Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 03 December 2009 - 06:07 PM
Публикувано: 03 December 2009 - 07:27 PM
Видях как изглежда вашето куче и наистина не разбирам как ако всеки ден се спазват процедурите положението е толкова тежко, колкото го описвате.
И за да не си мислите, че говоря на изуст и просто не ви влизам в положението:
Това е моето куче в зимно време, когато не е подстригвана /и в момента е така/:

Както казах реша я веднъж на седмица, в момента нямам много време за груминг, предпочитам да я разхождам. Смуча веднъж в седмицата. И у нас не хвърчат косми. Затова мисля, че с 10-20 минутно ресане на ден и качествена храна не е проблем чистотата вкъщи.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 04 December 2009 - 08:33 AM
Здравей Niq, понякога проблема с падащата козина е и здравословен, какво искам да кажа.Аз имам мопс на 7 години и има страхотен проблем с падащата козина. Споделих този проблем с моя ветеринар и той ми каза ,че понякога възпалената анална жлеза води до силно падане на козината. Храната също е много важна. Сега има малък кокер и също му пада козината ,но все още не е къпан(само със сух шампоан).Надявам се скоро да решите проблема си с падащата козина. Късмет!
Публикувано: 04 December 2009 - 02:05 PM
Здравей Niq, понякога проблема с падащата козина е и здравословен, какво искам да кажа.Аз имам мопс на 7 години и има страхотен проблем с падащата козина. Споделих този проблем с моя ветеринар и той ми каза ,че понякога възпалената анална жлеза води до силно падане на козината. Храната също е много важна. Сега има малък кокер и също му пада козината ,но все още не е къпан(само със сух шампоан).Надявам се скоро да решите проблема си с падащата козина. Късмет!
И моя ветеринар ми обясни това. Прави му изследване,някакви лекарства му давахме,но няма никакъв ефект. Много се надявам,че не се дължи на това и си е здрав. Ще сменя храната и дано да спре да пада толкова много :)
Публикувано: 04 December 2009 - 04:10 PM

Публикувано: 08 December 2009 - 12:32 PM
Публикувано: 08 December 2009 - 01:19 PM
Ние тук не казахме, че само с качествена храна ще спре да му пада козината, казахме, че И с качествена храна значително ще се намали космопада. Има разлика си мисля...
Нутра Нъгетс е доста добра за цената си и за класа си. Сара я е яла близо 2-3 години. Но ако не се лъжа няма малки опаковки.
За дозата на петнила чети упътването на гърба. Там би трябвало ясно да е написано. Ако не е посочено изрично наведнъж ли се дава или през период, най-добре е сутрин, обед и вечер или сутрин с едното хранене и вечер с другото.
Остава къпането с качествена козметика и редовните ресания и вчесвания.

Публикувано: 08 December 2009 - 01:27 PM
Ние тук не казахме, че само с качествена храна ще спре да му пада козината, казахме, че И с качествена храна значително ще се намали космопада. Има разлика си мисля...
Нутра Нъгетс е доста добра за цената си и за класа си. Сара я е яла близо 2-3 години. Но ако не се лъжа няма малки опаковки.
За дозата на петнила чети упътването на гърба. Там би трябвало ясно да е написано. Ако не е посочено изрично наведнъж ли се дава или през период, най-добре е сутрин, обед и вечер или сутрин с едното хранене и вечер с другото.
Остава къпането с качествена козметика и редовните ресания и вчесвания.
Знам,че няма да спре само с качествена храна,но обръщам повече внимание на това,защото другото го правя и сега.
За Петнила- аз не съм купила цяла опаковка,той не ги продава така,а таблетки за 1 курс (10 дена) .
Явно ще рискувам и ще купя храната на Нутра Нъгетс,защото попринцип не я продават и да хвана прИмоцията

Публикувано: 16 December 2009 - 12:57 PM
Първо зима е, защо сега ще го стрижете?
2. На 5 месеца е малък за стригане
и 3. защо не му оформяте само козината както се прави истинският груминг на кокер, ами искате да го стрижете? Стригането ще му развали косъма, от опит го казвам.

Публикувано: 19 December 2009 - 12:53 PM
Затова и няма определен момент, в който трябва да се подстриже за първи път.

Публикувано: 19 December 2009 - 02:58 PM

Публикувано: 27 December 2009 - 07:51 PM
Публикувано: 19 January 2010 - 11:57 AM
Все пак не правете това сами или с машинката за бръснене на татко!

Публикувано: 19 January 2010 - 12:25 PM