Изисквания за внос/износ на кучета
Публикувано: 27 May 2006 - 06:19 PM
Снимки с размери повече от 500х500 пиксела са признак за неуважение към другите потребители, на които с тях пречите да разглеждат спокойно форума.
Ваш модератор най-сърдечен, във фотографските дела въвлечен: Vabank
Публикувано: 31 January 2007 - 05:37 PM
Много благодарности предварително! r)
Публикувано: 31 January 2007 - 05:52 PM
Публикувано: 31 January 2007 - 06:50 PM
П.С.: Надявам се да намеря какви са нашите изисквания (т.е. какво искат тук за да се внесе кученце от тези страни). Аз намерих какви са техните за износ, но ме интересуваше какво искат в България, за да внесеш кученце от там. Ще потърся... и ако пак не мога да се оправя oleeee , ще питам ...
Публикувано: 15 February 2007 - 12:40 AM
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 March 2007 - 06:08 PM
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 22 March 2007 - 06:30 PM
Цитат
Специфични правила и допълнителни изисквания имат държавите: Великобритания, Ирландия, Швеция и Малта.
Виж първа страница.
Публикувано: 22 March 2007 - 06:37 PM
Цитат
Цитат
Специфични правила и допълнителни изисквания имат държавите: Великобритания, Ирландия, Швеция и Малта.
Виж първа страница.
Много благодаря.
Публикувано: 10 April 2007 - 02:44 PM
Публикувано: 10 April 2007 - 09:39 PM
Публикувано: 11 April 2007 - 12:44 PM
А можете ли да ми кажете къде в Бургас мога да питам точно за необходимите документи и изследвания worthy
BEER
Публикувано: 11 April 2007 - 02:42 PM
Цитат
Какво ще стане като влезем в ЕС - ще видим...
Може ли някой да изкоментира това, на каква минимална възраст трябва да е кученцето, за да влезе в България от страна не-членка на ЕС. Никъде в българските сайтове не намерих такава информация. Обаждах се няколко пъти в НВМС - Граничен ветеринарно-медицински контрол - говорих с трима от експертите в този отдел, отговора на всички беше, че няма такова изискване кученцето да е най-малко на 4 месеца, но това беше по телефона, не го намирам написано никъде s)
Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 25 April 2007 - 04:16 PM
Та става въпрос за следното: Заминавам за Англия тази есен. Ще взимам кучо с мен естествено. Говорих с вета какви документи ще са ми нужни след като вече сме в ЕС. Все пак ми се иска някой, който е минал през това наскоро (питам конкретно за Англия, тъй като всяка страна си има свои изисквания вероятно) да сподели личния си опит от качването на самолета до намирането на pet-friendly място за живеене.Мерси предварително на всички отзовали се.
allure&Jack Ray
Публикувано: 25 April 2007 - 04:23 PM
Публикувано: 25 April 2007 - 05:07 PM
Процедурата не се е променила с членството ни в ЕС, просто вече сме в списъка от квалифицирани държави, членки на ЕС и вместо ветеринарен сертификат трябва европейски паспорт.
Доста е сложна процедурата.
Публикувано: 25 April 2007 - 05:15 PM
Цитат
Процедурата не се е променила с членството ни в ЕС, просто вече сме в списъка от квалифицирани държави, членки на ЕС и вместо ветеринарен сертификат трябва европейски паспорт.
Доста е сложна процедурата.
Аз като говорих с вета той ми каза, че като цяло нещата са доста улеснени след влизането в ЕС. Спомена за задължителното условие кучето да е чипирано, да има ваксина за бяс и за 2 документа, които се вадят деня преди полета. Все пак съм решила да отида до британското посолство и да искам инфо от първа ръка за да избегна недоразумения. Моят кучо също има от паспорта с хъскито отпред така че явно ще трябва нов. Говорих с мой познат , който живее в Лондон. Каза ми, че вносът ще е по-лесен отколкото да си намеря квартира, в която да ме пуснат с куче. Все пак си мисля, че в цял Лондон ще се намери място за нас.
allure&Jack Ray
Публикувано: 25 April 2007 - 05:21 PM
http://www.defra.gov...alification.htm
Наистина добра идея да питаш в посолството, не отлагай.
Публикувано: 25 April 2007 - 05:28 PM
Цитат
http://www.defra.gov...alification.htm
Наистина добра идея да питаш в посолството, не отлагай.
Мерси, mil, току що прочетох инфото. Най-странното е , че вета ми каза, че точно това изискване за 6-те месеца след кръвната проба е отпаднало вече. cl) Така или иначе ще питам в посолството за да съм 100% сигурна. Все пак до октомври, когато ще ходя има кажи речи 6 месеца така че не е фатално пък и едва ли ще мога да взема кучо ведага с мен. Вероятно ще трябва първо да се установя , а след това да долети и Рей b) Мерси за помощта. Дълбок поклон w)
allure&Jack Ray
Публикувано: 25 April 2007 - 05:31 PM