Dog.bg Форуми : Как оцеляват моите питомци...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как оцеляват моите питомци...

#121 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 May 2011 - 09:06 PM

За статистиката - още 4 яйца, 3 от които - счупени.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#122 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 17 May 2011 - 09:21 PM

Бе Бушш, спомням си , ( става дума за предишният век ) патешките яйца не ги ядяха по село.
Имаха мн лоша слава , на отровни при опр. условия така, че по- добре ги фърляй ,и не ги яж .

Те имат и по- висока температура на излюпване , и на обмяна( от кокошките ) , отделно и принципно различно
двутактово сърце , и друга схема на кр. система , по- форсирана от нашта .

#123 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 09:47 PM

Много е кретенско, обаче не мога да ги ям. Не мога да го обясня, но имам психическа бариера да ги ям. Кокошите - не.
Може би защото си представях малките патета и едва ли не очаквах в тия яйца да има готови пуфкави патенца... Идиотщина, но е факт.
Цялата тая работа ми дойде малко в повече, защото ме отвърна от яйцата като цяло, макар да правя компромис с кокошите.
За първи път възприемам яйцата като истински зародиши, а не като черупка, пълна със специфична течност. Когато ставаш свидетел на раждането на живота е трудно да си го опържиш тоя същия живот.

Иначе ми е интересно от къде идва това за отровните яйца. В подобни митове винаги има някаква основателна причина, която с времето се е загубила в точността си и се е размила.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#124 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 09:26 AM

За мен патешките яйца са по- хубави от кокошите.

#125 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 12:19 PM

Явно е мит , щом колегата ги яде .
Женската психика и инстинкти са различни , и ти не можеш да разбереш мъжката .
Даже в Сев.България имаше неписан закон жената никога не коли, кокошка , останало от Римско време .
Доколкото помня някакъв закон , че който дава живот , не трябва да отнема . Не знам .

Докато на мен не ми е проблем и ги пия и сурови яйцата през дупчица ... немити естеств :ab_041:
( малко прочистване :ab_041: ...)
Или пр.......10кг чук м/у рогата .
Иска се мн силна/точна ръка и студено в момента сърце ,
иначе хайванчето избушва кочината , и цепи мрака ссс скоростта на Софийска хиена :dog: иии чао :af_089:

#126 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 03:53 PM

Емо да ти призная честно ...опитах се да възприема поста ти повърхностно и евентуално да намеря шеговитата и весела страна...ееее извини ме, но не успях... :zz_020:
Както и да го чета и препрочитам, все повече ми се наслагва усещането за липса на всякакво уважение и такт :dry: ...В този смисъл ще кажа само, че ми беше супер неприятно да прочета моментните ти просветления(не ти се получи този път :ea_103: )...и най вече, защото не успях да разбера каква ти беше идеята и въобще нуждата и смисъла да напишеш подобно нещо...?! :zz_020:
Не можa да избягаш от себе си и този път?!...Жалко... :dh_188:
А опитите ти да развалиш тази прекрасна тема, бих ги нарекла с точни,кратки и ясни имена(тъй като спадат към групата на нежелателни в публичното пространство :md_064: ), на лични ще доуточня евентуално... :wb_052:

P.s...По въпроса за патешките яйца, лично си признавам , че не бях чувала теорията за отровните патешки яйца, напротив точно обратното... :ud_009:
Когато бях малка имахме патици и помня , даже имаше мнение , че яйцата им са още по силни и хранителни(Аз лично с години съм ги яла и нищо...Ся или отрова не лови отрова или не знам :af_089: )..А и тук за краткия период в които гледах моите бели патешки слънца...ами никакъв проблем...Знам ли и аз...
Тъй като не съм много наясно и говоря еиии така водена от някакви късометражни спомени...Моля, ще ми бъде много интересно и на мен да разбера повече по въпроса...Дали се отнася до всички или може би до някои видове?!
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#127 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 03:53 PM

.................Двоен пост...
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 04:19 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 17 May 2011 - 08:47 PM, написа:

Много е кретенско, обаче не мога да ги ям. Не мога да го обясня, но имам психическа бариера да ги ям. Кокошите - не.
Може би защото си представях малките патета и едва ли не очаквах в тия яйца да има готови пуфкави патенца... Идиотщина, но е факт.
Цялата тая работа ми дойде малко в повече, защото ме отвърна от яйцата като цяло, макар да правя компромис с кокошите.
За първи път възприемам яйцата като истински зародиши, а не като черупка, пълна със специфична течност. Когато ставаш свидетел на раждането на живота е трудно да си го опържиш тоя същия живот.

Иначе ми е интересно от къде идва това за отровните яйца. В подобни митове винаги има някаква основателна причина, която с времето се е загубила в точността си и се е размила.

Ееее Бушка тук направо ми разби психиката...Как можa така образно да обясниш вижданията си?!...
Ти ядеш ли риба и в специалност обичаш ли омари?
Преди известно време една позната ми обясни най услужливо каква е технологията и въобще начина на приготвяне на въпросните(а да ти призная много ги обичах, ядливо имам в предвид :dh_188: )...Ако искаш да ти върна услугата бих могла да ти разясня подробности... :db_046:

Шегувам се...Опитвам се да замажа и залича глупостите на Емил по горе и темичката да си остане все така слънчева и прекрасна... :ae_085:
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 07:30 PM

Няма нищо такова като отровни яйца, проблемът е там че просто яйцата на водните птици малко или много имат нематоди заради специфичния им начин на живот.

П.С. И без караници, колкото и да е свободна нашата зона на общуване сдържайте се от крайни исказвания :)
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 09:15 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 18 May 2011 - 04:19 PM, написа:

Ти ядеш ли риба и в специалност обичаш ли омари?

Никога не съм яла омари. И изобщо се опитвам отново да не ям месо напоследък. 10 години не ядох преди време. Остава да си преборя лакомията и пак да спра, защото не ми се връзва с усещането за нещата.

Арагоен, това с нематодите се връзва като обяснение :ba_025:
User's Signature

#131 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 12:19 PM

И салмонелоза също
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 06:12 PM

Подарявам 3 петела, млади (в пубертета). Във ферма, в която няма да ги изядат. Купих си 6 птици, като трябваше да са 5 кокошки и 1 петел. Е, пораснаха и се оказа, че петлите са 4... Не могат да живеят заедно - ще се избият.
Ужасно е за мен. Трябва да ги върна там, от където ги купих, там ще ги изядат.
Пиша където се сетя, че може да има... надежда.
Ако има канидати - моля, пишете ми на лични.
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 04:47 PM

Моля, който разбира да ми каже - това възможно ли е да е кокошка или си е петел?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 04:55 PM

Е петел е , баси ... , тоя го взимам .
Снощи съм ги сънувал , а и днес към обяд прегладнях , ...
и сетих се за тях :wub:
( стил-У.Шекспир :af_089: )

#135 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 11:10 PM

Петел, нали? Дам... Лоша работа.
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 11:16 PM

Буш, на каква възраст е пилето?
Краката му са на петел, но главата изцяло кокоша. Случвало ми се е преди време кокошка (снасяла известно време) почти да си смени пола - най-вече като поведение (вкл. качване върху кокошките и бой с наличното младо петле), спиране на снасянето, разрастване на гребена...
Това твоето е като турска русалка...
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#137 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 01:31 AM

Ми и мен главата ме обърква. Иначе всичко друго е като на петел и тая опашка - кокошите не са такива.
Всичките пилета са на една възраст - на 4-5 месеца някъде. Никоя от кокошките (колкото и малко да са те :ab_041: ) все още не снася, а петлите кукуригат от няколко дена. Въпросното обаче не кукурига хич още, докато другите трима се издадоха до един.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2011 - 10:15 PM

Още две:

п.п. Няма съмнение - петел.
Пффф :eg_033:
Търси дом, където няма да го ядат.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 11:09 PM

С какво се обезпаразитяват птиците? Като се има предвид, че ще им ядем яйцата?
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 12 July 2011 - 06:31 AM

Вътрешно Panacur - 0.25мл/кг, външно Tapilan или ПИК пудра.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни