Куцане ?
Публикувано: 08 December 2009 - 12:45 AM
Да, може и да няма отношение към конкретния случай, но с 99% от състоянията на подрастващите организми има.
Даването на тая смес СА37 и Калций също не е особено разумно.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 08 December 2009 - 01:08 AM
Значи ли това, че не трябва да се развиваме? Самата аз съм била с изключително неправилен хранителен режим, докато съм растяла и сега си сърбам попарицата. Иначе за мама и тате съм си в перфектна форма и си изглеждам перфектно. Е имам татуировки,които те не харесват, но не съм сигурна, че те имат общо с храната.
Откровено казано имам наблюдение върху няколко мъничета взети от Сеславци. В дена на взимане (неясен хранителен статус) и 2 седмици след това (сравнително висок клас гранула и хигиена). Разликата е повече от очевАдна. Говорим за качество, а не за избор. Изборът е само ваш. Респективно и отговорността:))
Нямам против да не е гранула, въпреки че за мен това е изключително удобство. Лошо няма, нека и да готвим. Аз време нямам. Само дето нещата е хубаво да са балансирани.
С което мисля изчерпахме темата храна. Нека се върнем на куцотата.

Публикувано: 08 December 2009 - 01:42 AM
П.С.Моето куче яде смесено гранули+готвено(специално за него).Започнах да готвя след като изчетох много,много страници инфо!
Целта на поста ми не е заяждане,а е просто въпрос,породен от любопитство!
Публикувано: 08 December 2009 - 02:12 AM

Публикувано: 08 December 2009 - 10:59 AM
Публикувано: 08 December 2009 - 11:06 AM
Единственото, за което настоявам е четене, мислене, както и съобразяване с всички особености на кучето, породата, активността му, възрастта и т.н.
За съжаление под натурално хранене се приема:
кокали
шийки
крака
консерви
хляб в бульон
Страхотно уточнение е, че кучето е месоядно животно, а не кокалоядно. 90% от гастроинтестиналните случаи в моята практика са от хранене с гореупоменатите. Ако костите бяха хранителни, то археолозите нямаше да изкопават кости на хиляди години. Щом бактерии не са успяли да смелят...
И за последно:
моля да се върнем на темата за куцотата. следващи постове не по темата ще трия.

Публикувано: 08 December 2009 - 11:27 AM
Та за куцотата - Кучето е все по-добре . Няма никакви куцвания или повдигания на краката още от дни . Явно калцият наистина й е бил в повечко . Ще е страшно съвпадение да спрем калция и за два дена кучето да се оправи . Вета ми каза да й давам само калций без фосфор и явно съотношението калций-фосфор се е променило .
И искам да питам ветеринарите тук - В кои случаи се дава на куче само калций а не широко разпространените таблетки калций+фосфор ? Моят вет ми каза да давам само калций заради "уголемените стави" в една моя предишна тема в този раздел .
#31 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 09 December 2009 - 12:06 AM
ами и на мен не ми е ясно за калция и фосфора , някаде и витамин Д споменават, я питай твоя вет да видим какво ще каже, все пак нали затова сме тук , взаимно да се обогатяваме, питай го и за за рахита как протича, какво да очакваш, какво да изследваш,ще се радвам ако споделиш
Успех , радвам се че кучето е добре1 гтови му ако можеш и имаш време, важното протеина да е животински и да включиш някои витамини и минерали, малко влакнини и става супер манджа за шампиони, а и на кучо ще му е сладко и повече ще се сближите
Публикувано: 09 December 2009 - 08:19 AM
ами и на мен не ми е ясно за калция и фосфора , някаде и витамин Д споменават, я питай твоя вет да видим какво ще каже, все пак нали затова сме тук , взаимно да се обогатяваме, питай го и за за рахита как протича, какво да очакваш, какво да изследваш,ще се радвам ако споделиш
Успех , радвам се че кучето е добре1 гтови му ако можеш и имаш време, важното протеина да е животински и да включиш някои витамини и минерали, малко влакнини и става супер манджа за шампиони, а и на кучо ще му е сладко и повече ще се сближите
Колега, стана ми много интересно изявлението за животинския протеин. Би ли го обяснил, така че и неспециалистите да го разберат? Питам те, защото в курса по диетология, който карам в момента изрично е посочено, че за кучетата няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ какъв е източника на протеин, за разлика от котките. А курса се организира от сериозна научна организация в щатите.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
#33 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 10 December 2009 - 11:31 PM
Колега, стана ми много интересно изявлението за животинския протеин. Би ли го обяснил, така че и неспециалистите да го разберат? Питам те, защото в курса по диетология, който карам в момента изрично е посочено, че за кучетата няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ какъв е източника на протеин, за разлика от котките. А курса се организира от сериозна научна организация в щатите.
Аиде от куцането до храненето:)
Ами да така напълно съм съгласен с теб, вярно е че кучетата могат да синтезират повечето необходими за тях аминокиселини, и че хранеики дори с ярма не би трябвало да има проблеми, но връщайки се към далечните прароднини на кучето, дококото ми е известно са били на месна диета- от тм изхождам че те биха се чужствали много по добре на местна диета, имам също така и пряко наблюдение върху животни хранени с месо и такива които ядът каквото забъркат за прасето.
След като се обучите ще се радваме да чуем някои нови ключови грешки при храненето на дом. любимци в Бг. а такива съм сигурен че има
Публикувано: 13 December 2009 - 10:54 AM
Преди около 2 седмици се появи едно леко накуцване с десен заден крак - ей така от нищото. Никой не я е настъпвал, ритал и т.н. Като се наспи идва и се заиграва с нас, но след 5-6 минутки започва да куцука.
Бях чул, че аналните жлези могат да са причина за това и й ги изстисках - но почти нямаше нищо за стискане, обаче резултата беше нулев.
Консултирахме се с доктор, който ни каза да я даваме по 1/4 аспитин на ден, заради съмнения от артрит и по едно хапченце калции.
След ден я заведохме на доктор, там отново й бяха изстискани жлезите, ефект никакъв. Доктора й направи инжекция - някакъв антибиотик мисля и каза да очакваме евентуално подобрение - ако нямало такова да се върнем да ни даде някаква пастичка, която да смесваме с храната.
Прибрахме се, изрязохме й внимателно ноктите, но и това не оправи нещата. Сега, 2 дни след инжекцията, Шуша продължава да накуцва.
Напоследък наблюдаваме и още нещо - "пуска колесницата" - знаете как почва да си влаче дупето по земята.
Публикувано: 13 December 2009 - 12:06 PM
А за куцането-при малките породи,често се получава луксиране на колянното капаче.Помолете лекаря си да направи проба за това и евентуално рентгенови снимки.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
#36 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 14 December 2009 - 12:08 AM
Преди около 2 седмици се появи едно леко накуцване с десен заден крак - ей така от нищото. Никой не я е настъпвал, ритал и т.н. Като се наспи идва и се заиграва с нас, но след 5-6 минутки започва да куцука.
Бях чул, че аналните жлези могат да са причина за това и й ги изстисках - но почти нямаше нищо за стискане, обаче резултата беше нулев.
Консултирахме се с доктор, който ни каза да я даваме по 1/4 аспитин на ден, заради съмнения от артрит и по едно хапченце калции.
След ден я заведохме на доктор, там отново й бяха изстискани жлезите, ефект никакъв. Доктора й направи инжекция - някакъв антибиотик мисля и каза да очакваме евентуално подобрение - ако нямало такова да се върнем да ни даде някаква пастичка, която да смесваме с храната.
Прибрахме се, изрязохме й внимателно ноктите, но и това не оправи нещата. Сега, 2 дни след инжекцията, Шуша продължава да накуцва.
Напоследък наблюдаваме и още нещо - "пуска колесницата" - знаете как почва да си влаче дупето по земята.
Изрових набързо една статия мисля че ще е интересна на самолекуващите се форумковци:
МЕДИКАМЕНТОЗНИ ОТРАВЯНИЯ
Много терапевтични средства, които за човека са лечебни, за кучетата са токсични и даже смъртоносни. Опасен, особено за малките кученца е разтворимия аспирин. За изчистване на организма от това лекарство са нужни до 4 дни. След отравяне с аспирин кучето загубва апетит, развива депресия, чревни конвулсии и повръщане, нарушава се координацията на движение.
Долекарска помощ: незабавно предизвикайте повръщане с помощта на сода, която неутрализира ацетилсалициловата киселина (аспирин).
Към опасните последствия може да се добави поглъщането на успокоителни и сънотворни средства, които могат да предизвикат у кучето сърдечна аритмия и тахикардия, дълбок сън и даже кома. За детоксикация трябва да се предизвика повръщане, да се даде активен въглен.
От колко мг беше аспирина и коко време го прилага>? Хора мислете повечето лекарства с широко приложение при хората са направени за около 70кг човек а ти 1/4 за 1.5кг

Вход

Горе
Цитиране +