Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 13 July 2010 - 02:14 PM
Един въпрос: с триминга могат ли да се минават лапичките, защото така като го гледам ми се струва много трудно начинание :) ?

Публикувано: 13 July 2010 - 02:20 PM
Триминг за лапички не бях чувала... Лапичките си се минавта с ножица.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 July 2010 - 01:14 AM

При мен с Ира ми се налага да режа само ноктите на предните лапки, на задните се изтриват сами, за радост..

Публикувано: 14 July 2010 - 10:18 AM
Освен това едно куче трябва да бъде свикнато с всички такива неприятни процедури, защото не се знае кога ще се наложи да стои мирно за подобна наложителна такава.
Голяма работа ако му пуснете веднъж-дваж две капки кръв. Малко йод и за една минута всичко минава.

Публикувано: 14 July 2010 - 01:01 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 15 July 2010 - 09:57 AM

Публикувано: 07 August 2010 - 01:26 AM
samotnata, в 14 July 2010 - 08:23 AM, написа:
Освен това едно куче трябва да бъде свикнато с всички такива неприятни процедури, защото не се знае кога ще се наложи да стои мирно за подобна наложителна такава.
Голяма работа ако му пуснете веднъж-дваж две капки кръв. Малко йод и за една минута всичко минава.
Е, аз не казах, че е лошо да се изрязват ноктите! Дори напротив, самата аз редовно правя това на Ира. Разбира се, че кучето трябва да е привикнало към всякакви подобни опроцедури, колкото и неприятни да са му те.. по-лесно е за него и за стопанина, ако стои мирно и ги изтърпи..
Не съм казала също, че от две пуснати капки кръв ще стане нещо.. просто така го боли и после кучо си дърпа лапките..

Не ме разбирай погрешно, не съм имала предвид, че рязането на нокти може да се пропусне, ако е наложително! Просто Жани каза, че ноктите на Ричи драскат и за това иска да ги реже.. та мисълта ми беше, че ако е само заради едното драскане, а не заради действително порастнал нокът.. може и да се спести дискомфорта на животинката..

Публикувано: 25 September 2010 - 08:22 PM
За рязане на нокти - има си асфалт за това и игри. На ден поне 8км разходка /това е само 1 я път/ катедралата -Пантеона и обратно с някъде 30 мин бягане с други кучета до Пантеона. Сутрин и в 23 и кусур часа разходки по 1,5-2км.
Сега когато му порасна козината - сутрин обед и вечер има сресване с гребен за остраняване на бодили и трънки . Е има лигавене като бебе . но стои мирен и не мърда сокато не се свърши процедурата. Миенето на зъби е малко затруднето, че стиска устата яко, но веднъж като се поотвори изтърпява процедурата без противене. Има 1 хапчета за добър дъх - голям зор като ги подуши и стиска челюсти
Иначе е страхотно човече всичко разбира и при къпане сам се върти за да го поливам, същото е и при сушене със сушоар - завърта се ту да се суши едната страна ту другата беза да му казвам.
Публикувано: 26 October 2010 - 07:06 PM
Та, пускам ви няколко снимки, преди и след, да я видите, че все пак успя да заприлича на себе си.
Главата преди:

Главата след:

Преди:

След:

Лапичка отдолу преди:

Лапичка отдолу след:

Лапичка отгоре преди:

Лапичка отгоре след:

Oбщ изглед преди:

Oбщ изглед след:

В процеса на подстригване, едно ужасно стресирано животно, едвам го удържах. (някой да не ме вземе насериозно

И последна снимка: това е козината само от втория ден, т.е. от лапите и корема.

Публикувано: 26 October 2010 - 11:08 PM
Иначе на мен ми харесва и в двата вида, макар втория да е по-спретнат. Личи си, че и преди подстрижката си се грижила предобре за козината й!
Чудесни сте!

Публикувано: 18 November 2010 - 04:14 PM
Публикувано: 18 November 2010 - 06:47 PM
Друга причина може да е честото къпане, много замърсяване, неправилно ползване на шампоана, и разбира се и неправилен шампоан.
Аз напоследък съм доволна от Биогенс, френски, но той все още рядко се намира, а и е скъпичък.