Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 13 December 2008 - 01:35 PM
Ние се върнахме и според мен стана много добре-особено ушите.Подстригахме лапичките(от долу),жабото(имаше едни рошави къдрички),опашката(тя пък се завърта косъма и става много рошава) и покрай пишката.Ще пусна сега снимки на ушичките,че той нещо не иска да стой на едно място и ще изчакам някой да се прибере у дома,че да ми асистират :blink: Иначе ме похвалиха,че много добре съм му оформила лапичките-почувствах се горда със себе си ;D
Публикувано: 13 December 2008 - 06:51 PM
Sesili , честита ви прическа, отлична оценка ви пиша!!! :->) Страхотен ефект и пълна промяна! ;) :blink: А какъв позьор само! :blink:
Хайде ralica_v , давай снимки, не се притеснявай много, козината расте бързо, а друг път задължително ще се получи! ;)
Хайде ralica_v , давай снимки, не се притеснявай много, козината расте бързо, а друг път задължително ще се получи! ;)
Публикувано: 13 December 2008 - 07:58 PM
Благодаря много на всички и аз много си го харесвам и само го гледам и се усмихвам :blink:
idol ike,на теб специални благодарности за указанията :blink: Много се радвам,че ти е харесал-мнението ти значи много за мен.
Рали,дай снимки на Каричка да я видим.Пък нали знаеш този път може да не си се справила много добре(поне ти така казваш),но с всеки сладващ ще се учиш от грешките си и ще се осъваршенстваш ;)
idol ike,на теб специални благодарности за указанията :blink: Много се радвам,че ти е харесал-мнението ти значи много за мен.
Рали,дай снимки на Каричка да я видим.Пък нали знаеш този път може да не си се справила много добре(поне ти така казваш),но с всеки сладващ ще се учиш от грешките си и ще се осъваршенстваш ;)
Публикувано: 13 December 2008 - 09:12 PM
Ами то много не си личи по снимки ама на живо си личи как съм я офъкала по главичката.Ама тъй де уча се,пък и тя не се оплаква ;D .
Тука е преди подстрижката

А тука след....Подстригана и изкъпана . Като видях че не се получи много на главата ,непосмях друго освен малко врътлето да пипам.ами що-годе става... ;)

Наблюдателницата....Любимото място за гледане през прозореца.

Моля за съвети как да я оформя :blink: :wub:
Тука е преди подстрижката

А тука след....Подстригана и изкъпана . Като видях че не се получи много на главата ,непосмях друго освен малко врътлето да пипам.ами що-годе става... ;)

Наблюдателницата....Любимото място за гледане през прозореца.

Моля за съвети как да я оформя :blink: :wub:
Публикувано: 13 December 2008 - 09:52 PM
ralica_v , никак не е зле, като за първи път, но все още може да дооформиш лапите, махни стърчащи косми, нека лапата да е кръгличка. И по ушите трябва още да се свали малко козина, но с машинка ще е най-добре, за да е равно.
Sesili , не бих казала, че има голяма разлика в подстригване на двете породи, принципа е един и същ. :blink:
Sesili , не бих казала, че има голяма разлика в подстригване на двете породи, принципа е един и същ. :blink:
Публикувано: 13 December 2008 - 10:08 PM
Тя разликата идва при груминга на изложбените кучета, защото има правила и няма как да не се съобразиш с тях, тук все пак говорим за малко друг тип подстригване, а и все пак нямате и нужни инструменти под ръка. За това моите съвети са малко по-различни, по-скоро са насоки само какво да се направи за да изглежда добре кучето, а и да улеснява поддръжка.
Публикувано: 13 December 2008 - 10:20 PM
Далеч съм от мисълта за изложбения груминг-нито ни е необходим,нито(както ти самата каза) имаме необходимите инструменти и умения за това.Имах предвид от хигиенична гледна точка,а и от тази че всеки човек който го е грижа за кучети си иска то да изглежда добре :blink: А и точно в тази насока имам предви,че това може би е разликата.