Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 17 December 2008 - 12:46 PM
Рали,недей да обръщаш много внимание на недоволството и при нас е така.Аз съм на принципа "Кат ми пееш Пенке ле кой ли ми те слуша?" и си правя точно каквото съм си решила ;D
Публикувано: 17 December 2008 - 01:03 PM
Публикувано: 17 December 2008 - 04:39 PM
Рали,и на Бенджи му се е боядисала козинката м/у пръстите.В салона му отрязаха козинката там и сега е много късичка и може да диша кожата.
Публикувано: 20 December 2008 - 11:41 PM
Чувала съм,че не трябва да се допуска да влиза вода в ушите на кучето,затова ме е страх да пускам моя да се гмурка(не че съм имала възможност,но ако ми се отвори едва ли ще се възползвам).Много ме е страх да не му навреди водата и дори,когато го къпя не му мия главата.Какво ще кажете,водата наистина ли може да предизвика инфекция?
Публикувано: 25 December 2008 - 05:08 PM
За къпането... според мен ако не насоча душа направо към ухото, няма как да влезе вода... при положение, че главата я мия само отгоре... просто не виждам логика да влезе вода в ушите...
Разбира се, не го обясних като хората, но ... аз си знам как е... :yahoo: ;D ;D
Публикувано: 25 December 2008 - 11:15 PM
Нооо... плуването не е равно на гмуркане, кучетата си пазят ушите над водната повърхност.
При къпане, ако струята идва отгоре, не виждам как може да влезе вода в ушите. Аз си къпя котките и кучетата и им мия главата всеки път, досега не сме имали проблеми.
Жужи, обясни си го достатъчно добре, че да те разбера ;)
П.п. Някой ще препоръча ли шампоан, че реших да сменям нашия.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 December 2008 - 11:24 PM
Ето аз как правя:
1.Минавам цялото тяло с четка.
2.Всяка част (уши, крачета, корем и т.н.) сресвам с гребен с редки зъбци.
3.Всяка част сресвам след това с гребен със по-сбити зъбци.
4.Минавам пак цялото тяло с четка.
Ама не мога да разбера правилно ли е иии с кое трябва да започна... :-
Публикувано: 31 December 2008 - 03:10 PM
samotnata , само с проба може да стане, защото е индивидуално, като при хората. Дано да се появят повече фирми на нашият пазар тук, за да има избор все пак.
Публикувано: 27 February 2009 - 11:25 PM
Направо някои фъндъци са почти невъзможни за сресване. На ушите се преборих, ама ме е страх дали ще успея и по тялото да се оправя. Хич не ми се мисли да го остригваме, все трябва да има начин да ги оправя. Така е, все едно не е сресван с месеци

Съвети някой може ли да даде? Дали ако е мокър, ще стане по-лесно? Или след къпане?
Леле, направо в чудо съм се видяла, единственият начин е да са станали, докато ме е нямало...
:(
Сега ушите са супер (там имаше малко, де), корема наполовина е готов, ама му писна да го тормозя, явно го скубя и почна да скимти, та го оставих и утре пак...
Публикувано: 28 February 2009 - 08:57 AM
По принцип го разресвам с гребен с въртящи зъбци, понякога ползвам и GLISS hair repair на Schwarzkopf /liquid silk gloss/ - балсам за коса. Ако проблемът е по-сериозен използвам триминга с извитите зъбци. Но Бенджи при всяко дръпване налита да ме гризва със зъби. Усети ли, че ще го сресвам, започва да ми ближе ръката и при всяко дръпване - гриз. Доста се караме при тези процедури, дори и с наградка трудно става.
Та през изминалата седмица изведнъж установих, че под мичниците на предните лапи и към гърдите е станало нещо страшно.
Не знам как се получи. Тези участъци винаги са били проблемни. Мъчих го доста и накрая взех ножицата и го подстригах точно там. Външно почти не се вижда промяна, но така се реши проблемът с мишниците. Чудех се дали поначало не трябва дам да си е без дълга козина там..

Публикувано: 28 February 2009 - 12:21 PM
Публикувано: 28 February 2009 - 01:47 PM
Аз като го водя да го подстригват и винаги махат от под мишниците козинката, ама винаги. Явно като порасне става така, т.е. трудно се сресва, не знам.
И то нашия проблем е не само там, а и по цялото тяло :(
Публикувано: 01 March 2009 - 06:53 PM