Снимки на нашите любими шпицове ТЕМАТА, В КОЯТО МОЖЕ ДА ПОКАЖЕТЕ ШПИЦА СИ В СНИМКИ
Публикувано: 31 December 2011 - 10:00 AM
Здравей 4ара, голямо сладурче си имаш. Според мен е напълно нормално кученцето да реагира по този начин. Явно до сега не е водило много нормален начин на живот. Моят съвет е да не го пляскате и да му се карате много докато не се адаптира. Всички малки кученца се напикават дали от радост, дали от страх. Но всичко това ще мине в момента в който кученцето се почувства сигурно на новото си място. Хайде весели празници и успех!!!

Публикувано: 03 January 2012 - 06:16 PM
Благодаря,Pufy!Честита Нова Година!Дара все още е много страхлива към всичко-хора,коли,кучета.От 3 дни я извеждам по 3-4 пъти на ден,но тя изобщо не знае за какво е навън.Нито веднъж не се е изпишкала на разходките.Предполагам,че все още не може да се отпусне,като и гледам опашчицата между краката и уплашения поглед!Взехме я от нещо като развъдник,където кученцата живеят в нещо като клетки от зоопарк, навън,и не са били пипани от собствениците.Всичките бяха така страхливи,горкичките!
Публикувано: 06 January 2012 - 12:18 AM
Здравей 4ара. Честита нова година и от мен. Много неприятна история. Най-важното е да я обичате и да не и се карате. Накарайте я да се отпусне и да се почувства сигурна. А тези, които развъждат кученца в такива условия направо са за убиване. Смятам, че с времето кученцето ще се отпусне и ще преудолее стреса. Според мен разходките трябва да бъдат в по-спокойните часове на деня и на места където няма много хора и автомобили. Всеки един шум от кола или пък лай на други кучета ще я стресира допълнително, което на този етап не е желателно. Това е моето мнение макар, че да ти кажа честно аз имам точно обратния проблем. Моя сладур е толкова див, че просто нямам думи. Лае всичко, което се движи както и посяга да хапе. И така дано да съм успяла да ти помогна. Желая ти успех и пиши как се развиват нещата при вас.
Публикувано: 06 January 2012 - 06:18 PM
4ара много е важно кученцето от малко да се социализира, затова работете по въпроса от сега. Аз лично бих ви препоръчала да я срещате с хора (ваши близки и познати), които да Ви помогнат да я направите общителна. Кученцето Ви се страхува, защото няма доверие на хората, а те могат да го спечелят и да й покажат, че всъщност хората не са лоши. Ако кученцето ви е игриво това може да се постигне с игра, а ако е лакомо с вкусни наградки. Тоест ако тя е с непознат човек в стая трябва да поседи малко с него да свикне с миризмата му с образа му и да види, че той няма желание да я нарани. След това да се опита да си поиграе с любимата й играчка или да й предложи нещо вкусно. Това с храната има своя негатив - може да се научи да взима храна от непознати, така че си направете сметка.
Относно разходките съм съгласна pufy извеждайте я поне седмица - две на спокойни места без много кучета и хора (след това се опитайте лека-полека да я запознавате с други кучета и хора) и стойте навън докато малката не свърши работа. Тя е бебе и няма как да знае за какво излиза. Като се изходи или изпишка я похвалете дайте й нещо вкусно - тя трябва да знае, че Вие искате това от нея.
Относно разходките съм съгласна pufy извеждайте я поне седмица - две на спокойни места без много кучета и хора (след това се опитайте лека-полека да я запознавате с други кучета и хора) и стойте навън докато малката не свърши работа. Тя е бебе и няма как да знае за какво излиза. Като се изходи или изпишка я похвалете дайте й нещо вкусно - тя трябва да знае, че Вие искате това от нея.

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 09 January 2012 - 09:40 AM
Дарси също беше много страхлив. Не искаше да излиза и все гледаше да се прибере. Общо взето не беше социален-докосването от наша страна не му беше приоритет, а да не говорим за други хора. С времето свикна на вън и с нас също. Въпреки всичко е много недоверчив към други хора, но това си им е в кръвта..Така че, с много любов и търпение всичко ще си дойде на мястото :)

Публикувано: 21 January 2012 - 03:59 PM
Привет на всички! Raffy много сте сладки. Ако ми позволиш ще ти дам един съвет по отношение на дрискането на сладурчето. Аз имах същия проблем с моя хубавец , в началото си помислих, че е от храната и не се претесних много, но в един момент нещата доста се усложниха. Започна един сериозен дрисък придружен с повръщане на кръв. Стигнахме даже и до системи, антибиотик и така. Лекарят на моя Чък категорично ми забрани да му давам каквито и да е пастети и консерви поне докато не стане на 4-5 мес. Изживях голям кошмар. Сега вече е едно голямо момче и нямаме проблеми. Според мен мини само на гранули и постепенно вкарвай друга храна по мъничко. Това е от мен. Желая успех!
Публикувано: 21 January 2012 - 05:59 PM
Raffy много хубаво бебе си имате
pufy същото мога да кажа и за Чък - много е възмъжал и е отперил една хубава грива и опашка
той на колко месеца стана вече? до колкото си спомням беше малко по-малък от Шейн...
Малко снимки от днес... на последната вече едва гледаме (а ни остава 1 вечерна разходка
)

pufy същото мога да кажа и за Чък - много е възмъжал и е отперил една хубава грива и опашка

Малко снимки от днес... на последната вече едва гледаме (а ни остава 1 вечерна разходка

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 30 January 2012 - 01:35 PM
Привет на всички. Благодаря много ultima, наистина стана хубавец. На 17 март ще станем на една година. Имам един малък проблем с него. Не знам защо, но напоследък доста често повръща, сякаш от нищото. Не знам дали се тъпче много и яде бързо без да дъвче или има някакъв друг проблем. Иначе си е много жизнен и палав. Имал ли е някой подобен проблем. Ще съм много благодарна ако споделите. Чао за сега и целувки на всички пухчовци.