Dog.bg Форуми : Груминг на кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (36 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Груминг на кокер спаньол

#681 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 June 2012 - 08:27 AM

Хващай с пръсти и скуби смело.
И моля те, подстрижи лапите на това куче, че чак на мен ми е неудобно като ги гледам такива...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#682 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Фармация
Публикувано: 14 June 2012 - 12:24 PM

Благодаря за отговора!
Пробвах, но той не търпи и бяга, иначе сякаш лесно падат.
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#683 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 03:18 PM

Така го подстригахме с дъщерята ,че чак другите от семейството не го познаха.Все едно съм го минала с косачката :af_089: на стълбички е целия ,даже и ушите.ама е много готин стана му леко и сега не го скубя по половин час като го реша.Трябва да кача снимки.Първо режех по-малко и нямах смелост, в събота като го гледах как е изплезил езика ми стана жал и детето му бутна една играчка в устата и го държи ,аз режа на всякъде без гърба.Вир вода станахме и двете :re_037:

#684 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 June 2012 - 04:06 PM

Искаме снимки..... :af_089:
User's Signature

#685 Потребителят е офлайн   karriesims Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 10:39 PM

Здравейте на всички почитатели и горди притежатели на кокери :dog: имам един такъв въпрос ! Искам да си закупя машинка за подстригване на кучето ми , тъй като на фризьора не искат да го подстригват без упойка , а аз смятам ,че не е нужно ...разгледах предлаганите в нета , но са прекалено много и като модели и като цени а нямам представа дали ще ми вършат работа ! Пробвах с обикновенна машинка , но явно козината му е много гъста и не стана . Та въпроса ми е някой ползва ли подобни машинки и можете ли да ми препоръчате макра модел, някой изпитан уред който ще ми върши работа ? Видях ,че на фризьорката машинката е "MOSER" но не видях модела и не я намерих като визуална прилика в нета .. та ако вие може да помогнете ще ви бъда благодарна :rc_036:

#686 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 06:06 AM

Аз купих такава http://shop.zoomania...lap-Maxima.html и успешно подстригах кокера на нашите. Не е лесно, но за час-два се справих.. :ab_041: Подстригва, само че без приставките, понеже козината им е много гъста. Питай дали предлагат по-едри ножчета и ако има ги смени, за да може да ползваш приставки(ако ти трябват). :ba_025:

Да знаеш че не е лесна задача, особено краката и уши- глава..

Ако си от Варна ще ти кажа къде ги подстригват без упойка.

#687 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2012 - 08:33 AM

:ud_009:
Хора,вие серозно ли ? Как фризьор ще слага упойка ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#688 Потребителят е офлайн   karriesims Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 08:57 AM

Да видях и тази , но просто не бях сигурна дали са читави . Аз съм от Пловдив и тук има голяма клиника където и подстригват кучета (понеже моя вет. не подстригва ) за 30 лв + упойка. В края на април го водих сложиха му упойка и го обръснаха ката "овца" :wc_055: , но сега козината му пак порастна и преди две седмици се наложи да му обръснат лапите (пак с упойка) понеже се бяха забили много усили и единия му беше наранил лапата (беше влезнал навътре) , но понеже е много космат и своенравен и не дава да го реша на наще пък още по-малко и се сплъстява адски (по стечение на обстоятелства обаче сега работя в София и нямам възможност аз да го чистя от тръни или да го къпя , а наще посмъртно не могат да се справят с тази задача , хапе ги ръмжи ,. НЕ ДАВА ! и се прибирам събота и неделя да го къпя и да му чистя ушите ) та ще е по-удачно и по-евтино да го поддържам с къса козина. Машинката на жената там която го обръсна беше много добра, смисел с едно минаване буквално бута козината аз търся такава ! Чудих се и за тези ръчните http://shop.zoomania...dstrigvane.html понеже пак казвам не съм наясно колко работа ще ми върши и я приех като компромисен вариант .

#689 Потребителят е офлайн   karriesims Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 09:06 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 21 July 2012 - 08:33 AM, написа:

Нямах предвид ,че фризьора слага упойка .Водя го в една ветеринарна клиника , където подстригват и жената която го подстригва я нарекох "фризьорката" извинявам се ако съм объркала някой :ae_085:

#690 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 09:52 AM

Говоря за вет. клиники, където подстригват кучета. Повечето работят с упойки, защото не им се занимава.

#691 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2012 - 10:05 AM

Аз бях правила доста голямо проучване относно машините за подстригване за кучета, и това, което открих е MOSER max45 - 45 вата е, супер безшумна и се работи много бързо и лесно с нея.. по принцип се продава с поставка номер 8,5 което е за 3 мм дължина на косъма. Moser и Oster са две хубави марки примерно, немски са и са качествени.
Моето куче има козина като на овца и е препоръчително да се подстригват два пъти в годината, тук ми струва 30 евро и не го правят с упойка. Това с упойката е доста притеснително..
Та, аз си мислех, че ако ще давам 60 евро на година за подстригване, то да дам 110 евра за машината Качена снимка
Мога да ви предложа клипче как става най-лесно подстригването на куче.. ако имате интерес.
Естествено важно е кучето да запази самообладание, но това винаги се постига с мноого търпение и любов Качена снимка

#692 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 11:02 AM

Здравейте, понеже виждам че сте от Пловдив и имате проблем с подстригването ако това ще Ви е от помощ аз съм груумър и работя в един зоо център в града :smile: Така че тук не разчитате на лекари и тяхното търпение, упоики се слагат само в наложителни случай, като агресия, нетърпимост от страна на кучето и т.н. Така че ако решите може да Ви пиша на лични къде се намира това :af_089: Успех :dog:

#693 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 11:44 AM

Показване на мнениетоkarriesims, в 21 July 2012 - 08:06 AM, написа:

Нямах предвид ,че фризьора слага упойка .Водя го в една ветеринарна клиника , където подстригват и жената която го подстригва я нарекох "фризьорката" извинявам се ако съм объркала някой :ae_085:

Ами това е даже още по гаден вариант според мен и бих перефразирала недоумението ми в...Хора вие сериозно ли?Как ветеринар или въобще във ветеринарна структура ще си помислят въобще да слагат упойка за едно просто подстригване? :ud_009:
Упойка само при операции и въобще случаи при които е неотложно.Ако евентуално кучо е по буен или не обича да стои спокоен му вземете там хапчета на билкова основа(потърсете по ветеринарните аптеки или някой ветеринар, ако има възможност да ви посъветва по същество), които служат само за успокоение и целта освен леко по удобство за фризьора , а и самата животинка да не се стресира допълнително, особено, ако и е за първи път.По натам свикват и няма никакъв проблем.Ако вие ще се занимаете в къщи...Нека един човек да гали кучо и да му говори, а другият внимателно да започне процедурата от вратлето надолу и лека полека с малко повече търпение ще се наредят нещата.Дори и сам човек може да се справи, но просто ще е необходимо малко повече време и почивки, особено когато и писне на животинката в един момент..Получава се нещо както се подстригва овца(не , че знам как се подстригва такава), но понеже водя персийска котка за подстригване и на такова ми прилича :ab_041: .С куче нямам опит, но определено ми се струва, че ще е дооста по лесно от някоя мнооогооо нервирана маца с характер.
Браво на karriesims, че не се е съгласила и се допитва преди да предприеме нещо :ba_025: ...Аз все още понякога се присещам и ми е много мъчно за персийската котка, която си замина по особено нелеп начин и без време, само защото стопанката и от незнание се беше доверила на един некомпетентен малоумник "ветеринар", в кавички, защото за мен тази титла му е служела само за цвят :eg_033: Ще се опитам да намеря темата, която би могла да послужи за урок и е информативна, какво Не трябва да се прави и колко е важно и трудно да се направи подходящ избор на ветеринарен специалист, на който да имаш пълно доверие.

http://forum.dog.bg/...b9%d0%ba%d0%b0/
Намерих я...

п.п.karriesims..Аз лично на твое място бих се замислила преди да си поверя животинката в клиника, която препоръчва упойка за едно простичко подстригване.Гледам и valnata го споменава като някакъв едва ли не нормален факт и не знам направо, какво да кажа...Простооо...Не е на добре работата явно на доста места:dry:
п.п.2.Моля всичко написано по горе да се счита за потвърдено, само за случаи, в които се споменава и се има в предвид пълна анестезия.Не се отнася, ако става въпрос за лек седатив, който само успокоява животинката.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#694 Потребителят е офлайн   karriesims Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2012 - 12:02 PM

Благодаря ви за коментарите и съветите . Пролетта когато го заведох да го подстригват просто нямаше начин трябваше да се съглася , понеже козината му беше много спъстена а и това ни беше за първи път и по коментарите на личния ми вет. и там в тази клиника останх с впечатлението , че е нормално да им слагат упойки на по- буйните кучета . Втория път за лапите пак му сложиха , но аз смятам ,че не нужно за това търся алтернативен вариант . Кучето ми е с характер и не дава на родителите ми нищо друго освен да му се радват (в смисел той е господаря в къщи когато мен ме няма ) но мен ме слуша(с изключение на ресането така и неможах да го свинка и нищо не се получава,но като цяло стои си мирно когато го къпя или го подстригвам сножичка ,за да му махна сплъстените топчици , но тва не е вариант за мен защото не мога да го оформя добре не ме хапе :) ... е поръмжава отвреме на време , но като цяло мога да да се справя и с подстрижка с машинка
За това моля ви нека не разводняваме темата хубаво е да прочета и препоръки , но основно ме интересува ...марка и модел ватове машинка за подстригване , има ли значение дали ще е за хора или животни ? Има ли разлика или мога да купя ,просто професионална машинка която ще е с по-заострени ножчета , събирам мнения за изпитани уреди благодаря ви !

#695 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2012 - 12:39 PM

Машинките за хора не са толкова мощни и ще ти коства много повече усилия да подстрижеш кучо. Има огромна разлика между косата на хората и козината на кучето.

#696 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 08:34 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 21 July 2012 - 06:06 AM, написа:

Ако си от Варна ще ти кажа къде ги подстригват без упойка.

РИГ на ул. Македония. Става записване и по телефона/ номера го имам на работа/.
След основното обезкомсяване около средата на м. май използвам 1 Ремингтон НС5015, купен от Технополис преди повече от 2,5 г за почти 30 пари. Върши работа.Когато се скапе - на боклука.
User's Signature

Качена снимка

#697 Потребителят е офлайн   Invisible_Rainbow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 04:15 PM

Здравейте, ще ми кажете ли бебетата кокери кога започват да си сменят козинката, защото моя няма 3 месеца, а се скубе ужасно много, по цели шепи събирам. А на едно място на задницата, където все се гризе със зъбите даже му стои като по-тъмно петно. Възможно ли е да здравословен проблем или на нервна почва?
User's Signature

Качена снимка

#698 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 June 2013 - 04:48 PM

Възможно е да е здравословен проблем, възможно е да е резултат от хранителна алергия. Какво яде кучето?
Щом се притеснявате една консултация с лекар никога не е излишна.
User's Signature

#699 Потребителят е офлайн   Steph Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:discussion
Публикувано: 13 November 2013 - 04:37 AM

Здравейте :)
Преди два месеца сестра ми трябваше да замине в чужбина и ми остави кокерката си. Нарича се Клара, на 4 години е и имах ужасни проблеми с нея, защото беше глезена, свикнала тя да е шефа, а при мен тези не минават. Отгоре на всичкото сестра ми от срам от външния й вид не я беше водила за задължителни имунизации (което разбрах чак като я заведох на вет и той ми каза), не я и извеждаше - пак от срам, но и защото кучинката е изключително страхлива и се плаши от други кучета, без значение от размера им. Както и да е, заведох я, имунизираха я, отрязахме й ноктите, но когато дойде време за подстрижката, тя просто не даде. Страх я е и се дърпа, опитва се да хапе и от клиниката първо поискаха да я приспят, а когато отказах, ми казаха, че не могат да се занимават с нея. Същото се повтори на още 2 места и на мен просто ми омръзна. Реших, че сама ще си я подстрижа.
Смятам да си поръчам една от предложените тук машинки за подстригване http://www.shampoan....0050-p-328.html , обаче не вдявам нещо за тези приставки. Кучинка е много сплъстена по ушите. И като казвам това, имам предвид, че не можеш да различиш кое е "растата" и кое - ухото. Същия проблем с подмишниците и на лапичките. Какво ножче ще ми е необходимо, за да отрежа това чудо? До колкото разбрах колкото по-голям е номера, толкова по-късо реже, но наистина ще съм благодарна за малко помощ.
Изобщо не търся естетически ефетк, а да се отърва от тези фандъци, защото няма начин да не й пречат. Да не говорим, че и миризмата е неприятна, защото след като е минала през тоалетната, всичко попива в тези неща :zz_020:
Моля помогнете. Искам животинката да се чувства добре, а фризьорите просто не са опция.

#700 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 08:12 AM

Тази конкретно машинка си е ок с ножчето, с което върви в комплект - не ви трябва друго за хигиенна подстрижка.
Друг е въпросът дали вие ще се справите с подстрижката и какво (елементарно) трябва да знаете, за да се получи гладко и безаварийно.
Откъде сте? Ако сте в София, има истински фризьорски салони; приспиването на кучета, като изключим някои наистина тежки случи, не е опция, а ветеринарите не са фризьори (въпреки напъните да бъдат такива) и съответно гледат да минат по лесната процедура.
--
Крайно накратко за машинките и подстригването:
- страхливо (и хапещо) куче в домашни условия първо оставете да свикне със звука на бръмчащата машинка: пускайте му я, без да го докосвате с нея, преструвайте се, че го подстригвате: придържайте го с ръка, повдигайте крачета и ушета, допирайте вибриращото тяло на машинката до него (но не ножчето!) - и така няколко пъти всеки ден, докато кучето се поотпусне и вече не изпада в безпаметна паника. Имайте предвид, че кучетата по принцип се плашат от бръмчащи ужасни машинки, ако никога не са виждали такова нещо.
- машинката се държи "като четка на художник" - не с юмрук, а удобно легнала между палеца и показалеца, без да я стискате - единствено в това положение тя се плъзга гладко и няма опасност да измори ръката излишно и същевременно да резнете кучето с ножчето, докато машинката преодолява неравности по тялото
- във вашия случай има голяма вероятност в сплъстените места да е "въвлечена" и кожа, ето защо е по-добре за кучето да се погрижи истински фризьор поне първия път!, но в домашни условия напредването през сплъстената козина е бавно; пригответе се (физически и психологически) цялостното подстригване да се случи на няколко етапа и не бързайте. Кратичко, вариант е някой да придържа кучето, докато вие опъвате леко с една ръка кожата и внимателно "чегъртате" с ножчето сплъстеното място, полека подпъхвайки ръба на ножа под него (той е като малко стоманено гребенче, да речем) и разширявайки леко "прореза" под сплъстъка. След това постепенно завъртате машинката леко наляво и леко надясно, разширявайки "разчистеното" място под формата на ветрило. Кожата винаги трябва да е добре изпъната (с палеца и показалеца на другата ръка), за да не резнете някоя гънка. При котките е по-сложно, тъй като тяхната кожа е по-чувствителна и по-често влиза в сплъстения участък, но и при много сплъстено куче нещата не са добре, ОСОБЕНО на гърди/подмишници/корем и при кокера - на ушите.
- в действителност ухото в сплъстъка вероятно е свито на тръбичка, а не е плоско, т.е. специално там беленето на сплъстеното трябва да се извършва особено бавно и внимателно; плюс, че кучето вероятно диво ще се страхува от машинката (бръмчи, вибрира и т.н. право в ухото му).
- ВИНАГИ се движим от врата към дупето в посока на растежа на козината; на гърдите от гърлото към предните крачета; на крачетата - от лактите към пръстите; на ушите - от горния край на ухото надолу (също и отвътре - от отвора навън към края н ухото). Кучето МОЖЕ да се подстригва и обратно на растежа на косъма (не е препоръчително по други причини, но може); в случая със сплъстено животно обаче остъргването на сплъстъците в посока обратно на растежа на косъма е сложно до невъзможно, така че - ВИНАГИ от врата към дупето.
- прекъсвайте винаги, щом ножчето започне да се загрява (не когато вземе да пари, а когато стане неприятно топло още); оставяйте машинката (и кучето) да почиват поне по половин час, до пълно охлаждане на ножа. Има спрейове за охлаждане и дезинфекция - например Blade Ice. Непременно смазвайте ножчето с по капка масло на всяка почивка. Почиствайте ножчето, ако се е наложило да режете през гнойни рани или има много полепнали по него мръсни косъмчета и т.н.
- очаквайте след подобно подстригване да има алергична реакция по кучето (възпалени сърбящи места); като цяло е препоръчително кучето да се изкъпе преди подстригването (но в случая със сплъстеното животно това е безполезно) - животинката трябва да е НАПЪЛНО СУХА за подстригването. Във вашия случай - след като приключите, изкъпете с успокояващ кожата шампоан и наблюдавайте в последствие. Най-добре купете от ветеринарите някакъв за раздразнена кожа.
- под сплъстените участъци могат да се намерят много неща, не се плашете от тях - гнойни рани, забити осили, възпалени места... страхотии всякакви, накратко. Смело подстригвайте и не се бойте от тях; после ще ги третирате.
Горе-долу това е като указания.
Но, пак ще посъветвам, потърсете "истински" фризьор, не ветеринарен кабинет.

• (36 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни