Здравословни проблеми
Публикувано: 07 April 2011 - 03:52 PM
Ваксина, няма!За профлактика -всеки месец пипета Stonghold или Advocate.Те не предпазват от зараза , те ликвидират евентуална зараза настъпила в предходните 4-5 седмици преди слагането на препарата.Не коментирам профилактиката с ивермектини ,защото французите са по 10-15 кг максимум и не е чак толкова скъпо използването на пипети,както при едрите и гигантските породи.
Advantix има известен репелентен ефект срещу комарите ,но мисля че за повече от 2 седмици не бих му се доверила.Има каишка на Интервет Scalibor, която също е с репелентен ефект срещу ухапвания от насекоми(комари и флеботомуси(разпространители на лайшманиозата)),освен това предпазва от бълхи и кърлежи.
Advantix има известен репелентен ефект срещу комарите ,но мисля че за повече от 2 седмици не бих му се доверила.Има каишка на Интервет Scalibor, която също е с репелентен ефект срещу ухапвания от насекоми(комари и флеботомуси(разпространители на лайшманиозата)),освен това предпазва от бълхи и кърлежи.
Публикувано: 07 April 2011 - 06:22 PM
Благодаря много. Само последно да попитам за пипетите,защото едните са от 5 до 10 кг. ,другите от 10 до 20 кг. Кучо е 11кг.- стават ли тези от 5 до 10 ?????????
Попринцип, с малки изключения, давам хапче за вътрешно на 3 месеца и всеки месец (от пролетта до зимата) Адвантикс-за външно. Мога ли да давам всеки месец Адвокейт-за външно,вътр. и профилактика на тази болест и примерно хапче на 6 месеца ??? Дано се изразих разбиращо
Попринцип, с малки изключения, давам хапче за вътрешно на 3 месеца и всеки месец (от пролетта до зимата) Адвантикс-за външно. Мога ли да давам всеки месец Адвокейт-за външно,вътр. и профилактика на тази болест и примерно хапче на 6 месеца ??? Дано се изразих разбиращо

Публикувано: 07 April 2011 - 09:02 PM
Аз ги обезпаразитяам всеки месец с "Advocate" 10 - 25кг (без зимата) и отделно на три месеца "Cestal" или "Drontal"

Публикувано: 09 April 2011 - 09:30 AM
Адвокейта е и за вътрешно(само върху нематоди)
Действието им се припокрива единствено върху бълхите:
Advantix-кърлежи(т.нар.пасищни) и бълхи+репелентен ефект
Advocate-крастни кърлежи(Различни от горните!),бълхи и нематоди(дирофилария , трихури ,анкилостоми ,аскариди).Няма репелентен ефект.
Ако говорим за схеми , това май си е една от най сериозните , единствено няма покритие на тениите,което се решава с даването на таблетка.
Действието им се припокрива единствено върху бълхите:
Advantix-кърлежи(т.нар.пасищни) и бълхи+репелентен ефект
Advocate-крастни кърлежи(Различни от горните!),бълхи и нематоди(дирофилария , трихури ,анкилостоми ,аскариди).Няма репелентен ефект.
Ако говорим за схеми , това май си е една от най сериозните , единствено няма покритие на тениите,което се решава с даването на таблетка.
Публикувано: 09 April 2011 - 10:09 AM
Миналото лято доста време бяхме на тази система:
На 1во число от месеца - Advantix
На 15то - Advocate
И на два/три месеца - Castal или Drontal
Но през зимата сме само на вътрешно обезпаразитяване - да му почине малко организма. Сега в началото на месеца сложихме първия Advantix за този сезон и се чудя дали да продължавам както миналата година. Притеснява ме това, че все пак това са отрови и според мен колкото пазят, толкова и вредят ( като всяко лекарство).
Засега се колебая още, вие какво мислите, не е ли нож с две остриета???
На 1во число от месеца - Advantix
На 15то - Advocate
И на два/три месеца - Castal или Drontal
Но през зимата сме само на вътрешно обезпаразитяване - да му почине малко организма. Сега в началото на месеца сложихме първия Advantix за този сезон и се чудя дали да продължавам както миналата година. Притеснява ме това, че все пак това са отрови и според мен колкото пазят, толкова и вредят ( като всяко лекарство).
Засега се колебая още, вие какво мислите, не е ли нож с две остриета???