Dog.bg Форуми : Има и други киноложки организации освен БРФК!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Има и други киноложки организации освен БРФК! Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2009 - 07:14 PM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 9 2009, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
БРКС признава всички титли на УЦИ и на ФСИ. На изложбите на БРКС титли получават само кучета с изрядни родословия, втч и от ФСИ. Скоро ще баде пуснат официален сайт с всички документи, изложбени правилници и тн.
Не толерираме зооборси, мелници за кучета и тн.

Пламен ,кажи ми само как ще извършвате проверка на истинноста на родословия?Нямам нищо против други федерации , смятам ,че времето ще покаже кой крив и кой прав.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#122 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 08:05 PM

А дали ФЦИ признава титлите от БРКС?
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#123 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 09 November 2009 - 08:22 PM

Цитат(svetamops @ Nov 9 2009, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Как няма да има 300-400 кучета по изложби на БРКС ? Като сте узаконили зооборси и т.н. Сега на всеки помияр от зоомагазина да не забравите да издадете родословие и на тези 300-400 които се явят на две Вашите изложби също.Хубава печатница за пари сте си направили.Това ми доказва още един път това ,че такива фирмички за внос на килограм от Словакия и Унгария сега направо ще процъфтяват в тази криза,за какво да се гърбиш и да внасяш куче с педигри експорт ,вече няма нужда ,в БРКС и без това ще им издадат родословия и ще ги направят шампиони на земята и луната. ab_041.gif

Извинявам се, Светамопс, но моля ви, не ме включвайте в БРКС, защото аз не съм член, нито симпатизант, нито имам намерение да ставам. Цитирайки моя пост, вие ме замесвате, а аз просто споделих мнението си. Аз съм страничен наблюдател, който не членува нито в БРФК, нито в БРКС и мнението ми не е продиктувано от симпатии към която и да е организация. Защото аз симпатии към организациите нямам, имам симпатии само към кучетата.

#124 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 November 2009 - 08:29 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 9 2009, 08:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ab_041.gif

#125 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 08:33 PM

Цитат(dog.bg @ Nov 9 2009, 06:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 9 2009, 08:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ab_041.gif

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

#126 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:08 PM

Аз мислех че само аз съм блондинка.... някой нещо разбра ли dry.gif
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:30 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 9 2009, 07:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

#128 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:58 PM

Извинявам се, Светамопс, но моля ви, не ме включвайте в БРКС, защото аз не съм член, нито симпатизант, нито имам намерение да ставам. Цитирайки моя пост, вие ме замесвате, а аз просто споделих мнението си. Аз съм страничен наблюдател, който не членува нито в БРФК, нито в БРКС и мнението ми не е продиктувано от симпатии към която и да е организация. Защото аз симпатии към организациите нямам, имам симпатии само към кучетата.
[/quote]

То четейки човек всичките Ви постове не е вече много сигурен към какво имате точно симпатии. Като имате симатии към кучето обичаите си го такова каквото е. А за броя на изложбите на БРФК е може би е такъв, защото има хора които имат повече от едно куче и те обикновенно минават в различни възрастови граници, обикновенно, не си стоят на възрас 6-9-12-15 месеца и т.н.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#129 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 12:00 AM

Цитат(Samurai-brodnik @ Nov 9 2009, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(YORK ANASTASIA @ Nov 9 2009, 07:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Това с хиленето било заразно като свинския грип ... той и Примиера все така ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif а хората все така dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 12:08 AM

То четейки човек всичките Ви постове не е вече много сигурен към какво имате точно симпатии. Като имате симатии към кучето обичаите си го такова каквото е. А за броя на изложбите на БРФК е може би е такъв, защото има хора които имат повече от едно куче и те обикновенно минават в различни възрастови граници, обикновенно, не си стоят на възрас 6-9-12-15 месеца и т.н.
[/quote]

Не е така ... ние обичаме да си колекционираме сертификати и листчета колкото повече толкова повече си обичаме кучето ... ae_085.gif

Ама никой не каза че ходенето по изложби е спорт ... и ако един спортист е победил веднъж то значи ли да спре да се състезава бе хора... да сте чували за тръпка, за адреналин... flagbg.gif

User's Signature

#131 Потребителят е офлайн   Ani_ Икона

Публикувано: 11 November 2009 - 11:15 AM

Цитат(lidiya @ Nov 6 2009, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(tigar6 @ Nov 6 2009, 01:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За мен истината е една,че БРФК има нужда от нови хора които да я управляват.

Може би да, а може би не. Все пак настоящите управляващи направиха така, че БРФК да стане пълноправен член на FCI. Е и на мен не ми харесват някои неща, като например да съм в ринга с някои, които е дал 350-400 евро за кучето си, а аз да съм дала 3000-4000 евро. Моето куче да има пълно родословие с деди с множество титли, а другите да имат бели родословия, аз да си заплождам кучето един път в годината, а други два пъти. Ето разни такива се ориентират към БРКС и не виждам нищо положително киноложко да се допусака на изложба куче без родословие и с копирана опашка, след като това е забранено или основно кучетата в дадена порода да са с бели родословия е не ги е издал БРКС. Та алтернативата не е кой знае колко переспективна. Тя е много и много простичка: като имаш куче с недоказан произход или си си закупил Pet class ама после друго ти хрумнало ето ти елтернатива - БРКС. Да ама не. Много се лъжат с името на настоящия ни министер-председател, но действителносттта не е точно такава, да не забравяме кой е човека, който е зам.председател на БРКС dry.gif

Каква грандоманщина! Много интересно откъде пък ти може да имаш куче за толкова пари ?
Не знаех,че из улиците на Банкя се разхождат толкова скъпи кучета ?!
Всички знаем на кой кучетата отглеждаш. И откакто ти бяха поверени стана голяма разбирачка.
А накрая пък и от изложби взе да разбираш.Нещо нямам спомен да съм те виждала по ринговете.
Крайно време е да се научиш и ти и някой други от вашия си форум "Приятели на йоркширския териер"да пишете правилно . Че е срамно на тия години и на претенциите ви, да не знаете кога се пише "И" и "Й", както и,че има хубава българска буква "Ч",а не четворка (4). Хайде стига толкова отграмотяване.
И нека всеки да пише за това,от което разбира,а не това,което е чул... За да има и ние какво да научим!

#132 Потребителят е офлайн   ICEmarine Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 11:25 AM

Страхотна тема е станало!

#133 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2009 - 02:00 PM

Хм. Като оставим настарана разправията - интересно как напълно се забравя каква е целта на цялото това организационно упражнение - клубове, федерации, изложби...

Целта е подобряване на качеството на кучетата. Увеличаване на киноложката култура. Ограмотяване на населението. Занимание с интересно и вълнуващо хоби.

Нито МФК-родословието, нито което и да е друго, значи каквото и да е за пред човек, за когото нашите родословия са досадна подробност. Това от коя федерация е издадено родословието не би трябвало да бъде от значение - родословието е документ за произход, не е важно чий печат стои на него, а категоричната сигурност, че то е правдиво.

Там е работата, че от МФК се отцепват в по-голямата си част не хората, които срещат проблеми в киноложката си дейност от желание да вървят напред, а тези, на които не им харесват правилата, които търсят нещо друго в кучетата освен кучета. Скромният ми опит е показал, че хората, които се уморяват от спънки в структурите на МФК просто се оттеглят от организираното развъждане и работят сами.

Не е тайна, че не съм най-големия почитател на БРФК. Аз вярвам, че имаме много сериозни проблеми и като цяло сбъркано мислене за кинологията. Говорили сме и друг път за това, че у нас има три пъти повече CACIB-и отколкото в Дания; че я има 4-5 САС-а на година, я не; че смятам, че не трябва да има възрастово ограничение за мъжките разплодници; че забраната за инбридинг под 6 е необмислена; че системата с клубовете не е за нашия регион и само пречи; че федерацията не прави достатъчно за ограмотяването на хората във и извън нея и т.н...

МФК е най-голямата киноложка организация: най-добрите развъдници на породата ми членуват в нея. Най-интересните специалки за породата ми се провеждат в нейните рамки. Клубът, който е създал и определя стандарта /макар, че това ми е болна тема/ е в нея. Аз за какво членувам в тия структури? За да участвам в породата и да давам на хората възможност да се докоснат до магията на пудела.

Съгласна съм с Апсо - какво толкова ни пречи като членове на БРФК, че има БРКС? Казано честно - не ме интересува грам. Само си казвам, че не е лошо да има повече хора, които да се радват на кучетата си, да показват пред сънародниците, че това хоби е съществено и приятно. Ако работят добре - супер. Ако работят зле - жалко. Хора разни - кучетата са си все кучетата. Който го интересува качественото куче - ще си го намери. Със или без нашата полемика.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 06:17 PM

Цитат(navar @ Nov 11 2009, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
е да де,аз това питах-какъв е проблемът човек да членува в повече от една киноложка организация....

Може ли да си едновременно член на ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н.?!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#135 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 06:40 PM

Цитат(Ani_ @ Nov 11 2009, 09:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Каква грандоманщина! Много интересно откъде пък ти може да имаш куче за толкова пари ?
Всички знаем на кой кучетата отглеждаш. И откакто ти бяха поверени стана голяма разбирачка.
А накрая пък и от изложби взе да разбираш.Нещо нямам спомен да съм те виждала по ринговете.
Крайно време е да се научиш и ти и някой други от вашия си форум "Приятели на йоркширския териер"да пишете правилно . Че е срамно на тия години и на претенциите ви, да не знаете кога се пише "И" и "Й", както и,че има хубава българска буква "Ч",а не четворка (4). Хайде стига толкова отграмотяване.
И нека всеки да пише за това,от което разбира,а не това,което е чул... За да има и ние какво да научим!

ab_041.gif Ако имате нещо против г-н Бойко Борисов, родния му град, съгражданите му и приятелите му кажете си го направо. Не мисля, обаче че за това е тук мястото. Има политически сайтове.
На "ти" твърде малко хора им е позволено да ми говорят. Това са само най-близките ми приятели, не влизате в това число. "Нашия форум" като не Ви харесва недейте да го четете. И аз не съм ви виждала по изложби, но можем да се запознаем на 14.11.2009. На 15.11.2009 няма да може да се видим, поради това, че ще имам неотложен ангажимент.

Това мнение е редактирано от lidiya: 11 November 2009 - 06:41 PM

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 09:51 PM

Цитат(vano @ Nov 11 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Face @ Nov 11 2009, 02:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм го видял никъде написно, но на ОС на БРФК миналата година(ако не бъркам) е прието сбора на кучето по което се прави имбридинг трябва да е равен поне на 5(минимум). Какви са били подбудите и аргунетите нямам, нямам никаква идея и не виждам никаква логика в приетото. Реална полза от това е никаква и ми много интеренсо да чуя реалните аргументи, но това няма да се случи. Абсолютен противник съм на това, но за момента това е правилото и ще трябва да се спазва.

И на мен ще ми е интересно да чуя аргументите за и против, ако наистина е прието подобно нещо.

И от кого чакаш да ги чуеш бре. Нали тоз дето трябва да ти го каже, трябва и да го знае.

половинта не знаят как се пише думата, сигурно още повече не знаят кво означава това чудо пък дори и питат за 5, за 6 и за незнам си кво.
Че нали БРФК има отговорник по развъждане или сигурно някакъв председател на такава комисия.
Ха да обясни.

#137 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 09:54 PM

Цитат(lidiya @ Nov 11 2009, 06:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(navar @ Nov 11 2009, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
е да де,аз това питах-какъв е проблемът човек да членува в повече от една киноложка организация....

Може ли да си едновременно член на ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н.?!

ало-о-о, кучкарските организации не са парти а сдружения на свободна основа на любители. ти са длъжни да се подчиняват на конкретни правила свързани с кучетата им, а не на "партийни" директиви на ръководствата им.

всеки, който се плаши от алтернативата показва, че е слаб, страхлив и комплексар.

#138 Потребителят е офлайн   JesusChristSuperStar Икона

Публикувано: 11 November 2009 - 11:22 PM

"Парад на суетата" някой каза, точното название на БРФК изложбите! ab_041.gif
tb_195.gif
Кучто е на заден план, важни са хартийките придобити по някакъв начин, важно е положенито на собственика, важно е всичко не не и кучето, хм комплекси за не намерено място в социалния жиеот ли какво ли?
Не трябва да се използват изложбите за тая цел, а психиатрите и съответните терапевти!
Тоталитарност, несменяемост и узурптиране на база - материално превъзходство и сила финансова за момента власт е това, или подобни, но това не е пътя - но това е БРФК драги зрителю! :)
wb_052.gif

В сиала е правилото - силния владее положението! smile.gif

Прикритите нередности и болести, фалшиви дати и прочее, кой как, икога ще разбере - ми никой никога, щом са несменяеми! А защо се прави? Кой да ти каже?!
В демокрацията има само един принцип - СВОБОДЕН ИЗБОР!
Тук отсъства - съответно - ТОТАЛИТАРНОСТ!
Така, че ......

af_089.gif

НО иначе е забавно отстрани!

#139 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 12 November 2009 - 01:06 AM

od_172.gif oe_137.gif x_194.gif
User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Ani_ Икона

Публикувано: 12 November 2009 - 10:05 AM

Цитат(lidiya @ Nov 11 2009, 06:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Ani_ @ Nov 11 2009, 09:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ab_041.gif Ако имате нещо против г-н Бойко Борисов, родния му град, съгражданите му и приятелите му кажете си го направо. Не мисля, обаче че за това е тук мястото. Има политически сайтове.
На "ти" твърде малко хора им е позволено да ми говорят. Това са само най-близките ми приятели, не влизате в това число. "Нашия форум" като не Ви харесва недейте да го четете. И аз не съм ви виждала по изложби, но можем да се запознаем на 14.11.2009. На 15.11.2009 няма да може да се видим, поради това, че ще имам неотложен ангажимент.

Очаквах глупав отговор,но чак толкова не съм и сънувала.
Всички ли от Банкя са Бойко Борисов?
Тя и маймуната е от джунглата,ама не е ЛЪВ,нали !?
С Бойко Борисов сте на свтлинни години един от друг.
На 14.11 и 15.11 2009г. ще бъда там,но не желая да се запознавам с ВАС!

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни