Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 14 June 2012 - 03:18 PM

Публикувано: 20 July 2012 - 10:39 PM

Публикувано: 21 July 2012 - 06:06 AM

Да знаеш че не е лесна задача, особено краката и уши- глава..
Ако си от Варна ще ти кажа къде ги подстригват без упойка.
Публикувано: 21 July 2012 - 08:57 AM

Публикувано: 21 July 2012 - 09:06 AM
Публикувано: 21 July 2012 - 10:05 AM
Моето куче има козина като на овца и е препоръчително да се подстригват два пъти в годината, тук ми струва 30 евро и не го правят с упойка. Това с упойката е доста притеснително..
Та, аз си мислех, че ако ще давам 60 евро на година за подстригване, то да дам 110 евра за машината

Мога да ви предложа клипче как става най-лесно подстригването на куче.. ако имате интерес.
Естествено важно е кучето да запази самообладание, но това винаги се постига с мноого търпение и любов

Публикувано: 21 July 2012 - 11:02 AM

Публикувано: 21 July 2012 - 11:44 AM
karriesims, в 21 July 2012 - 08:06 AM, написа:
Ами това е даже още по гаден вариант според мен и бих перефразирала недоумението ми в...Хора вие сериозно ли?Как ветеринар или въобще във ветеринарна структура ще си помислят въобще да слагат упойка за едно просто подстригване?

Упойка само при операции и въобще случаи при които е неотложно.Ако евентуално кучо е по буен или не обича да стои спокоен му вземете там хапчета на билкова основа(потърсете по ветеринарните аптеки или някой ветеринар, ако има възможност да ви посъветва по същество), които служат само за успокоение и целта освен леко по удобство за фризьора , а и самата животинка да не се стресира допълнително, особено, ако и е за първи път.По натам свикват и няма никакъв проблем.Ако вие ще се занимаете в къщи...Нека един човек да гали кучо и да му говори, а другият внимателно да започне процедурата от вратлето надолу и лека полека с малко повече търпение ще се наредят нещата.Дори и сам човек може да се справи, но просто ще е необходимо малко повече време и почивки, особено когато и писне на животинката в един момент..Получава се нещо както се подстригва овца(не , че знам как се подстригва такава), но понеже водя персийска котка за подстригване и на такова ми прилича

Браво на karriesims, че не се е съгласила и се допитва преди да предприеме нещо

http://forum.dog.bg/...b9%d0%ba%d0%b0/
Намерих я...
п.п.karriesims..Аз лично на твое място бих се замислила преди да си поверя животинката в клиника, която препоръчва упойка за едно простичко подстригване.Гледам и valnata го споменава като някакъв едва ли не нормален факт и не знам направо, какво да кажа...Простооо...Не е на добре работата явно на доста места

п.п.2.Моля всичко написано по горе да се счита за потвърдено, само за случаи, в които се споменава и се има в предвид пълна анестезия.Не се отнася, ако става въпрос за лек седатив, който само успокоява животинката.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 21 July 2012 - 12:02 PM
За това моля ви нека не разводняваме темата хубаво е да прочета и препоръки , но основно ме интересува ...марка и модел ватове машинка за подстригване , има ли значение дали ще е за хора или животни ? Има ли разлика или мога да купя ,просто професионална машинка която ще е с по-заострени ножчета , събирам мнения за изпитани уреди благодаря ви !
Публикувано: 21 July 2012 - 12:39 PM
Публикувано: 11 September 2012 - 08:34 PM
valnata, в 21 July 2012 - 06:06 AM, написа:
РИГ на ул. Македония. Става записване и по телефона/ номера го имам на работа/.
След основното обезкомсяване около средата на м. май използвам 1 Ремингтон НС5015, купен от Технополис преди повече от 2,5 г за почти 30 пари. Върши работа.Когато се скапе - на боклука.
Публикувано: 27 June 2013 - 04:15 PM
Публикувано: 13 November 2013 - 04:37 AM
Преди два месеца сестра ми трябваше да замине в чужбина и ми остави кокерката си. Нарича се Клара, на 4 години е и имах ужасни проблеми с нея, защото беше глезена, свикнала тя да е шефа, а при мен тези не минават. Отгоре на всичкото сестра ми от срам от външния й вид не я беше водила за задължителни имунизации (което разбрах чак като я заведох на вет и той ми каза), не я и извеждаше - пак от срам, но и защото кучинката е изключително страхлива и се плаши от други кучета, без значение от размера им. Както и да е, заведох я, имунизираха я, отрязахме й ноктите, но когато дойде време за подстрижката, тя просто не даде. Страх я е и се дърпа, опитва се да хапе и от клиниката първо поискаха да я приспят, а когато отказах, ми казаха, че не могат да се занимават с нея. Същото се повтори на още 2 места и на мен просто ми омръзна. Реших, че сама ще си я подстрижа.
Смятам да си поръчам една от предложените тук машинки за подстригване http://www.shampoan....0050-p-328.html , обаче не вдявам нещо за тези приставки. Кучинка е много сплъстена по ушите. И като казвам това, имам предвид, че не можеш да различиш кое е "растата" и кое - ухото. Същия проблем с подмишниците и на лапичките. Какво ножче ще ми е необходимо, за да отрежа това чудо? До колкото разбрах колкото по-голям е номера, толкова по-късо реже, но наистина ще съм благодарна за малко помощ.
Изобщо не търся естетически ефетк, а да се отърва от тези фандъци, защото няма начин да не й пречат. Да не говорим, че и миризмата е неприятна, защото след като е минала през тоалетната, всичко попива в тези неща

Моля помогнете. Искам животинката да се чувства добре, а фризьорите просто не са опция.
Публикувано: 13 November 2013 - 08:12 AM
Друг е въпросът дали вие ще се справите с подстрижката и какво (елементарно) трябва да знаете, за да се получи гладко и безаварийно.
Откъде сте? Ако сте в София, има истински фризьорски салони; приспиването на кучета, като изключим някои наистина тежки случи, не е опция, а ветеринарите не са фризьори (въпреки напъните да бъдат такива) и съответно гледат да минат по лесната процедура.
--
Крайно накратко за машинките и подстригването:
- страхливо (и хапещо) куче в домашни условия първо оставете да свикне със звука на бръмчащата машинка: пускайте му я, без да го докосвате с нея, преструвайте се, че го подстригвате: придържайте го с ръка, повдигайте крачета и ушета, допирайте вибриращото тяло на машинката до него (но не ножчето!) - и така няколко пъти всеки ден, докато кучето се поотпусне и вече не изпада в безпаметна паника. Имайте предвид, че кучетата по принцип се плашат от бръмчащи ужасни машинки, ако никога не са виждали такова нещо.
- машинката се държи "като четка на художник" - не с юмрук, а удобно легнала между палеца и показалеца, без да я стискате - единствено в това положение тя се плъзга гладко и няма опасност да измори ръката излишно и същевременно да резнете кучето с ножчето, докато машинката преодолява неравности по тялото
- във вашия случай има голяма вероятност в сплъстените места да е "въвлечена" и кожа, ето защо е по-добре за кучето да се погрижи истински фризьор поне първия път!, но в домашни условия напредването през сплъстената козина е бавно; пригответе се (физически и психологически) цялостното подстригване да се случи на няколко етапа и не бързайте. Кратичко, вариант е някой да придържа кучето, докато вие опъвате леко с една ръка кожата и внимателно "чегъртате" с ножчето сплъстеното място, полека подпъхвайки ръба на ножа под него (той е като малко стоманено гребенче, да речем) и разширявайки леко "прореза" под сплъстъка. След това постепенно завъртате машинката леко наляво и леко надясно, разширявайки "разчистеното" място под формата на ветрило. Кожата винаги трябва да е добре изпъната (с палеца и показалеца на другата ръка), за да не резнете някоя гънка. При котките е по-сложно, тъй като тяхната кожа е по-чувствителна и по-често влиза в сплъстения участък, но и при много сплъстено куче нещата не са добре, ОСОБЕНО на гърди/подмишници/корем и при кокера - на ушите.
- в действителност ухото в сплъстъка вероятно е свито на тръбичка, а не е плоско, т.е. специално там беленето на сплъстеното трябва да се извършва особено бавно и внимателно; плюс, че кучето вероятно диво ще се страхува от машинката (бръмчи, вибрира и т.н. право в ухото му).
- ВИНАГИ се движим от врата към дупето в посока на растежа на козината; на гърдите от гърлото към предните крачета; на крачетата - от лактите към пръстите; на ушите - от горния край на ухото надолу (също и отвътре - от отвора навън към края н ухото). Кучето МОЖЕ да се подстригва и обратно на растежа на косъма (не е препоръчително по други причини, но може); в случая със сплъстено животно обаче остъргването на сплъстъците в посока обратно на растежа на косъма е сложно до невъзможно, така че - ВИНАГИ от врата към дупето.
- прекъсвайте винаги, щом ножчето започне да се загрява (не когато вземе да пари, а когато стане неприятно топло още); оставяйте машинката (и кучето) да почиват поне по половин час, до пълно охлаждане на ножа. Има спрейове за охлаждане и дезинфекция - например Blade Ice. Непременно смазвайте ножчето с по капка масло на всяка почивка. Почиствайте ножчето, ако се е наложило да режете през гнойни рани или има много полепнали по него мръсни косъмчета и т.н.
- очаквайте след подобно подстригване да има алергична реакция по кучето (възпалени сърбящи места); като цяло е препоръчително кучето да се изкъпе преди подстригването (но в случая със сплъстеното животно това е безполезно) - животинката трябва да е НАПЪЛНО СУХА за подстригването. Във вашия случай - след като приключите, изкъпете с успокояващ кожата шампоан и наблюдавайте в последствие. Най-добре купете от ветеринарите някакъв за раздразнена кожа.
- под сплъстените участъци могат да се намерят много неща, не се плашете от тях - гнойни рани, забити осили, възпалени места... страхотии всякакви, накратко. Смело подстригвайте и не се бойте от тях; после ще ги третирате.
Горе-долу това е като указания.
Но, пак ще посъветвам, потърсете "истински" фризьор, не ветеринарен кабинет.