- (20 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Ужасните бездомни кучета продължават да нападат
Публикувано: 12 November 2009 - 10:59 AM
Юки е едричко безпородно куче (големина на НОК или малко повече, може би смес между овчарка и самоед), което си живее с мен от 3 години.. не е лош стига някой да не му се озъби или нападне.. тогава отвръщаме и става лошо.. изпадали сме в такива ситуации няколко пъти, заради пуснати домашни кучета, които се приближават и ни нападат... в началото бездомните в квартала се хвърляха срещу нас и ни лаеха, но с течение на времето престанаха.. преди няколко месеца обаче се появи някакъв гаден звяр, който първите дни беше много мил и добричък, докато не го приютиха някакви любители на бездомните животни и не започнаха да си го гледат до един блок.. от тогава това животно реши, че целият квартал е негов.. и ни напда абсолютно всеки път като се засечем.. като го видя отдалече го избягвам, но той си се разхожда навсякъде из квартала без някакъв определен "режим"... това е предисторията, а сега какво се случи днес...
завързах юки пред аптеката, както често правя.. той слуша и стои мирно и ме чака.. дори и да има други кучета наблизо (вързани или не, стига да не са точно до него и да го закачат) не им обръща никакво внимание... в аптеката се забавих не повече от 5-6мин, а когато излязох видях как в точно този момент гореспомената гад ни напада... юки вързан, със строг нашийник с шиповете навътре.. веднага се втурнах да ги разтървавам, но не беше никак лесно... някак успях да придърпам юки точно до мен и да изгоня бездомника, но той продължи да ни се хвърля.. юки трудно го удържах, а на всичкото отгоре от битката по някакъв начин се бяха изкривили дори част от шиповете и нашийникът му беше пред разпадане...
добре че излязоха хора от близкия магазин и аптеката и изгониха нападащата ни гад..
разбира се юки излезе лош (за част от хората, за коиеот едва ли не всички големи куче са лоши) .. защото се биел.. а какво да прави? да стоим и да чакаме другото куче да ни изяде?
сериозно си мислех в един момент просто да пусна юки от повода, с който беше вързан за един метален елемент и да го оставя да изяде гадината, но се спрях.. най-вече защото щеше да е грозна гледка, имаше хора и деца, а и защото след малко пътуваме и не исках допълнителни проблеми..
заканвам се обаче, а заканите обикновено ги изпълнявам, ако следващ път се случи такова нещо, просто да пусна юки, така че да не пострада той и да гледам сеир...
горкият юки сега има рани от впиването на нашийника и от няколко захапвания в областта на главата и може би и на корема, а и имах чувстово че ще се задуши от самия нашийник... но нищо сериозно като че ли за момента...
но наистина и при най-малкия повод, който ми даде уличната гад, ще се погрижа за нея... няма да тръгна целенасочена да я убивам (тоест това, което много хора правят -- стреляне, отрови и тн), но честно си признавам че съм готова и с голи ръце да го умъртвя или да оставя юки да го направи, ако пак ни нападне...
сигурна съм че сега голяма част от форума ще се нахвърли върху мен, но мисля, че съм в правото си да искам моето куче да е защитено и да не пострада... и на тези, които тръгнат да ми обясняват за милите бездомни животни, които не са виновни че са на улицата, ще кажа само, че има и злобни и агресивни такива.. и не че го желая на някой, но на най-върлите защитници на бездомниците, им пожелавам да им се случи това, което се случи на мен, за да ме разберат добре....

Публикувано: 12 November 2009 - 11:13 AM
С риск да получа порция камъни и по моята глава, тъй като имаме подобен проблем, ние просто пуснахме младежа да въведе малко ред в "територията" и да приключи спора кой има и кой няма право да минава по улицата. Той ги поовъргаля един, два, три пъти без съществени наранявания и сега имаме правилен резултат.
Продължават да лаят, но на комсомолска дистанция и в момента, в който той се насочи към някое от тях, онова квичейки напуска сцената без да се налага да се стига до някакъв контакт.
Чиста работа.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 12 November 2009 - 11:17 AM
Ти си права да си защитаваш любимеца с цената на всичко! Бъди спокойна и да не ти пука от нищо и никой!
Публикувано: 12 November 2009 - 11:34 AM
Публикувано: 12 November 2009 - 11:36 AM
Никой никъде не ги слага под един знаменател!
Публикувано: 12 November 2009 - 11:41 AM
Никой никъде не ги слага под един знаменател!
А как да разбирам заглавието????
Публикувано: 12 November 2009 - 11:44 AM
а за домашните агресивни... ами в квартала има няколко (по принцип като че ли уж не са агресори, но към нас се държат агресивно).. дори и такива, които обикновено биват разхождани свободно... след като се е случвало да ни се зъбят, лаят и нападат, собствениците им бяха предупредени, че е необходимо да внимават.. и сега като ни видят, си привикват любимците и ги връзват.. ние също изчакваме, ако има нужда.. но домашните все пак малко или много има кой да ги контролира, а при евентуален инцидент поне да дотърчи и да помогне да бъдат разтървани

Публикувано: 12 November 2009 - 11:58 AM
Проблемни са, и в моя квартал е така. Нон стоп, нон стоп нападения - имаме възрастни жени, носят си кученцата на ръце, когато минават покрай тях. Има една баба, горката, с две пекинезоподобни, тя едва ходи, като я емнат глутницата, жената в чудо се вижда и се опитва да ги гони с един бастун и да си пази двете кученца - до плач я докарват, като се съберат около нея и кучетата. Имаме дакелче, едно дете го разхожда - ами наядоха го, то дакелското сърце не отстъпва лесно.
Дори и да са кастрирани, това не решава проблема - пак нападат. И не говорете как са добрички - същите тези "добрички" кученца, само да има едно по смело, което да поведе глутницата и стават съвсем други. Разберете го - това са животни с свои инстинкти, свое поведение, свой мироглед.
Хранене на такива кучета - далеч от местата за разходка, далеч от местата, където минават възрастни хора, деца и кучета, далеч от входовете на блокове. Това е единствения начин да се избегне сблъсъка и глутницата да бъде по "кротка", след като не са заплашени местата им за хранене.
Публикувано: 12 November 2009 - 12:38 PM
Имам шанса лятото да живеем на морето(в малко градче).И искам да ви уверя ,че там не видях нито едно бездомно куче.Там беше кучешкият рай за него.Никога не съм се озъртала и страхувала не зависимо от часа на разходка.Като казах,час на разходка,някой имал ли е куража да си разходи кучето по тъмно?
Публикувано: 12 November 2009 - 12:59 PM
Публикувано: 12 November 2009 - 01:01 PM
всичко разбирам, съчувствам ви, само последното не.

Звъннете в Екоравновесие, докладвайте агресивно животно. Съгласна съм, че същото става и с домашни, откровено казано мен до момента са ми реагирали само домашни.
Плащайте си данъците редовно и таксите, за да има общината сили да реагира на всички сигнали и нещата си идват типтоп.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 12 November 2009 - 01:11 PM
Да, всяка вечер го разхождам (и на къси/ и на дълги разходки).И на мен ми се е случвало на няколко пъти надвечер разни бездомни кучета да се втурват към мен, но като ни наближат и незнайно защо се отдръпват назад.Даже миналата седмица един ден (надвечер) се прибирам с кучето и минавам през пешеходния мост (в Пловдив) и едно доста едро бездомно куче точно пред моста , тръгнах да го заобикалям ама то тръгна да се засилва към мен (хем беше и със счупена предна лапа, явно блъснато от кола), а тогава хора ли хора.. беше "час пик" кучето ли да дърпам, другото ли да гоня... както и да е, оправих се
Публикувано: 12 November 2009 - 03:10 PM
Дайте му и малко време на това зверище - току виж нещата се променили...
От Екото до изолатора е възможно най-лесният и гаден вариант, който може да се случи на някое животно...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 15 November 2009 - 10:56 AM
Публикувано: 15 November 2009 - 11:57 AM
Аз пък те подкрепям......

Вероятно по различен начин преминава разходката на мъж 100 кг и куче още 30 кг и разходката на жена и малко куче.
Само който е преживял ужаса знае какво е.
Публикувано: 16 November 2009 - 11:21 AM
На първото ми куче /50 кг., спокоен, благороден, не проявяваше нито страх, нито агресия/ всички бездомни му бяха приятели.
Той доведе второто ми куче /35 кг., безпороден, доминантен/ и отново никакъв проблем с бездомните кучета. Общо взето те усещат характера му и го заобикалят. Сред тях има и приятели, има и пазещи територията си. С последните никога не биха се сбили, но вдигат такава шумотевица, че ги заобикалям да не им навредя.
Хъскито /над 30 кг., доминантен/ е приятел на всички бездомни в околността. Въртят му опашки, търкалят му се в краката. Идилия!
Най-смешното в случая е, че при разходките си с мое куче, хора ме предупреждаваха да не ме срещне и нахапе този - втория, когото впоследствие осинових.

Мисля си, че проблемът не е в бездомните кучета, а другаде ...

Публикувано: 16 November 2009 - 11:43 AM
Публикувано: 16 November 2009 - 11:44 AM
Публикувано: 16 November 2009 - 12:01 PM
Ами това е "тайната" им.
Понякога носят на уличните остатъци от храна. Понякога им купуват по нещо. Може и да не е всеки ден. Но уличните си ги познават, харесват и обичат. Въртят опашки ,когато ги видят с, или без кученцето.
Не помага ли , ако подхвърляте на уличните кучешка бисквитка , парче геврек, залък хляб? Когато излизате, носете по нещо и за бездомните. Поне опитайте. Не става въпрос за уличните из целия град , а тези в района , в които се разхождате
Ще се радвам , ако опитате и споделите дали има резултат.
Публикувано: 16 November 2009 - 12:02 PM
Преди няколко седмици бяха съвсем миролюбиви и дори си играеха с моя мъник. Но един ден така ме изплашиха. Разхождам се със слушалки и не ги чувам, като изкочиха зад ъгъла и направо върху нас. Сигурно съм изпищяла. Не ни нападнаха или нещо, просто много се стреснах. Разлаяха се и избягаха.
А тези двете малките са плод на голямото куче и на едно домашно, което си го пускат свободно да обикаля след 6-7 часа. То е леко агресивно, само като е затворено. Като е пуснато няма проблем (поне за сега), но все пак си смених маршрута, така че да го заобикалям. Не ми се рискува.
И с котките е ужас положението има хиляди, буквално. Общо взето разходката ни преминава или в дърпане от котки,или в заобикаляне на кучета.
Не ми се иска да ги прибират в приют, но ако поне ги кастрират, защото положението хич няма да е розово напролет като пак се разгонят. С две женски и две мъжки догодина по това време глутницата ще е доста доста по голяма.
- (20 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »