Dog.bg Форуми : Има и други киноложки организации освен БРФК!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Има и други киноложки организации освен БРФК! Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2009 - 05:03 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 01:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз виждам че има дискриминация! членувам в БРФК, имам куче 10х БОБ на ФЦИ изложби.
Тази тема е Изложби, състезания, календар и смятам че всички организации могат да слагат тук своят календар и да канят хора на своите изложби, турнири или състезания.
Има тема за Cruft's 2009, най - голямото дог шоу http://forum.dog.bg/...009-t23830.html , не ФЦИ
Една тотално измислена "Зимно DOG SHOW" http://forum.dog.bg/-t22258.html
Тип: Турнирен - само за членове на БРФК без титли САС и САСIB
Цели: Повишаване киноложката култура на членовете на БРФК, създаване на нови контакти,
експерементиране на нов тип DOG SHOW и затвърждаване класическото веселие.

AKC/Eukanuba National Championship http://forum.dog.bg/-t21510.html
Парад на шампионите ! http://forum.dog.bg/-t789.html
Eukanuba World Challenge http://forum.dog.bg/-t18818.html, дано някой помни как БРФК не искаше да има тази изложба
Цитат
На 13 Септември 2008 г. в София ще се проведе мероприятие, което няма нищо общо с БРФК и МФК. Тъй като до сега не е получено уведомление от страна на организаторите относно това, кои са организаторите, кои съдии ще съдийстват и кои ще бъдат участници - БРФК забранява участието на своите членове в тази проява. Всеки участвал въпреки забраната ще понесе санкции.
http://forum.dog.bg/-t18366.html

Стига глупости! Дискриминация няма! В тази тема- "Изложби, Състезания,Календар", не могат всички организации, да си публикуват заедно изложбеният календар! Както казах, хората незанимаващи се професионално с кинология, няма да са наясни, какво всъщтност става! Няма да са наясно, кои изложби са организирана от БРФК, която е член на FCI, което автоматически значи, че тези изложби се признават от FCI и кои не са под агидата на БРФК, което значи, че няма да се признаят от FCI I!!! Както казах, от всички изброени от Вас киноложки организации, само част от тях се признават взаимно с FCI. Останалите, просто нямат нищо общо с FCI, а от там и с БРФК!!! Когато дадена организация не се признава от FCI, то няма начин, нейните родословия, от там съдии и изложбени резултати да се признаят от FCI, а от там и от БРФК!!! Стига сте заблуждавали хората! Това са правилата, на световната организация, на която БРФК е член, приела ги е и е задължeна да ги спазва!
Според изискванията на FCI, БРФК е длъжна да спазва , тези правила! Както и Вие сте длъжна, след като сте член на БРФК, да не участвате на мероприятия, организирани от организации, не признати от FCI!!!

#82 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:09 PM

Цитат(StyleBullet @ Nov 8 2009, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 01:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз виждам че има дискриминация! членувам в БРФК, имам куче 10х БОБ на ФЦИ изложби.
Тази тема е Изложби, състезания, календар и смятам че всички организации могат да слагат тук своят календар и да канят хора на своите изложби, турнири или състезания.
Има тема за Cruft's 2009, най - голямото дог шоу http://forum.dog.bg/...009-t23830.html , не ФЦИ
Една тотално измислена "Зимно DOG SHOW" http://forum.dog.bg/-t22258.html
Тип: Турнирен - само за членове на БРФК без титли САС и САСIB
Цели: Повишаване киноложката култура на членовете на БРФК, създаване на нови контакти,
експерементиране на нов тип DOG SHOW и затвърждаване класическото веселие.

AKC/Eukanuba National Championship http://forum.dog.bg/-t21510.html
Парад на шампионите ! http://forum.dog.bg/-t789.html
Eukanuba World Challenge http://forum.dog.bg/-t18818.html, дано някой помни как БРФК не искаше да има тази изложба
Цитат
На 13 Септември 2008 г. в София ще се проведе мероприятие, което няма нищо общо с БРФК и МФК. Тъй като до сега не е получено уведомление от страна на организаторите относно това, кои са организаторите, кои съдии ще съдийстват и кои ще бъдат участници - БРФК забранява участието на своите членове в тази проява. Всеки участвал въпреки забраната ще понесе санкции.
http://forum.dog.bg/-t18366.html

Стига глупости! Дискраминация няма! В тази тема- "Изложби, Състезания,Календар", не могат всички организации, да си публикуват заедно изложбеният календар! Както казах, хората незанимаващи се професионално с кинология, няма да са наясни, какво всъщтност става! Няма да са наясно, кои изложби са организирана от БРФК, която е член на FCI, което автоматически значи, че тези изложби се признават от FCI и кои не са под агидата на БРФК, което значи, че няма да се признаят от FCI I!!! Както казах, от всички изброени от Вас киноложки организации, само част от тях се признават взаимно с FCI. Останалите, просто нямат нищо общо с FCI, а от там и с БРФК!!! Когато дадена организация не се признава от FCI, то няма начин, нейните родословия, от там съдии и изложбени резултати да се признаят от FCI, а от там и от БРФК!!! Стига сте заблуждавали хората! Това са правилата, на световната организация, на която БРФК е член, приела ги е и е задължeна да ги спазва!
Според изискванията на FCI, БРФК е длъжна да спазва , тези правила! Както и Вие сте длъжна, след като сте член на БРФК, да не участвате на мероприятия, организирани от организации, не признати от FCI!!!
Ясно, този форум вече е официален на БРФК. Извинявайте...

#83 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:20 PM

Цитат(navar @ Nov 8 2009, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
стил булет..май не сте разбрали какво всъщност се опитвам да кажа...
че дискриминация има-е видно от всички,че БРФК са уплашени от появата на нова организация,поради незнам какви причини-е видно за всички...та нека не мажем очите на хората
защо да е забранено на един собственик да членува с БРФК и БРКС,или вкоято и друга организация?? пак пример с бокса мога да ви дам-един и същ състезател може да се бие в няколко федерации...
аз имам няколко кучета,с колегите ми се занимаваме с разни дейности,свързани с кучетата,включително напоследък се върнахме и по ринговете като изложители,след 7-8 години отсъствие:)
но ето въпросът ми-имаме кучета от породи признати от ФЦИ,но имаме и кучета които са от породи непризнати от ФЦИ..
след като не мога да членувам в две организации,кои от кучетата си да лиша от изложби и развъждане??
дали булдозите,догото,ротвайлерите и другите ФЦИ породи..
или ка де бо-то,бурбула, или може би пит бул-а??
или минаваме на старата далавера-аз член на БРФК, а жена ми,или колегата на БРКС??
аз не виждам проблем да се членува в няколко организации...
ако вие виждате -споделете ..

Добре, ще Ви споделя! Когато ставаш член на дадена организация ти се подписваш, че се задължаваш да спазваш устава и правилниците на тази организация, така ли е!? Когато ставаш член на друга организация, ти трябва да се подпишеш, че ще спазваш и нейният устав и правилници! Според Вас, дали устава и правилниците на едната организация, се припокриват със същите на другата?
Освен това, всяка организация, обявява с кои други организации се признават взаимно. Затова и БРФК, участва на мероприятието организирано от АКС, защото FCI и АКС, си признават взаимно, както родословията, така и съдиите, така и изложбените постижения! Къде обаче видяхте FCI , да признава БРКС? След като не ги признава, то и БРФК, няма право да признава всичко свързано с тази организация.
Колкото до породите, които притежавате и не са признати от FCI, то предполагам, че нямате никакъв проблем да станете член на организации, взаимно признаващи се с FCI. Тогава няма да имате никакъв проблем, да участвате на изложбите организирани от тях и да работите по техните правила за селекция и развъждане, на тези породи.

#84 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 05:35 PM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 8 2009, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Samurai-brodnik като разглеждам този форум не видях никъде да пише,че е официален на БРФК.
Така че, тук май има дискриминация спрямо хората членуващи в други организации различни от БРФК...
Не знам вече какво да мисля...Коментара е излишен...
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#85 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 08 November 2009 - 05:57 PM

Цитат(DOGI_DOG @ Nov 8 2009, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Samurai-brodnik като разглеждам този форум не видях никъде да пише,че е официален на БРФК.
Така че, тук май има дискриминация спрямо хората членуващи в други организации различни от БРФК...
Не знам вече какво да мисля...Коментара е излишен...

И аз винаги съм си мислела че това е форум за любители на кучета без значение дали са със родословие или без.
И аз не видях никъде да пише,че е официален на БРФК.
Ако е това сайт на БРФК то това трябва да се напише и да помолят всички без родословия да се махнат от тук
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#86 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 06:05 PM

...не виждам, защо трябва да продължавате да се правите на обидени!? След като на Вас, не Ви пречи БРФК и не се страхувате от нея, то не виждам причината, да не си направите собствена тема, в същият този сайт и да публикувате всичко, което ще е полезно за Вашите членове!
Няма начин, информацията или каквото и да е било друго, свързано с БРФК, да се публикуват на едно и също място, с информацията на БРКС, защо хората, не занимаващи се с кинология, не биха могли да се ориентират в обстановката!
Предоставя Ви се възможност, без всякаква дискриминация, да публикувате своя информация, за своята организация, за своята членска маса, в същият този сайт, на който се публикува информация и от членовете на самата БРФК!
Къде виждате дискриминацията?
Колкото до:
Цитат
И аз не видях никъде да пише,че е официален на БРФК.
Ако е това сайт на БРФК то това трябва да се напише и да помолят всички без родословия да се махнат от тук

...а вие къде видяхте УС на БРФК, да използва този сайт, за свои собствени цели!?..., защото това наистина не е сайт на БРФК, тя си има собствен такъв! В този сайт, обаче пишат и много членове на БРФК, които са тук, много преди новообразувалият се БРКС и са си направили свои собствени теми! Никой не искаме да гоним, това е сайт, в който всички любители на кучетата, могат да намерят необходимата за тях информация и на които бихме могли да бъдем полезни с нещо!

#87 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 06:35 PM

ab_041.gif След като в темата изложби има публикации на мероприятия извън регламента на БРФК - Като Cruft's, изложби в Свиленград и Долно нанадолнище, то е наистина обидно темите за нашите изложби да се местят в Общия форум. А изрично написах, че това са изложби на БРКС, едва ли някой ще ги сбърка с тези на БРФК. Но всеки прави своя избор. Мод. могат да публикуват нашите теми с черен кръст, червена звезда или нещо подобно, недай боже някой "правоверен" да не се обърка, но темите трябва да са в подфорума за изложби, нали? А изложби с 300 - 400 кучета са утопия за България, поне за някои. А на нашите изложби има и Интершампиони, и медалисти от световни и европейски шампионати на ФСИ. ab_041.gif

#88 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 06:43 PM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 8 2009, 04:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif След като в темата изложби има публикации на мероприятия извън регламента на БРФК - Като Cruft's,

Cruft's, , се организират от UK Британския киноложки клуб ( The Kennel Club UK ). FCI и Британския киноложки клуб, се признават взаимно, затова не виждам причина, да не се публикуват техните изложби. При това съдии от Британския киноложки клуб, съдят на всички изложби организирани от FCI.

#89 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 08 November 2009 - 06:52 PM

В Русия има такава практика кучета от ФЦИ учавстват в изложби на УЦИ и други- имаш пари за харчене по изложби- харчи! единствено и само титли придобите на тези изложби не са валидни за ФЦИ. Е, леля на моето куче получи титла световен шампион УЦИ и никой не е умрял и никой не я изгони от ФЦИ, има си развъдник с ФЦИ регистация в ФЦИ родословие се отбелязват само титли ФЦИ, и нищо повече.
Казвам това само ако човек обърка и дойде на >грешна< изложба нищо не се случи! титла няма как да попадне в ФЦИ документи! Родословия не се объркат... единствено човек си похарчи пари, но ще получи рингова тренировка, разгледа друга изложба, направи нови запознамсва... ще прекара страхотно, а нужните титли може да получи на друга изложба. И как аз помня пристигане на изложда не гарантира титли, или греша?
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#90 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:00 PM

ab_041.gif Според мен и форумът, и БРФК само могат да спечелят от честната и почтенна конкуренция. Но ... мечти. А форумът, след като един от главните модератори е зам. председателят на БРФК, не може да бъде безпристрастен. Жалко... wub.gif

#91 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:04 PM

Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В Русия има такава практика кучета от ФЦИ учавстват в изложби на УЦИ и други- имаш пари за харчене по изложби- харчи! единствено и само титли придобите на тези изложби не са валидни за ФЦИ. Е, леля на моето куче получи титла световен шампион УЦИ и никой не е умрял и никой не я изгони от ФЦИ, има си развъдник с ФЦИ регистация в ФЦИ родословие се отбелязват само титли ФЦИ, и нищо повече.
Казвам това само ако човек обърка и дойде на >грешна< изложба нищо не се случи! титла няма как да попадне в ФЦИ документи! Родословия не се объркат... единствено човек си похарчи пари, но ще получи рингова тренировка, разгледа друга изложба, направи нови запознамсва... ще прекара страхотно, а нужните титли може да получи на друга изложба. И как аз помня пристигане на изложда не гарантира титли, или греша?

Вие в Русия може и така, но тука в БГ не може! Ние се съобразяваме точно с изискванията на FCI!
Абе вземете наистина и си отворете страницата на FCI, и прочетете нейните изисквания, към страните членки на тази организация!

#92 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:35 PM

Цитат(StyleBullet @ Nov 8 2009, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Apso @ Nov 8 2009, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Вие в Русия може и така, но тука в БГ не може! Ние се съобразяваме точно с изискванията на FCI!
Абе вземете наистина и си отворете страницата на FCI, и прочетете нейните изисквания, към страните членки на тази организация!

Прочетете словото божие, да не влезете в гнусна ерес!!! Колеги, по-спокойно, животът си тече и без ФСИ, и без нас. Светът е оцелял, защото се е смял, е казал Марк Твен.

#93 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:59 PM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 8 2009, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Прочетете словото божие, да не влезете в гнусна ерес!!! Колеги, по-спокойно, животът си тече и без ФСИ, и без нас. Светът е оцелял, защото се е смял, е казал Марк Твен.

...словото божие сме го чели wb_052.gif ,... само да ти кажа, че и там, при светите хора, също има правила, които самите те са приели и се съобразяват с тях... ab_041.gif,... в противен случай биват отлъчвани...
...иначе съм съгласна, че животът си тече, с нас или без нас..., затова наистина е глупаво да се дрънкаме за такива неща! Всеки от нас е избрал своят път и нека си го следва bb_032.gif ...както винаги съм твърдяла, под слънцето има място за всички и светът е интересен, защото е "шарен" oj_088.gif

#94 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 08:12 PM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 8 2009, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif След като в темата изложби има публикации на мероприятия извън регламента на БРФК - Като Cruft's, изложби в Свиленград и Долно нанадолнище, то е наистина обидно темите за нашите изложби да се местят в Общия форум. А изрично написах, че това са изложби на БРКС, едва ли някой ще ги сбърка с тези на БРФК. Но всеки прави своя избор. Мод. могат да публикуват нашите теми с черен кръст, червена звезда или нещо подобно, недай боже някой "правоверен" да не се обърка, но темите трябва да са в подфорума за изложби, нали? А изложби с 300 - 400 кучета са утопия за България, поне за някои. А на нашите изложби има и Интершампиони, и медалисти от световни и европейски шампионати на ФСИ. ab_041.gif

'Samurai-brodnik' точно вие бяхте част от такива изложби преди време организирани от БРФК и по мой спомени имахте доста отлични резултати и победи ... и ако говорите за шуро... значи ли да ....???
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#95 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 08:14 PM

[/quote]
[/quote]

Така е досега живота си течеше и без ФЦИ и ВАС!

Но пък ще оцелеем защото се смеем ae_085.gif

User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 08:16 PM

...словото божие сме го чели wb_052.gif ,... само да ти кажа, че и там, при светите хора, също има правила, които самите те са приели и се съобразяват с тях... ab_041.gif,... в противен случай биват отлъчвани...

ПРИ СВЕТИТЕ ХОРА ИМА ПРАВИЛА, ПРИ ОБИКНОВЕННИТЕ ПРИНЦИПИ
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 08:32 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 8 2009, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 8 2009, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>

'Samurai-brodnik' точно вие бяхте част от такива изложби преди време организирани от БРФК и по мой спомени имахте доста отлични резултати и победи ... и ако говорите за шуро... значи ли да ....???

Никъде не съм говорил за шуро... и не обвинявам никого; Просто всеки прави своя избор, аз направих своя. А и Вие също имате своите успехи и укори, нали? Гордея се с успехите на своите кучета, със своите приятели, независимо къде са. Литов, Попов, Тодоров, десетки други кинолози, които не са си плюли на физиономията, считам за достойни хора. Мразя и ненавиждам мижитурките, хората без физиономия...

#98 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 08:50 PM

Мразя и ненавиждам мижитурките, хората без физиономия...
[/quote]

ИМЕННО за това говорим ... имам свойте постижения и укори към мойта федерация но не бих я променила ae_085.gif
Навремето Вие ни помогнахте да създадем и направим клуба си да постигнем успехи и име като порода и личности ... сега предавате нас и помагате на други утре ще бъдете с трети... на кого е нужно това разпиляване на енергия вместо в една малка държава всички да са силни когато са обединени ?
Аз не съм против и 100 федерации да има ... ама нещата отиват като в бг политиката много шум .... за едни и същи хора!!!
Станали сте като малки деца ... не съм ли в тройката ще си направя моя федерация ... опс партия !

Не е живота по мед и масло ... но е по сладък когато е в борба подсладен ! ae_085.gif

На кого е нужно всичко ... малко ли доказахме на последното световно една малка държава какви кучета има ?
Та БРФК сме ние нашите постижения нашите кучета нашия труд нашите мечти ... ТА НЕ ЛИ НАЙ -ВАЖНО ЗА ЕДИН ОТБОР, ЗА ЕДИН ТИМ, ЗА ЕДИН РАЗВЪДЧИК .... ДА ВИДИ ТРИБАГРЕНИКА НИ ВДИГНАТ ПОД ХИМНА НА БГ !!!!!!!!!

User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:30 PM

Всеки има право на избор, и това, че сега подкрепям - праволинейно и искрено БРКС, без да плюя на миналото си в БРФК, не е предателство, а избор.

#100 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 10:11 PM

Цитат(navar @ Nov 8 2009, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
а аз като бивш член на едната организация,и настоящ член на никоя,продължавам да търся истината...
за мен любовта към кучетата не е обвързана с организации,бизнес,продажби,изложби...за мен кучетата са си кучета-клубни с родословие,без родословие,породисти и не,улични-те са си кучета,равни са пред мен..за съжаление за много хора не е така

Подкрепям изцяло поста Ви но за разлика от кучетата ние можеме да расъждаваме и правим своя избор! ae_085.gif
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7