Dog.bg Форуми : НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

#241 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 22 September 2010 - 01:11 PM

според правилата на форума спама е нежелан-без значение от кого е ,нали :) защо просто не бяха модерирани мненията за търсенето на мъж,вместо да се чешат езици...или за някои е позволено :)

#242 Потребителят е офлайн   Mitakapld Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2010 - 11:11 PM

Здравейте на всички !!! :rc_036:
Нов съм във форума и чета от няколко дена важните теми .
Живот и здраве другата събота или неделя ще е при мен така желаното от години кученце (ротвайлер) . :af_089:
Лощото е че живея в апартамент , знам че не е много подходящо място за гледане на куче особено от такава порода , но желанието ми е по голямо. :md_064:
Имам няколко въпроса като за начало а за напред и повече .....
Нямам възможност за куче от развъдник , намерих от човек родителите изглеждат добре и цената е приемлива .... в едната тема четох че щом родителите са добри и кученцето е като тях ? Нали не греща?
Също така ще се радвам на съвети за ветеринар в Пловдив който да ми препоръчате ...?
Коя марка храна да взема за малкия който навършва 40-сте си дни другата седмица :dog: ..........четох и няколко противоречиви мнение за колко пъти и по колко да се храни , така че може и затова няколко съвета с вече запознатите и знаещи хора.....?

Благодаря ви предварително !!!! :ba_025:

#243 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 06:37 PM

Здравеи Mitakapld и добре дошъл!!! Дано нашия форум ти бъде полезен ...
Сега по въпросите.. Отностно това, че щом майката и бащата са да добри значи и кученцето трябва да е, аз само мога да ти кажа, че предимствтото на развъдниците е:

Първо, че правят всички нужни изследвания на кучетата, Второ, че какво ще е кученцето не зависи само от майката и бащата, а и от дядото, бабата и другите роднини. Защото има гени(както при хората ) , които се предават през поколения. Най-важното е, че като си вземаш кученце от развъдник си в голяма степен сигурен, че няма да има наследствени болести.

За храната... зависи с какви възможности разполагаш, ако можеш храни с висок клас гранулирана храна, защото тя има всички нужни добавки и няма да има нужда да копуваш отделно. За количеството пише на опаковката и ще е най-добре да се консултираш с ветеринар.

И последно да кажа за апартамента (че стана много дълго) - не е проблем да живее в апартамент, но трябва да го разхождаш редовно.
Дано да съм била полезна.
Поздрави и лека вечер !!! :ba_025:
По другите въпроси нека се изкажат по компетентите от мен . :dog: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#244 Guest_navar_*

Публикувано: 28 October 2010 - 05:35 PM

за ветеринарите в пловдив си има тема-прочети я..за хранене и грижа за ротвайлера има тема -прочети я..всъщнот има сума ти теми за хранене,отглеждане и възпитание..досега трябваше да си прочел всичко..
кажи в кой квартал си за да ти препоръчаме вет..с какво смяташ да храниш-натурално,гранула...

#245 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 09:40 PM

Показване на мнениетоMitakapld, в 24 October 2010 - 09:16 PM, написа:

... в едната тема четох че щом родителите са добри и кученцето е като тях ? Нали не греща?
... Коя марка храна да взема за малкия който навършва 40-сте си дни другата седмица :dog: ..........четох и няколко противоречиви мнение за колко пъти и по колко да се храни ...

Това да пълни глупости! Не те знам какво си чел, но грешиш. Не се сещам за някой, достатъчно ... безрасъден да дава такива гаранции. Ще е такова, каквото си го възпиташ.
Марката на храната си я избираш ти. Премиум или среден клас, зависи от бюджета ти.
Хранения - 4 и така до 6 месечна възраст.

#246 Guest_navar_*

Публикувано: 30 October 2010 - 10:43 AM

Показване на мнениетоarcana, в 29 October 2010 - 09:45 PM, написа:

Марката на храната си я избираш ти. Премиум или среден клас, зависи от бюджета ти.
Хранения - 4 и така до 6 месечна възраст.

хахаха,ееех тази гранула...аз пък бих казал-месо,ориз,извара ,яйца и зеленчуци..
ако имаш нужда от помощ с отглеждането,възпитанието,храненето или каквото и да е-звънкай:) ще помагаме

#247 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2010 - 11:54 PM

отдавна се чудия дали Зевс - сега 6.5 месеца - е ротвайлер или пумияр. Купих ме го за ротвайлер но главата му не е така широка и музуната леко дълга. Лекаря ме уверява че ще порасне но мен ме гождят съмнения. Той е 32 кг и е около 60 см висок-от хълбока до земята. Силно се надябам доктора да е прав но все пак ме интересува и вие какво мислите.
За първи път гледам тази порода и стандартите ги четох,но ми трудно да гадая дали той е чист.
Благодаря ви предварително.

МОД.

В този форум, мнозина от нас предпочитат да вярват, че само хората могат да бъдат "пумияри". Нека приемем, че нерасовите кучета са просто мелези, неродословни кучета, "кръстоски" и пр. фолклор.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#248 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 November 2010 - 12:00 AM

Ако е "пумияр" какво, ще го изхвърлите ли?
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 12:06 AM

Не разбира се,но все пак ми се ще да знам какъв е.Да не говорим че ми струва ужасно много ,но това е тема на друг разговор.

#250 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 12:10 AM

Виждам,че сте нов във форума,ако се разровите и прочетете ще разберете,че единственото доказателство за принадлежност към породата е родословието. Но това не Ви пречи да обичате кучето,а следващия път си купете от легитимен развъдник и няма да се чудите каква порода е.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 November 2010 - 12:22 AM

Кучето ви не е ротвайлер и няма и да стане, в предишния пост е обяснено :)
Искрено се надявам след прочетеното да не изхвърлите кучето, което лятото ви е струвало толкова много.............
User's Signature

Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 12:23 AM

Това го знам доста добре!Не живея в БГ а в а Дубай.Тук е мн.трудно да купиш куче,развъдници няма!ада не говорим че и да отидеш в магазин няма да намериш Рот,а малка порода куче.Второ и не маловажно е че ми струва ужасно много!Не ми се ще да сравнявам но повече от 2000 лв!
Сега може и да ме разберете!Търся мнение не уроци и глипави въпроси дали ще го изхвърля или не!

#253 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 November 2010 - 12:30 AM

2000 лв. нищо не са, особено за стандартите в Дубай.
А рота хич не е малка порода.

Аз спирам до тук, очевидно нямате представа нито какво е ротвайлер, нито как се гледа куче, нито колко разходи изисква!

П.С. Мнения тук - много, снимки също, как се гледа и т.н. още повече!
User's Signature

Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 12:30 AM

На вас със заядливите нападки - не се изказвайте неподготвена!Изобщо не сте наясно със ситуацията а и не ме познавате!За ваша инфовмация имен кокер на почти 16 години,което винаги е играло с бездомни кучета които съм хранила почти всяка вечер!Никога не ми било минало през ума да изхвърля живо същество на улицата!

#255 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 12:36 AM

Не знам откъде черпите инфо но 2000 са около 5000 дирхама,което е 1000€ не знам нашите в БГ а и в САЩ да има такава тема за Рот!Да говорим с факти в САЩ чистокръвен рот струва между 850-1000$

#256 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 12:43 AM

От отдавна съм на мнение че в БГ нищо няма да се промени докато има хора като вас елена07!
Не нападайте без нищо да са ви направили!От изказванията ви лъха само злоба!
Ще ми се да знам около струва Рот в БГ-чистокръвен навярно като вашият! :)

#257 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2010 - 03:38 AM

Ще си позволя да изкажа мнение,но не по въпросът дали кучето е ротвайлер.От известно време ми прави впечатление изключително силно проявената словесна агресия в голяма част от темите в този форум-понякога основателна,но в голяма част от случаите напълно неоснователна.
Когато някой пита дали кучето му е еди каква си порода,как точно се разбира ,че ако отговорът е отрицателен,кучето ще бъде изхвърлено незабавно?Не го разбирам.Влизам и в чужди форуми,разискват се същите теми,има същите въпроси,и там се търсят домове на изоставени животни,и то на такива, на които датата за евтаназия е известна.Няма такова грубо отношение,няма такова нападане без причина,няма такова дамгосване на всеки позволил си да попита нещо.Нека не забравяме,че за голяма част от хората,родословието е документ за да ходиш на изложба.Грубото безпричинно отношение отказва хората да четат и да се ограмотяват по темите разисквани в този форум.Едно нормално отношение може да привлече някой да се зачете,да разбере,да протегне ръка за помощ.Който не може да се придържа към нормалният тон,по-добре да не пише.

Не искам да обидя никого,уважавам труда който се полага за да се помогне на бездомните животинки при ненормалните условия в нашата страна.Просто едно мнение.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#258 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 09:12 AM

Човека иска да разбере какви са приликите и разликите с породата ротвайлер,ако може някой запознат да му обясни.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   komodeno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 09:54 AM

Абсолютно сте прав.Отидеш ми се искаше да знам дали Зевс е ротвайлер или не.Не планирам да го ихварля!Ние всички в кащи го обичаме.Децата ми са по цял теб с него! Ветеринарният ни лекар ни казва че главата му ще порасне и че Зевс е представител на породата.Все пак в този форум има спецялисти които биха могли да изкажат мнение.Ние на изложба няма да го водим но все пак е добре да знаем дали е смесен или не!
Всеки на мое място б попитал същия въпрос.Споменах че кучето ми е струвало доста имайк напредвид че месец преди да вземем Зевс закупихме Ротвайлер внесен от русия-100% представител на породата.Купихме го от магазин и веднага го заведохме на лекар да бъде приятели.Кученцето имаше хрема,а и докторът установи че има и температура.Увери ни че с медикаменти ще се оправи и Ние разбирасе му купихме препоръчаните лекарства.След точно 48 часа кученцето ми умря в ръцете пред очите на 5 годишната ми дъщеря.Може да си представите какво е изживяло детето а и на мен не ми беше никак весело.Оказа се че е било болно от distember но и доктора и продавача просто са гледали да изкаскарат малко пари на наш гръб.
Ето как в после Зевс попадна у нас-след едномесечно издирване на ротвайлер само това намерихме.Кученцата бяха 6 абсолютно еднакви,в добро здраве и много сладки.Мъжа ми харесал Как смелото и игривото и го закупил.Кученцето беше само на 6 седмици с много големи лапи и леко недохранено.Спечели сърцата на всички в къщи та дори и да се окаже "Пуми" както го наричаме на шега!
Дано сега ме разберете!
Благодаря за подкрепата от страна на lagunano1 и desi79

#260 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 03 November 2010 - 10:16 AM

Айде и аз да се включа...
Първо кучето определено не е ротвайлер, както вече стана ясно.
Второ, съфорумничката Ви попита за изхвърлянето, защото по един или друг начин се занимава с бездомни кучета, огромна част, от които са били изхвърлени от собствениците им... все подобни на някаква порода... та има много горчив опит. Това не е заяждане, а болна тема у нас.
Трето, куче закупено от магазин... няма как да е родословно. Истинския развъдчик никога няма да позволи негово куче да попадне за продан в магазин. Обикновено от магазина или не предоставят документи за кучетата или дават някакви фалшиви такива.
Съжалявам за починалото кученце, в България подобни случки са ежедневие и въпреки това хората продължават да стимулират продажбата на кучета в зоомагазини...
Четвърто, в този форум не одобряваме думата "помияр".
Има много за четене тук, интересни и важни теми, надявам се да намерите полезна за Вас и Вашето куче информация.
User's Signature

Качена снимка

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема