Dog.bg Форуми : Простреляна на 3 места кучица има нужда от нас

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Простреляна на 3 места кучица има нужда от нас Невероятна добрячка без късмет. Има ли шанс?

#1 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 November 2009 - 09:36 PM

Наскоро се запознах се 2 жени от софийския квартал Слатина, които нямат достъп до Интернет и от години също са борят за 'нашата' кауза: хранят, обгрижват, лекуват, социализират, обезпаразитяват, кастрират и подкрепят с цялата си любов, малкото финансови средства, с които разполагат и огромната си доброта кварталните кучета. Същите жени отдавна се борят с местния престъпник, който безнаказано стреля по кучетата, включително и домашни. Няколко пъти са подавали жалби, единственият резултат: 'предупреждение'. Естествено, доказателства няма - въпреки раните и труповете.

Днес ми се обади Светла, една от жените. Плачеше по телефона, едва разбрах какво говори. В крайна сметка стана ясно, че престъпникът отново е стрелял по животните. Най-едрата и най-добра бездомничка е пострадала сериозно. Намерили са я тази сутрин, ранена и умираща... Изглежда след като е стреляно по нея, кучицата едва се е добрала до една шахта, където се е свила да умре. Не знам как две жени, всяка под 50 кг са изнесли на ръце и пеша 50-60 кг куче за 2 автобусни спирки разстояние. Куче, което изпитва ужасни болки, скимти от ужас и постоянно трепери. Куче, което са отгледали от бебе и са опазили досега. Не знам как са намерили физически и емоционални сили, знам, че аз не бих могла...

Както и да е, по същество: благодарение на усилията на Светла, невероятната помощ и светкавичната реакция на Дора и помощта на Димитър, кучицата е преместена от кварталния вет в денонощна клиника, където минава през цялостен преглед и рентген. Резултатът: 7 сачми, 3 входни рани на различни места, включително около врата (вероятно някои от сачмите са стари), една сачма се е забила съвсем близо до гръбначния стълб и е довела до парализа на задните лапи. Не може да се движи, изпуска се и не може да се контролира, в ужасни болки. Лекарите са скептични за шансовете на животината: най-вероятно ще преживее операция, но ако/докато проходи, ще мине много време и ще са необходими сериозни грижи, търпение, финанси и вяра. Предните лапи не са засегнати, но има много слаба реакция на задните лапи.

Прикачена снимка

А кучето е невероятно добро: докато непознати за нея хора я пренасят, обръщат по прегледи и снимки, тестват реакции, тя само лежи безпомощна, без да изръмжи, обели зъби, посегне да охапе. Нито веднъж. Само гледа с огромни, пълни с отчаяние и примирение добри очи.

Прикачена снимка Прикачена снимка

Можем ли да й помогнем? Правилно ли е като знаем, че шансовете са минимални да удължим мъките й докато търсим мнение за операцията и постоперативния период? Редно ли е да създадем надежди и очаквания на жените и на нас?

Моля ви, ако имате мнение и още повече, ако сте се сблъсквали с подобна история, споделете къде може да се направи операция за отстраняване на съчмата от гръбначния стълб (мога да предоставя допълнителна информация). Ще досаждам на terra1, за да науча подробности относно прегледите на Беба, ситуацията е много сходна.

ПС
Редактирах поста, за да добавя снимки. Благодарности на Вероника за помощта!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#2 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 23 November 2009 - 10:16 PM

На мен ми се къса сърцето за тази кучана, толкова е добра!!
Не зная обаче какво да се прави.Проблема не е операцията, а възстановяването-месеци наред.Трябва да е на чисто, топло, няма да ходи, трябва да й се чисти, да се раздвижва, обръща за да не получи рани от залежаване...
Казва се Лапичка, 8-9 годишна.
Не зная дали за нея има някакъв шанс (ако остане в инвалидна количка) да я пожелае някой в Холандия.
А е едро куче, изобщо не знам дали количката е вариант за нея.
Давайте акъл, трябва или да се оперира утре или да се приспи???
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 November 2009 - 10:17 PM

Здравейте. Ужасно тъжна история и което е най - жалкото нито първата нито последната. Знам, че за някои хора ще прозвучи ужасно това, което ще кажа, но моето мнение за такива животинки винаги е било евтаназия. Свидетел съм и на Беба и на Шоко и ще ви кажа, че е голямо нещастие да се гледа такова животинче. И за човека дето го гледа и за самото него. Доколкото ми е известно - може и да не съм права, но ако веднага направите операция шансовете са по - големи, но дори и тогава не се знае дали кучето ще проходи. То ще се напикава и нааква постоянно и неконтролируемо........ Ще тъне в акита, а понеже няма чувствителност на задницата - няма и да усеща, че разранява до кокъл плътта си.......ще направи огромни рани, които трябва да се почистват и превързват редовно , защото ако загният ще следва инфекця и ампутации....... Звучи ужасно, но въпреки, че виждаш живата душица с жажда за живот .......виждаш и мъките и , че не може да бъде пълноценна. В БГ условията на живот са такива, че рядко се намират осиновители за здрави животни камо ли за сакати с нужда от постоянни грижи. Беба все още е в БГ, Шоко замина за чужбина, но ще си остане саката цял живот- дано извади късмет животинчето- те кучетата бърза се приспособяват, но трябва някоя богата австрийка пенсионерка с обслужващ персонал да я осинови................а такива там сигурно има , а представете си тук дали има такива?!? Ох, колко мъка...... Знам, че някои хора ще ме изкритикуват, но самите жени е по - добре да отделят време , сили и енергия, за да спасят 10-20 кучета още , отколкото за тази душица, ........не че не е заслужила...... Ако има шансове да проходи , тогава да, нека се направи вс. възможно, но след операцията трябва дом....могат ли да осигурят, а после улицата ли пак.....ох , а онзи изрод какво ще продължава ли да стреля- няма ли на кой да се плати да му строши кокалите, вместо да събираме пари .....да лекуваме жертвите му май е по - добре да се вземат радикални мерки. Нали на това ни научи Мартин Карбовски.

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#4 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 November 2009 - 10:20 PM

Ох Боже не трябваше да я виждам милата- така е по - трудно. Вижте при д-р Аминков. Аз доколкото знам Беба няма операция.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#5 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 24 November 2009 - 09:39 AM

Една от жениците дето я хранят каза че можела да я вземем у тях ама за месец, два.Но не беше ентусиазирана, като й обясних за трудното и дълго възстановяване, грижите...а другата лелка каза ,че на тая мъжа е проклет.Та не знам до колко и до кога ще се грижат за кучето!
Имала и сърдечни проблеми кучанка, сигурно заради наднорменото тегло.

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 10:37 AM

Цитат(dora7511 @ Nov 24 2009, 07:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Та не знам до колко и до кога ще се грижат за кучето!

За мъжа, който стреля ще се намерят ли свидетели, с достатъчно смелост да дадат показания? Питам, защото той ще продължи.
При нас още си живее бившо домашно куче, изоставено и жестоко премазано, с категорично мнение на ветеринаря за евтаназия. Жените не го дали. Още си живее. Дори тича. Кога на четири, кога на три крака. Всеки крив в различна посока. И челюстта й е била счупена. Стърчаха едни зъби, та се плашеха хората. Сега част от тях са извадени. Есента я спасихме в последния момент от Сеславци. Ненадейно минали, прибрали я и предвид външния й вид я заделили при смъртниците. Кастрирана! Дори жалба не е имало. За малко!
Мисълта ми е, че за кучето не мога да дам съвет. Понякога животът преодолява всичко.
Едно е сигурно. Навън няма да оцелее. Трябва й дом.

#7 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 01:12 PM

Личи си че е много добра милата и доверчилва. Дано поне тя да има късмет след операцията.
Беба не я оперирахме, защото след стрелбата беше изчезнала и я намерихме седмица по късно, а и мина време след като и направихме томографа. Та вече беше късно за операция, такива операции се правят веднага до ден два, за да има резултат, иначе няма смисъл.
И дано поне този убиец да си получи заслуженото, че нашия така и не разбрахме кой е.

#8 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2009 - 05:55 PM

Муцуната бе приспана днес и погребана.Рентгеновите снимки ще се ползват за поредната жалба срещу този идиот!
Буш, можеш да заключиш темата или и аз не знам?!
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни