оплюване не става!!!
Цитат
....аз съм за конкуренцията-без оплюване на другата страна,без подмолни игри,без черен ПР...както е по цял свят..тогава се вижда кой колко струва,кой какво е направил..

...и аз съм затова, но от всичко изписано, излиза че черният ПР си го правят самите членове на новосъздаденият БРКС!
Вместо да продължаваме да си говориме празни приказки тук, кой е по- по- най, айде всеки да си гледа неговата работа!
navar, това дали ще членувате някъде или не, си е чисто Ваша работа. Ето това е демокрацията, всеки да има право на избор, нали така... и никой не оспорва Вашият избор wb_052.gif

#78 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 12:41 PM

rc_036.gif Освен мен, няма друг член на БРКС, който да пише по тази тема. А аз няма да пиши, докато не се върнат темите за изложбите ни тук, където им и мястото. Черният ПР го правят такива като ДОГ.БГ дето се мазнят на някои хора. С такива като ВАС, културни и начетени люде, е винаги
удоволствие да общуваш, и в нета, и на живо. Жалко, че гласът Ви не се чува и във форума, и на Общите събрания на БРФК. rc_036.gif

#79 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 01:53 PM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 8 2009, 10:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
rc_036.gif Освен мен, няма друг член на БРКС, който да пише по тази тема. А аз няма да пиши, докато не се върнат темите за изложбите ни тук, където им и мястото. Черният ПР го правят такива като ДОГ.БГ дето се мазнят на някои хора. С такива като ВАС, културни и начетени люде, е винаги
удоволствие да общуваш, и в нета, и на живо. Жалко, че гласът Ви не се чува и във форума, и на Общите събрания на БРФК. rc_036.gif

Samurai-brodnik, никакъв черен ПР не видях в написаното от dog.bg. Напротив, човекът дава разяснение, какво е БРФК, FCI и БРКС. Голяма част от четящите форума, не са кинолози и не са запознати с тези организации. Не виждам нищо лошо, това да бъде разяснено, та всеки, който желае за в бъдеще, да влезе в дадена киноложка организация да е наясно, къде влиза и да може да направи своят избор.
Съжалявам, че съм останала с впечатление, че част от пишещите в темата, са членове на Вашата организация..., но определено може да се сърдите на тях, за черният ПР, който Ви правят!
Моля Ви, не ми е приятно, да обсъждаме на кой къде се чува гласа! Това е форум, всеки може да си говори каквото си иска, стига да спазва добрият тон. В никакъв случай не пиша тук, за да ми бъде чут гласа, просто изразявам личното си становище, по някои въпроси. Колкото до ОС на БРФК, там всеки може да си каже мнението, а дали ще бъде прието, зависи от начина на гласуване от председателите на клубовете, а не от едноличното решение на който и да е било. Ако нещо, което съм предложила и то не е било прието, то значи не съм била достатъчно убедителна и не съм съумиля да защитя позицията си! Все пак, решенията на всяко ОС на БРФК, се вземат с гласуването на всички председатели на клубове!- нали така?
Не разбирам и Вашата обида, да не пишете тук във форума! Смятам, че просто трябва да си направите отделна тема, с името на Вашата организация и там да изнасяте всичко свързано с нея. В противен случай, ще се получи объркване, както казах, повечето от потребителите на форума, са просто любители, а не кинолози, запознати с организации, клубове, устави, правилници и т.н. Нека да бъдем максимално полезни за всички!
Лично аз не смятам, че това Ви дискриминира по някакъв начин!

#80 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 08 November 2009 - 03:27 PM

Аз виждам че има дискриминация! членувам в БРФК, имам куче 10х БОБ на ФЦИ изложби.
Тази тема е Изложби, състезания, календар и смятам че всички организации могат да слагат тук своят календар и да канят хора на своите изложби, турнири или състезания.
Има тема за Cruft's 2009, най - голямото дог шоу http://forum.dog.bg/...009-t23830.html , не ФЦИ
Една тотално измислена "Зимно DOG SHOW" http://forum.dog.bg/-t22258.html
Тип: Турнирен - само за членове на БРФК без титли САС и САСIB
Цели: Повишаване киноложката култура на членовете на БРФК, създаване на нови контакти,
експерементиране на нов тип DOG SHOW и затвърждаване класическото веселие.

AKC/Eukanuba National Championship http://forum.dog.bg/-t21510.html
Парад на шампионите ! http://forum.dog.bg/-t789.html
Eukanuba World Challenge http://forum.dog.bg/-t18818.html, дано някой помни как БРФК не искаше да има тази изложба
Цитат
На 13 Септември 2008 г. в София ще се проведе мероприятие, което няма нищо общо с БРФК и МФК. Тъй като до сега не е получено уведомление от страна на организаторите относно това, кои са организаторите, кои съдии ще съдийстват и кои ще бъдат участници - БРФК забранява участието на своите членове в тази проява. Всеки участвал въпреки забраната ще понесе санкции.
http://forum.dog.bg/-t18366.html

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема