Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 24 October 2008 - 08:01 PM
Искам да "поплача на рамото ви".
Още не ми е пристигнал триминг гребена и си стоим със мъхчетата по гърба и страните. Чак и по врата пуснахме мъх. Както и да е. Той не е чак толкоз грозен та не се оплакваме. Обаче..... Преди 3-4 дни приятеля ми варил пиле. И взел че "почерпил" Сара няколко парченца пиленце и малко бульонче. И Сара пак направи алергична реакция. По цял ден се чеше. Сега се прибирам - милата за 4 часа се направила цялата на такива фъндъци, че се наложи да режа..... Та така.... Утре сутринта пак ще е на фъндъци... и така докато не й размине сърбежа... Поплаках си.
Още не ми е пристигнал триминг гребена и си стоим със мъхчетата по гърба и страните. Чак и по врата пуснахме мъх. Както и да е. Той не е чак толкоз грозен та не се оплакваме. Обаче..... Преди 3-4 дни приятеля ми варил пиле. И взел че "почерпил" Сара няколко парченца пиленце и малко бульонче. И Сара пак направи алергична реакция. По цял ден се чеше. Сега се прибирам - милата за 4 часа се направила цялата на такива фъндъци, че се наложи да режа..... Та така.... Утре сутринта пак ще е на фъндъци... и така докато не й размине сърбежа... Поплаках си.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 October 2008 - 08:08 PM
А, тя може много бързо да се оправи - с една инжекция. Ама аз не искам да й се слагат такива препарати. Предпочитам малко да се почешем. Ама тея фъндъци..... Така красиво ги е плела, че ако я беше видяла щеше да кажеш, че е изкарала два месеца на улицата. Ние като я намерихме тя нямаше толкова фъндъци....Сега по 6 пъти на ден ще се решем.

Публикувано: 24 October 2008 - 08:14 PM
Големия триминг съм поръчала и в момента няма. Консултирах се и реших, че малкия няма да ми свърши работа, че аз имам врат, гръб, страница да махам... И затова големия.
Ми чеше се, милата, почти постоянно. Ама ние сме свикнали.
Ми чеше се, милата, почти постоянно. Ама ние сме свикнали.

Публикувано: 24 October 2008 - 08:35 PM
Не, то това не е кожна алергия, а резултата от алергия на целия организъм. Слага се много по-силен препарат /забравих им групата/. А аз гледам да избягвам сериозните препарати.
И аз в магазин съм го поръчала, ама явно в борсата няма в момента.
И аз в магазин съм го поръчала, ама явно в борсата няма в момента.

Публикувано: 25 October 2008 - 06:34 PM
Цитат
Големия триминг съм поръчала и в момента няма. Консултирах се и реших, че малкия няма да ми свърши работа, че аз имам врат, гръб, страница да махам... И затова големия.
Билянче, понеже миналата седмица взех триминг на Рафи, да те предупредя, в случай, че не знаеш (като мен)... Има различни за левичари и десничари, не е симетричен, както аз си мислех... И аз естествено съм взела за лява ръка, а не съм левичарка. Е, с малко повече чупки и въртене се справям и така. Моят е на Трикси, ако и ти си поръчала такъв, за дясна ръка е червен, за лява - сив. Просто да си кажа... :blink:

Публикувано: 16 November 2008 - 11:49 PM
Idol ike, отново ти благодаря за съветите, че без тях ... :blink:
Доста го търсих това чудо, че голямата щерка го беше поорязала с другото ножче. Пък после се чудих в магазина това ли е, не е ли. Но съм много доволна от него. Сега се двоумя дали да му разресвам и краката с него, че много пух сваля, да не стане рехав. С обикновената четка го реша добре, ако го хвана по-здраво ;D Много е интересен. Слага си муцуната до ръката ми и започва да я ближе докато го реша. И когато го оскубя - веднага следва леко ухапване. После пак близва: "Извинявай, ама ме заболя".
Доста го търсих това чудо, че голямата щерка го беше поорязала с другото ножче. Пък после се чудих в магазина това ли е, не е ли. Но съм много доволна от него. Сега се двоумя дали да му разресвам и краката с него, че много пух сваля, да не стане рехав. С обикновената четка го реша добре, ако го хвана по-здраво ;D Много е интересен. Слага си муцуната до ръката ми и започва да я ближе докато го реша. И когато го оскубя - веднага следва леко ухапване. После пак близва: "Извинявай, ама ме заболя".

Публикувано: 17 November 2008 - 12:05 AM
nat8 , никакъв проблем и краката да му срешеш с него, няма какво да се чудиш. Но иначе за краката и тялото има от същия тип, но с по раздалечени зъбци, като няма друг и този става! ;)
После го услужи и на Бък, че така и не се похвалиха с тримминга на гърба, та с този Коат-Кинг ще стане добре. :blink:
После го услужи и на Бък, че така и не се похвалиха с тримминга на гърба, та с този Коат-Кинг ще стане добре. :blink:
Публикувано: 17 November 2008 - 01:33 PM
nat8 гребена за спластена козина и аз го имам но с по -едрите зъбци него го използвам за тялото и краката а гръбчето го минавам с триминг ножчетата наистина става много добре :blink: но аз немога да разбера какво е това на втората снимка и за какво се използва :blink: