Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#181 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2010 - 07:52 PM

Отговорихме ясно: когато инстанциите започнат да си вършат работата по контрола и спре притокът от нови бездомници на улиците, няма да е нужно да се гледат стотици хиляди до живот в приюти. 4 години е СРЕДНАТА продължителност на живота. 90% от сегашните ще са измрели след 4 години. Останалите 1000 ще ги наместим лесно. 400-500 кучета годишно се осиновяват само от Сеславци с помощта на организациите. И ако продължава да няма приток на нови, всичко ще е както трябва. Както, всъщност, е в страните без свръхпопулация.

#182 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 January 2010 - 08:02 PM

Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отговорихме ясно: когато инстанциите започнат да си вършат работата по контрола и спре притокът от нови бездомници на улиците, няма да е нужно да се гледат стотици хиляди до живот в приюти. 4 години е СРЕДНАТА продължителност на живота. 90% от сегашните ще са измрели след 4 години. Останалите 1000 ще ги наместим лесно. И ако продължава да няма приток на нови, всичко ще е както трябва. Както, всъщност, е в страните без свръхпопулация.

Ако мислиш че всеки в градинките ще започне бодро от себе си, като рязко спре да плоди и множи любимото му куче, то това не е вярно. Ако мислиш че общините радостно припкайки ще се втурнат да кастрират всичко живо де що се движи - дори и да го направят пак няма да има ефект.

Нали точно това го наблюдаваме.
нали точно за "всеки от нас" говореше.
И има още много важно нещо - по тези инстанции не знам да има дипломирани кинолози, които да разбират как кучетата се множат и се държат в глутницата или в условията на "уличното" подхранване.

Ключовата дума за вас е "евтаназия"?
Извинете, защо тази дума така наскърбява нечии прекрасни души а ухапани и уплашени деца трябва да са отсвирени?

Западната система работи - но те там не ронят сълзи, евтанизират когато има наплив. Източната система не работи, уви. Ами сега, какво правим? Чакаме Батмана, Спайдермена и дядо Господ?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#183 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 08:09 PM

Общините кастрират.
Не очаквам всеки да спре бодро да запложда от добри чувства. Очаквам да спре като му треснат предвидените в закона такси.
За да започнат инстанциите да събират глобите и таксите, трябва обществен натиск и нетърпимост към бездействието им.
На Запад не евтаназират здрави неагресивни животни, защото имат същите закони за защита на животните като нашия, нашият беше направен по западен образец. Също така на Запад щом видят нередност, сигнализират веднага.
Емоции по темата не влагам, използвам само рационални аргументи и статистики.
Отказвам да поддържам разговор в такъв отвратителен тон. Ухапани деца не съм отсвирвала никога и считам за лична обида изречението, съдържащо това обвинение.

#184 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 January 2010 - 08:15 PM

Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 08:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Общините кастрират.
Не очаквам всеки да спре бодро да запложда от добри чувства. Очаквам да спре като му треснат предвидените в закона такси.
За да започнат инстанциите да събират глобите, трябва обществен натиск.
На Запад не евтаназират здрави неагресивни животни, защото имат същите закони за защита на животните, нашият беше направен по западен образец. Също така на Запад щом видят нередност, сигнализират веднага.
Отказвам да поддържам разговор в такъв отвратителен тон. Ухапани деца не съм отсвирвала никога и считам за лична обида изречението, съдържащо това обвинение.

не се засягай от отвратителния ми тон. Аз говоря за СОЦИАЛЕН проблем, ти на мен ми говориш за закони. Аз не бих се водила така сляпо по западните закони - проумей го, и те имат сума ти глупости. Например - в самото начало как са започнали?

Добре, ами как така ще ми приспат болно животно по закон? Ами ако не мога без него и имам пари да го лекувам? Че и животното, нанесло повърхностни ухапвания като моя на малката - да ми го изземат властите и да ми го приспат?

Че трябва да има строг контрол - трябва. Но как си го предстявяш - откъде ще тръгне?
Не живеят бездомните средно 4 години, това са глупости. Много по-дълго е особено като намерят някой строежен нощ пазач.
Защо не искате да го проумеете и се оправдавате с "любов" към кучета?
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 08:17 PM

Цитат
Извинете, защо тази дума така наскърбява нечии прекрасни души а ухапани и уплашени деца трябва да са отсвирени?

Това наистина беше отвратително.
mil_, просто ти се чудя, че продължаваш да пишеш едно и също. Завиждам ти за нервите. ae_085.gif

User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#186 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 08:19 PM

Цитат(dmm @ Jan 12 2010, 08:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат

mil_, просто ти се чудя, че продължаваш да пишеш едно и също. Завиждам ти за нервите. ae_085.gif

Споко, тя е готина и търпелива, и не ми се води по приказките, не я мислете))))))))

Първо дундуркаме кучета, отношението си към тях, после се чудим що паникосаните майки реват като откачени.

Кой ни е виновен, на нас, кучкарите?
Ние.
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 08:27 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да искам евтаназии? моля? Напълно сериозно ли вярвате че нямам друга работа да искам евтаназии, аборти и световните кризи?

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не знам за денева, но аз друг изход не виждам освен:
Цитат
Приют - вакцини+кастрация+обезпаразитяване - някакъв сериозен период в очакване на осиновяване - хуманно приспиване. Никакви отрови и убийства с лопати, аз това също не го приемам.

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 08:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И има още много важно нещо - по тези инстанции не знам да има дипломирани кинолози, които да разбират как кучетата се множат и се държат в глутницата или в условията на "уличното" подхранване.

При нас еколожката много добре разбира откъде се появяват тези бездомни и как трябва да се действа без да е кинолог и без да има куче въобще.

#188 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 08:29 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dmm @ Jan 12 2010, 08:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат

Споко, тя е готина и търпелива, и не ми се води по приказките, не я мислете))))))))

Първо дундуркаме кучета, отношението си към тях, после се чудим що паникосаните майки реват като откачени.

Кой ни е виновен, на нас, кучкарите?
Ние.

Ама вие наистина съвсем отивате в крайности ...
Мил говори с цифри и факти за решение с увладяване на популацията, вие намесвате майки и деца
Измествате същността на темата.
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 08:32 PM

Извадила сте късмет с еколожката си в общината, а аз в системата в този й вид не вярвам, защото ВИЖДАМ резултата. И всички ние го виждаме.

така и не ми отговорихте как точно на практика си го представяте кучетата да бъдат затворени по приюти и да ги гледат доживот в условията на нашата свръхпопулация. Абстрахирайте се за момент от антипатията към отровната мен, практически как го представяте? преди да стигнем до нивото на приютите където има по едно НОК и още няколко други такива?

Не четете ирония в думите ми - то е болка.

Цитат
Мил говори с цифри и факти за решение с увладяване на популацията, вие намесвате майки и деца
Измествате същността на темата.

Мил, която познавам и не изпитвам негативни емоции към нея, говори със средно-статистични цифри. Които с България, София, нямат нищо общо.
Аз съм практик. не теоретик.
Не измествам нещата, ако не бях права - нямаше да има толкова истерия по не-кучкарски форуми и толкова паникосани майки.
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 08:34 PM

Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отговорихме ясно: когато инстанциите започнат да си вършат работата по контрола и спре притокът от нови бездомници на улиците, няма да е нужно да се гледат стотици хиляди до живот в приюти. 4 години е СРЕДНАТА продължителност на живота. 90% от сегашните ще са измрели след 4 години. Останалите 1000 ще ги наместим лесно. 400-500 кучета годишно се осиновяват само от Сеславци с помощта на организациите. И ако продължава да няма приток на нови, всичко ще е както трябва. Както, всъщност, е в страните без свръхпопулация.

не ви възприемам като отровна, въобще даже. Вярвам, че питате абсолютно искренно.
Затова продължавам.

#191 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 08:39 PM

rodegunda
Намиг.
С вас ще се разберем)))
И аз се въртя в кръг да реплекирам подобни цифри. Едно и същото и за двете страни.
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 January 2010 - 08:48 PM

Furia_S, скъпа приятелко,
само едно не мога да разбера - искаш да се прави нещо определено /не коментираме какво е точно то евтаназия или нещо друго/. Това нещо трябва да се направи от отговорните за това инстанции /които все са си едни и същи/. Аз ли само си мисля, че дали ще ги накараш да направят това, което ти искаш или това, което Мил и повечето искаме не е от значение, а е от значение, че в крайна сметка трябва да бъдат накарани? Та не е ли по-удобно всички да се обединим в най-хубавата цел и да ги накараме да си свършат работата, като така или иначе ще ги караме?

Ако съм останала неразбрана да поясня - че не си вършат работата по контрола, не си я вършат. Не само ти не им вярваш. Но в крайна сметка ако ще правят нещо, то по-добре да направят това, което е най-хубаво, а не някакъв средно-приемлив вариант.

Не виждам защо си мислиш, че едното може да стане, а другото не.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#193 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 08:54 PM

Чакай, чакай, нали това че властите трябва да се наместят аз не го оспорвам, м?
Въпроса е КАК ще го направят - те не могат да направят нищо относно евтаназията по хуманен начин. Това имам впредвид. И за това бездействат, от страх да не ги упрекнат в не-хуманост, като същевремено все повече се появяват уплашени хора, нахапани деца - писах по-горе относно оня, дето дърпаше децата за крачола, когато карат колелото и ги е събарял - и друго тям подобни прелести. Омразата към кучета расте не защото хората са лоши - а защото този проблем се задълбочава.

Питам съвсем нормално - защо, подвеждайки се по средностатистични цифри, хората вярват че приютите могат да се напълнят с десетки хиляди кучета, които могат да бъдат гледани доживот (не е 4 години, колкото средно и да го взимате), и с това проблема ще се реши?

Пак казвам - самите животни не са виновни.

Нал и аз вярвам във вас и вашият здрав разум, та не спирам да пиша/питам едно и същото.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 08:58 PM

Общините не се плашат от упреци в нехуманност, защото те единствено и само следват наредби. Не е емоции.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 January 2010 - 09:01 PM

Права си, чакай сега да се уточним....

Никой дотук не видях да твърди, че община/държава/приюти могат веднага да вдигнат всите кучета и да си ги дундуркат в приюта /било то 4 или повече години/.

Справянето с проблема е комплексен, той включва кучета по приюти, но не това ще реши проблема.

И сега да си дойдем на думата - проблема е, че няма контрол, че никой не се грижи прираста да спре. Значи трябва да накараме институциите да си вдигнат задниците и да заработят. Мисля, че тук си съгласна. И тогава вече проблема ще спре да расте и постепенно майките ще се успокоят, че и аз, че и мен ме е страх също толкова, колкото и майките.

User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 09:32 PM

Последен отчаян опит:
Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Въпроса е КАК ще го направят - те не могат да направят нищо относно евтаназията по хуманен начин.

Властите работеха с евтаназия по хуманен и нехуманен начин в продължение на десетки години. Само през 2003-2006 година в София са умъртвени 65 хиляди кучета по официални данни, двойно повече по неофициални, което е равно на 6 - 12 настоящи популации. Ако евтаназията беше ефективен метод за справяне със свръхпопулация, защо тя не даде резултат? Аз съм против евтаназията на здрави неагресивни животни първо защото е доказано неефективна, второ защото е неандерталска.

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Питам съвсем нормално - защо, подвеждайки се по средностатистични цифри, хората вярват че приютите могат да се напълнят с десетки хиляди кучета, които могат да бъдат гледани доживот (не е 4 години, колкото средно и да го взимате), и с това проблема ще се реши?

Хората не вярват в това. В това могат да вярват само пълни невежи. Съжалявам, че трябва да се самоцитирам:
Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В условия на свръхпопулация не може да се приберат всички кучета в приюти, защото моментално ще се удвои популацията.

Относно средната продължителност на живота на уличното куче: казваш, че експертите на Световната Здравна Организация са бунаци или лъжат. Аз се базирам на техни и на други организации данни (извадката е от програма на Британска организация за свръхпопулацията в Румъния):
This is in practice probably varies, for dogs which survive to breeding age, between 1 year and 8 years. It is very unlikely that a street dog will survive beyond 8 years, and relatively few will survive beyond 5 years in the severe winters of Romania.
SHKDs records over 6 years of neutering in Istanbul show that 49.5% of dogs caught were between 3 months and 1 year old. W.H.O. studies in Ecuador, Tunisia and Sri Lanka showed that the stray dog population was 28% under one year old, 17% 1-2 years, 14% 2-3 years, 11% 3-4 years, 8% 4-5 years, 7% 5-6 years and 15% above 6 years old. Life expectancy of free roaming dogs in Zimbabwe was estimated in 1987 at 4.6 years. These countries all have climates more conducive to the survival of street dogs than that of Romania.
Също така достатъчно добър критерий може да бъде преобладаващата възраст на кучетата в Сеславци или колко кучета над 4-годишна възраст има там и колко под тази възраст?
Но след като считаш това за невярно, моля, посочи колко е средната продължителност на живота на уличните кучета. Не на кучето до твоя вход. И ще повярвам, стига да е подкрепено с нещо, различно от голо твърдение.

Не съществува метод, който да сведе популацията до санитарния минимум за по-малко от 5 години. "Кастрирай и върни" е единият възможен метод, "Хвани и убий" - вторият. Двата не могат да се прилагат едновременно, няма да обяснявам защо, човек трябва да е в състояние сам да го разбере лесно. "Хвани и убий" доказа вече своята ефективност. "Кастрирай и върни" се прилага само от две години насам, без да е съпътстван от мерки по контрол над размножаването на домашните и полу-домашни кучета, т.е., може да се счита, че не е започнала работа по него изобщо.

#197 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 09:43 PM

Цитат(samotnata @ Jan 12 2010, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Права си, чакай сега да се уточним....

Никой дотук не видях да твърди, че община/държава/приюти могат веднага да вдигнат всите кучета и да си ги дундуркат в приюта /било то 4 или повече години/.

Справянето с проблема е комплексен, той включва кучета по приюти, но не това ще реши проблема.

И сега да си дойдем на думата - проблема е, че няма контрол, че никой не се грижи прираста да спре. Значи трябва да накараме институциите да си вдигнат задниците и да заработят. Мисля, че тук си съгласна. И тогава вече проблема ще спре да расте и постепенно майките ще се успокоят, че и аз, че и мен ме е страх също толкова, колкото и майките.

Нааааааааай-накрая (бърши си потта от челото) че тук и искаща евтаназия ме изкараха.

сега, дай да се помъча да съм правилно разбрана от всичките четящи.
1. Не приемам отрови, сеч, убиване с лопати. Не. Кучетата не са виновни.

2. Цифрите от порядъка "около 10 хиляди бездомни в София" или "среден живот на бездомниците 4 години" са неверни. Занижени са. И двете цифри. (най-малкото защото ако женската ражда 6-8 малки два пъти годишно, то от тях оцеляват средно три като възрастни и големи. И точно тези трите живеят си до към 8-10 годишна възраст). Забележете, бездомниците не ядат отрова - всички тези идиотски хайки с отрова завършват по-трагично за домашните кучета най-често.

3. Киноложкото ниво в България е отчайващо, в следствие на което съществува квартално развъждане, подхранвани кучета край строежи-месарници-градинки-сервизи, също така включително некачествени изложбени кучета, от които стопаните получават поколение и продават малките с цел лична облага.

4. В следствие на точка 3. която проповядват и съседните държави - се появават прекупвачите и зоомагазините, откъдето просто няма как да бъдат осиновяване едри кучета-парии, щом може да купиш от "един човек" чау, кокер, пекинез, овчарка и т.н.

5. Дори с вълшебната пръчка да се появят приютите ТЕ НЯМА да смогнат да издържат до края на живота толкова огромно количество на бездомниците. Защото в приюта ще ги хранят с гранули, не с това дето се изравя от буклуците, ще ги вакцинират редовно, обезпаразитяват и ще ги пускат да тичат в безопасна среда, дето няма отрови-пушки от съседния прозорец и други тям подобни ужаси.

6. Сега, дори да имаме контрол над строежи-нощните пазачи, недобросъвестни развъдници, зоомагазини, кварталното развъждане - то КАК ще се контролират тези създания, затворени в приютите, в условията на бедствието и свръх-популация, които при нормално отглеждане ще живеят достатъчно добре, дори ако са всички от тях са кастрирани без да се приложи евтаназията в един момент? КАК? Кой бюджет ще го издържи?

Ей за тва питах, съвсем сериозно. Само и единствено с дарения не става, то е ясно. Държавния бюджет не може да го поеме - мче що данъкоплатеца из цяла България да решава проблемите на единия град? Градската каса - пак кмета? Хъм... Да, виждам ги как се справят.

Питам ви, хора, как го представяте като изключите хуманното приспиване, СЛЕД КАТО ЩЕ БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ ПРИЮТИТЕ И ВСИЧКИТЕ БЕЗДОМНИЦИ ЩЕ ОТИДАТ ТАМ.
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 January 2010 - 09:57 PM

Метода не е такъв. Метода е кастриране и връщане на здравите и неагресивните. На доизживяване, което в повечето случаи наистина средно е 4 години. За съвсем лек пример ще дам всичките може би около 50тина бездомни които за около 7 години се завъртяха около моя личен блок /с или без грижи/ от заварените в момента е само едно, всички останали умряха за по-малко от 4 години.
В случая важното не е да се приберат кучетата, а да се спре тяхното нарастване. Спре ли се нарастването на популацията, чрез крути мерки на споменатите разплождачи, справянето с наличните улични е лесно и не чак толкова разтеглено във времето. Ако някой не му харесва, че някои кучета се връщат по места, то нека помогне за тяхното осиновяване. И при спазването на тези не чак толкова трудни мерки София само след няколко години може да е съвсем различна.... За съжаление това няма как да се случи ако не натискат всички където трябва.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 10:09 PM

Цитат(samotnata @ Jan 12 2010, 09:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Метода не е такъв. Метода е кастриране и връщане на здравите и неагресивните. На доизживяване, което в повечето случаи наистина средно е 4 години. За съвсем лек пример ще дам всичките може би около 50тина бездомни които за около 7 години се завъртяха около моя личен блок /с или без грижи/ от заварените в момента е само едно, всички останали умряха за по-малко от 4 години.
В случая важното не е да се приберат кучетата, а да се спре тяхното нарастване. Спре ли се нарастването на популацията, чрез крути мерки на споменатите разплождачи, справянето с наличните улични е лесно и не чак толкова разтеглено във времето. Ако някой не му харесва, че някои кучета се връщат по места, то нека помогне за тяхното уосиновяване. И при спазването на тези не чак толкова трудни мерки София само след няколко години може да е съвсем различна.... За съжаление това няма как да се случи ако не натискат всички където трябва.

но те повечето са агресивни спрямо обикновени граждани, нали виждаш? Що са върнати? А ся де?

И относно средния живот - дори да приемем (аз не го приемам) че на улицата средно те живеят 4 години плюс минус една/две, то в условията на вакцинацията и нормалното хранене този период ще се покачи в пъти.
Аз бях цял живот по квартири и съм наблюдавала нашите бездомници, не говоря за кучета около блока. Ей за пример - този адрес който напуснах когато купих Лео през 2003-та - имало е само 2 бездомни, майка и син. Сега като ходя там до поликлиниката щото Джи пи то е там - над 10 са вече и "основателите" са живи и здрави. От пет години съм в жилището ни и заварих вече здрава глутница. Водеща женска и синът й, а също така бета-мъжки дето се появи - живи, здрави, щастливи. Имам много такива примери, но какво са фактите пред това, в което искат да вярват хората?

като цяло ние всички говорим за едно и същото нещо - приюти. Само че нали ви казах - поучих се от чужд опит, приюта след това не смогва.
:-)))

User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 10:25 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
сега, дай да се помъча да съм правилно разбрана от всичките четящи.
1. Не приемам отрови, сеч, убиване с лопати. Не. Кучетата не са виновни.

2. Цифрите от порядъка "около 10 хиляди бездомни в София" или "среден живот на бездомниците 4 години" са неверни. Занижени са. И двете цифри. (най-малкото защото ако женската ражда 6-8 малки два пъти годишно, то от тях оцеляват средно три като възрастни и големи. И точно тези трите живеят си до към 8-10 годишна възраст). Забележете, бездомниците не ядат отрова - всички тези идиотски хайки с отрова завършват по-трагично за домашните кучета най-често.

3. Киноложкото ниво в България е отчайващо, в следствие на което съществува квартално развъждане, подхранвани кучета край строежи-месарници-градинки-сервизи, също така включително некачествени изложбени кучета, от които стопаните получават поколение и продават малките с цел лична облага.

4. В следствие на точка 3. която проповядват и съседните държави - се появават прекупвачите и зоомагазините, откъдето просто няма как да бъдат осиновяване едри кучета-парии, щом може да купиш от "един човек" чау, кокер, пекинез, овчарка и т.н.

5. Дори с вълшебната пръчка да се появят приютите ТЕ НЯМА да смогнат да издържат до края на живота толкова огромно количество на бездомниците. Защото в приюта ще ги хранят с гранули, не с това дето се изравя от буклуците, ще ги вакцинират редовно, обезпаразитяват и ще ги пускат да тичат в безопасна среда, дето няма отрови-пушки от съседния прозорец и други тям подобни ужаси.

6. Сега, дори да имаме контрол над строежи-нощните пазачи, недобросъвестни развъдници, зоомагазини, кварталното развъждане - то КАК ще се контролират тези създания, затворени в приютите, в условията на бедствието и свръх-популация, които при нормално отглеждане ще живеят достатъчно добре, дори ако са всички от тях са кастрирани без да се приложи евтаназията в един момент? КАК? Кой бюджет ще го издържи?

Ей за тва питах, съвсем сериозно. Само и единствено с дарения не става, то е ясно. Държавния бюджет не може да го поеме - мче що данъкоплатеца из цяла България да решава проблемите на единия град? Градската каса - пак кмета? Хъм... Да, виждам ги как се справят.

Питам ви, хора, как го представяте като изключите хуманното приспиване, СЛЕД КАТО ЩЕ БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ ПРИЮТИТЕ И ВСИЧКИТЕ БЕЗДОМНИЦИ ЩЕ ОТИДАТ ТАМ.

1. Тук две мнения няма, смятам.
2. Тази информация откъде я взимате, за да твърдите това?
За отровени кучета в повечето случаи се съобщава от собственици, чиито кучета са станали жертви на отравяне. За бездомни няма как да знаем по простата причина, че за тях няма кой да се грижи и да следи какво се случва. Скриват се по храсти и паланки агонизиращи и си мрат. Светът дори не знае за тяхното съществуване.
3. Че хората са оставени на самотек да си плодят "междусъседски" това всичко го знаем. За Кинологията - не за всички породи е така. Несериозно е да го твърдите с такава увереност.
4. И тук пишете неща, които никой не ви оспорва.
5. Аз така и не разбрах вие какво предлагате по тази точка?
Ясно е, че не сте запозната и говорите малко по инерция. Дори и сега в Сеславци, при постоянна бройка около 200 кучета, едва оцеляват и тези. Живи остават, които могат и се изхранват основно от дарения. Ако останат на държавата живи ще си измрат.
6. Нищо по различно от 5. То сега няма пари за 200 кучета, вие говорите за всички бездомници, прибрани в приюти.

Идеите, които споделяте могат да са само в най-смелите ни мечти. Не са невъзможни, но не са реални. Нещата трябва да се подкарат според възможностите и по приоритетите. Регистрация, контрол, кастрирай и върни и други подобни неща, които са изброени по-напред в темата.
User's Signature

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема