Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#1 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 November 2009 - 10:59 AM

заглавието сигурно звучи ужасно и сигурно вече всички сте готови да ме хулите, но просто съм ужасно афектирана от случка от преди 10мин...

Юки е едричко безпородно куче (големина на НОК или малко повече, може би смес между овчарка и самоед), което си живее с мен от 3 години.. не е лош стига някой да не му се озъби или нападне.. тогава отвръщаме и става лошо.. изпадали сме в такива ситуации няколко пъти, заради пуснати домашни кучета, които се приближават и ни нападат... в началото бездомните в квартала се хвърляха срещу нас и ни лаеха, но с течение на времето престанаха.. преди няколко месеца обаче се появи някакъв гаден звяр, който първите дни беше много мил и добричък, докато не го приютиха някакви любители на бездомните животни и не започнаха да си го гледат до един блок.. от тогава това животно реши, че целият квартал е негов.. и ни напда абсолютно всеки път като се засечем.. като го видя отдалече го избягвам, но той си се разхожда навсякъде из квартала без някакъв определен "режим"... това е предисторията, а сега какво се случи днес...
завързах юки пред аптеката, както често правя.. той слуша и стои мирно и ме чака.. дори и да има други кучета наблизо (вързани или не, стига да не са точно до него и да го закачат) не им обръща никакво внимание... в аптеката се забавих не повече от 5-6мин, а когато излязох видях как в точно този момент гореспомената гад ни напада... юки вързан, със строг нашийник с шиповете навътре.. веднага се втурнах да ги разтървавам, но не беше никак лесно... някак успях да придърпам юки точно до мен и да изгоня бездомника, но той продължи да ни се хвърля.. юки трудно го удържах, а на всичкото отгоре от битката по някакъв начин се бяха изкривили дори част от шиповете и нашийникът му беше пред разпадане...
добре че излязоха хора от близкия магазин и аптеката и изгониха нападащата ни гад..

разбира се юки излезе лош (за част от хората, за коиеот едва ли не всички големи куче са лоши) .. защото се биел.. а какво да прави? да стоим и да чакаме другото куче да ни изяде?
сериозно си мислех в един момент просто да пусна юки от повода, с който беше вързан за един метален елемент и да го оставя да изяде гадината, но се спрях.. най-вече защото щеше да е грозна гледка, имаше хора и деца, а и защото след малко пътуваме и не исках допълнителни проблеми..
заканвам се обаче, а заканите обикновено ги изпълнявам, ако следващ път се случи такова нещо, просто да пусна юки, така че да не пострада той и да гледам сеир...

горкият юки сега има рани от впиването на нашийника и от няколко захапвания в областта на главата и може би и на корема, а и имах чувстово че ще се задуши от самия нашийник... но нищо сериозно като че ли за момента...
но наистина и при най-малкия повод, който ми даде уличната гад, ще се погрижа за нея... няма да тръгна целенасочена да я убивам (тоест това, което много хора правят -- стреляне, отрови и тн), но честно си признавам че съм готова и с голи ръце да го умъртвя или да оставя юки да го направи, ако пак ни нападне...

сигурна съм че сега голяма част от форума ще се нахвърли върху мен, но мисля, че съм в правото си да искам моето куче да е защитено и да не пострада... и на тези, които тръгнат да ми обясняват за милите бездомни животни, които не са виновни че са на улицата, ще кажа само, че има и злобни и агресивни такива.. и не че го желая на някой, но на най-върлите защитници на бездомниците, им пожелавам да им се случи това, което се случи на мен, за да ме разберат добре....
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 11:13 AM

напротив, напротив.... остави Юки да си свърши работата. Той най-добре ще реши проблема. За мен, да държиш кучето докато го нападат е лоша политика, и имам реални практически доказателства за това под формата на белези.

С риск да получа порция камъни и по моята глава, тъй като имаме подобен проблем, ние просто пуснахме младежа да въведе малко ред в "територията" и да приключи спора кой има и кой няма право да минава по улицата. Той ги поовъргаля един, два, три пъти без съществени наранявания и сега имаме правилен резултат.
Продължават да лаят, но на комсомолска дистанция и в момента, в който той се насочи към някое от тях, онова квичейки напуска сцената без да се налага да се стига до някакъв контакт.

Чиста работа.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 11:17 AM

Може да се изненадаш, но ще те защитя. Имала съм подобен инцидент и само страха, че ще се "отключи" агресията на моя вагабонтин (питбул) ме спираше. Кучка, която живее около нашите блокове нападна няколко пъти Бруно, когато беше на 4-6 месеца, а той милия искаше само да си поиграе. По едно време хората, които уж се грижеха за нея докараха още едно куче (кавказка овчарка) и ужасът ми беше пълен. Вечер съм излизала със страх от евентуално нападение. А те "милите животинки" си живеят пуснати и какво ли му пука, на т.нар. им собственик. Бях се заканила, че следващия път пускам Бруно и каквото ще да става, но... Той си живее вътре и не искам да го озлобявам. Той играе със всички други (от чи-хуа-хуа до самоед), но като я види настръхва целия. В последно време спря да й обръща внимание на разходките, а и тя е доста стара и едвам крета вече.
Ти си права да си защитаваш любимеца с цената на всичко! Бъди спокойна и да не ти пука от нищо и никой!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 11:34 AM

Същата ситуация съвсем спокойно може да се случи и с "домашно "куче.Това че е бездомен агресора не е причина да поставяте всички бездомничета под един знаменател,някои от тях делят залъка си и с бездомните котки и не биха нападнали и муха.Просто не е редно да се правят обобщения,същото е да кажа например че еди коя си порода е опасна защото такова куче ме е нападнало....
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#5 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2009 - 11:36 AM

Цитат(чери @ Nov 12 2009, 11:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Същата ситуация съвсем спокойно може да се случи и с "домашно "куче.Това че е бездомен агресора не е причина да поставяте всички бездомничета под един знаменател,някои от тях делят залъка си и с бездомните котки и не биха нападнали и муха.Просто не е редно да се правят обобщения,същото е да кажа например че еди коя си порода е опасна защото такова куче ме е нападнало....

Никой никъде не ги слага под един знаменател!
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 11:41 AM

Цитат(elena07 @ Nov 12 2009, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(чери @ Nov 12 2009, 11:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Никой никъде не ги слага под един знаменател!

А как да разбирам заглавието????
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 11:44 AM

никъде не съм ги сложила под общ знаменател.. но има и такива.. и някак не ми се струва редно пък те да се слагат на едно с "добродушните"... има агресивни бездомни и не бива да се отрича...

а за домашните агресивни... ами в квартала има няколко (по принцип като че ли уж не са агресори, но към нас се държат агресивно).. дори и такива, които обикновено биват разхождани свободно... след като се е случвало да ни се зъбят, лаят и нападат, собствениците им бяха предупредени, че е необходимо да внимават.. и сега като ни видят, си привикват любимците и ги връзват.. ние също изчакваме, ако има нужда.. но домашните все пак малко или много има кой да ги контролира, а при евентуален инцидент поне да дотърчи и да помогне да бъдат разтървани
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 November 2009 - 11:58 AM

Ако имате агресивен бездомник в квартала, единственото което можете да направите е да говорите с хората, които го хранят и да ги предупредите, че ако нападенията продължат, ще се обадите в Екоравновесие, за да го приберат. Лошото е, че ако се обадите, наистина ще го приберат и ще попадне в ада на изолатора и по всяка вероятност няма да излезе от там.

Проблемни са, и в моя квартал е така. Нон стоп, нон стоп нападения - имаме възрастни жени, носят си кученцата на ръце, когато минават покрай тях. Има една баба, горката, с две пекинезоподобни, тя едва ходи, като я емнат глутницата, жената в чудо се вижда и се опитва да ги гони с един бастун и да си пази двете кученца - до плач я докарват, като се съберат около нея и кучетата. Имаме дакелче, едно дете го разхожда - ами наядоха го, то дакелското сърце не отстъпва лесно.

Дори и да са кастрирани, това не решава проблема - пак нападат. И не говорете как са добрички - същите тези "добрички" кученца, само да има едно по смело, което да поведе глутницата и стават съвсем други. Разберете го - това са животни с свои инстинкти, свое поведение, свой мироглед.

Хранене на такива кучета - далеч от местата за разходка, далеч от местата, където минават възрастни хора, деца и кучета, далеч от входовете на блокове. Това е единствения начин да се избегне сблъсъка и глутницата да бъде по "кротка", след като не са заплашени местата им за хранене.

#9 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 12:38 PM

Моето куче е затворник в къщи точно заради такива кучета.Последният ми опит да го разходя по нашите улици завърши с леене на куршум на детето ми (7 годишно) ,а за моето куче не знам(то нали не може да си каже).Кого по-първо да спасявам:детето ли?кучето ли?.Та:спряхме с разходките извън оградата на блока ни.
Имам шанса лятото да живеем на морето(в малко градче).И искам да ви уверя ,че там не видях нито едно бездомно куче.Там беше кучешкият рай за него.Никога не съм се озъртала и страхувала не зависимо от часа на разходка.Като казах,час на разходка,някой имал ли е куража да си разходи кучето по тъмно?

#10 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2009 - 12:59 PM

Не е добра идея да се ходи на пазар и да се връзва кучето отпред.Ако бяхте вие с кучето,едва ли щеше да се стигне до сблъсък.Една съседка си беше вързала пинчера пред магазина и домашна немска овчарка го захапа и кучето умря.Винаги можеш да обвиниш другото животно,но се замисли дали това,което се е случило,не е могло да бъде избегнато ако първо си разходиш кучето,а после пазаруваш или ходиш до аптеката.Ако ни залаят бездомни кучета,не обвинявам тях,моят също им се зъби,въпреки,че е прибран от улицата.Избирам такъв маршрут,че да не създавам конфликт между животните.

#11 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2009 - 01:01 PM

Цитат(sin_zaek @ Nov 12 2009, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не че го желая на някой, но на най-върлите защитници на бездомниците, им пожелавам да им се случи това, което се случи на мен, за да ме разберат добре....

всичко разбирам, съчувствам ви, само последното не. ea_103.gif
Звъннете в Екоравновесие, докладвайте агресивно животно. Съгласна съм, че същото става и с домашни, откровено казано мен до момента са ми реагирали само домашни.
Плащайте си данъците редовно и таксите, за да има общината сили да реагира на всички сигнали и нещата си идват типтоп.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 01:11 PM

Цитат(durka @ Nov 12 2009, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...Като казах,час на разходка,някой имал ли е куража да си разходи кучето по тъмно?

Да, всяка вечер го разхождам (и на къси/ и на дълги разходки).И на мен ми се е случвало на няколко пъти надвечер разни бездомни кучета да се втурват към мен, но като ни наближат и незнайно защо се отдръпват назад.Даже миналата седмица един ден (надвечер) се прибирам с кучето и минавам през пешеходния мост (в Пловдив) и едно доста едро бездомно куче точно пред моста , тръгнах да го заобикалям ама то тръгна да се засилва към мен (хем беше и със счупена предна лапа, явно блъснато от кола), а тогава хора ли хора.. беше "час пик" кучето ли да дърпам, другото ли да гоня... както и да е, оправих се

#13 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 03:10 PM

Наистина говори с хората, които хранят животното. То и то завалията кой знае колко глад е видяло, че да започне така яростно да защитава трапезата и съответно територията си от другите кучета. Но и вие не трябва така да си оставяте кучето без постоянно да е пред погледа ви - може да ухапе любопитно/непредпазливо дете, може да ви го откраднат и т.н.
Дайте му и малко време на това зверище - току виж нещата се променили...
От Екото до изолатора е възможно най-лесният и гаден вариант, който може да се случи на някое животно...

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#14 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 10:56 AM

И аз напълно те подкрепям,защити си кучето и не се поддавай на сълзливи мнения относно бездомните-агресивните кучета трябва да се умъртвяват без ни най-малко замисляне и изчакване,защото следващия път няма да е твоето едро куче,а някое пинчерче примерно ще бъде изядено или недай боже дете с кученце да бъде нападнато!Така,че не губи време,а се обади да го приберат,преди да е станала голямата беля.Тия дето го хранят,ако го искат да си го връзват и разхождат с намордник,ако не-никой не им е длъжен да търпи атаките на гадината.Плюйте ме колкото си искате-моето куче и моето дете са ми най-важни!

#15 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 11:57 AM

Цитат(dmst @ Nov 15 2009, 08:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Плюйте ме колкото си искате-моето куче и моето дете са ми най-важни!

Аз пък те подкрепям...... ae_085.gif
Вероятно по различен начин преминава разходката на мъж 100 кг и куче още 30 кг и разходката на жена и малко куче.
Само който е преживял ужаса знае какво е.

#16 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 11:21 AM

Признавам си, че не изчетох всичко. Само няколко мнения и ме досмеша. Пишат хора с по-скоро едри породи кучета ...
На първото ми куче /50 кг., спокоен, благороден, не проявяваше нито страх, нито агресия/ всички бездомни му бяха приятели.
Той доведе второто ми куче /35 кг., безпороден, доминантен/ и отново никакъв проблем с бездомните кучета. Общо взето те усещат характера му и го заобикалят. Сред тях има и приятели, има и пазещи територията си. С последните никога не биха се сбили, но вдигат такава шумотевица, че ги заобикалям да не им навредя.
Хъскито /над 30 кг., доминантен/ е приятел на всички бездомни в околността. Въртят му опашки, търкалят му се в краката. Идилия!
Най-смешното в случая е, че при разходките си с мое куче, хора ме предупреждаваха да не ме срещне и нахапе този - втория, когото впоследствие осинових. af_089.gif

Мисля си, че проблемът не е в бездомните кучета, а другаде ... tb_195.gif

#17 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 16 November 2009 - 11:43 AM

Просто бездомите няма кой да ги възпитава и контролира,те разчитат сами на себе си( в повечето случаи ),за храна, за територия.В по-горния случай палетата са възприели новодошлото куче като учител. Просто не е добре да се събират на гутници то е ясно,че от най-невинното куче може да стане "убиец" ако се съберат на цяла глутница. Има бездомни агресивни на улицата по-късно осиновени и дружелюбни.Докато има хора които си развъждат кучетата на поразия и пускат кученцата на улицата ще има и бездомни и глутници и ухапани.Просто трябва наистина да се замислим по-глобално,не сме само ние на севета или само нашия квартал,град.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 11:44 AM

Има нещо вярно.....Пролетта имах следната случка - значи разхождам си аз дребно куче (около 4 килограма ) ,пускам го от повода на една полянка,то тръгва да тича и изведнъж се чу лай и 4-5 бездомни се надигнаха от един храсталак и хукнаха към мойта....вцепених се от ужас ,даже замижах да не гледам кървавата сцена....да ама не- като стигнаха до мойто куче се поподушиха и го поканиха на игра.Иначе стреса е голям де....
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 12:01 PM

Родителите ми са от тези възрастни хора , които отглеждат булонка и хранят уличните.
Ами това е "тайната" им.
Понякога носят на уличните остатъци от храна. Понякога им купуват по нещо. Може и да не е всеки ден. Но уличните си ги познават, харесват и обичат. Въртят опашки ,когато ги видят с, или без кученцето.

Не помага ли , ако подхвърляте на уличните кучешка бисквитка , парче геврек, залък хляб? Когато излизате, носете по нещо и за бездомните. Поне опитайте. Не става въпрос за уличните из целия град , а тези в района , в които се разхождате
Ще се радвам , ако опитате и споделите дали има резултат.

#20 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 12:02 PM

Аз съм с малко куче Френски булдог на 5 месеца и живея от другата страна на блока с въпросните две малки кучета с едно голямо по-агресивно от по горноя пост на Навар.
Преди няколко седмици бяха съвсем миролюбиви и дори си играеха с моя мъник. Но един ден така ме изплашиха. Разхождам се със слушалки и не ги чувам, като изкочиха зад ъгъла и направо върху нас. Сигурно съм изпищяла. Не ни нападнаха или нещо, просто много се стреснах. Разлаяха се и избягаха.
А тези двете малките са плод на голямото куче и на едно домашно, което си го пускат свободно да обикаля след 6-7 часа. То е леко агресивно, само като е затворено. Като е пуснато няма проблем (поне за сега), но все пак си смених маршрута, така че да го заобикалям. Не ми се рискува.
И с котките е ужас положението има хиляди, буквално. Общо взето разходката ни преминава или в дърпане от котки,или в заобикаляне на кучета.
Не ми се иска да ги прибират в приют, но ако поне ги кастрират, защото положението хич няма да е розово напролет като пак се разгонят. С две женски и две мъжки догодина по това време глутницата ще е доста доста по голяма.

• (20 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни