Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 09 December 2008 - 03:26 PM
idol ike,искам да те попитам ако можеш да ми кажеш как се процедира с ушичките от външната страна?Ще поясня точно какво имам предвид :blink: Става въпрос за тези косъмчета тип "антенки" дето има в основата на ухото.Гледах този френския сайт дето има и клипчета и там го правят с филажна ножица.Така ли трябва да стане?И ако е така как точно трябва да се прецени колко и до къде да се отреже?
Публикувано: 09 December 2008 - 03:31 PM
Sesili , да при англичанчета ухото от вън не се стриже с машинка, ухото или се филира, или се проскубва с пръсти. Ако е с филажна ножица, то почваш от връхчета, само където стърчи, ако искаш да намалиш и обема, тогава взимаш по-близо до кожа. :blink:
Публикувано: 09 December 2008 - 07:05 PM
Наистина има огромна разлика в постава на ушите, по стандарта трябва да са на ниво на очите, а не по-на горе, от там идва и разликата. А този хубавец има перфектно поставено ухо.
Но не се отчайвайте, като се вземе козината по-късо в самото основание, все ще е по-добре! ;)
Но не се отчайвайте, като се вземе козината по-късо в самото основание, все ще е по-добре! ;)
Публикувано: 10 December 2008 - 04:54 PM
Бях решила сама да си го направя,но машинката ми е много гадна и скубе,а не искам да му причинявам болка.Записах го за събота да отида да го минат и после за награда ще му направим една дъъълга разходка.Та след нея ще кача снимки да видиш и кажеш как се е получило ;)
Публикувано: 12 December 2008 - 10:52 AM
nat8 , ами никак не изглежда зле така, единствено вече след машинка и ако имаш филажната, може да се доизкусури. ;) Все по добре така от рошавата глава! :blink: