Стани приемен стопанин - спаси един живот! Шанс за кучета от изолаторите
Публикувано: 09 March 2011 - 10:48 PM
Ma-ti, в 09 March 2011 - 01:42 PM, написа:
Ellie_A, в 09 March 2011 - 02:57 AM, написа:
Здравейте!
Взех куче от изолатора в Пловдив (който вече не функционира като изолатор), защото бяха подали оплакване срещу него за агресивност и сигурно щяха да го приспят.
Проблемът е че оградите на двора ни не са добре укрепени и има постройки и неща, по който може да се изкатери и прескочи (и при всяка възможност се опитва да го направи), а ако избяга и се върне на мястото, където преди беше (което е много близо до нас), пак ще го приберат и този път сигурно ще го приспят. Той е безкрайно любвеобилен и разлигавен от хората, които преди го хранеха, предполагам, че оплакването е подадено от някои хора, които искаха да го разкарат, защото влизаше във входовете на блока, пред който живееше, да спи, когато е студено, и те постоянно мрънкаха, че им цапал. Кученцето е много социално и друужелюбно, но е много енергичен и е свикнал на свобода и ме е жал да го гледам непрекъснато на каишка, а и цял ден няма никой вкъщи и стои сам. Иска ми се да го вземе някой, който има двор, където може да се разхожда и има и други кучета или поне има време да се занимава с него, за да не е самотен. Дори и да го вземе някой от по-малък град или село, където не е опасно да обикаля свободно (и разбира се хората наоколо нямат нищо против) и да му направи къщичка пред дома си, пак ще е добре. Дори така ще бъде най-доволен според мен, защото нямаше по-щастливо куче от него, когато обикаляше квартала и с високо вирната опашка водеше останали кучета на разни "мисии" :)
Нашият герой се казва Пончо, на 2,5-3 годинки е, кастриран и обезпаразитен вътрешно и външно. Тук можете да разгледате снимки и да се присъеднитите:
http://www.facebook.com/poncho.dog
Къде ще ме посъветвате да пусна обяви?
В тази секция ли - http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/
Благодаря предварително!
Взех куче от изолатора в Пловдив (който вече не функционира като изолатор), защото бяха подали оплакване срещу него за агресивност и сигурно щяха да го приспят.
Проблемът е че оградите на двора ни не са добре укрепени и има постройки и неща, по който може да се изкатери и прескочи (и при всяка възможност се опитва да го направи), а ако избяга и се върне на мястото, където преди беше (което е много близо до нас), пак ще го приберат и този път сигурно ще го приспят. Той е безкрайно любвеобилен и разлигавен от хората, които преди го хранеха, предполагам, че оплакването е подадено от някои хора, които искаха да го разкарат, защото влизаше във входовете на блока, пред който живееше, да спи, когато е студено, и те постоянно мрънкаха, че им цапал. Кученцето е много социално и друужелюбно, но е много енергичен и е свикнал на свобода и ме е жал да го гледам непрекъснато на каишка, а и цял ден няма никой вкъщи и стои сам. Иска ми се да го вземе някой, който има двор, където може да се разхожда и има и други кучета или поне има време да се занимава с него, за да не е самотен. Дори и да го вземе някой от по-малък град или село, където не е опасно да обикаля свободно (и разбира се хората наоколо нямат нищо против) и да му направи къщичка пред дома си, пак ще е добре. Дори така ще бъде най-доволен според мен, защото нямаше по-щастливо куче от него, когато обикаляше квартала и с високо вирната опашка водеше останали кучета на разни "мисии" :)
Нашият герой се казва Пончо, на 2,5-3 годинки е, кастриран и обезпаразитен вътрешно и външно. Тук можете да разгледате снимки и да се присъеднитите:
http://www.facebook.com/poncho.dog
Къде ще ме посъветвате да пусна обяви?
В тази секция ли - http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/
Благодаря предварително!
Здравейте!
Постъпили сте страхотно като сте го прибрали

Не знам какви са условията при вас, но трябва да опитате да обезопасите двора и да си ходи свободен в него. В началото естествено той ще търси начин да избяга, защото това за него е непознато място. Но като разбере, че там е хубаво въобще няма да иска да бяга. Има и още един прекрасен начин да не му е скучно щом вие не можете да му обръщате внимание. Просто му вземете компания. Сигурно и другите хора от форума ще се съгласят, че най-трудно се гледа само животно. Когато са две те сами си играят и си правят компания в лудориите. А когато са свободни да ходят по двора и да бягат е чудесно.
Колкото и добре да звучи, че той си обича да скита и да си е на свобода пред блока, за съжаление това няма как да продължи дълго. Освен, че в скоро време общините ще бъдат глобявани за всяко бездомно куче, винаги се намират хора на които бездомниците пречат. Затова погледнете темата "Без дом" и ще се нагледате на осакатени животни, волно или неволно от човека и неговата дейност. Връщането на улицата е крайно опасно за самия него. Не може и просто така да го пуснете в някой малко градче, навсякъде кучетата си имат територии и си ги пазят. Той също си е имал, но явно там е опасно за него. Затова опитайте да направите вашия двор неговата територия. Направете му играчки, измислете му забавления!
Човекът е разумно същество, нека използваме това си качество за доброто и на братята животни :)!
Успех!
Благодаря за съветите!
Много години наред сме имали куче(та) в двора и са наистина голяма радост, но смяната на оградите и вземането на още едно куче са си сериозен ангажимент откъм време и средства, който не можем да поемем в момента и за който аз лично не мога да настоявам, защото съм вкъщи за не повече от 1-2 дни в седмицата. Така че за съжаление Пончо ще трябва да остане на каишка докато не се намери по-подходящ дом за него.. :(
Публикувано: 11 March 2011 - 07:43 PM
С голяма разходка на Шуменското плато приключи ваканцията и обучението на Енцо.
Много съм щастлив, че Енцо постигна много. Всъщност вече нямам никакви проблеми с него. Въпреки, че продължава понякога да се "магари" само като му кажа името и веднага тръгва. Влиза с мен във входа и минаваме покрай витрини.
Поздрави от Шумен!
Много съм щастлив, че Енцо постигна много. Всъщност вече нямам никакви проблеми с него. Въпреки, че продължава понякога да се "магари" само като му кажа името и веднага тръгва. Влиза с мен във входа и минаваме покрай витрини.
Поздрави от Шумен!

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 23 April 2011 - 04:13 PM
Енцо все още чака своите хора, но не се оплаква от живота при нас. Дори напротив, изглежда му харесва :)!
С много търпение приятелката ми успя почти да го научи на седни. Сега сме много горди с него :)!
Имаше момчето малко здравословни проблеми. Първо нокътят на единия от петите пръсти на задните му крака беше порастнал, така че вече почти се впиваше в крачето му, но след като го отрязахме всичко е ОК и вече следим редовно за педикюра му. Другият му проблем е че има раничка на възглавничката на едно от предните крачета, която според ветеринарите не е нещо сериозно, но вече го мъчи доста време. Мажем го, но тя е на такова място, че постоянно я търка. Отначало куцукаше даже с това краче, но откакто го мажем, явно вече не го боли и търчи и играе!
С много търпение приятелката ми успя почти да го научи на седни. Сега сме много горди с него :)!
Имаше момчето малко здравословни проблеми. Първо нокътят на единия от петите пръсти на задните му крака беше порастнал, така че вече почти се впиваше в крачето му, но след като го отрязахме всичко е ОК и вече следим редовно за педикюра му. Другият му проблем е че има раничка на възглавничката на едно от предните крачета, която според ветеринарите не е нещо сериозно, но вече го мъчи доста време. Мажем го, но тя е на такова място, че постоянно я търка. Отначало куцукаше даже с това краче, но откакто го мажем, явно вече не го боли и търчи и играе!

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 23 May 2011 - 12:27 PM
Днес и утре Енцо е на посещение в Училището за кучета-водачи на слепи хора. Едната от мечтите му се изпълни, макар за няколко часа. Остана да се осъществи ГОЛЯМАТА му мечта да си има постоянен дом!
Енцо е прекрасно куче, от онези, които като водиш на повод дори не забелязваш, че имаш куче до теб. Понякога спира уплашен от нещо, но вече толкова ми вярва, че само като го погаля и му кажа името, веднага тръгва с мен. Вози се безпроблемно на кола, влак и в градския транспорт - ляга и мирува. Страхно много обича да го галят, особено деца. С котки няма никакъв проблем, любопитен е и ги гони само ако бягат.
Изобщо Енцо е едно страхотно куче, но си има своите особености. Като цяло е "някак си" неориентиран. Страх ме е да го пускам от повода, защото въпреки че е много послушен, понякога, когато го викам имам чувството, че не може да се ориентира от къде идва звука. Първоначално си мислех, че има проблем с очите, но от АРС ми казаха, че проблемът му вероятно е ментален. Предполагам, че от тази му особеност произлиза и страха от непознатото. Винаги отначало го е страх от новите неща, но щом свикне с тях няма проблем. Така е и с други кучета. Отначало изглежда, че ги напада, но според мен по-скоро поведението му изразява обърканост. След няма и 5 минути вече си играе и закача другото куче. Всъщност е много игрив. Ходи и се закача, а най-обича да отиде и да седне върху другото куче
.
"Тези пък защо не мърдат?!"
"Даже не се хранят. По-добри са от онези пред президентството!!!"
"Аз съм куче-водач!
"

"ЕЕЕ, и кучетата-водачи ходят по нужда!"
Енцо е прекрасно куче, от онези, които като водиш на повод дори не забелязваш, че имаш куче до теб. Понякога спира уплашен от нещо, но вече толкова ми вярва, че само като го погаля и му кажа името, веднага тръгва с мен. Вози се безпроблемно на кола, влак и в градския транспорт - ляга и мирува. Страхно много обича да го галят, особено деца. С котки няма никакъв проблем, любопитен е и ги гони само ако бягат.
Изобщо Енцо е едно страхотно куче, но си има своите особености. Като цяло е "някак си" неориентиран. Страх ме е да го пускам от повода, защото въпреки че е много послушен, понякога, когато го викам имам чувството, че не може да се ориентира от къде идва звука. Първоначално си мислех, че има проблем с очите, но от АРС ми казаха, че проблемът му вероятно е ментален. Предполагам, че от тази му особеност произлиза и страха от непознатото. Винаги отначало го е страх от новите неща, но щом свикне с тях няма проблем. Така е и с други кучета. Отначало изглежда, че ги напада, но според мен по-скоро поведението му изразява обърканост. След няма и 5 минути вече си играе и закача другото куче. Всъщност е много игрив. Ходи и се закача, а най-обича да отиде и да седне върху другото куче

"Тези пък защо не мърдат?!"

"Даже не се хранят. По-добри са от онези пред президентството!!!"

"Аз съм куче-водач!

"ЕЕЕ, и кучетата-водачи ходят по нужда!"

ВИПАССАНА
Публикувано: 23 May 2011 - 08:27 PM
Уникално сладък чаровник! Винаги усмихнат и доволен
Дано по-скоро се появят и неговите хора, направо не мога да си обясня как така все още не е грабнал нечие сърце с тази голяма усмивка...
Стискаме му палци!

Дано по-скоро се появят и неговите хора, направо не мога да си обясня как така все още не е грабнал нечие сърце с тази голяма усмивка...
Стискаме му палци!

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 19 June 2011 - 08:24 PM
Голямо глезене и много нежност!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com