НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...
#461 Guest_navar_*
Публикувано: 29 November 2012 - 01:04 PM
Публикувано: 30 November 2012 - 09:27 PM
Цитат
Искам да знам дали ако я пусна на мъжкар породата ще се изчисти ?
хехе :)
освен че "изчистване на породата" няма как да стане ... тва е смешно да се мисли дори , но има и други неща...
примерно от личен опит и скромни наблюдения, виждам и знам че кучетата имат доста , ама доста различен характер и маталитет , ако може така да се каже...
не казвам че мелезите са лоши , и те си имат свои преимущества в характера, но на 200% че се различават в породата.
т.е. казнао по просто - дори по характер, кучето е различно .
когато човек вникне малко повече, определено намира тези разлики.
и не става въпрос за дресировки или обучение... а за съспенса...
имал съм всякакви , виждам и как си общува с други породи , овчарки , хъскита, пудели, корсо , и т.н... всички са специфични...
но аз от ротвайлера съм възхитен.
нема такова куче.
Публикувано: 01 December 2012 - 06:40 AM
miro1a, в 30 November 2012 - 09:27 PM, написа:
и не става въпрос за дресировки или обучение... а за съспенса...
имал съм всякакви , виждам и как си общува с други породи , овчарки , хъскита, пудели, корсо , и т.н... всички са специфични...
но аз от ротвайлера съм възхитен.
нема такова куче.

Публикувано: 03 December 2012 - 11:38 AM
Seidd, в 02 December 2012 - 11:52 PM, написа:
Още мислем, че е. Ти прочете ли на Атанас Буров умните мисли малко по-назад? Дали ще ме разбереш, ако ти кажа, че написаното от него касае именно хора като теб и един виден скотовъд от Подбалкана в частност?
Остани си със здраве и спри да задаваш един и същ въпрос. Колкото и да питаш, отговорът винаги ще е този: щом няма документи за произход, кучето ти не може да бъде причислено към популацията на определена порода, демек е мелез.
Публикувано: 03 December 2012 - 04:28 PM
Публикувано: 03 December 2012 - 07:01 PM
g_tanov, в 03 December 2012 - 04:28 PM, написа:

Публикувано: 06 December 2012 - 03:12 PM
Seidd, в 06 December 2012 - 02:20 PM, написа:
Нищо му няма. Най-вече му няма документите, от които да разберем каква порода е. Без значение на теб кое, какво и как ти харсва или изглежда. И отново: специално за такива като теб цитирах Буров по-нагоре. Ако беше прочел, че и разбрал написаното, със сигурност щеше да спреш да си търсиш внимание във форума.
Публикувано: 07 December 2012 - 01:40 AM
Не знам дали си просто нискоинте................. или бързо изоста....., хората 100 пъти ти обясниха, ама ти НЕ, бълваш ли бълваш глупости. Сега, ще пиша бавно, за да ме разбереш ... евентуално, обяснявам като на КРАЙНО бавномислещ и тотално глуп.............. човек, когото дори не можеш да обидиш:
1) Направи ДНК тест за порода - ще излезнат поне 10 породи по опашката до твоето куче, от които нищо чудно и (примерно)болонка да има - ТОВА НЕ Е ЧИСТОПОРОДЕН РОТВАЙЛЕР
2) Липсата на родословни документи е равносилна на липса на акт за раждане - нямаш ли родословие на кучето, все едно нямаш акт за рждане - ТОВА НЕ Е ЧИСТОПОРОДЕН РОТВАЙЛЕР
3) Твърдения от сорта "дори изглежда по-добре ...." - дори и да е така, обвивката не означава качество - все едно Mitsubishi да го направиш на Lamborghini - цък за пример
4) Ако те видят в Европа с куче с рязана опашка така ще те издрусат, че ще си свалиш даже цялото имане от гърба си дето си го купил от аутлетите, бетер с бурканите от село и абонаментната карта за БДЖ с която пътуваш толкова често, колкото аз пътувам в метрото с моята карта на Метрополитен!
5) Явно мнението ти е високоценено, но това е само в твоето въображение!!!! Едва ли има някой в този форум, който да споделя "висококвалифицираното" ти мнение относно как трябва да изглежда един РОТВАЙЛЕР, явно ти си селекционер и съдия по порода, гОЛЕМ разбирач, дето в цял свят му търсят мнението! - Нито ми пука къв си, нито от къде си и нито кво работиш, дреме ми на шишарката за твоето мнение, ти си г-н НИКОЙ, приеми го, преглътни го и си живей живота. Нямаш право да правиш сравнение, когато не си компетентен по въпроса, особено когато страдаш от тотална липса на съответната квалификация. Все едно да влезнеш в съда и човека, който определя присъдата да е някой взет от битака или от пазара за зарзават!
Ако ще ми излизаш с тезата "това е моето мнение" - то моето мнение е че ти си гей, но това не те прави такъв, а и кой съм аз че да те съдя, когато (примерно) не знам белезите на съответната описана квалификация, а и кой съм че да те "съдя" за което, когато не разбирам от гейове!
6) Не е зле да се вслушваш/четеш в отговорите на въпросите, които задаваш, можеш даже и гугъл да питаш, когато отговорите съвпаднат от следвателно и явно света се върти в посоката, която е различна от посоката, в която ти искаш да се върти и явно грешката е в "твоя телевизор" ПРИЕМИ ГО!!!
7) Нечистопородното куче увеличава риска от нахапани хора (недай си Боже), (примерно), ако приемем примера описан в т.1 и кръвта на твоя "ротвайлер" има кръв на болонка, а от това по-голема гад своенравна и нервашка - НЕМА !!!! :-) (нищо лично, 10 кучета са ме хапали и 10-те бяха болонки) То замисли се върху комбинацията силен като ротвайлер и нервак като болонка в 1, .... дааам неочаквано СТРАШНА комбинация, но погледни го от хубавата страна ще станеш известен, ще пишат за теб по вестниците, как твоето куче е ухапало човек, как едвам са го спасили или не ... как е умрял в адски мъки, защото твоя "ротвайлер" с болонска кръв е предразположен към нервни изблици! Сигурно и по телевизията да те дават, ще засенчиш предавания като Биг Брадър и Шоуто на Слави взети заедно, ще си на 1-ва страница на всички вестници, може и закон да сменят заради теб! Ще е яко ....ти с по-красивото неродословно куче нахапало човек въпреки, че е уж възпитано, но пък е нервно като болонка или пинчер, а аз ще гледам сеира по новините по телевизията с моето - родословно и (хахах)не чак толкова красиво като твоето, но пък много по уравновесено, защото родителите му са минали изпити за развъдна годност, които тестват храктера на кучето и подлагат на тест нервната му система в много разнообразни ситуации, като стрелба с пистолет, градска пешеходна навалица и автомобилен трафик с клаксониращи коли от къде ли не и какво ли още не ... дали аз ще се притеснявам за кучето си и поведението му ... не няма.... колкото до теб. ... (не дай Боже) ти просто ще станеш поредния човек заради който ще се сложи черно петно на породата, само защото кучето ти прилича на ротвайлер НО НЕ Е ! Кофти, нали??? Направи си сам изводите и не обяснявай, че няма да стане, защото наистина не можеш да знаеш какво ще стане и какво няма да стане!
8) Нечистопородното куче не означава, че е по-лош домашен любимец, съответно, обичай си го, гледай си го, но приеми че това НЕ Е РОТВАЙЛЕР!
ТА, драги ми Смех........., хвани и направи добро на няколко бъдещи обречени живота и си кастрирай кучето, за да не стават дори и случайни грешки. Избий си от главата "ама то човещинка да топне чушката или да роди веднъж", защото няма нищо човешко в това да изхвърлиш 5-10 кученца/живота на улицата и да ги обречеш на глад,студ и бой!
Кастрацията увеличава живота на кучето!
Спри да си бъхтиш главата с това родословно ли ти е кучето или не, защото не ти е родословно и няма как да бъде такова!
Обичай го и го гледай с много любов и отговорност, защото колкото повече му дадеш, с толкова повече ще ти отвърне!
Peace!!!
МОД.
Моля спестявайте си епитетите и квалификациите по адрес на непознати, че и нови потребители, пък били те и крайно невежи и досадни в очите на много от нас.
Публикувано: 07 December 2012 - 10:04 AM
File_not_Found, в 07 December 2012 - 01:40 AM, написа:
Не знам дали си просто нискоинтелегентен или бързо изоставящ, хората 100 пъти ти обясниха, ама ти НЕ, бълваш ли бълваш глупости. Сега, ще пиша бавно, за да ме разбереш ... евентуално, обяснявам като на КРАЙНО бавномислещ и тотално глупав човек, когото дори не можеш да обидиш:
...........................................................................................................................................................................................................................
ТА, драги ми Смех............, хвани и направи добро на няколко бъдещи обречени живота и си кастрирай кучето, за да не стават дори и случайни грешки. Избий си от главата "ама то човещинка да топне чушката или да роди веднъж", защото няма нищо човешко в това да изхвърлиш 5-10 кученца/живота на улицата и да ги обречеш на глад,студ и бой!
Кастрацията увеличава живота на кучето!
Спри да си бъхтиш главата с това родословно ли ти е кучето или не, защото не ти е родословно и няма как да бъде такова!
Обичай го и го гледай с много любов и отговорност, защото колкото повече му дадеш, с толкова повече ще ти отвърне!
Peace!!!
Без нерви, уважаеми/а, светът нито е започнал, нито е свършил с поредния "]м@л@умник, решил да си купи нещо евтинко от пазара за стари коли в Димитровград. Там е място с прастари традиции в дистрибуцията на нашата порода...
Публикувано: 07 December 2012 - 10:39 AM
Преди време си купихме кученце от магазин в голям мол в София(приятелката ми се влюби в него от пръв поглед , а скоро след това и аз).
В магазина казаха , че кученцето идва от централна ветеринарна клиника - каквото и да значи това , а съответно от там на място ни потвърдиха.
Факт е ,че имаме паспорт, но няма родословие. За мен не е дори от значение дали е 100% чистокръвно. Питането ми е какво мислите - дали хората от
централна ветеринарна биха рискували името си и да продават мелези , които представят за ротвайлери. И ако не са мелези - защо
не дадат родословие.
ПС
Поклон пред хората, които наистина се занимават със запазването и развъждането на породата. Виждам колко време, усилия и внимание се изисква за едно
единствено кученце, а те го правят с години и с много ротвайлерчета.
Публикувано: 07 December 2012 - 12:03 PM
@klkv, чували ли сте за т.нар. puppy mills??? Отворете Google, потърсете клипове и изображения и ще видите от къде идват всички кученца продавани в зоомагазините, след като видите що е то puppy mills ще разберете защо нямат родословие и защо на повечето потребители в DOG.BG толерантността към такива продажби е НУЛЕВА!!!!
ВАЖНО!!! Имайте предвид, че някои от снимките и клиповете, на които може да попаднете, не са за хора със слаби сърца!!!
Peace!
П.П. Видео
Публикувано: 07 December 2012 - 12:28 PM
File_not_Found, в 07 December 2012 - 12:03 PM, написа:
@klkv, чували ли сте за т.нар. puppy mills??? Отворете Google, потърсете клипове и изображения и ще видите от къде идват всички кученца продавани в зоомагазините, след като видите що е то puppy mills ще разберете защо нямат родословие и защо на повечето потребители в DOG.BG толерантността към такива продажби е НУЛЕВА!!!!
ВАЖНО!!! Имайте предвид, че някои от снимките и клиповете, на които може да попаднете, не са за хора със слаби сърца!!!
Peace!
П.П. Видео
Мерси за разяснението. Явно места , в които хората изглеждат сякаш "обичат животните" също залагат на комерсиалното и гледат да изкарат лесни и бързи пари
за сметка на кученцата.
Публикувано: 07 December 2012 - 03:23 PM
zatiki, в 28 November 2012 - 05:46 PM, написа:
Искам да знам дали ако я пусна на мъжкар породата ще се изчисти ?
А другия въпроз е дали ако и купа нагръдник и закачам гума отзад да я тегли ще стане ли по силно кучето и дали ще направи релеф
Ето и снимки на кучето ми :)
Кучето си изглежда добре и по добре не се занимавай с родословието му. А по втория въпрос е лесно - водиш го редовно на фитнес и ще направи и релеф и бицепс и трицепс и т.н., а като види топка ще заиграе форхенд и бекхенд

Хайде успех.
Публикувано: 17 December 2012 - 08:41 AM
Цитат
Ето така започва всичко...

Публикувано: 29 December 2012 - 01:19 AM
Та искам да попитам както с другите кучета ли е при ротвайлера или малко по- трудно, защото съм чел че при тях трябва малко по- твърда ръка. Моля изкажете някакво мнение дали ще успее да се справи сама или трябва да ходи на специални дресировки с него.
Също така искам да попитам дали се появяват заболявания които са типични за породата или е здраво куче.. и какво да направи за да не я тегли когато излизат на разходка.. Как да направи че тя да доминира над такова силно куче, а не то над нея.. И ако може да ми кажете средно каква е цената на мъжките.. И дали кучето ще е по- спокойно ако е кастрирано
Благодаря предварително
Публикувано: 29 December 2012 - 02:49 PM
xarizanov, в 29 December 2012 - 01:19 AM, написа:
Всичко, което си прочел е точно така.. Приятелката ти няма да има проблеми ако се съветва с верните хора извън формата "квартални разбирачи", както и ако тренира с кучето. Тези неща са повече от задължителни за ротвайлера.
Публикувано: 29 December 2012 - 08:24 PM
Vasil92, в 29 December 2012 - 07:47 PM, написа:
На тази възраст кучето трябва да цока от майка си, а не да си му собственик и да се чудиш с какво да го храниш. Както и да е ... препоръчвам ти храна тип "STARTER" от която и да е от по-реномираните марки суха храна. Никакви млекца, попарки и бульончета.