Dog.bg Форуми : НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

#301 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2011 - 05:40 PM

Да,Коко!Вече знам,че за в бъдеще НЕ БИХ купила куче от някой си никой.За съжаление си научих урока по възможно най-трудния и болезнен начин....:dh_188:....,но се подлъгах от факта,че на 11-годишният ни ДЗвер,освен за годишна ваксина,не му се е налагало да посещава ветеринарен кабинет.Сега осъзнавам,че просто си е късметлия,за да няма сериозни здравословни проблеми.
Относно парите за РАСОВО куче-такива НЯМАХ!Майка беше починала твърде скоро,а покрай грижите за това бебе-мелезче,не ми оставаха време и сили,за да се самосъжалявам....Исках просто да отгледам,възпитам и обуча едно малко,сладко,чаровно и предано същество,което да обича и подкрепя безрезервно един вдовец,ненавиждащ самотата,останал сам твърде рано.....
Знам,че НЯМА да приемеш аргументите ми,но съм искрена.
В заключение и за успокоение на Вас-развъдчиците тук само ще кажа,че нямам АБСОЛЮТНО НИКАКВО намерение да позволя на Марк да има поколение!!!!!!Майк опазих толкова години и Марк ще успея....Не бих подложила,и то съвсем съзнателно никой стопанин на тази емоционална буря и това ходене по мъките,които ни съпътстват и най-вероятно ще продължат....НИКОЕ евентуално куче-бебе не трябва да бъде УМИШЛЕНО обричано на неописуеми и непрестанни болки,само и само някой темерут да вземе някои лев от продажбата му.ПРЕСТЪПНО Е!!!!

БЛАГОДАРЯ,че ме изслушахте!
User's Signature

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!

#302 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 January 2011 - 11:30 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   ДОКТОРЕТО Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 03:16 PM

Колкото и да му се приказва на човек кое е редно и кое не, кое е горещо и кое е студено, няма да повярва и да разбере докато сам не си " счупи главата".

И малко черен хумор: ако няма кой да се върже на търгашите, ветеринарите какво ще правят? :eg_033:

#304 Потребителят е офлайн   Танита Икона

Публикувано: 24 March 2011 - 09:59 PM

Здравейте, нова съм във форума но съм любителка на породата ротвайлер още от дете. Най накрая дойде време да си збъдна детската мечта и да си взема рот. Изчетох почти целия форум преди да се рагистрирам и имам само два въпроса на които се надявам да получа отговори.
Първият ми въпрос е как изглежда родословието на едно куче? Ако може да дадете някакъв линк или снимка на самото родословие( питам защото една моя приятелка си купи кученце уж от развъдник с родословие и всичко и като реши да ходи на изложба се оказало че родословието е фълшиво) за това ви моля ако може някои да постне снимка на истинско родословие.
Вторият ми въпрос е може ли куче с родословие да се кастрира и пак да си запази родословието и да ходи по изложби(нито аз, нито съпругът ми имаме намерение да се занимаваме с развъждане).
Благодаря предварително за отговорите.

#305 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 March 2011 - 02:12 AM

Здравейте,
И добре дошла в този форум:smile:
По ред на зададените въпроси отговарям така:
1. Аз, ако имам набор от документи (в случая родословия) не бих ги побликувала в публичен сайт. Приемете го за моя прищявка. Това не означава, че други няма да го направят, ако имат желание :md_064:
2. Родословието е документ, доказващ породността на даденото куче. Но не всяко куче е типичен представител на породата. Затова има пет клас и шоу клас кученца и затова не всяко куче трябва да остави поколение от родословните, да не говоря пък за неродословните. Породата се поддържа от най-добрите нейни представители. Тези, които не отговарят на изисквания и стандарти, просто не създават поколения и е желателно да се кастрират или да бъдат пазени да не създават поколение. Но предвид личните интереси - най-често да се препечелят пари или изтърканото " моето куче е страхотно и трябва да си има дечица, за да изпита удоволствието", често сме свидетели на такива случки и събития и техните нежелани поколения..
И в този ред на мисли, искам да ви поздравя, че мислите за кастрация, а не за малки сладки кученца!!! Радвам се, че има отговорни хора като вас!!!

П.п. Дали е възможно, ако не е конфиденциано разбира се, да ни разкажете как, от къде и по какъв начин се сдоби вашата приятелка с "родословното" си кученце?!? :smile:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#306 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2011 - 06:02 PM

Айде сега някой да ми обясни ПОДРОБНО защо са истрити моите постове.Това означава ли че нямам право да публикувам снимки на кутретата???????????Плюс това нямам за цел да популяризирам кучилото с цел набиране на купувачи а просто да поставя малко сладурски снимки
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#307 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 11:03 AM

ШАРЕН СВЯТ! И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ХОРАТА НЕПРЕКЪСНАТО БИВАТ ПОДЛЪГАНИ ОТ ЛАКОМИЯТА И НЕВЕЖЕСТВОТО СИ

Качена снимка

Цитат

Продавам бебе ротвайлер женски породист .Майка ротвайлерка и баща ротвайлер..

Цитат

Мъжки ротвайлер запложда разгонени кучки. - Произход ЮАР. -Той е сао на 2,5 годинки,а за 2 месеца заплоди 4 кучки и ги повтори. -Чакаме кученца....

Мъжки ротвайлер търси женски за създаване на поколения.
Кучето е в отлична форма на 4г, прави чудесни поколения.
Намриаме се в центъра на град София може да се свържете с нас на:
телефон 08.....
скайп i_l
емайл -
една наша стара форумна позната :)
А за тези които си търсят кученце от породата ротвайлер в момента имаме малко родени на 4.05.10

Цитат

Злобен с паспорт и ваксини.Може корекция в цената. -700 лева
... това ми е особено любимо

Цитат

Купувам мъжки ротвайлер до 50 дни, от цялата страна снимки на него, майката и бащата !

Цитат

Продавам елитни ротвайлери на 55 дена. Цена 140 лв. ( или по договаряне). Няма значение от кой край на България сте,ние ще Ви дойдем на крака !

Цитат

Продавам ротваилер с радословие на 6 месеца женски от родители шампиони в много добро састояние.600 лева

Цитат

Търся ротвайлерчета до 80лв. Може и кръстоска между ротвайлер и немска овчарка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#308 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 19 April 2011 - 09:37 PM

Ех Българио, Българиоооо! :dh_188:
User's Signature

#309 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 11:17 AM

здравейте имам един въпрос относно избора на рот. имам избор да избера от две мъжки. в моменто са на 40 дена едното е по малко и не му се чува гласа, другото не спира да лае и е доста по едричко. кое от двете. благодаря предварително

#310 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 01:40 PM

Показване на мнениетоfabrizio, в 26 May 2011 - 09:17 AM, написа:

здравейте имам един въпрос относно избора на рот. имам избор да избера от две мъжки. в моменто са на 40 дена едното е по малко и не му се чува гласа, другото не спира да лае и е доста по едричко. кое от двете. благодаря предварително

Ами от едно и също кучило ли са? Какав е характера на майката, а на бащата? А вие какво сте си мечтали, когато сте се спряли на тази порода? Какво куче може да отглеждате: с по-уравновесен характер или по-темпераментно? Няма как някой вместо Вас да избере правилното куче съгласно Вашите виждания и Вашия начин на живот. Всеки сам трябва да си прецени на база къде живее, с какво време разполага и т.н. и т.н. Избора на куче е важен момент и трябва добре да се обмисли. Това не е вещ, която може някъде да складирате или да не й обръщане внимание, когато решите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#311 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 11:14 AM

здравей, да от едно кучило са,майката е спокойна бащата е по буен по думите на собственика.живея в къща с двор не много голям около 70кв.така че ще живее на двора разбира се и къща за него сме купили.не мисля да стой варзано.пакости ще прави знам но и ние сме правили като малки.относно характера донякъде съм запознат знам че искат и пробват в всеки един момент да налагат своето,но мисля че ще се справим.няма да бъде захвърлено в някои ъгъл. ще му бъде осигурено всичко от а до я. и най вече много внимание.аз съм на този принцип или го гледеш както трябва или по добре не го взимай.

#312 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 10:25 AM

Здравейте отново!
Доста отдавна не съм се включвала във форума,но сега мисля че ми се налага да го направя отново:dh_188:
Бях писала за кученцето ми Марк,което се оказа с ТБД и претърпя операция през януари.
За щастие....и да чукна на дърво,всичко покрай здравословното ни състояние вече е наред.Разбирайки,че имаме и четвърта лапа,която след дълги месеци на постоянни физиотерапии и умерени поетапни натоварвания,може да се използва пълноценно и без болка,се превърнахме в тайфун-търчим като изумени и умопомрачени...:dog:
Марк продължава да бъде същото лигаво,любвеобилно и НЕДЕЛЯЩО хора куче,обожаващо деца,възрастни и животни:ba_025:
Нещото,което ме тревожи обаче е,че от скоро започна да се зъби на други мъжки кучета,а аз не искам да проявява никаква агресия към никой...
Отначало реших,че просто си пази задницата,знаейки,че му е слабо място и реагира остро,когато по-едро от него куче скочи рязко около нея,НО снощи се озъби и на мъжки добродушен бигъл,който по никакъв начин НЕ го застрашаваше.:dh_188:
Моля,дайте ми идеи това ревност,агресия или пубертет е!?...,за да се опитам да корегирам това поведение своевременно,преди да ескалира...
User's Signature

#313 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 August 2011 - 10:50 PM

Според мен е комплексно. Предвид здравословното му състоянието вие жалейки го, неосъзнато сте го оставяли да се зъби и така той е възприел това за правило. Сега нов здравословно- както пишете, той е същия както е бил и преди в поведението, но вие сега си давате сметката за това. Коригирайте го. Няма да мине с времете, а ще се влоши, ако оставите нещата така.
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 August 2011 - 10:51 PM

Оххх, да се смее ли или да плаче човек ....
Това е нагледен пример какви развъждачи има:

Цитат

БЕБЕ РУСКИ РОТВАЙЛЕРПорода : Ротвайлер
Данни :
ГОДИНИ:Кучето е на 10 месеца може да го видите ако пожелаете :)
ПОРОДА:Руска кръв!
ЗДРАВЕТО МУ:ПЕРФЕКТНО!ИМА СИ ВСИЧКИ ВАКСИНИ,ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ ПАСПОРТ И ДР.
РОДИТЕЛИ(бащата):Бащата е русия внесен РОДИТЕЛИ(майката):Майката е от клуб за развъдници на ротвайлери!
ХРАНА:Храни се само със качествени като-роял канин!
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА РАСТЕЖ НА КУЧЕТО:Не съм му давала защото не се нуждае от тях!
ЦЕНАТА МУ:МОЖЕ И ПО ДОГОВАРЯНЕ
ГЕНА НА КУЧЕТО:Голям с масивно тяло и голяма лапа!
КИЛОГРАМИ:Сега е на 10 месеца и тежи 46-50 кг. Давам гаранция,че ще тежи най-малко 60-65 кг.
ХАРАКТЕРА МУ:ВНИМАНИЕ Кучето е МНОГО добър пазач!Гаранция ви давам!
Опасен е към хора които нападад или бутат дори на шега стопанина,ВЕДНАГА НАПАДА!!!(За повече информация тел.0879 хххххх)nобича бебета .nмрази хора с черна кожа (негри,ромски произход)
ИЗИСКВАНИЯ ОТ КОПЯВАЧА НА КУЧЕТО:Давам го САМО на отговорни хора!
НЕ ДАВАМ НА:пазачи на обекти и хора които искат да го бият с други кучета! Искам да отбележа. . . Кучето напада хора ако стопанинъг му го накара ! внимавайте!rnповече снимки - a скайп...nили да го видите на живо
Качена снимка

Взето е от обява в нета
User's Signature

#315 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 08:33 AM

Показване на мнениетоdmm, в 30 August 2011 - 10:50 PM, написа:

Според мен е комплексно. Предвид здравословното му състоянието вие жалейки го, неосъзнато сте го оставяли да се зъби и така той е възприел това за правило. Сега нов здравословно- както пишете, той е същия както е бил и преди в поведението, но вие сега си давате сметката за това. Коригирайте го. Няма да мине с времете, а ще се влоши, ако оставите нещата така.

БЛАГОДАРЯ ТИ от сърце за отговора,dmm!:ba_025:
Със сигурност не искам и няма да оставя нещата така!Не съм от хората,които оставят нещата,които до голяма степен зависят от тях,да се случват на самотек.Още в ситуацията с бийгъла,корегирах моментално и мисля,а и надявам се своевременно.Ще продължа да го правя при всяка подобна случка за напред:ba_025:
НО работата е там,че до преди един месец,всички кучета и котки правеха Марк дармадан отвсякъде и той се примиряваше,вдигайки главата високо и прибирайки ушите назад в отбранителна поза,изчаквайки търпеливо да бъде порядъчно надран,нахапан и проглушен от злобното лаене на опонента си,БЕЗ ДОРИ ДА СИ СБЪРЧИ ГОРНАТА ДЖУКА в знак на протест и предупреждение към другия куч.
Ръмженето до преди месец ни беше нещо АБСОЛЮТНО чуждо и нетипично .Той не е от кучетата,които си умират да лаят.Дори и при команда "ГЛАС",предпочита да изкара нещо като единично покашляне,надявайки се,че номерът ще мине,отколкото да се пъне да изкара огромното си гласище.
...да не пропусна да кажа,че 3 месеца живяхме на вилата,която се намира във вилна зона в доста дълбок гингирлик.Там почти няма хора,а кучетата са предимно едри и вързани в дворовете.Марк не е бил вързван НИКОГА.Живяхме на вилата,за да може да се движи спокойно из двора.600 кв м е/ с цел възстановяване след операцията.Всеки ден го разхождах по приблизително 1,5-2 часа и изминавахме около 2-3 км ,вървейки в умерено темпо.Поводът не сме използвали през този период,тъй като безлюдният район,в който бяхме не го налагаше,а и Марк няма навика да се отделя на повече от 5-10 м от мен,дори и когато е пуснат.
Оххх,голям ферман написах пак,но го направих с цел да Ви запозная колкото се може по-подробно с обстоятелствата и битието ни напоследък,за да може някой доста по-разбиращ от мен да анализира настоящата ситуация и надявам се да ми помогне със съвети:dh_188:
ГОТОВА СЪМ да отговоря на всякакви въпроси,с които заедно да изясним какво точно и защо се случва в главата на моето куче:ba_025:
В момента Марк е на 1 година и почти 5 месеца.
...Забравих!...Снощи мъжки доберман,който по принцип не е бил социализиран и иска да хапе всичко и всички,се зъбеше и скачаше да напада Марк.Двамата бяха на поводи.Марк НЕ изръмжа и не се изнерви....
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 August 2011 - 09:39 PM

За съжаление, няма как да получиш тук помощта, която очакваш, защото никой не би се наел да даде виртуален съвет в обучението, та дори и елементарен, защото ти виждаш нещата по един начин, а един специалист ще види по друг, когато е в реална среда и случка.А ти имаш нужда точно от опитен човек, защото няма нищо по страшно от едно объркано куче, учено по грешен начин.
User's Signature

#317 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 07:58 AM

Благодаря ти отново!:ba_025:
Ще следя стриктно и изкъсо поведението му и ако все пак се окаже,че това ръмжене срещу други мъжкари не е прецедентно,ще търся във Варна човек от клуб,който да ни съдейства.Тепърва тръгнахме на постоянни градски разходки отново и изводите,които на този етап си направих са,че с женските кучета без значение от ръста и породата им,нямаме никакви проблеми,НО дори и в тяхно присъствие предпочита да души като замаян полянките и района,където се разхождахме и преди дългата ни горска отпуска,отколкото да си играе с тях,което не е обичайно за него....
...държи се,все едно,че опознава територията на която една година се е подвизавал наново...,а бийгъла онази вечер/първата ни в града след 3-месечно отсъствие/ му досаждаше,навираше му се и му пречеше да го прави..Опитвам се да анализирам ситуацията и за да съм съвсем наясно какво се случва,днес отново ще ги изкараме заедно с бийгъла...както винаги ще съм на щрек и ще следя за промени в поведението на моя пундьо в присъствието на другия куч:ba_025:
User's Signature

#318 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 09:21 AM

........Само да кажа!..много съм доволна! Снощи на поляната имаше 4 мъжки кучета и Марк им се радваше и ги обичаше ОТНОВО:ae_085:Нямахме никакви проблеми! В късната вечер пък му организирахме среща с бийгъла,който той в началото пак не харесваше,НО след няколко леки корекции и дадено време на кучетата да свикнат едно с друго,се стигна дори до голяма игра,че даже и до целувки по муцуните:db_046: Бийгълчето се лепна за Марк като гербова марка,ходейки неотлъчно след него и навирайки му се под муцуната,пречейки му да си души на воля,но Грамадан,разбрал,че това е другарче,позволи на Бакс /бийгълът/ да му се качва буквално и на главата,оставяйки го без никакви последствия:md_064:
Вече съм убедена,че дългото ни отсъствие от града и цивилизацията и рязкото ни завръщане,са пообъркали куч първата ни вечер и за това се е чувствал несигурен,че и застрашен от всичко и от всички....и ми го е казал с нетипичното си поведение и ръмжене,но аз не съм го разбрала:re_037:
Щастлива съм,че Марк ОТНОВО е същото добронамерено,любвеобилно,уравновесено ,схватливо и послушно куче,каквото беше и преди дългата ни градска отпуска:)
User's Signature

#319 Потребителят е офлайн   батко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 11:11 AM

Колега,като гледам майката и тя не е сто процентов родвайлер.Гаранция бащата е немска овчарка.Кученцето е много хубаво и здраво,но внимавай с характера да не стане много зло.Гледай си го с любов.

#320 Потребителят е офлайн   батко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 11:15 AM

Това куче няма нищо общо с родвайлера.Така като го гледам в него има гонче,бигъл или басет но не и родвайлер.

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни