Dog.bg Форуми : Груминг на кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (36 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Груминг на кокер спаньол

#561 Потребителят е офлайн   Niq Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2009 - 06:07 PM

Гранулите всъщност може и да са в основата на проблема. Не са качествени предполагам,чак сега се замислям че и това е важно ( голяма грешка от моя страна... ) .Ако е от голямо значеие ще погледна какво пише на опаковката,но не са някаква водеща марка. Като свършат ще започна друга,ще се разровя да видя коя е най-подходяща. А след прахосмукачка чак на ново "килима" не става,но хвърчат във въздуха при течение. До края на деня (в най-добрия случай) вече е все едно не е чистено. Ако зависи от мен,дори и с цената на това непрекъснато чистене ще го задържа,но нали се сещате,че не живея сама и малко или много трябва да се съобразявм и със семейството си. Така не можем да караме,но не мога и да се разделя с него .
User's Signature

Качена снимка

#562 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 03 December 2009 - 07:27 PM

Има доста теми за храненето, прочетете ги, вижте кои са по-качествените марки и сменете храната. Резултата ще дойде бавно /между 2 и 4 месеца/ след започването, но това е защото тепърва козината и косъма ще трябва да се заздравяват и възстановяват, да се захранват с разни съставки като Омега 3 и прочие.
Видях как изглежда вашето куче и наистина не разбирам как ако всеки ден се спазват процедурите положението е толкова тежко, колкото го описвате.
И за да не си мислите, че говоря на изуст и просто не ви влизам в положението:

Това е моето куче в зимно време, когато не е подстригвана /и в момента е така/:

Както казах реша я веднъж на седмица, в момента нямам много време за груминг, предпочитам да я разхождам. Смуча веднъж в седмицата. И у нас не хвърчат косми. Затова мисля, че с 10-20 минутно ресане на ден и качествена храна не е проблем чистотата вкъщи.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#563 Потребителят е офлайн   Niq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 10:13 PM

Благодаря много за подробния отговор. Явно проблема е в храната, аз вече разгледах темите и утре ще потърся по-качествена. А някакви витамини към храната добре ли ще е ако добавя?
User's Signature

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   buksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2009 - 08:33 AM

Цитат(Niq @ Dec 3 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря много за подробния отговор. Явно проблема е в храната, аз вече разгледах темите и утре ще потърся по-качествена. А някакви витамини към храната добре ли ще е ако добавя?

Здравей Niq, понякога проблема с падащата козина е и здравословен, какво искам да кажа.Аз имам мопс на 7 години и има страхотен проблем с падащата козина. Споделих този проблем с моя ветеринар и той ми каза ,че понякога възпалената анална жлеза води до силно падане на козината. Храната също е много важна. Сега има малък кокер и също му пада козината ,но все още не е къпан(само със сух шампоан).Надявам се скоро да решите проблема си с падащата козина. Късмет!

#565 Потребителят е офлайн   Niq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 02:05 PM

Цитат(buksi @ Dec 4 2009, 08:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Niq @ Dec 3 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Здравей Niq, понякога проблема с падащата козина е и здравословен, какво искам да кажа.Аз имам мопс на 7 години и има страхотен проблем с падащата козина. Споделих този проблем с моя ветеринар и той ми каза ,че понякога възпалената анална жлеза води до силно падане на козината. Храната също е много важна. Сега има малък кокер и също му пада козината ,но все още не е къпан(само със сух шампоан).Надявам се скоро да решите проблема си с падащата козина. Късмет!

И моя ветеринар ми обясни това. Прави му изследване,някакви лекарства му давахме,но няма никакъв ефект. Много се надявам,че не се дължи на това и си е здрав. Ще сменя храната и дано да спре да пада толкова много :)
User's Signature

Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2009 - 04:10 PM

Niq, за да не се повтарям и аз, само искам да добавя, освен качествена храна може да вземете и добавка, която да поспре косопада. Питайте вашия ветеринар за Петнил(той е на хапчета) и Мегадерм(той е течен и съдържа омега киселини). Качествена храна е задължителна, напълно възможно на кучето да му нещо липсва, някой витамин примерно. Успех. smile.gif
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#567 Потребителят е офлайн   Niq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 06:54 PM

Благодаря :) В Понеделник отивам,ще взема всичко,което изброихте . Дано да го решим този проблем,че да не се налага да се разделям с него.
User's Signature

Качена снимка

#568 Потребителят е офлайн   Niq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 12:32 PM

Вчера обиколих града,за да търся храна. Намерих само Роял Канин,но нямам възможност чак толкова скъпа храна да купувам. Прегледах в интернет цените (на тези,които се водят "среден или висок клас" ) и се спрях на Нутрам. Но я нямаше,и не предлагат поръчка. В един магазин видях едно чувалче от 18 кг. ,струваше 55 лв. (което ме изненда,защото и тази храна я имаше в списъка,дето си направих :д ),на Нутра Нъгетс. Тази храна качествена ли е? Но нямаше малки разфасовки и не го купих,защото не знам дали ще иска да я яде. Сега мисля да поръчам от нета сигурно 1-2 кг,за да я пробваме и евентуално ако е качествена на нея да се спрем. Ветеринаря ми каза,че "ми гарантира,че от храната няма да спре да му пада козината,и че не е тя проблема" . Е да,ама от 4 год. сме при него, и неговите методи явно не работят . Струва ми се,че се обиди малко,но... Аз съм длъжна да пробвам всичко,а и според мен няма как храната да не влияе върху организма на кучето като цяло,а от там и на козината. Купих му витамини (Петнил) ,вета не ги похвали особено,но в един друг зоомагазин ми казаха,че те могат да компенсират некачествената храна. И след цялата обиколка,която в общи линии не завърши с някакъв успех,му купих храна на дребно,която ми казаха,че била висок клас. Забравих и името. Не,че имам намерение да ни става постоянна,но все пак да я пробва. Яде малко (което е напредък,попринцип само гранули не яде никога :д) .И така... Но сега като се замисля,той като яде гранули отделя по-едрите. Тази,която я купих с това съображение,май беше за големи кучета,но дребни породи,защото са по-дребни. Продавачката каза,че само формата им е различна. Вета каза по 3 хапчета от Петнил да му давам на ден,но не се сетих да попитам на веднъж ли?
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 December 2009 - 01:19 PM

Явно толкова и разбира вета ти от гледане на кучета.
Ние тук не казахме, че само с качествена храна ще спре да му пада козината, казахме, че И с качествена храна значително ще се намали космопада. Има разлика си мисля...
Нутра Нъгетс е доста добра за цената си и за класа си. Сара я е яла близо 2-3 години. Но ако не се лъжа няма малки опаковки.
За дозата на петнила чети упътването на гърба. Там би трябвало ясно да е написано. Ако не е посочено изрично наведнъж ли се дава или през период, най-добре е сутрин, обед и вечер или сутрин с едното хранене и вечер с другото.
Остава къпането с качествена козметика и редовните ресания и вчесвания.
User's Signature

#570 Потребителят е офлайн   Niq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 01:27 PM

Цитат(samotnata @ Dec 8 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно толкова и разбира вета ти от гледане на кучета.
Ние тук не казахме, че само с качествена храна ще спре да му пада козината, казахме, че И с качествена храна значително ще се намали космопада. Има разлика си мисля...
Нутра Нъгетс е доста добра за цената си и за класа си. Сара я е яла близо 2-3 години. Но ако не се лъжа няма малки опаковки.
За дозата на петнила чети упътването на гърба. Там би трябвало ясно да е написано. Ако не е посочено изрично наведнъж ли се дава или през период, най-добре е сутрин, обед и вечер или сутрин с едното хранене и вечер с другото.
Остава къпането с качествена козметика и редовните ресания и вчесвания.

Знам,че няма да спре само с качествена храна,но обръщам повече внимание на това,защото другото го правя и сега.
За Петнила- аз не съм купила цяла опаковка,той не ги продава така,а таблетки за 1 курс (10 дена) .
Явно ще рискувам и ще купя храната на Нутра Нъгетс,защото попринцип не я продават и да хвана прИмоцията ab_041.gif А като свърши ще купувам от по-големите градове.
User's Signature

Качена снимка

#571 Потребителят е офлайн   РУДОЛФЧО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2009 - 05:51 PM

Здравейте, четох до сега тема и за това как точно се подстригва кокерчето, но аз искам да попитам кога трябва да подстрижем кученцето за първи път? Моят Рудолф е вече на 5м. и половина и се чудя дали не му е дошло времето ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 December 2009 - 12:57 PM

Прочетете пак темата.
Първо зима е, защо сега ще го стрижете?
2. На 5 месеца е малък за стригане
и 3. защо не му оформяте само козината както се прави истинският груминг на кокер, ами искате да го стрижете? Стригането ще му развали косъма, от опит го казвам.
User's Signature

#573 Потребителят е офлайн   РУДОЛФЧО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2009 - 10:52 AM

Не съм казала, че искам да го подстригвам, просто помолих за съвет кога трябва да стане това. И тъй като е зима и определено не е подходящият момент, засега ще останем така smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#574 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 December 2009 - 12:53 PM

Ама то не е задължително да става. По принцип правилното поддържане на козината на кокера не включва подстригване на цялата козина, а само оформяне по определен начин.
Затова и няма определен момент, в който трябва да се подстриже за първи път.
User's Signature

#575 Потребителят е офлайн   РУДОЛФЧО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2009 - 02:03 PM

Започна тези дни пак да му капе доста козина както в началото, когато си сменяше бебешката и затова се зачудих дали нещо не трябва да предприема?
User's Signature

Качена снимка

#576 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 December 2009 - 02:58 PM

Както сме писали и по-горе - качествен шампоан, гребен/четка всеки ден /може да се замести с ръкавица/ и триминг за гърба, врата и съвсем леко надолу. Това е единственото, което може да се предприеме. Подстригването/обрсъването ще доведе само до израстване на повече подкосъм, а това води до доста повече падаща козина, т.е. това не е решение на проблема.
User's Signature

#577 Потребителят е офлайн   РУДОЛФЧО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2009 - 04:31 PM

Благодаря за съветите ae_085.gif Четката я купих може би на 2-рия ден след като си взехме Рудолф - в началото бях толкова стриктна всеки ден решехме, а сега да си призная сме се изоставили ea_103.gif и май това е основния проблем.Започвам пак ежедневно вчесване ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#578 Потребителят е офлайн   buksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2009 - 07:51 PM

Здрасти Рудолфчо! Ние подстригахме Бъкси когато беше на 2м.,но подстригахме само лапичките и вътрешното на ушичките,че му се запарваха.След това на 3 м след последната ваксина го заведохме на подстригване при специалист, които освен, че го изкъпа му подстрига пак лапите и ушите- нищо повече:) Моето мнение е ,че за падането на козинката помага редовното рясане и хубавата баня :)

#579 Потребителят е офлайн   Tecmessa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 January 2010 - 11:57 AM

http://www.youtube.c...h?v=TODYMr_qQdw
Все пак не правете това сами или с машинката за бръснене на татко! wb_052.gif (колкото и да е търпелив вашият кокер md_064.gif )
User's Signature

Качена снимка

#580 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 January 2010 - 12:25 PM

Нещо не ми харесва в цялата тая процедура. Според мен не е нужно муцуната да се бръсне, веждите и мустаците му отидоха, а с тва бръснене около очите може да се докара някой проблем. Има си триминг за глава, спокойно може да се оформя с него. Представяте ли си да ви избръснат цялото лице... не ми се струва приятно.
User's Signature

• (36 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема