Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 13 September 2008 - 08:59 PM
Така, сега по същество, бих намалила още малко козината по главата, а относно тялото и гръбчето, то това ще го направиш когато вземеш тримминга, просто няма как да стане без него. Ами точно му дойде време за тази процедура. Та когато вземеш, подробно ще ти обясня, не се шашкай само! ;) А и бебешката козинка, която бухва сега, няма как без тримминг да се махне. :blink:
Публикувано: 13 September 2008 - 09:18 PM
Публикувано: 13 September 2008 - 09:31 PM
Също ми предложиха през лятото, когато е по-топло, да подстрижат цялото коремче и гърди и да оставят отстрани едни ресни. Все едно си има козинка, а всъщност да си е подстриган, само отстрани да има козинка. Не знам как да го обясня и аз. Аз много не искам сякаш, ама ми казаха, че щяло да му бъде ужасно зле с голяма козина... не знам вече.
А тия дни трябва да отида да си взема тримингче и да почвам да се уча, че да си го триминговам сама, а те да подстригват вече каквото трябва.
Публикувано: 13 September 2008 - 09:50 PM
Взела съм средно триминг ножче. Уж триминговам, но нещо не се получава нужният ефект. И козината на гърба по линията от началото на задния крак до опашката е с по-различна структура, по-пухеста, и, сякаш се къса. И козината, която пада е много малко. А пък и Б., като го заболи,хапе. Сигурно не правя нещо както трябва.

Публикувано: 13 September 2008 - 10:39 PM
Публикувано: 13 September 2008 - 11:20 PM
nat8 , и вие имате богато окосмяване, което предполага доста работа. ;) С тримминга не го скуби, движенията с него трябва все едно го сресваш, ама по-кратки. Утре ще потърся пак клипчета и ще ги покажа пак.
И няма значение дали имате родословно куче и дали ще ходи по изложби, важното да ви бъде поддържано и винаги хубаво и красиво. :blink:
Публикувано: 13 September 2008 - 11:49 PM
А козината си му беше така като го взехме. Аз го къпя всяка седмица, а понякога се налага и извън графика. ;D. Но балсам не съм му взела още. А явно има нужда.
И още - много му е гъста козината на краката и ме затруднява в разресването. Чудих се дали малко да не взема с филажната. Страхувам се да не стане грозно.

Публикувано: 14 September 2008 - 08:10 AM
nat8, наистина малкият е много окосмен, да се надяваме, че като смени тази козинка ще бъде по-лесно. Балсама за вас е задължителен просто, можеш да пробваш и човешки, и той става. ;)
Ако не става с тримминга по гърба, тогава там мини с филажна ножица, няма как да не се заглади, а по краката ти трябва коат-кинг, ама с по-широки зъбци, за да може да извади този пух, че от него ти се струва прекалено гъста. Провери, Трикси би трябвало да имат. Също коат-кинга с по-тесни зъбци много добре обира козината и на гърба. Без тези инструменти е много трудно да се преведе козината в добро състояние, но не и невъзможно, просто с тях е по-лесно. :blink:
Публикувано: 14 September 2008 - 02:50 PM
А и за балсама - до сега без балсам го къпех.. обаче аз не съм виждала по зоомагазините по принцип балсами за кучета. Ии наистина ли няма проблем, ако е човешки ?
Публикувано: 14 September 2008 - 03:24 PM
Публикувано: 18 September 2008 - 12:40 PM
Публикувано: 18 September 2008 - 06:49 PM