Нова кучешка поляна в пловдив добре дошли
Публикувано: 20 December 2009 - 11:48 AM
Публикувано: 20 December 2009 - 12:09 PM

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 20 December 2009 - 12:51 PM
Публикувано: 20 December 2009 - 04:15 PM
gloria,не знам за такова нещо,но е възможно...все пак,щом има градинка,която не се използва,защо да я даваме на хората с кучета,като някога (по-точно никога) ще се използва за дестка площадка...

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 19 January 2010 - 04:37 PM

Публикувано: 19 January 2010 - 05:20 PM

То хубаво питаш,но има към кого точно да се обърнеш,както направих аз-и ми отговориха,че скоро в кв.ЮЖЕН ще се изгради площадка.Давам ти адрес,където да си зададеш питането: direkcia_ecologia@abv.bg На мен ми отговори г-жа Й.Даскалова.Ето и част от нейния отговор:
"В закона за ветеринарномедицинската дейност и закона за защита на животните има описани редица задължения на собствениците на домашни куче, които ние от общинската администрация сме събрали на едно място за по-голямо удобство както за гражданите, така и за администрацията - в Наредба за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив, която си позволявам приложено да Ви изпратя. В раздел VІІ от общинската наредба има специална разпоредба, която задължава кметовете на районните администрации да определят и обособят такива места за свободно разхождане на домашни кучета, а също така и и да обявят на видно място в сградата на администрацията и в електронната страница на кметството списък на тези места. Кметство Южен има изготвен проект за изграждане на такова място в парк Кронщад, но единствено поради липса на финансови средства за 2009 г. проектът не се реализира, въпреки, че бе заложен като мероприятие за тази календарна година. Имаме уверението на ръководството на общината, че мястото може да се обособи в началото на 2010 г. Надявам се искрено, че то няма да е единственото за Вашия район. Можете обаче да подкрепите тази инициатива с писмено искане до кмета на района Ви за обособяване на такова място и в близост до мястото, където живеете. Повярвайте, това много ще помогне на администрацията да аргументира обособяването на повече такива места, тъй като има и достатъчно граждани, които пък са на мнение, че те са излишни или че пречат на спокойствието на живущите в близост до тези места.
Позволявам си и да Ви поздравя за това, че сте съвестен собственик на домашно куче, който освен задължителните за животното ваксинации, редовно заплаща и таксата за притежаване на куче, която пък е задължителна по Закона за местните данъци и такси. Уведомявам Ви, че в администрациите по райони сме въвели електронен регистър на домашните кучета и ще се радвам, ако Вашето име е вече въведено в него.
Допълнително ще Ви информирам за местата, които са определени за свободно разхождане във Вашия район.
Моля, пишете ни, ако имате и други въпроси или предложения."

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 19 January 2010 - 07:02 PM

Аз питам от месеци същото-единственото решение е да се съберем няколко поне собственика с регистрирани кучета и да подадем молба за такава полянка.Ако можеш да намериш още няколко ентусиасти-пишете ми и да го правим.
Публикувано: 20 January 2010 - 05:33 PM

Публикувано: 08 February 2010 - 08:56 AM
Мястото не е голямо, но все пак площадка ще има. До самият и вход има и чешмичка... а наоколо и пейки. Ако някой отвори и кафене наблизо... ще е отлично

Ееееех,размечтахме се...!

Публикувано: 19 February 2010 - 09:01 PM

Публикувано: 22 February 2010 - 05:04 PM
Много бързаш

По ред на номерата:
1. Площадката е в процес на строеж... т.е. не е завършена още.
2. По думите на работниците ще е най-модерната в града. В нея ще има алея с плочки за собствениците на домашните любимци и пейки, където да сядат и

3. Слуховете за платен вход са само слухове

Публикувано: 25 February 2010 - 08:59 AM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 25 February 2010 - 07:03 PM
Всъщност аз днес бях до Екология отделът на нашето кметство (Южен) и попитах за това.Ще има,живот и здраве,някъде към Била.Ама кога-не се знае.А за настоящата предвиждат кош за отпадъци,кутия за торбички,ръкавици и подобни консумативи за почистване след кучетата и пейки-те тепърва щели да се поръчват и може би ще се монтират чак наесен.Такси със сигурност няма да има-за вход.Още се работи вътре и ще има съоръжения за тренировки,както и бордюр от плочки.Днес вратата бе заключена с катинар,заради дорършителните работи вътре.