Dog.bg Форуми : Има и други киноложки организации освен БРФК!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Има и други киноложки организации освен БРФК! Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2009 - 10:37 PM

Цитат(navar @ Nov 8 2009, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
колежке,май не схващате нещо основно-изискванията на ФЦИ са си изисквания,тя може да поставя условия единствено на ФЕДЕРАЦИИТЕ членки..не на страните...ще ви разочаровам,но една киноложк аорганизация не може да има претенции към никоя СТРАНА член...в този аспект законодателството на Република България е на първо място,след това са изискванията на ФЦИ..а според действащото законодателство има едни термини като свободна конкуренция,монопол и антимонопол,има едни закони в които ясно е описано всичко..да речем дискриминацията е процес на потъпкванена правата на даден индивид или организация за сметка на друг..
в превод ако тук бъде пусната тема за изложба на конкурентна на БРФК организация,и въпросната тема бъде пратена в 9 глуха,а не в подфорум изложби ,състезания и събития,където и е мястото..само защото не е свързана с ФЦИ и БРФК...а никъде не е упоменто че това е форум на БРФК и ФЦИ,съвсем нормално и законосъобразно е авторите да си потърсят правата в съда..и това е регламентирано в закона..аз бих го направил-има си цял закон за защита от дискриминация
за справка вижте ,прочетете и се убедете сами ..
http://lex.bg/laws/ldoc/2135472223

...уф, ай стига с тези заплахи, не Ви ли писна!!!
Дискриминация, ама като се хванете за нещо..., къде я видяхте тази дискриминация!? Темата: Изложби, Състезания, Календар, е създадена от членове на БРФК, за по-голямо удобство, на членската маса на федерацията и хората желаещи да присъстват на тези изложби. Изведнъж обаче, се появява някой, който няма нищо общо с федерацията и, който иска, ей така на готово, да се рекламира точно в тази тема! От какъв зор, точно тук!? Ами ето, предоставя им се възможност, да си направят собствена тема и то не къде да е, а точно в този сайт, но не, вместо да направим нещо сами, по-добре ни е да използваме чуждото, щото вече е и разработено и се чете...! Макар, че на мен лично не ми е ясно, този сайт дали не е частен!?..., и ако е такъв, то за какво повече има да си говорим! Да речем обаче, че сайта не е частен,...обяснете ми, толкова ли е важно за тази новосъздадена организация да влезе да пише точно в тази тема? Какво, страхува се, че ако си направи собствена такава, никой няма да влезе при тях и да чете ли!?...иначе за мен е просто необяснима тази им упоритост, да се рекламират точно тук! Дискриминация би било, ако сайта не е частен, но хората, които го поддържат, им забраняват да пишат в него и им трият постингите! Тогава да, бих приела това за дискриминация! В случая обаче, нещо създадено от други, да бъде използвано от някой си, просто, защото е вече създадено и защото така им е по-изгодно, и лесно, не приемам за нормално!
Сега пък, ще вземете да се изкарате десиденти...!!! Айде, че ми писна...! Умувайте как ще заведете дело, за дискриминация!

#102 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 11:00 PM

Eх пак българска му работа, ама дали е българска?! То от къде сме тръгнали, къде сме дошли, кого сме завладяли, кого сме нае..........?! Та май от цялата ни история все отрицателното се е проявило в гена ни. Ама хайде всеки да си членува където си ще и да си носи последствията, как беше онази поговорка: " не плачи на чужди гробища", и "кои се прее...., се прее....". Дръгляте се безсмисленно. Направете една тема членовете на БРФК - така и така, членовете на БРКС -така и така и приключете. Оттам нататък всеки да си взима решенията. Е все пак уж сме дораснали до там. Само бля-бля. Нямате ли любими хора дето се нуждаят от внимание, нямате ли деца дето да им покажете, че ги обичате, нямате ли работа дето трябва да свършите, нямате ли кучета за които да се погрижите?! Като чете темата оставам с убеждението, че пишештите просто си нямат нищо друго като ангажимент освен безсмислено и неаргументирано да се нападат един друг. Е браво комунизма най-после дошъл ама не сме разбрали.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#103 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Икона за мнението  Публикувано: 08 November 2009 - 11:16 PM

Имам проблем - тук http://forum.dog.bg/...t=320&start=320
Имам нужда от помош, аз немога да обесня на хора какво е заплождане и какво е порода, ако има съдии 9 група да ми помогнат!
п.с. нямам претенсии от каква федерация породно развъждане е породно развъждане имат дребни разлики, но важното се еднаково.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#104 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 November 2009 - 11:46 PM

Какви дискриминации, какви изложби ?

На тези "изложби" КУЧЕТАТА НЯМАТ РЕДОВНО ИЗДАДЕНИ РОДОСЛОВИЯ ! Ходят домашни любимци без педигрита, кучета от фермите ! Документите, които им се издават са извън системата на вписване в породни регистри на взаимно презнаващите се КИНОЛОЖКИ организации !

С две посещения на "изложби" и ти дават "родословие" !

Каква кинология, за какво говорите ? ТЪРГОВИЯ С ТИТЛИ и с желанието на хората да имат "породно" животно !

Такива "федерации", търсещи и спекулиращи с стандартите на породите в FCI, присъждайки "оценки" по тях, оценки, които служат за размножаване, а на всичко отгоре и кученцата не попадат в регистрите на породите си, уж на същите тия породи, дето стандартите ги води оная, другата федерация, FCI ?

Не виждате ли, че напълно умишлено искат да се изкарат "конкуренция", след като не са такава ? Конкуренцията не е в кучетата, а в ШОУТО. И това няма нищо общо с кинологията, с породите, с стандартите и с развъждането.

Стимулиране на междусъседското развъждане му се вика. Ферми продават кучета с "САСIB" и "Шампион на България" - срам за нас, дето сме ходили, защото за нас това означава нещо, и за нас, и за кучетата ни ! А сега ни приравнявате кучетата с тези от фермите !

По мое лично мнение не бих ви и пуснал да пишете в този форум, но модчетата - демокрация ... каква демокрация с хора, които открито търгуват кучета ? Да направим един раздел и за зоофермите, и за борсите, те са на изложбите на ИКУ - разликата е никаква, все кучета БЕЗ ДОКУМЕНТ ЗА ПОРОДЕН ПРОИЗХОД !

Порода САРМАТ, кинология в действие ! И да казваме "Браво" ? На сарматите ? А не може ли да имаме и друго мнение - че това е открита търговия с кучета, че така се принизява родословието и произхода на кучето като животно, като му се "дава" "родословие" срещу пари и че стимулиране на такъв тип развъждане извън породата не е кинология и не е добро за породите и кучетата като цяло ?
Или трябва да се съгласяваме с всяка поднесена ни "новина", без да мислим и без да имаме право на мнение ?

#105 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 08 November 2009 - 11:54 PM

много то4но казано
погледнете йоркширите в разлог ud_009.gif
вси4ки ку4ета дом. любимци без родословия купени от борси магазини
но ве4е междупланетни шампиони от разлог и брфс
4овек да се смее ли да пла4е ли незнам
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#106 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 01:04 AM

Много отдавна ми стана ясно, че форума заприличва на селски мегдан, където всеки иска да се "изока" какъв е и що е! Жалко, че хубавата идея отпреди 5-6 години отдавна отиде по дяволите....някой от пишещите помнят за кои времена говоря.
Успех на участниците в римейка на старите битки !
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#107 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 01:15 AM

Цитат(Adonis of Angel`s staff @ Nov 9 2009, 01:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Много отдавна ми стана ясно, че форума заприличва на селски мегдан, където всеки иска да се "изока" какъв е и що е! Жалко, че хубавата идея отпреди 5-6 години отдавна отиде по дяволите....някой от пишещите помнят за кои времена говоря.
Успех на участниците в римейка на старите битки!

Добре, че го има мегдана да се чува ! ab_041.gif

#108 Потребителят е офлайн   PERO78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 03:16 AM

Цитат(bulldogmen @ Nov 6 2009, 10:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 6 2009, 09:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дълго мислех да не се намесвам в темата но изкушението е голямо!
Превърнахте Антоанета в емблема на БРФК да беше искала това нямаше да го постигне ... имате личен комфликт с нея , моля решете го юредически стига философстване ... защото излиза кучето си лае но кервана си върви !
Сега извън кинологията .... ако всеки един от вас е на място което някой го унижава и обижда на майка татко и т.н .... как би реагирал... НЕЗНАМ ... но за мене знам ... такав ще му извартя шамар че даже майка му няма да го познае ! Мойте уважения г-да, приятели, кинолози и неприятели ама нито сте ми родители нито сте родители на мойте деца нито имате правото да ми давате наклон... АКО ГО Е НАПРАВИЛА СЛЕД ОБИДИТЕ КОЙТО Е ПОЛУчИЛА А ИМАЛО Е ХОРА КОЙТО СА МОЙ ПРИЯТЕЛИ И МИ РАЗКАЗАХА СИТУАЦИЯТА КАК СА Я ОБИЖДАЛИ ГОЛЯМО ЕВАЛА ! АКО КАТО Е СТАНАЛО СЕ Е ВЪЗДАРЖАЛА Е ГОЛЯМА БУДАЛА ! АЗ ЛИЧНО БИХ И ИЗВАДИЛА ДА СИ ВИДИ ДУШАТА ЛИчНО ОЧИ В ОЧИ ТАЯ КОЯТО МЕ ОБИДИ ТАКА1
И СТИГА ВЕЧЕ С БРФК ако сте искали да правите нещо конструктивно сте могли да го правите и вътре, а не в алтернативни организации!
Факта че търсите ниши говори че май ви интересува само собствено ООД!
ПОзнавам лично всички от БРФК и алтернативата им ... и мога да ви дам само един пример ... ВСИЧКИ НАЙ ГОЛЕМИ БИВшИ КОМУНИСТИ СТАНАХА НАЙ ГОЛЕМИ БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИ .... оставам изводите за умните!

Мария,тук не е темата и мястотото да коментирам един от най-големите интриганти в българската кинология! Но ти май си чула и някой ти е казал...кой не знам ,но жена ми не каза и думица по адрес на русата побесняла кака. Има свидетели за случилото се и те ще кажат всичко, където трябва не тук !!! А мен лично русата кака ме напсува грозно поне 4-5 пъти още преди да се случи всичко останало...е отговорих и с усмивка,както би отвърнал един умен човек . Такива думи не бях чувал от жена,грозно та по-грозно,върха беше когато удари жена ми и се развика още повече...е дали този който ти е казал всичко толкова зловонно по наш адрес би издържал детектор на лъжата...отговарям ти НЕ!!! И да ти кажа,че ако бях реагирал като първобитен всичко трябваше да свърши много бързо вярвай ми !!! Както ни казаха едни умни хора на изложбата "Вие сте по-умните и интелигентните отстъпете.Оставете я !!! "
Моя съвет не вярвай на неща,които не си видяла с очите си,може да се изненадаш !!! С това приключвам кометара си !Пак казвам тука не му е мястото и времето да клеветим !!! bordo della commedia...

Да виждаш как някой удря женати и ти да си траеш - не означава ,че си много интелегентен - а пълен мишок md_064.gif

#109 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 07:07 AM

Цитат(PERO78 @ Nov 9 2009, 01:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да виждаш как някой удря женати и ти да си траеш - не означава ,че си много интелегентен - а пълен мишок md_064.gif

Много правилно и интелигентно са постъпили хората,че не са отвърнали на крошето на "шампиона по бокс". zz_215.gif ab_041.gif

БЪЛГАРИНА ГО БОЛИ НАЙ-МНОГО,КОГАТО МУ БРЪКНЕШ В КЕСИЯТА

Мод: Моля, не пишете с червен цвят, тъй като него ползват за поправка модераторите. Благодаря!
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#110 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 08:40 AM

navar,
...извинявам се, за:
Цитат
...към страните членки на тази организация!

неволна грешка, имах впредвид федерациите членки...... smile.gif

#111 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:22 AM

Върти го печи го ама то все на буква А си седи!

И аз спирам да пиша хубав ден на всички за останало времето ще покаже ae_085.gif

п.п. Дог. бг ОТЛИЧНО КАЗАНО! ae_085.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#112 Потребителят е офлайн   Dea Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:57 AM

Цитат(anabell @ Nov 8 2009, 09:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
много то4но казано
погледнете йоркширите в разлог ud_009.gif
вси4ки ку4ета дом. любимци без родословия купени от борси магазини
но ве4е междупланетни шампиони от разлог и брфс
4овек да се смее ли да пла4е ли незнам

И как разбрахте,че всички йоркшири бяха без родословия - по снимките ли? ab_041.gif Май Ви нямаше на изложбата, в съдийския състав също. Имаше едно единствено йорки без родословие, купено от магазин,което се яви за експертна оценка. Всички останали кучета бяха от РАЗВЪДНИЦИ, регистрирани от БРФК.
В изложбата участваха кучета на Светла с родолсовия, издадени от БРФК- т.е. от Вас. И едно от моите кучета също с родословие, издадено отново от Вас.
А и до колкото ми е ясно, никой уважаващ себе си СЪДИЯ, не би си позволил да направи експертна оценка по снимки на което и да е куче, както и да определи класа на същото. ea_103.gif

#113 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 09 November 2009 - 12:38 PM

Я да видим дали си вадя правилни изводи? По изложбите на БРФК има грубо 100-200 участници. По изложбите на БРКС - 300-400? Повечето са недоволни изложители напуснали редиците на БРФК и влели се в БРКС. Какъв е извода? Еми от БРКС могат съвсем доволно да благодарят на БРФК, че са прогонили толкова много хора и сега те са членове на БРКС и съответно изложители на изложби на БКРС. Да, господа от БРФК, продължавайте точно в този дух, вие създадохте БРКС. И си мисля, че БРКС ще става все по-голяма и по-силна като организация, а БРФК все по-частна.
А за тези, които подценяват генетичния материал на кучетата в БКРС (били пет клас и т.н.), не се притеснявайте. Скоро качествени екземпляри от БРФК ще се прехвърлят в БРКС и тогава кой ще вините?

#114 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 01:15 PM

Че защо да се направим един виртуален CACIB ? Какво пречи - щом неорторизирани от FCI съдии съдят по FCI стандартите, какво пречи да направим виртуална изложба ? И интернет курсове за кинолог, и за интернет съдии - че как, за къде без тях ? Интернет титли - защо не ???

Пречка няма. И титли ще се раздадат, как хубаво звучи - "Шампион на България" за всеки !!! И диплома може да се даде, с печат на интернет обединение за кучета шампиони !

А сега сериозно.

Ако сте ходили на УЦИ изложби, значи имате титли от тях. И може и "Европейски шампион" да имате, нали имаше и Европейско към УЦИ тук ???

Да не се изненадате - вече не важат тези неща и вашите кучета нямат НИЩО. ИКУ не признава УЦИ титлите.

Горките кучета, пак само едно FCI педигри им е останало, а вие сте си дали парите за измислени титли, които вече не са валидни.

Спокойно, скоро ще направят всякакви ику - изложби и за всичко - цацове, цациби, шампиони - всичко, само ПАРИ да имате. Кучета не се искат, може и с от зооборса, със или без педигри, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !

Ходете, лошо няма. Има още измислени "киноложки" организации, не са само УЦИ и ИКУ ! Скоро и ИКУ може да сменят, колко му е - нали УЦИ уж ни бяха признали породата, "европейски" шампиони имахме ... а пък сега ... при сарматите в ИКУ и пак отначало ! Български сармати !

А на мен ми е интересно, ако сега някой си направи УЦИ организация - вашите кучета ще са към него и титлите ще са към него. Ама с какво педигри ще развъждате или ... това няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, нали ??? Щом са "Шампиони", без значение на какво, за какво им е това родословие и какво значение има от кого е издадено ?

И да почетете малко и да запитате "отговорните фактори" как и за какво сте си дали парите за УЦИ изложби, след като титлите ви вече не важат ? Ще ви върнат ли парите, след като са ви излъгали и вече спечеленото от вас НЕ ВАЖИ ?

Вопрос: При записи на выставку по классам «Победитель» или «Чемпион» признаются у Вас сертификаты и Чемпион России полученные в системе UCI?
Ответ: Нет, мы не признаем данные сертификаты и дипломы.

И за какво ви е това родословие от FCI, след като всеко куче може да получи ИКУ такова, без значение откъде е - дали от ферма, от борса, или от междусъседско развъждане ?

Для получения реестровой родословной Вам необходимо принять участие со своей собакой на двух выставках проходящие под эгидой СКОР, под двумя разными экспертами, для подтверждения ее породности, отсутствия дисквалифицирующих пороков и т.д. После этого предоставив в главный офис СКОР описания с выставок и саму собаку штатному кинологу, Вы можете заказать реестровую родословную

Сещате ли се вече в какво са ви забъркали и как са ви взели парите тези "кинолози" ? ab_041.gif

Усмихнете се, важното е да обичате кучетата си - от това по важно няма. Бъдете отговорни към тях, към предците им, към труда на развъдчиците, към поколенията им - те трябва да се водят там, където е породата им, а не там, където ви вземат парите за "титли", които след година не важат ! Както виждате, единственото ценно нещо остава - FCI педигрито, само то е истинското и то остава и ще остане непреходното при вашите кучета. И само от вас зависи малките ви да бъдат с това истинско нещо - родословие, издадено от FCI !

#115 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 09 November 2009 - 01:32 PM

Цитат(dog.bg @ Nov 9 2009, 11:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Усмихнете се, важното е да обичате кучетата си - от това по важно няма. Бъдете отговорни към тях, към предците им, към труда на към поколенията им - те трябва да се водят там, където е породата им, а не там, където ви вземат парите за "титли", които след година не важат ! Както виждате, единственото ценно нещо остава - FCI педигрито, само то е истинското и то остава и ще остане непреходното при вашите кучета. И само от вас зависи малките ви да бъдат с това истинско нещо - родословие, издадено от FCI !

Дог.бг, знаете, че невероятно много уважавам мнението ви и на 99% съм съгласна с него. Но...
Цялата тази лудост с хилядите изложби, независимо коя организация ги провежда, си остава лудост и панаир на суетата. Какво пише в развъдните правилници - мъжкото куче трябва да има примерно 3 Отлични оценки. Ок, дотук добре, значи му трябват само 3 оценки, за да продължи родословното дърво. Защо тогава се провеждат толкова много изложби, прекалено много спрямо съотношението на родословни кучета в страната? Дали ги провежда БРФК или БРКС, изложбите са се изродили. Вместо да са място, където кучетата печелят правото да продължат родословието, те са се превърнали в място, където се трупат десетки метални купи и листове хартия наречена Сертификати.
По този критерий изложбите и на БРФК и на БРКС си остават панаири на суетата. Единственото място, където едно куче се оценява що годе обективно - това е специализираната изложба. Всички го знаят, но всеки отива на САС и си взима допълнителен сертификат за Гранд Шампион и Балкански Шампион? Какво значи титлата Гранд Шампион? Има ли значение тя в МФК, изобщо признава ли МФК тази измислена титла, плод на усилията на БРФК да спечелят още някой лев от чуждестранните и български изложители?

Най-важното е най-добрите представители на дадена порода да продължат родословието. Не всички, само най-добрите. А още по-важно е "единственото ценно нещо" - FCI педигрито, да е ИСТИНСКО. А когато това "истинско" педигри бъде фалшифицирано, къде отива всичкия труд на десетки развъдчици спазвали правилата на FCI? Отива просто по дяволите.

#116 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 02:01 PM

Цитат(Vesela_5 @ Nov 9 2009, 12:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... А когато това "истинско" педигри бъде фалшифицирано, къде отива всичкия труд на десетки развъдчици спазвали правилата на FCI? Отива просто по дяволите.

Още повече, когато се фалшифицира от тези които трябва да следят да няма фалшиви родословия.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#117 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 09 November 2009 - 06:08 PM

Цитат(Vesela_5 @ Nov 9 2009, 12:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цялата тази лудост с хилядите изложби, независимо коя организация ги провежда, си остава лудост и панаир на суетата. Какво пише в развъдните правилници - мъжкото куче трябва да има примерно 3 Отлични оценки. Ок, дотук добре, значи му трябват само 3 оценки, за да продължи родословното дърво. Защо тогава се провеждат толкова много изложби, прекалено много спрямо съотношението на родословни кучета в страната? Дали ги провежда БРФК или БРКС, изложбите са се изродили. Вместо да са място, където кучетата печелят правото да продължат родословието, те са се превърнали в място, където се трупат десетки метални купи и листове хартия наречена Сертификати.
По този критерий изложбите и на БРФК и на БРКС си остават панаири на суетата. Единственото място, където едно куче се оценява що годе обективно - това е специализираната изложба. Всички го знаят, но всеки отива на САС и си взима допълнителен сертификат за Гранд Шампион и Балкански Шампион? Какво значи титлата Гранд Шампион? Има ли значение тя в МФК, изобщо признава ли МФК тази измислена титла, плод на усилията на БРФК да спечелят още някой лев от чуждестранните и български изложители?

Най-важното е най-добрите представители на дадена порода да продължат родословието. Не всички, само най-добрите. А още по-важно е "единственото ценно нещо" - FCI педигрито, да е ИСТИНСКО. А когато това "истинско" педигри бъде фалшифицирано, къде отива всичкия труд на десетки развъдчици спазвали правилата на FCI? Отива просто по дяволите.

ae_085.gif
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#118 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 06:46 PM

Цитат(Vesela_5 @ Nov 9 2009, 10:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Я да видим дали си вадя правилни изводи? По изложбите на БРФК има грубо 100-200 участници. По изложбите на БРКС - 300-400? Повечето са недоволни изложители напуснали редиците на БРФК и влели се в БРКС. Какъв е извода? Еми от БРКС могат съвсем доволно да благодарят на БРФК, че са прогонили толкова много хора и сега те са членове на БРКС и съответно изложители на изложби на БКРС. Да, господа от БРФК, продължавайте точно в този дух, вие създадохте БРКС. И си мисля, че БРКС ще става все по-голяма и по-силна като организация, а БРФК все по-частна.
А за тези, които подценяват генетичния материал на кучетата в БКРС (били пет клас и т.н.), не се притеснявайте. Скоро качествени екземпляри от БРФК ще се прехвърлят в БРКС и тогава кой ще вините?

Как няма да има 300-400 кучета по изложби на БРКС ? Като сте узаконили зооборси и т.н. Сега на всеки помияр от зоомагазина да не забравите да издадете родословие и на тези 300-400 които се явят на две Вашите изложби също.Хубава печатница за пари сте си направили.Това ми доказва още един път това ,че такива фирмички за внос на килограм от Словакия и Унгария сега направо ще процъфтяват в тази криза,за какво да се гърбиш и да внасяш куче с педигри експорт ,вече няма нужда ,в БРКС и без това ще им издадат родословия и ще ги направят шампиони на земята и луната. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#119 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 06:54 PM

Ние доста пъти хващахме фалшиви родословия от фирмите Фери ,Нети и други ,но при нас е лесно ,правиш запитване в федерация на държава от която дошло родословие и ти отговарят, на мен ми интересно Вие господа от БРКС ,как ще ги хващате тези фалшимента, но като гледам , на каде сте тръгнали ,избщо не Вие грижа за това, ще им издадете и родословия и титлички колкото поискат, пари да дават. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#120 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 07:03 PM

БРКС признава всички титли на УЦИ и на ФСИ. На изложбите на БРКС титли получават само кучета с изрядни родословия, втч и от ФСИ. Скоро ще баде пуснат официален сайт с всички документи, изложбени правилници и тн.
Не толерираме зооборси, мелници за кучета и тн.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни