Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 17 November 2008 - 02:47 PM
nat8 , точно този е идеален за гръб, ние също ползваме такъв, но на друга фирма, не знаех, че и тук вече има подобни. А с него и по-лесно се обира гръбчето. ;)
Публикувано: 21 November 2008 - 10:05 PM
Благодаря, като приключа с обработката на краката ще ти го данеса да опиташ поне гръбчето. Аз свалям огромно количество пух от краката, явно вече паднал пух, който се е оплел в козината. Друго обяснение нямам, защото не се усеща да го оскубва, а коат-кинга се пълни с пух с едно "загребване". Все си мислех, че ресането му е достатъчно, понеже е ежедневно. Вероятно гребенът разресва само повърхностния слой. Сега вече сресва по-дебел слой.

Публикувано: 04 December 2008 - 06:26 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 December 2008 - 10:45 PM
Браво, наистина много добре сте се справили.Чак не мога да повярвам, че са разбрали как трябва да бъде ;D А според мен ще е добре да пострижете и лапите, на чашки, ако си забелязала как се прави.Но може и както доиде, важното е да е късичко, че е много по-лесно да се мият лапите.Не се цапа толкова, пък и по-бързо изсъхва.Надявам се да не приемаш казаното за упрек.Само се опитвам да съм полезна, колкото и рядко да пиша ;)
Публикувано: 05 December 2008 - 09:00 PM
Точно за тази козина дето пада става въпрос.Тя също се постригва, за да може да се виждат едни красиви лапички, да не "мете" с тази козина.След като са постригани лапите, се оформя и тази козина която пада по тях като чашки нагоре.И така се оформя от лапата към крачето.Дано да си ме разбрала.Ще пусна една по-старичка снимка на Амба да го видиш как беше даже като беше по-малък и нямаше козина до земята.Тогава се оформя пък линия от предните лапи до задните... ама това е вече е професионално де ;)
Дано да се вижда добре на снимката.Обърни внимание как лапите се виждат отдолу колко са късичко взети, но и козината над тях е постригана на някакво ниво, а не да ги закрива.
Дано да се вижда добре на снимката.Обърни внимание как лапите се виждат отдолу колко са късичко взети, но и козината над тях е постригана на някакво ниво, а не да ги закрива.
Публикувано: 06 December 2008 - 11:32 AM
JujitYy , най-сетне!!! :->) Браво на вас, Бъки е много променен вече! Лапите и на мен веднага ми се набиха на очи, но Gesi вече ти писа. ;) Ако може така да го поддържате винаги, ще ви бъде доста по-лесно и с козината, и с хигиена. Искам само да добавя за лапите, козината която докосва земя да се подстриже, за да не мете тротоари! ;) ;D