ХРАНИЛКИ ЗА ПТИЦИ
Публикувано: 05 January 2008 - 02:35 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 08 January 2008 - 02:51 PM
Цитат
В дълбоко заблуждение си.
Къде ги видя тези насекоми през зимата?!
После теорията ти с отучването да намират животинска храна е.. да го беше писал някой друг, ама точно ти дето имаш някакви познания по темата.
Публикувано: 08 January 2008 - 05:24 PM
Цитат
Колкото и чудно да ви звучи насекоми има скрити през зимата и то доста , но птицата трябва сама да си ги намери. Един мой приятел , който се занимава с фотография , снимаше прекрасна червеношийка в снега. Пилето си подскача , поскача , отиде до едно храстче , ровна с човка , дръпна един червей и сякъш нарочно кацна на обектива на фотоапарата , за да си го хапне и ......естествено снимка нямаше как да стане ;D
Проблема идва когато всичко е затрупано и няма други животни , които да разровят снега. Колкото за подхранването .... Ники , извинявай , но не съм съвсем съгласна. Аз мисля , че е вредно ако постоянно през зимата има поставени такива хранилки и птиците ги ползват като основно средство да си набавят храна . Но ако е станало наистина студено , земята е лед , корите на дълветата са в лед.....тогава птичките имат нужда от нас.
Например във Варна естествено няма гривеци в града. Но хване ли студ в горите глада ги притиска и ги принуждава да дойдат до хората. Имах си едно прекрасно ято такива сладури , които си имаха и бяла птица между тях , които с удоволствие подхранвах. Птиците не стояха постоянно да чакат да ядът само на готово , а си намираха и друга храна и веднага като омекна времето и си заминаха. Една люта зима във Варна беше пълно с премръзнали лебеди . Събрах поне 20 в продължение на седмица. Главно млади , вероятно по-късно люпени , които не са успяли да натрупат маса и подкожни мазнини. Имаше и стари и един с безброй зараснали рани от съчми , който вероятно почина от оловното натравяне (по предположения на лекарите ) . Тези лебеди бяха подхранени и вярвам са оцеляли , защото присто си отлетяха когато им дойде времето.
Малкият синигер може да го видите да човърка провесена кожа на одрано животно , но това няма да му попрече да си намери и червейчето в листата когато времето поомекне.
Публикувано: 08 January 2008 - 07:56 PM

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 08 January 2008 - 08:53 PM
Пропуснах да кажа , че например червеношийките много рядко идват да се хранят от хранилки , а главно щурият синигер , който ми влиза даже в стаята , за да си крадне някоя семка. Например червеношийките , орехчето и други птички наистина се справят самички и в най-студеното време.
Публикувано: 09 January 2008 - 01:54 AM
Анче, червеношийките идват при нас, когато намажем корите на дърветата с добре разредено с мазнина фъстъчено масло с корнфлейкс.
Признавам си, виждам нещо истинно в идеята, че храня птиците за свое собствено удоволствие и успокоение. Това ме подсеща за една песен на Блър "I feed the pigeons, I sometimes feed the sparrows too. It gives me a sence of enormous wellbeing."
Публикувано: 09 January 2008 - 08:09 AM
Цитат
Пропуснах да кажа , че например червеношийките много рядко идват да се хранят от хранилки , а главно щурият синигер , който ми влиза даже в стаята , за да си крадне някоя семка. Например червеношийките , орехчето и други птички наистина се справят самички и в най-студеното време.
Ааа не.Няма проблеми.За всяко нещо и почти винаги има изключения.За това и написах - кой е казал ,че и вие не сте прави.
Цитат
Да .Горе-долу ,това имах предвид :blink:

Публикувано: 05 January 2009 - 09:19 AM
Имам и два въпроса. На бебето си (човешко) давам вода от овесени ядки и съответно всеки ден изхвърлям сериозно количество разкашкани до неузнаваемост овесени ядки. Мога ли да ги включа в менюто на пильовците, вместо да ги хвърлям, или няма смисъл? Страх ме е, да не се задавят, че наистина са доста кашави...
И втората питанка (не ми се смейте, моля. Доскоро бях софиянка и само гълъби и врабчета съм виждала). Най-честите посетители на хранилките с мас и слънчогледови семки са тези (снимката е кофти, но е сериозно зуумната). Какви са тези пилци, някой знае ли?
Публикувано: 06 January 2009 - 01:48 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 08 January 2009 - 12:21 PM

Цитат
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 08 January 2009 - 01:14 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 01:25 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 December 2009 - 08:30 PM
Публикувано: 29 December 2009 - 12:04 AM

Цитат
.gif)
Публикувано: 09 January 2010 - 11:00 PM

Цитат
.gif)

Вход

Горе
Цитиране +