За Дарко вече ви писахме
тукЕто как неговата история продължава:
...из писмото на Марион Фрайек-Нюман 7-ми Март 2010 година до д-р Катерина Маркова
Скъпа Кати,
Изпращам ти няколко нови снимки на нашият общ приятел Дарко. До миналият Петък той беше тук, в нашият дом, заедно с Анка, Лоте и Анди (Чери, Нели и Драго).
Дарко тъкмо е пристигнал в новият си дом. Било е болямо пътуване, чак до Канада.
Съпругът ми Норберт го заведе при новото му семейство. Те са моите най-добри приятели Сюзан и съпругът и Йохен.
Миналото лято те напуснаха Германия за да прекарат остатъка от живота си в Канада, заедно с техните 10 ловни кучета, всички осиновени от приюти в Испания, Франция, Унгария...сега вече и от България.
Повечето от кученцата са инвалиди възрастни, с ампутирано краче или друго.
Те са ги спасили от смърт, както и 9те коня, за които също полагат грижи.
Германия се оказа твърде малка за тях и затова си купиха хубава ферма в Канада, с много пространство за техните животни.
Сега Дарко е един от тях и изглежда много щастлив. Има много приятели кучета, всичките много хубави и мили, и двама човека, които живеят заради своите кучета и коне.
Повярвай ми, това е най-хубавото място на света за всяко куче.
Норберт, съпруга ми, ще остане с Дарко до следващият Петък, след което си идва у дома. Надявам се
Ще изпратя много снимки на Дарко в новият му дом по-късно.
С най-добри пожелания,
Марион
P.S. Толкова съм щастлива! Тук никой не беше достатъчно добър за това известно момче Дарко....освен Сюзан!