Диария
Публикувано: 08 December 2009 - 10:14 AM
И ветеринарите се чудят какво да правят . . .
Диарията е 3ти ден вече . Диетата е също от толкова . Ту започне да се втвърдява и на следващият път пак или вода или боза . Преди обичаше да яде кестени и ябълки . По време на диарията не й давам да яде нищо от вънка .
Днеска мисля да я нагълтам с ДИА ДОГ яко и утре в двойни или тройни дози
И един въпрос - Може ли да се дават хапчета срещу диария за хора като "Лупедиум"
Публикувано: 08 December 2009 - 11:04 AM

Публикувано: 08 December 2009 - 11:19 AM
Ама при нас диарията е често срещано явление . Чакам я да акне пак и да занеса проба за особен паразит който предизвиква автоимунна реакция . Така ми каза вета . Купих и суха храна за чревни проблеми "puppy intestinal" . Интересното е че това е първата суха храна (сред много предлагани й) която яде .
Приятел ми вика - абе дай й лупедиум остави ги другите неща . При мене лупедиума действа на 100% ама един път дадох на мойта и почна да повръща . Не знам дали е точно от него ама нека някой ветеринар каже дали може да й се дава лупедиум ?
Колкото и да ме забавлява езикът ви, моля да направите някои корекции.
мод
Корекцията направена :)
Публикувано: 08 December 2009 - 04:40 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
#5 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 09 December 2009 - 12:30 AM
Диария е широко понятие
Диарията може да е от тънките или дебелите черва-вашата каква е?
Диарията може да е вирусна , бактериална , смяна в диетата, дължаща се на паразити от микроскопични до видими с просто око, дължаща се на някои лекарства или токсини, автоимунна...
итнт
Досега ващите лекари какви изследвания направиха, какво са отхвърлили и около какво се върти лечението им.
То кученцето маи само се опитва да се лекува , само не го насилвай да се храни, остави го малко да си погладува, постепенно га захрани с нещо непикантно и мазно и току виз се оправило

п.с.
понякога имам проблеми с компа, пиша в някакви хакерски форуми,въпросите ми най-вероятно толкова наивни колкото повечето хора задават тук, дават ми съвети хората, рядко се справям, в повечето случаи не.... четейки тук въпроси и разсъждения осъзнавам колко време съм загубил, вместо да свърша нещо полезно, да си платя и който разбирра да ми свърши работа... ане да превръщам животинчето си в опитно мишле...
лек спам в темата сори мод

Публикувано: 09 December 2009 - 02:38 PM
Публикувано: 01 January 2010 - 05:28 PM
Имам следният въпрос - реших да му направа яденето по-просто - само ориз (малко) , чисто месо (минало през термична обработка) , гранула
Обаче за пореден път се просра от чистото месо . Викам това нормално ли е ? Кучетата се водят хищници . Как може от чисто месо (бял дроб дадох) след варене да се просере от него ? Това за мен е все едно папагал да се просере от просо или вълк да се просере от еленски дроб . . .
Публикувано: 02 January 2010 - 05:52 PM
Публикувано: 02 January 2010 - 10:31 PM

Ами да, целия труп. Почти. Без голяма част от костите - не ги ядат, честна дума. Иначе нямаше да се намират оглозгани от хищници останки...
Та, запитал ли си се каква точно част от трупа са карантии? Процентно? На вид нека се пада по 1%. Или 2%. Или 5% максимум. Т.е. всичко ще е наред, ако дадеш 50 гр бял дроб и 500 гр чисто месо. Примерно. Но не и 500 гр дроб накуп.
И дивото куче, ако докопа само дроба на елена, ще дриска яко...
Впрочем, в природата диетата на дивите хищници не е само от месо. Те изяждат съдържанието на стомаха и червата например - фибри и витамини и куп други работи. Така че не прави грешката да сравняваш храненето на домашното си куче и на вълците. Доста по-сложно е.
Публикувано: 03 January 2010 - 07:28 AM

О, недейте! Моля Ви!
Не сте чули и другите съставки включени в блюдото на кучето.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 03 January 2010 - 12:22 PM

Ами да, целия труп. Почти. Без голяма част от костите - не ги ядат, честна дума. Иначе нямаше да се намират оглозгани от хищници останки...
Та, запитал ли си се каква точно част от трупа са карантии? Процентно? На вид нека се пада по 1%. Или 2%. Или 5% максимум. Т.е. всичко ще е наред, ако дадеш 50 гр бял дроб и 500 гр чисто месо. Примерно. Но не и 500 гр дроб накуп.
И дивото куче, ако докопа само дроба на елена, ще дриска яко...
Впрочем, в природата диетата на дивите хищници не е само от месо. Те изяждат съдържанието на стомаха и червата например - фибри и витамини и куп други работи. Така че не прави грешката да сравняваш храненето на домашното си куче и на вълците. Доста по-сложно е.
Ами стреляй се . няма проблем

Специално черният дроб е деликатес сред вълците - изяжда го водача на глутницата и за тях е по-ценен от самото месо . Все пак в него се складират доста витамини . Ако през прехода вълк-куче има някакво изменение на храносмилателната система толкова голямо и аз да не знам е напълно възможно .
Публикувано: 03 January 2010 - 12:58 PM
Това за водача на глутницата за пъри път го чувам, май като гледам по Анимал Плетет всички заедно си ръфат трупчето без да го делят на органи

Публикувано: 03 January 2010 - 05:17 PM
Иначе, по принцип, всяка рязка промяна в храненето предизвиква разстройство (по презумпция). Зависи от кучето, разбира се. На някои стомасите им са железни, на други - не толкова. Друг е въпросът, ако всеки ден или поне често се дава даден продукт.
Впрочем, това за водача на глутницата и аз за първи път го чувам. Ама не съм специалист като Nomad в храненето на дивите кучета, вълци и т.н. Знам само общи работи по въпроса.
Що се отнася до стрелбата, Nomad, не бери грижа - такваз голяма мишена и то от упор няма как да пропусна.

Публикувано: 03 January 2010 - 07:08 PM
Публикувано: 03 January 2010 - 10:52 PM
Както неможеш да си вземеш Вълк да го гледаш вкъщи и да го храниш с гранули,така и неможе едно домашно куче да живее сред вълците и да яде трупове..

П.П Моето куче беше доста болно и анемично (показателите на хемоглабин и еринроцити не бяха добри) и ни препоръчаха Черен Дроб(но да не се прекалява с него),кучо му нямяше нищо и добре го понасяше.
Публикувано: 04 January 2010 - 01:27 AM
Както неможеш да си вземеш Вълк да го гледаш вкъщи и да го храниш с гранули,така и неможе едно домашно куче да живее сред вълците и да яде трупове..

П.П Моето куче беше доста болно и анемично (показателите на хемоглабин и еринроцити не бяха добри) и ни препоръчаха Черен Дроб(но да не се прекалява с него),кучо му нямяше нищо и добре го понасяше.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 04 January 2010 - 09:29 AM
Защото е забранено, защитен вид са.
Поизчистих спама
мод

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 10 January 2010 - 12:29 AM
Имам същия проблем кучето ми е на 6 г и половина и близо месец се "боря" с диарията му.Имам и съм имала и други кучета но такъв случай за пръв път ми се случва.От диарията кучето катастрофално отслабна.Иначе е жизнена игрива има апетит пие вода.
Изследвани са изпражненията няколко кратно няма глисти,няма изоспори.
На оризова диета е от както започна разтройството -около месец.Има период когато втьрдява изпражненята след опроделената доза лекарства но прибавя ли към ориза и суха храна разтройството пак е налице.
ПРиемала е следните лекарства:Панакур- за да се отстаранят евентуални изоспори.
Хуманните -аурилин/моля да ме извините ако непервилно съм го написала но съм изхвърлила опаковката осоновна съставка е меторнидазол/ПРиема го 5 дни с оризова диета втвърди изпражненията но не до съвсем твърди отсъствах и не давах лекарството като през тези 3 дни по празниците е била само на оризова диета изпражненията са кашави.ПРибрах се и оптах да и прибавя малко суха храна и пак изпражненията станаха рядки.
ПРеминахме към друг антибиотик- Трихомонацид пи го 10 дни изпражненията станаха кашави но в момента който пак прибавих суха храна пак станаха рядки.ПРеди 5 дни ми препоръчаха екстракт от сладък кестен-капсули.Пак оризова диета и на 3 ден почти се сгъстиха изпражненията,докато този път тя сама не си открадна гранули приготвени за друго куче.Пак разтройство.ПРодължавам с капсулите от сладък кестен заедно с тях давам и смекта по 1 прахче сутрен е вечер,към оризовата диета от вчера прибавих и пилешко месо.Изпражненията са като каша сутринта и вечерта.
Извинявам се за дългото и обстойно описание на моя проблем.Но мисля че така ще дам по точно описание на проблема
Моля ветринарните лекари ако са имали подобен продължителен проблем да споделят своя опит и да дадат съвет.
Благодаря предварително