dmm, в 30 August 2011 - 10:50 PM, написа:
Според мен е комплексно. Предвид здравословното му състоянието вие жалейки го, неосъзнато сте го оставяли да се зъби и така той е възприел това за правило. Сега нов здравословно- както пишете, той е същия както е бил и преди в поведението, но вие сега си давате сметката за това. Коригирайте го. Няма да мине с времете, а ще се влоши, ако оставите нещата така.
БЛАГОДАРЯ ТИ от сърце за отговора,dmm!

Със сигурност не искам и няма да оставя нещата така!Не съм от хората,които оставят нещата,които до голяма степен зависят от тях,да се случват на самотек.Още в ситуацията с бийгъла,корегирах моментално и мисля,а и надявам се своевременно.Ще продължа да го правя при всяка подобна случка за напред

НО работата е там,че до преди един месец,всички кучета и котки правеха Марк дармадан отвсякъде и той се примиряваше,вдигайки главата високо и прибирайки ушите назад в отбранителна поза,изчаквайки търпеливо да бъде порядъчно надран,нахапан и проглушен от злобното лаене на опонента си,БЕЗ ДОРИ ДА СИ СБЪРЧИ ГОРНАТА ДЖУКА в знак на протест и предупреждение към другия куч.
Ръмженето до преди месец ни беше нещо АБСОЛЮТНО чуждо и нетипично .Той не е от кучетата,които си умират да лаят.Дори и при команда "ГЛАС",предпочита да изкара нещо като единично покашляне,надявайки се,че номерът ще мине,отколкото да се пъне да изкара огромното си гласище.
...да не пропусна да кажа,че 3 месеца живяхме на вилата,която се намира във вилна зона в доста дълбок гингирлик.Там почти няма хора,а кучетата са предимно едри и вързани в дворовете.Марк не е бил вързван НИКОГА.Живяхме на вилата,за да може да се движи спокойно из двора.600 кв м е/ с цел възстановяване след операцията.Всеки ден го разхождах по приблизително 1,5-2 часа и изминавахме около 2-3 км ,вървейки в умерено темпо.Поводът не сме използвали през този период,тъй като безлюдният район,в който бяхме не го налагаше,а и Марк няма навика да се отделя на повече от 5-10 м от мен,дори и когато е пуснат.
Оххх,голям ферман написах пак,но го направих с цел да Ви запозная колкото се може по-подробно с обстоятелствата и битието ни напоследък,за да може някой доста по-разбиращ от мен да анализира настоящата ситуация и надявам се да ми помогне със съвети

ГОТОВА СЪМ да отговоря на всякакви въпроси,с които заедно да изясним какво точно и защо се случва в главата на моето куче

В момента Марк е на 1 година и почти 5 месеца.
...Забравих!...Снощи мъжки доберман,който по принцип не е бил социализиран и иска да хапе всичко и всички,се зъбеше и скачаше да напада Марк.Двамата бяха на поводи.Марк НЕ изръмжа и не се изнерви....