НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...
Публикувано: 24 October 2010 - 11:11 PM

Нов съм във форума и чета от няколко дена важните теми .
Живот и здраве другата събота или неделя ще е при мен така желаното от години кученце (ротвайлер) .

Лощото е че живея в апартамент , знам че не е много подходящо място за гледане на куче особено от такава порода , но желанието ми е по голямо.

Имам няколко въпроса като за начало а за напред и повече .....
Нямам възможност за куче от развъдник , намерих от човек родителите изглеждат добре и цената е приемлива .... в едната тема четох че щом родителите са добри и кученцето е като тях ? Нали не греща?
Също така ще се радвам на съвети за ветеринар в Пловдив който да ми препоръчате ...?
Коя марка храна да взема за малкия който навършва 40-сте си дни другата седмица

Благодаря ви предварително !!!!

Публикувано: 25 October 2010 - 06:37 PM
Сега по въпросите.. Отностно това, че щом майката и бащата са да добри значи и кученцето трябва да е, аз само мога да ти кажа, че предимствтото на развъдниците е:
Първо, че правят всички нужни изследвания на кучетата, Второ, че какво ще е кученцето не зависи само от майката и бащата, а и от дядото, бабата и другите роднини. Защото има гени(както при хората ) , които се предават през поколения. Най-важното е, че като си вземаш кученце от развъдник си в голяма степен сигурен, че няма да има наследствени болести.
За храната... зависи с какви възможности разполагаш, ако можеш храни с висок клас гранулирана храна, защото тя има всички нужни добавки и няма да има нужда да копуваш отделно. За количеството пише на опаковката и ще е най-добре да се консултираш с ветеринар.
И последно да кажа за апартамента (че стана много дълго) - не е проблем да живее в апартамент, но трябва да го разхождаш редовно.
Дано да съм била полезна.
Поздрави и лека вечер !!!

По другите въпроси нека се изкажат по компетентите от мен .

#244 Guest_navar_*
Публикувано: 28 October 2010 - 05:35 PM
кажи в кой квартал си за да ти препоръчаме вет..с какво смяташ да храниш-натурално,гранула...
Публикувано: 29 October 2010 - 09:40 PM
Mitakapld, в 24 October 2010 - 09:16 PM, написа:
... Коя марка храна да взема за малкия който навършва 40-сте си дни другата седмица

Това да пълни глупости! Не те знам какво си чел, но грешиш. Не се сещам за някой, достатъчно ... безрасъден да дава такива гаранции. Ще е такова, каквото си го възпиташ.
Марката на храната си я избираш ти. Премиум или среден клас, зависи от бюджета ти.
Хранения - 4 и така до 6 месечна възраст.
#246 Guest_navar_*
Публикувано: 30 October 2010 - 10:43 AM
arcana, в 29 October 2010 - 09:45 PM, написа:
Марката на храната си я избираш ти. Премиум или среден клас, зависи от бюджета ти.
Хранения - 4 и така до 6 месечна възраст.
хахаха,ееех тази гранула...аз пък бих казал-месо,ориз,извара ,яйца и зеленчуци..
ако имаш нужда от помощ с отглеждането,възпитанието,храненето или каквото и да е-звънкай:) ще помагаме
Публикувано: 02 November 2010 - 11:54 PM
За първи път гледам тази порода и стандартите ги четох,но ми трудно да гадая дали той е чист.
Благодаря ви предварително.
МОД.
В този форум, мнозина от нас предпочитат да вярват, че само хората могат да бъдат "пумияри". Нека приемем, че нерасовите кучета са просто мелези, неродословни кучета, "кръстоски" и пр. фолклор.
Публикувано: 03 November 2010 - 12:10 AM
Публикувано: 03 November 2010 - 12:23 AM
Сега може и да ме разберете!Търся мнение не уроци и глипави въпроси дали ще го изхвърля или не!
Публикувано: 03 November 2010 - 12:30 AM
А рота хич не е малка порода.
Аз спирам до тук, очевидно нямате представа нито какво е ротвайлер, нито как се гледа куче, нито колко разходи изисква!
П.С. Мнения тук - много, снимки също, как се гледа и т.н. още повече!
Публикувано: 03 November 2010 - 12:30 AM
Публикувано: 03 November 2010 - 12:43 AM
Не нападайте без нищо да са ви направили!От изказванията ви лъха само злоба!
Ще ми се да знам около струва Рот в БГ-чистокръвен навярно като вашият! :)
Публикувано: 03 November 2010 - 03:38 AM
Когато някой пита дали кучето му е еди каква си порода,как точно се разбира ,че ако отговорът е отрицателен,кучето ще бъде изхвърлено незабавно?Не го разбирам.Влизам и в чужди форуми,разискват се същите теми,има същите въпроси,и там се търсят домове на изоставени животни,и то на такива, на които датата за евтаназия е известна.Няма такова грубо отношение,няма такова нападане без причина,няма такова дамгосване на всеки позволил си да попита нещо.Нека не забравяме,че за голяма част от хората,родословието е документ за да ходиш на изложба.Грубото безпричинно отношение отказва хората да четат и да се ограмотяват по темите разисквани в този форум.Едно нормално отношение може да привлече някой да се зачете,да разбере,да протегне ръка за помощ.Който не може да се придържа към нормалният тон,по-добре да не пише.
Не искам да обидя никого,уважавам труда който се полага за да се помогне на бездомните животинки при ненормалните условия в нашата страна.Просто едно мнение.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 03 November 2010 - 09:54 AM
Всеки на мое място б попитал същия въпрос.Споменах че кучето ми е струвало доста имайк напредвид че месец преди да вземем Зевс закупихме Ротвайлер внесен от русия-100% представител на породата.Купихме го от магазин и веднага го заведохме на лекар да бъде приятели.Кученцето имаше хрема,а и докторът установи че има и температура.Увери ни че с медикаменти ще се оправи и Ние разбирасе му купихме препоръчаните лекарства.След точно 48 часа кученцето ми умря в ръцете пред очите на 5 годишната ми дъщеря.Може да си представите какво е изживяло детето а и на мен не ми беше никак весело.Оказа се че е било болно от distember но и доктора и продавача просто са гледали да изкаскарат малко пари на наш гръб.
Ето как в после Зевс попадна у нас-след едномесечно издирване на ротвайлер само това намерихме.Кученцата бяха 6 абсолютно еднакви,в добро здраве и много сладки.Мъжа ми харесал Как смелото и игривото и го закупил.Кученцето беше само на 6 седмици с много големи лапи и леко недохранено.Спечели сърцата на всички в къщи та дори и да се окаже "Пуми" както го наричаме на шега!
Дано сега ме разберете!
Благодаря за подкрепата от страна на lagunano1 и desi79
Публикувано: 03 November 2010 - 10:16 AM
Първо кучето определено не е ротвайлер, както вече стана ясно.
Второ, съфорумничката Ви попита за изхвърлянето, защото по един или друг начин се занимава с бездомни кучета, огромна част, от които са били изхвърлени от собствениците им... все подобни на някаква порода... та има много горчив опит. Това не е заяждане, а болна тема у нас.
Трето, куче закупено от магазин... няма как да е родословно. Истинския развъдчик никога няма да позволи негово куче да попадне за продан в магазин. Обикновено от магазина или не предоставят документи за кучетата или дават някакви фалшиви такива.
Съжалявам за починалото кученце, в България подобни случки са ежедневие и въпреки това хората продължават да стимулират продажбата на кучета в зоомагазини...
Четвърто, в този форум не одобряваме думата "помияр".
Има много за четене тук, интересни и важни теми, надявам се да намерите полезна за Вас и Вашето куче информация.